2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ben de gerginim çok ilk çocuk annem yanımda olamicak gerçi kayınvalidem var ama eşim ben kalcam diyor istemiyor hastaneye kimseyi ikimiz başa çıkabilecek miyiz sütüm gelcek mi bir sürü soru var kafamda inşallah güzelliklerle alırız kucağımıza senin saat belli mi
Eşinin özgüveni sana cesaret versin bnce. çok da güzel bakarsınız bnce hiç germe kendini.

Cidden öyle ya diyorum ya hamilelik öncesi monotoluk hat safhada hamileyix tam dogurcaz adamlara bişey oluyo 🤤 dün kontrole gidicem ikimiz de belimizi tuta tuta gidiyoruz Dr a dedim eşimi dogurtur musunuz 😂😂 çok geçmiş olsun bu arada

Doğum haftası eşim hemoroid oldu, ama sanırsın ölümcül hastalığa tutuldu. Bir naz bir naz, halbuki başlangıç evresi yani. Sonra ayağını arı soktu, dizlerini döve döve ah bu nerden başıma geldi diye dövündü. Erkekler hastalanmasın cidden ya 😒

Cidden öyle ya diyorum ya hamilelik öncesi monotoluk hat safhada hamileyix tam dogurcaz adamlara bişey oluyo 🤤 dün kontrole gidicem ikimiz de belimizi tuta tuta gidiyoruz Dr a dedim eşimi dogurtur musunuz 😂😂 çok geçmiş olsun bu arada
Burcu ne eşinin benimki balık baya aksilikler bulur kendisini:)

Kızlar dün Dr açıklık kontrolü yaptı bugün Böyle kahve rengi baya yapışık pıhtı gibi akıntı geldi. Bu nişan mıdır yoksa muayeneden kaynaklı bişey mi🥴
Ah Nisan sanırım benimde gelmeye başladı bugün çok sert bı muane etti şimdi öyle geliyor

Ben de gerginim çok ilk çocuk annem yanımda olamicak gerçi kayınvalidem var ama eşim ben kalcam diyor istemiyor hastaneye kimseyi ikimiz başa çıkabilecek miyiz sütüm gelcek mi bir sürü soru var kafamda inşallah güzelliklerle alırız kucağımıza senin saat belli mi
Keske biz de basbasa olabilsek. Annem kesin gelecek. Bugun kayinvalide ayri gorumce ayri aradi gun belli mi kendimizi ayarlayalim diye. Biz baya kalabalik olacagiz hastanede galiba ki hic istemiyorum bunu.

Doğum haftası eşim hemoroid oldu, ama sanırsın ölümcül hastalığa tutuldu. Bir naz bir naz, halbuki başlangıç evresi yani. Sonra ayağını arı soktu, dizlerini döve döve ah bu nerden başıma geldi diye dövündü. Erkekler hastalanmasın cidden ya 😒
Vallahi en kotu şeyi onlar yasiyo sanki 😅 biz hamileyken hemoroid oluyoruz da citimiz cikmiyo. Canları çok kıymetli Cook

Anladım, yarın kendimi merak ediyorum en son 2-3 cm demişti gecen hafta yarın artmış olursa acaba suni sancı verir mi
Canım alakasız gelmesin ama bir şey merak ediyorum. İlk hamileliğimde bir bilgi duymuştum ama kendimde tecrübe etme şansı bulamamıştım doğru mu diye merak da ediyorum 🤭 açılma olunca yere sert bir zemine oturup bacaklarını uzatıp bir bacağını diğer bacak üstüne atmayı denediğinde atamıyormuşsun canın acıyormuş. Dener misin acaba 🤣

Siz bi de doğumdan sonra görün erkeğin lohusası hiç çekilmiyormuş kızlar 😂😂😂

Keske biz de basbasa olabilsek. Annem kesin gelecek. Bugun kayinvalide ayri gorumce ayri aradi gun belli mi kendimizi ayarlayalim diye. Biz baya kalabalik olacagiz hastanede galiba ki hic istemiyorum bunu.
Hastanede sadece annem ve kayinvalidem vardi o kadar rahat geçti ki anlatamam iyi ki hiç kimseye haber vermemisiz dedim insanin doğumdan sonra aradığı tek şey sakinlik oluyor

Iste ben de surekli uzun yanimda kalirlarsa sonrasinda tek basima hic biseyi becerememekten korkuyorum. Zaten uzakta degil hic biri bana. Biseyi yapamazsam ararim 5 dakikaya bizim evdeler. Oyle cok yanimda kalip her seye onlar hemen kosturup halletsinler istemiyorum. Kendim tecrube ederek ogrenmek istiyorum. Ama kimseyi de kirmak istemiyorum. Annemi biliyorum bebek gak dese guk dese hemen kendi kosar bakar halleder. Sadece al emzir diye bana verir. kucagima kadar getirir doyunca da alir kendi yatirir eder yani :) bana o kadar is birakmaz. Sagolsun hamilelegimde de elimi sicak sudan soguk suya sokturmadi. Ama iste o olmayinca zorlaniyorum sonra, boyle alistiriyor beni :)
Aynı korkular, düşünceler hepimizde. Ne güzel yardım etmeye hevesli aileler var çevremizde, onu da düşünüp mutlu oluyorum bir taraftan. Benim annem de aynı, her işe koşar. Uzaktayım bütün hamileliğimi, taşınmayı kendim hallettim yardım edemiyor diye içi içini yedi. Ama ben de gelince söylicem, bebeği bana bıraksın, diğer konularda yardım etsin.

Selam kızlar, annelik duygularıyla mı ilgili neyle bilmiyorum bu aralar öfkeliyim ve geçmişle annemle hesaplaşıyorum içimden sürekli sizde de oluyor mu bilmiyorum... Sanırım doğumda annemin gelip bana yardım edecek olması beni geriyor, normalde yardım istemeyi hiç sevmem birine muhtaç olmak sinirlerimi bozuyor sanırım bilmiyorum... Çözemedim, geçicidir belki. İçimi dökmek istedim.
Gayet normal, anneliği düşündükçe kafada daha önce halledilmemiş duyguların, hatıraların canlanması. Muhtaçlık değil de destek almak da güzel. Her işi dört dörtlük tek başına yapmaya çalışmak, dağları delmek de modern kadının sorunu. En azından tuvalete banyoya rahat rahat girebilmek, biraz olsun nefes alabilmek eminim çok önemli olacak bizim için.
Bnce sudan çıkmış balığa donmezsin canım çünkü bebekle ilgilenmeyi ogrenirsen ona alisirsan sonrasind yemek temizlik çok da zorlamaz zaten yapıyordun bu işleri. Bunu avantaj olarak görmelisin yemek temizlik yapsınlar ilk zamanlar. Sende bebeginle ilgilenip düzen kurmuş olursun ♥️
İnşallah, ben de öyle umuyorum. Ya insanlar 17-18 yaşında doğuruyor, birkaç çocuk birden bakıyor, ben de hallederim bir şekilde diye telkin ediyorum kendimi.
Normalde bugün taburcu olacaktık ama bebeğin sarılığı artmış yanımdan alıp başka bir servise götürdüler fototerapi yapılacakmış bir kaç saatte sürebilirmis birkaç günde hiç bilgi vermiyorlar ne biçim iş ya bebeğimin topuğu mahvoldu kan almalarından .Keşke gelip Türkiye de dogursaydim hem tek başıma olmazdım hemde en azından dilini biliyorum doktorlarda her dakika bilgi veriridi .
Çok geçmiş olsun. Nerede doğum yaptın, hangi ülke?
Ya hiç korkma doğumla birlikte güncellemer ve kullanma kılavuzu sana yükleniyor 😂 ben hayatımda bebek altı alan insan değilim sanki 40 yıldır bebek altı alıyormuşum gibi mesela endişe etme. Bebek seni her türlü tanıyor seçiyor o konuda da kaygın olmasın o bağ öyle basit değil yani başkasını annesi sanmaz 🥹
Sanmasın başka kimseyi kalbim kaldırmaz. ❤️🥹 Bekliyorum kılavuzu. 😂 Gelmezse de benim bebiş en sona kalacak gibi, siz o zamana çok tecrübeli olursunuz, yardım istemeye gelirim. 😅
Annelik hissi de otomatik yükleniyor mu ya bazen öyle bı düşünce hali alıyor ki beni dile vurmak istemiyorum 😔
Ben bazen kendimi çok anaç hissediyorum karnımda kıpırdayınca, bazen de bir bebek geleceğini idrak edemiyorum. Sanki böyle bir hamilelik döneminden geçiyorum, sonra hayat normale dönecek gibi geliyor. Yeni doğmuş ya da ufak bebeklerin fotoğraf videosunu görünce içim ısınıyor ama. Böyle değişik bir duygu. 🥰 İçimde böyle bir şey var şimdi diye duygulanıyorum. 🥹
Açıkçası ben eşime en baştan ne kendi annemi ne de onun annesini istemedigimi soyledim, annem çok konuşur ve fazlaca batil inançları var ve kaynanam da iyi biri değil, eltim doğum yaptığında kızı iki ay kendi evine alıp oğluyla yataklarını ayırdı yardim ediyorum ayağına çocuğu kızın elinden aldı sürekli nasilsa cahil bisey bilmiyor diye ve sanki eltim bakiciymis da kendisi anneymis gibi davrandi, hâlâ da çocuğa o bakıyor ama cocuk 2 yaşına geldi daha doğru düzgün iki kelimesi yok anne baba gel git demekten başka ve babannesine bağımlı annesini saymiyor. Benim en nefret ettiğim şeyler bunlar o yüzden ikisi de uzak dursun bu bizim sürecimiz ben de kimseyle ugrasamam lohusa halimle dedim. eşim de cok olumlu karşıladı hatta hastaneye de eşimle gideceğiz 🥰
Rahatsız edecek, yardımdan çok stres yaratacak kişileri çağırmamak bence de en doğrusu. Benim hem annem hem kayınvalidem gerçekten hem sınırlara saygılı hem de açık fikirli insanlar. Annem bizle kalacak ona rağmen düşünüyorum. Biraz şüphem olsaydı tavırlarından ben de istemezdim.
Neden sadece annene öfkelisin bilmiyorum canım, ne yaşadığını da bilmiyorum ama anne olacağın için bu tür şeyler oluyor. Mesela ben bu kıyası çok yapıyorum, asla unutmayacağım şey var küçükken annemle.ilgili. oğluma bir şey yapsam en ufak okula getir götür yapsam bile, annem çalıştığı için getir götür yapamazdı diye bile düşünürüm. Dediğim gibi anne bizim bence benliğimizi sekillendirmede rol model. Ben de ilkokuldayken gene annem çalıştığı için yerli malı yapılmıştı herkesin annesi getirecekti tabağını çatalını vs, annem işten izin alıp gelmesi zaman almıştı, herkesn önünde tabağı falan varken benim boştu. Aradan 26 sene geçmiş içimi acıtır anneme hep söylerim. Ama mecburdu ne yapalım
Böyle konularda da hep annenin eksikliğini hissedip, onlara yüklemek sorumluluğu hem çok doğal hem de çok haksızlık. Baba gelmeyince o kadar şok olunmuyor ama anne ayrı. Benim annem de çalışıyordu, ben de çalışacağım. Şimdiden zor geliyor bırakıp gitmek, daha doğum iznine bile ayrılmadım.

Valla çoğu kadın eşleri hamileyken hemoroid olsa, “kadının karnı burnunda ben buna mı şikayet edeyim” der bir şey demez. Haha. Doğum yapacak kadına arı sokmasından şikayet edilir mi? Haha. Tam komedi. 😂😂

Siz bi de doğumdan sonra görün erkeğin lohusası hiç çekilmiyormuş kızlar 😂😂😂

Ay seninki de mi 😅 ben esime kırmızı kurdela tak kafana diyorum annelere kan ağlattı resmen 🤣
Hahaha ne oluyor acaba onlara? 😂😂 Bebeğin gördüğü ilgiyi mi kıskanıyorlar nedir? Bakalım benimki nasıl olacak? Doğuma eşimle gireceğiz, bakalım ayılıp bayılacak mı? 😬

X