- 26 Mart 2016
- 628
- 1.128
- 38
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Seninle aynı şeyleri yaşadım gittim ama maalesef hiçbir gelişme yok.. açılma yok kanala inmeye çalışıyor dedi. Sancılar yansıdı ama düzensiz eve gönderdi. Dayanılmayacak saç baş yolduracak bir Ağrı istiyorum ki gelesin dedi cuma kontrol varNaptin canım nasılsın? Bu gece ben de aşırı adet sancısı çektim.5 'te artık yataktan kalktım, sabah 9-11 arasi oturduğum yerde sızmışım. Şimdi hala ara ara girip çıkıyor. Doktora yazma konusunda tereddütteyim. Ne nisan geldi ne su, ağrı belden de girmiyor. Yalancı sancı mi gerçek sancı mi düşünürken kafayı yiyeceğim
Happymom da takip ediyorum orda cikmiyor ,Canım bahsettiğin uygulamanın adı nedir? Bir de nedenini anlamadim ayakta hissetmiyorum otururken sancı girip çıktığını anlıyorum.Uygulama ile takip etsen canım, 4 kasılma sonrası sana doktora git ya da bekle diyor
Amin, inşallah BekliyoruzHadi hayırlı güzel rahat dogumunuz olsun
Inşallah canım, inşallah iyi haberler vereceğimya ne güzel sakin sakin bekleyebiliyorsun Güzel haberlerini bekliyoruz.
Ederim canım, ama sanki göbeğim hala yukarda duruyor. Inip baskı yapmadı henüz sıpaOhh rahatlığa bak hadi bakalım bizi haberdar edersin
Aletha Solter'in "Bilinçli Bebek" kitabında tam da bu hislerden bahsediyor. Nedenini bilmek güç ama siz de dahil bu grupta yazan herkesin çok iyi ve ilgili anneler olacağına eminim. Doğum yapan tüm anneleri tebrik ediyorum, güzelliklerle büyütün inşallah. :)Evet her şeyi yapamayacağımı biliyorum yardıma çok ihtiyacım olacak, sakin kalıp akışına bırakabildiğim bir süreç olur umarım.
Evet dediğin şey de var yetersiz hissettirilmek ve kararlarıma saygı duyulmayacağı korkusu çünkü şimdiden bebek için yaptığım bazı şeylere burun kıvırıyor oradan anlıyorum doğunca da saygı duyulmayacak kararlarıma ama yardıma da çok ihtiyacım olacak umarım gerilmeden atlatabiliriz.
Evet aşağı yukarı benzer hislerimiz var ben de uzun süre kalmasını istemiyorum ama çok ihtiyacım var. Annem kötü bir anne diyemem ama içimde bana yeterince özen ve sevgi göstermediğine dair bir hayal kırıklığım var ve bu öfkeye döndü bu hamilelik sürecinde. Umarım anne olunca ondan daha özenli ve sevgi dolu olduğum için öfkem büyümez tam tersi onu anladığım bir noktaya gelirim :) İçimde çözümlemeler yaptığımı zannediyordum ama tetikledi birşeyler beni dediğiniz gibi kötüye giderse belki terapi almak iyi olur belki korktuğum gibi olmaz kendi derdimden bunları düşünecek vaktim olmaz göreceğiz :)
Canım paylaştığın için çok teşekkür ederim içini acıtan bir şeyi. Mecburdu diyebiliyorsan ne güzel kabullenmek bunu, koşullar buydu en fazla bunu yapabildi diyebilmek önemli işte benzer şeyler yaşadım ama ben diyorum ki daha özenli olabilirdi daha ilgili olabilirdi daha sevgi dolu olabilirdi ve bu bir öfkeye dönüşüyor. Hepimizin var sanırım hayal kırıklıkları ama niye tetiklendim bu kadar onu anlamaya çalışıyorum. Daha doğmamış bebeğime şimdiden ondan daha iyi bir anne olacağımı hissettiğim için mi yoksa ailemın bana bıraktığını düşündüğüm psikolojik hasarlarımı örn: özgüven ekslikliğimi, onaylanma ihtiyacımı, çabuk öfkelenmemi vs. ya çocuğuma yansıtırsam diye korkular yaşadığım için mi öfkeliyim acaba bilmiyorum tam bir çorba duygularım. Kabullenişe geçemedim henüz. Doğuma kadar geçer umarım bu hesaplaşma. Yazmak konuşmak gibi iyi geliyor, rahatladım şimdi sanki biraz :)
Evet çok halı altına süpürülmüş şeyler çıktı sanırım, destek gözüyle bakmalıyım muhtaçlık demem bile yanlış aslında bakış açım yanlış. Çok ihtiyacım olacak eminim ama umarım bebeğimle çabuk bir düzen kurarız dört dörtlük olmasa da kendimize yetebilelim isterim kısa bir destek dönemi sonrası, dediğin gibi dağları deliyorum bir başıma hep ve olan bana oluyor :)
Çabalıyor demek kuzucuklar benim bugün nişanım geldi 2 saat önce. Oturunca da düzenli sancı giriyor ama sanki daha altta baskı yok. Bebek yukarda, göbeğim de yukarda. Sıvı ve hafif beslen demişti. Senin de aklında bulunsun, barsaklar ne kadar boş olursa normal doğum o kadar rahat olur demişti doktorum. Benim de rutin kontrol cumartesi. Ama sanki bugün yarın olacak diye hissediyorum.Seninle aynı şeyleri yaşadım gittim ama maalesef hiçbir gelişme yok.. açılma yok kanala inmeye çalışıyor dedi. Sancılar yansıdı ama düzensiz eve gönderdi. Dayanılmayacak saç baş yolduracak bir Ağrı istiyorum ki gelesin dedi cuma kontrol var
Merhaba sizinle doğum yapacağımız tarih aynı.Ben 32. Haftada çalışabilir raporu almıştım.Bugün 37+0. Çalışma izni sona erdi.raporumda 1 martta doğum izni başlar yazıyor.Doktorum yeni bir rapora ihtiyaç olmadığını söyledi.Kızlar selam ben 25 ocak 2023 te çalışabılır raporu almıstım ekteki gibi , bugun ise 37+0 da 1 mart ta iş göremezlik belgesi aldım ekteki gibi e devlette işgöremezlik ödemeleri raporlarım kısmında asagıdaki gibi bir sey var sizdede bu sekılde mi acaba
Anladım canım sağlıkla gelsin. Babasıyla aynı gün olması da güzel olmuşDoktorum yurt dışına gidiyor ve ay sonuna kadar gelmeyecek o yüzden canım. Zaten 2 aydır yeterince sancı çektim doğsun istiyorum bende artık. Hem babasının doğum gününde doğmuş olacak :)
Canım senin hastaneden endişelenmeni anlıyorum ama doktorlar yüksek risk dediği için, yapabiliyorsan ufak sorunlar da bile kontrole git bence. Ne olur ne olmaz tedbiri elden bırakmamak lazım.Kızlar son 2-3 saattir nefesin daralıyor iyi hissetmiyorum. Bi sorun yoktur değil mi ??? Bebek hareket ediyor fakat nefesim daralıyor
Bildiğim kadarıyla pozisyon değiştirince geçiyorsa doğum sancısı değil. Hatta anlamak için duşa girin, uzanın, geçiyorsa gerçek sancı değildir diyorlar.Happymom da takip ediyorum orda cikmiyor ,Canım bahsettiğin uygulamanın adı nedir? Bir de nedenini anlamadim ayakta hissetmiyorum otururken sancı girip çıktığını anlıyorum.
Amin, inşallah Bekliyoruz
Inşallah canım, inşallah iyi haberler vereceğim
Ederim canım, ama sanki göbeğim hala yukarda duruyor. Inip baskı yapmadı henüz sıpa
Haber ver durumlarımız çok aynı merak ettim :)Çabalıyor demek kuzucuklar benim bugün nişanım geldi 2 saat önce. Oturunca da düzenli sancı giriyor ama sanki daha altta baskı yok. Bebek yukarda, göbeğim de yukarda. Sıvı ve hafif beslen demişti. Senin de aklında bulunsun, barsaklar ne kadar boş olursa normal doğum o kadar rahat olur demişti doktorum. Benim de rutin kontrol cumartesi. Ama sanki bugün yarın olacak diye hissediyorum.
Ben de otururken daha çok sertleşiyor karnım, kasılmalar diye bir uygulama playstore dan indirdimHappymom da takip ediyorum orda cikmiyor ,Canım bahsettiğin uygulamanın adı nedir? Bir de nedenini anlamadim ayakta hissetmiyorum otururken sancı girip çıktığını anlıyorum.
Ederim canım, ama sanki göbeğim hala yukarda duruyor. Inip baskı yapmadı henüz sıpa
Aynı durumdayız ama ben erken haftalardayım.32den beri düzensiz sancılarım var Şuan 36+2 sancılarım arttı ama düzensiz gidip geliyorum hiç açıklık yok direk eve.3 gün önce nişanım da geldi doktorum önemsemedi bizim için sancıların düzenli olması ve açıklık olması gerekir dedi.ve o nişan herkeste olmuyor zaten benim ilk doğumumda olmamıştı meselaSeninle aynı şeyleri yaşadım gittim ama maalesef hiçbir gelişme yok.. açılma yok kanala inmeye çalışıyor dedi. Sancılar yansıdı ama düzensiz eve gönderdi. Dayanılmayacak saç baş yolduracak bir Ağrı istiyorum ki gelesin dedi cuma kontrol var
Yalancı sancı olduğu için ayakta pek hissedilmiyor bende oturduğum ya da ayakta olduğumda hissediyorum ama giderek artıyor şiddeti benimkilerin,rahmi hazırlıyor bu sancıların rutin göreviHappymom da takip ediyorum orda cikmiyor ,Canım bahsettiğin uygulamanın adı nedir? Bir de nedenini anlamadim ayakta hissetmiyorum otururken sancı girip çıktığını anlıyorum.
Ben de sana yazacaktım nerelerdesin diye güzel haberler maşallah kuzucuğa sağlıkla gelsin inşallahKızlar merhaba
Doğum yapmış arkadaşların gözü aydın darısı geride kalanlara inşallah
Bugün 35+6 haftalık kontrole gittim 2660 gr 47 cm olmuş, nst de hiç sancı çıkmadı ve çatı muayenesini 2 hafta sonra yapmayı daha sağlıklı bulduğunu söyledi. % 90 - 95 gibi bir oranla normal doğum yapıp yapamayacağımı o zaman söyleyecekmiş.
Birde 2 hafta önce boynunda kordon dolanması vardı, bugünki kontrolde kordon yoktu
Hepimiz sağlıcakla kucağımıza alalım inşallah
Bu bekleme moduna alma kendini çünkü arkası çok keskin sancılar ve İnan arabaya kadar gitmek bile zor geliyor sonra gerçek doğum sancisiysa tabiBilmiyorum ben hala pijamayla evde oturuyorum, 30 sn sürüyor sancı çokta can alıcı değil. Kimseyi harekete geçirmek istemiyorum. Inşallah saçmalamıyorumdur
Yarın sabah gidicem hemen yatışta yapıcam galibaCanım senin hastaneden endişelenmeni anlıyorum ama doktorlar yüksek risk dediği için, yapabiliyorsan ufak sorunlar da bile kontrole git bence. Ne olur ne olmaz tedbiri elden bırakmamak lazım.
Ooo hemşire bugün var yarın yok ama yine hastanede çokTeşekkür ederim hemen aldım lazım olmazsa da başkasına kısmet olur artikKızlar şu takviye sütü coşturuyor aklınızda olsun
Leke gelıyor hala kahverengi pembemsi sekılde belimde agrıyor doktor cuma sabahı gel dedi cuma sabaha kadar dogurmus olursun dedi muhtemelen ama bilmiyorumBende korkuyorum leke veya kan gelir diye alt karın ağrısı bendede var canım. Doktorun ne dedi peki doğum için?
evet hala devam edıyor lekelenme bakalım ne kadar sürecek belimde agrıyorBence senin doğum çok çok yakın. Benim de alt karnım da bi sızı var, sanki alt karın spor yapmışım gibi
Canım 37 hafta, gayet güzel hiç sıkıntı yapma. Bana da geçen hafta 2-3 cm açıklık var 1 haftaya gelir demişti ama gelen giden yok. Alttan muayene sonrası kanama, lekelenme çok normal
Hayirli kolay doğumlar inşallahevet hala devam edıyor lekelenme bakalım ne kadar sürecek belimde agrıyor