2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Bilmiyorum ben hala pijamayla evde oturuyorum, 30 sn sürüyor sancı çokta can alıcı değil. Kimseyi harekete geçirmek istemiyorum. Inşallah saçmalamıyorumdur
Aaa sancin mı başladı hadi hayırlısı olsun inşallah kasılma sayacı ile takip et bakalım kac dk da bir oluyor

Bilmiyorum ben hala pijamayla evde oturuyorum, 30 sn sürüyor sancı çokta can alıcı değil. Kimseyi harekete geçirmek istemiyorum. Inşallah saçmalamıyorumdur
Ben geçen nst deyken resmen 5 dk da bir belimden kasigima karnımın ortasiyla birleşen bı sıkışma sancımsı şeyler hissettim sancı değeri 50 yi görüyordu ama sanırım çok ritmik değildi. Yani kimisinde sancı hissedilmeyebilir net bı şekilde sancı bu diyebiliyosan Dr a danış o gel yada gelme der.

Kizlar siz bebeğin kiyafetleri yikamadan önce makineyi boş temizleme modunda makine temizleyiciyle çalıştırdınız mı? Bir de nevresimlerini battaniyelerini de bebek modunda da mı yıkamalıyım?
Ben makine temizleyici ile çalıştırdım bir de üstüne boş bakımda çalıştırdım, ilk defa kullanılacağı için ben narin programa attım battaniye nevresimlerini vs.

5 dkda bire düşsün haberdar edeceğim canım, çünkü suan dayanılmayacak kadar yoğun değil

Kizlar siz bebeğin kiyafetleri yikamadan önce makineyi boş temizleme modunda makine temizleyiciyle çalıştırdınız mı? Bir de nevresimlerini battaniyelerini de bebek modunda da mı yıkamalıyım?
Ben makine temizleyicisiyle temizledim canım bir tur. Bütün kıyafetleri 30 derece narin yıkamada yıkadım.

Cogumuzda ayni durum var. hem her seyi kendimiz yapmak yalniz olmak istiyoruz hem yapamamaktan korkuyoruz. Ondandir sanirim. En iyisi dogum sonrasini dusunmeyip akisina birakmak galiba.
Evet her şeyi yapamayacağımı biliyorum yardıma çok ihtiyacım olacak, sakin kalıp akışına bırakabildiğim bir süreç olur umarım.
Evet dediğin şey de var yetersiz hissettirilmek ve kararlarıma saygı duyulmayacağı korkusu çünkü şimdiden bebek için yaptığım bazı şeylere burun kıvırıyor oradan anlıyorum doğunca da saygı duyulmayacak kararlarıma ama yardıma da çok ihtiyacım olacak umarım gerilmeden atlatabiliriz.
Evet aşağı yukarı benzer hislerimiz var ben de uzun süre kalmasını istemiyorum ama çok ihtiyacım var. Annem kötü bir anne diyemem ama içimde bana yeterince özen ve sevgi göstermediğine dair bir hayal kırıklığım var ve bu öfkeye döndü bu hamilelik sürecinde. Umarım anne olunca ondan daha özenli ve sevgi dolu olduğum için öfkem büyümez tam tersi onu anladığım bir noktaya gelirim :) İçimde çözümlemeler yaptığımı zannediyordum ama tetikledi birşeyler beni dediğiniz gibi kötüye giderse belki terapi almak iyi olur belki korktuğum gibi olmaz kendi derdimden bunları düşünecek vaktim olmaz göreceğiz :)
Canım paylaştığın için çok teşekkür ederim içini acıtan bir şeyi. Mecburdu diyebiliyorsan ne güzel kabullenmek bunu, koşullar buydu en fazla bunu yapabildi diyebilmek önemli işte benzer şeyler yaşadım ama ben diyorum ki daha özenli olabilirdi daha ilgili olabilirdi daha sevgi dolu olabilirdi ve bu bir öfkeye dönüşüyor. Hepimizin var sanırım hayal kırıklıkları ama niye tetiklendim bu kadar onu anlamaya çalışıyorum. Daha doğmamış bebeğime şimdiden ondan daha iyi bir anne olacağımı hissettiğim için mi yoksa ailemın bana bıraktığını düşündüğüm psikolojik hasarlarımı örn: özgüven ekslikliğimi, onaylanma ihtiyacımı, çabuk öfkelenmemi vs. ya çocuğuma yansıtırsam diye korkular yaşadığım için mi öfkeliyim acaba bilmiyorum tam bir çorba duygularım. Kabullenişe geçemedim henüz. Doğuma kadar geçer umarım bu hesaplaşma. Yazmak konuşmak gibi iyi geliyor, rahatladım şimdi sanki biraz :)
Evet çok halı altına süpürülmüş şeyler çıktı sanırım, destek gözüyle bakmalıyım muhtaçlık demem bile yanlış aslında bakış açım yanlış. Çok ihtiyacım olacak eminim ama umarım bebeğimle çabuk bir düzen kurarız dört dörtlük olmasa da kendimize yetebilelim isterim kısa bir destek dönemi sonrası, dediğin gibi dağları deliyorum bir başıma hep ve olan bana oluyor :)

Bende de marc var o zaman ilk temizleyeyim. Senede 1 mi? Benim makine 30 yikamaya bir temizleme moduna aliyor kendisini keske ben de senede 1 yapsam peki battaniyeleri nevresimleri de bebek modunda mi yikadin
1 saatlik Mix programda 40 derecede yikadim her seyi. Kurutmada cevirdim bir de uzerindeki kumas tozlarini alsin, mikroplari kirilsin diye. Ise yaramis midir bilmiyorum :) servis oyle dedi bana onun yalancisiyim :) hatta marc kullandigimi soyledim onlar genelde bir ise yaramiyor dedi. Ama servis yani urun satmak icin de demis olabilir ki 200 lira verdim onlarin temizleyicisine de. Senede bir kullanmak yeterli bundan dedi. Makine markasinin kendi urunuymus.

Onlarla birlikte biz de deneyimliyoruz işte annesi her aşaması ayrı yorucu ama aynı zamanda çok da keyifli
Evet minik bir insanın büyümesine şahit olmak çok güzel
Valla büyükler bunu yapıyor bilinçsiz bir şekilde. Ama önemli olan senin kuralların ve kararlı olman. Mesela bana su vermeyi teklif ettiler kesinlikle hayır dedim, eşim de kızdı bi daha teklif edemediler. Çocuk hickiriyor ağzına bi damla limon damlatirdik biz diyolar. Böyle saçma sapan şeyler duymaya hazırlıklı ol. Batıl inançlar kısmını hiç anlatmıyorum bile. Benim kv o konuda baya master yapmış. Yok güneş batmadan kiyafetleri telden alinirmis, yok bezi kapı önüne konmazmis, yok gelen misafire yine gel denmezmis süt cekilirmis. Ben artık dalga geçiyorum yoksa kafayi yersin

Ne oluyor biliyor musun canım. Sen de eksik yarım kalmış ne varsa sen onun kat kat fazlasını kendi çocuğuna veriyorsun. Oğlum Mayıs'ta 10 yaşında olacak inşallah, ama ben de durum böyle kendi çocukluğumda buruk kalan ne varsa içimde hepsini oğluma vermiyorum, bazen bana çok abartmıyorsun , şımartıyorsun diyorlar ama elimde olan bir sey değil

Ben Benim oğlan dan umudu kestim , gelmeyecek heralde seninki gelsin bari

Evet ya ağrımayan yerlerim bile ağrıdı inanır mısın Alt tarafım ve kasıklarım komple ağrıyor şuan. Muhtemelen öyle bakacaklar valla Allah yardımcımız olsun
Bence senin doğum çok çok yakın. Benim de alt karnım da bi sızı var, sanki alt karın spor yapmışım gibi
Canım 37 hafta, gayet güzel hiç sıkıntı yapma. Bana da geçen hafta 2-3 cm açıklık var 1 haftaya gelir demişti ama gelen giden yok. Alttan muayene sonrası kanama, lekelenme çok normal

Yapmadı kuzum, yapsa yazacaktım yalnız şuan nişan geldi. Sanci da 7 dk da bir gibi ilerliyor. Allahım heyecan yapmalı mi? Giyinip hazırlanmalı mi bilemedim
Uygulama ile takip etsen canım, 4 kasılma sonrası sana doktora git ya da bekle diyor

Ben böyle bir dönemden birkaç yıl önce geçtim. Annemin elinden gelenin, kendi yetiştiriliş ve zamanın bilinç seviyesinin en iyisini yaptığına hatta inanılmaz bir fedakarlık derecesinde bize adadığına inanıyorum, bunu biliyorum. Bu benim kırgınlıklarım olmadı, kızgın olduğum dönemler olmadı anlamına hiç gelmiyor. Oturup biraz bu zor hisleri yaşamak lazım. Bana hem kitap okumak hem de terapiye gitmek iyi geldi. Olgunlaşmamış ebeveynlerin yetişkin çocukları harika bir kitap. Tavsiye ederim.

Şimdi şöyle düşünüyorum, 25i bitirdikten sonra artık biz tamamen gelişmiş bireyler oluyoruz, doğrusuyla yanlışıyla da aile üyelerimiz hayatımızdaki insanlar. Onlardan ne alacağız, ne vereceğiz, sınırları nerede çizeceğiz, onların tavırlarının bizim davranışlarımıza etkisi ne olacak biz seçiyoruz. Bunu söylemesi kolay ama bu noktaya ulaşınca o sinir, kırgınlık, beklentiler geçiyor ve kabullenişle bir rahatlama geliyor.

Muhtaçlık/destek almak da tam olarak bu kendinden çok beklentide olmakla ilgili. Eminim başkalarına yardım ettiğin durumlarda “bana muhtaçlar” diye düşünmüyorsun, ama sen en ufak destek almayı kabul edince sanki muhtaç konumuna düştün gibi hissediyorsun. Biraz kendimize şefkat göstermek lazım. Çoook zor.

Sağlıkla gelsin canım neden sancıların beklenmiyo peki canım
Doktorum yurt dışına gidiyor ve ay sonuna kadar gelmeyecek o yüzden canım. Zaten 2 aydır yeterince sancı çektim doğsun istiyorum bende artık. Hem babasının doğum gününde doğmuş olacak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…