2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Canım hayırlı uğurlu olsun, inşallah bizler de yavrularımıza sağ salim kavusuruz. Doğumda en gerekli sey nefes demişsin. Ilk kez doğum yapacak biz anne adaylarına nefes konusunda ne gibi önerilerin olur? Şimdiden çok teşekkür ederim 🥰🙏
Canım ben YouTube da video izliyorum hep, sen de bak istersen

Karninizda bir balon varmis gibi dusunun. Nefes alinca karninizdaki balonun sistigini dusunun, birazcik sismis balonu icinizde tutun, sonra balonu sondurun yani nefesi yavas yavas kontrollu birakin. Verirken daha uzun surmeli. Buna diyafram nefesi deniyor. Simdi pratik yapmaniz lazim ki ogrenmis olun. Dogumda sanci gelince boyle derinden nefes aliyorsunuz. Agziniz kapali gucle ikiniyorsunuz. Nefesi disari vermeden... Sanci esnasinda bagirmiyorsunuz bunu yapiyoruz... 🙂 Bunu basarabilene 3-4 ikinmada doguyor 🎊
Çok güzel anlatmisiniz 👏
39 a gelip cati muayenesi olmayanlar var. benim doktor niye aceleci ki acaba. Yarina kontrolum var 37+0 olacagim. Ve cati muayenesi yapacagini soyledi. :KK43: cok gerginim.
Benim doktor da o haftada yaptı, neden seni etkiledi ki erken diye

Canım hayırlı uğurlu olsun, inşallah bizler de yavrularımıza sağ salim kavusuruz. Doğumda en gerekli sey nefes demişsin. Ilk kez doğum yapacak biz anne adaylarına nefes konusunda ne gibi önerilerin olur? Şimdiden çok teşekkür ederim 🥰🙏

Bak canım güzel anlatmış burada

Rheaa Rheaa benim de doğumun gerçekleşti 38+3 te 22.02.2023 3650 Gr doğdu bebeğim ama hastaneden 3. Günde 3315 e düştü sizlerde düşüş ne kadar oldu bu normal mi acaba?
Evet canım kilonun %10 u kadar düşüş normal diye biliyorum canım stres yapma şişlik iniyor 😊
Kızlar günaydın,

Kısaca sizlerle doğum hikayemi paylaşmak istiyorum. Perşembe günü işlerimi tamamen bitirmiş, güzel bir yürüyüş yapmış ve akşam yemeğine çocukların seveceği şeyleri hazırlayarak doğumun habercisi mutluluk hormonuyla başlamıştım🙂

Gece hastahaneye geçtik; sancı var açılma var ama bebek başı yukarda olduğu için beklemeye başladık. Pilates topunda zıplama, yürüyüş, merdiven inip çıkma, sıcak duş, diz dirsek pozisyonunda sallanma..derken sabah oldu. Diğer çocuklarımızda hastaneye geçişimiz ve doğum arası kısa sürdüğü için yine öyle olacak zannettik ama her doğum kendine özel. Sabahki muayenelerden birinde suyum da patladı, öğleye doğru artık biraz hızlanmak için hiç istememe rağmen suni sancı almak durumunda kaldım bi yarım saat kadar. Doğumda en gerekli şeyin NEFES olduğunu bir kez daha anladım, nefesle daha iyi kontrol edebildiğimi düşünüyorum. Öğleden sonra tam açıklık ve bebeğin başının oturmasıyla doğum gerçekleşti çok şükür. Epizyo olmadı, plasenta geç kesildi. Odamıza geçip bebeğimizi emzirmeye başladım. Akşama doğru biraz kanamam arttı, serum ve ilaçla kontrol altına aldılar çok şükür.
Benim bu doğumumu farklı kılan aslında ssvd olması. Burada pek bahsetmek istemesem de bundan 2 yıl önce bir bebeğimi 28. haftada ablasyo plasenta sebebiyle anne karnında kaybettim ve acil sezaryen olmak zorunda kalmıştım. Sezaryenden sonra çok zor toparlandım ve o nedenle normal doğum destekçisi bir doktorla sanki ilk kez doğum yapacakmış gibi hazırlandım. Hiç aklımı kötü düşüncelerle doldurmamakta çalıştım; elbette yine riskler vardı ama ben Allah’a güvendim elhamdullah O’da bizi yalnız bırakmadı. Veren de alan da kendisi.. bir oğlum cennette, 3 evladımla dünya da Rabbimize layık olmak nasip olsun inşallah.

Tekrar doğuma gelecek olursak; normal doğum için depend çook önemli, ben 1 paket koymuştum 1 paket daha aldırdık.
Hurma su doğuma hazırlıkta çok önemli, hareketler konusunda yardımcı insanlarla olmak önemli, yine tedbirli olup hem bebeğe hem kendinize kıyafet konusunda cömert olun derim.

Hastahaneden ayrılırken bebeğe mama desteği önerdiler, biz de ilk kez mama aldık sma. Sarılık olmasın en azından ilk kontrole kadar diye. Bebek emiyor süt var ama uyanmıyor bizim minik. 1 saat uyandırmak sürüyor desem yeri 😅

Bu süreci beraber beklediğimiz bütün arkadaşlarımıza hayırlı kolay doğumlar diliyorum. Sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve cevaplarım inşallah 💝🌷
Biraz uzun sürmüş ama maşallah sağlıcakla almışsın bebeğini kucağına🧿 🐣🥰 ben hala buralarda bekliyorum yarın sabah kontrol var inşallah kafasını artık dayamıştır aşağılara🤔 hiç birşey de hissetmiyorum fazla iyi gibiyim anlamadım gitti yarın 39+0 ım canım sen kaçta doğum yaptın canım 😊
Merhaba kızlar su an 36+3 deyim kontrolüm vardı bebek aşağı inmiş baya aşağıda dedi bende de sürekli batma oluyor alttan bazen karnım kasılıyor iki büklüm oluyorum bi kaç gündür de arada bir adet sancısı baslıyor geçiyor
Ben normalde 03.03 de dogum istedim 37+2 oluyor ama doktor dedi küvöze girebilir bu arada bugun 3300 kg cıktı bugun 38+0 da alalım diyor ne yapsam karamsar kaldım
36+5 de doğum yapan arkadaşlar oldu ayrıca bebeğinin kilosu da iyi neden küveze girsin ki ben anlamadım bu doktorları canım tabi ne kadar içeride kalırsa iyi ama
Kizlar biogaia damlayı reçeteli mi aldınız internetten baktım göremedim de sadece eczanede mi satılıyor acaba, ne kadara aldınız, günde kaç damla veriyorsunuz
Canım soğuk zincir olduğu için netten siparişi yok eczaneden alıp doğruca eve diye biliyorum 245 TL ben sordum günde 5 damla
Kızlar o gece size yazdıktan sonra hastaneye gittim ağrım çok arttı,doğum yaptım sabaha karşı.
Maşallah canım sende kurtardın darısı bizlere inşallah 🙏🧿🐣🥰
Benden sonra doğum yapan oldu mu başka okuyamadım
Rande Rande yaptı canım aynı gün galiba
Çok teşekkür ederim gece 1.30gibi sancım başladı biraz pilates topunda hareket ettim,sonra ılık bi duş aldım baktım duramıyorum ağrıdan 3.30gibi
Hastaneye gittik açılmam 4-5cm olmuş zaten 5.15de de normal doğum yaptım çok şükür.
2990gr
48cm doğdu bebeğim
Ayy maşallah ne güzel bir doğum Rabbim bizlere de nasip etsin böylesini inşallah 🙏 bir çırpıda 🥰 canım haftan kaçtı senin
Evet doğum yapan kadın bi an önce kendi düzenini kurmali ve diğerleri buna fırsat tanimali. Mesela şuan bebek gık dese birinin odaya girmesi bile bana batıyor ne kadar iyi niyetli de olsa. Sanki sen beceriksizsin tek başına halledemezmissin gibi. Hatta bu yuzden bı kaç kez tersledim almayın bebeği kucaginiza diye. Ben uyansin emsin diye ugrasiyorum biraz ağlamasına müsade ediyorum ki uykusu açılsın ama biri gelip alayım mi kucagima diyince sinirim tepeme cikiyor🥴
Canım bu dediklerine kesinlikle katılıyorum onlarda muhtemelen sana ve bebeğe kıyamadıkları için böyle davranıyorlardır ama az kaldı sık dişini bu günler gelip geçici kalp de kırmamak gerek güzel bir şekilde anlat bence siz yanımda olsanızda bu süreçle tek başıma başa çıkmak istiyorum falan de umarım herşey gönlünce olur 🥰🐣
Eki Görüntüle 3210509 kızlar bu göbek aşağıda mı sizce 39+3
Valla canım bende 38+6 yım benim göbekte böyle aşağıya doğru bakıyor çok uzun zamandır ama ne hikmetse hiç doğuracak gibi değilim 🤔🙄🥺
Acaba bir yerlere doğurdum mu diye düşünmüyor değilim o kadar sancısızım ki 😀
Ahahahah aynı ben 🤣
39 a gelip cati muayenesi olmayanlar var. benim doktor niye aceleci ki acaba. Yarina kontrolum var 37+0 olacagim. Ve cati muayenesi yapacagini soyledi. :KK43: cok gerginim.
Canım ben 2 kere oldum şimdiye kadar 36 da akıntım olduğu için amniyon sıvısı mı diye baktı 38 dede bebeğin başı inmiş mi diye baktı her doktorun farklı kızımda da 37 de bakacaktı bayrama geldi sonra alttan muayene olmadan dopum yaptım stres olacak birşey yok yani merak etme😊

Doğum yapan kizlar korse aldınız mı kullaniyor musunuz. Doktorum doğum yaptığım günden itibaren giyebilirsin demişti ama ben çok zorlamak istemedim vücudumu. Bugün korse tayt sipariş verdim gelince giymeye başlıcam ayva göbek gibi göbeğim var suan bakalim faydasi olacak mi gerçi korse daha çok rahim toparlanmasina fayda ediyor ama rahim toparladi zaten darısı göbeğin başına 😅
Nasıl bir korse aldın canım? Ben de almayı düşünüyorum. Göbeğim dikişimin üstüne düşmüş. Başka bir dr bana yürürken karnını yukarı kaldırarak yürü dedi ama bu her zaman mümkün olmuyor.

Kız sen kilo mu aldın da, korse bakıyorsun 😁🧿
Sezeryan göbeği kalıyor diye korkuttular 😅
Canım bu dediklerine kesinlikle katılıyorum onlarda muhtemelen sana ve bebeğe kıyamadıkları için böyle davranıyorlardır ama az kaldı sık dişini bu günler gelip geçici kalp de kırmamak gerek güzel bir şekilde anlat bence siz yanımda olsanızda bu süreçle tek başıma başa çıkmak istiyorum falan de umarım herşey gönlünce olur 🥰🐣
Öyle canim sabir edicez artik 😇

Nasıl bir korse aldın canım? Ben de almayı düşünüyorum. Göbeğim dikişimin üstüne düşmüş. Başka bir dr bana yürürken karnını yukarı kaldırarak yürü dedi ama bu her zaman mümkün olmuyor.
Canim ben korse tayt aldim klasik korseleri takamam diye bunu aldim

Eklentiler

• Screenshot_2023-02-26-20-41-40-175_trendyol.com.jpg
    Screenshot_2023-02-26-20-41-40-175_trendyol.com.jpg
    58,2 KB · Görüntüleme: 32
Ya ben de alsam mı almasam mı kararsız kaldım ama alacağım sanırım :/ göbeğim aşırı kalmadı öyle ama hamur gibi oldu bi tuhaf 😂 Kafama takmıyorum hiç ama toparlansa iyi olur yani. Nerden sipariş verdin canım atabilir misin bana da ?
Benim göbek de aynen duruyor. Görenler doğum ne zaman diye soruyor :KK43: Ödemim çok fazlaydı o yüzden

Nasılsın
Nasıl gidiyor bebekle hayat 🎈🎈
Ne güzel bir soru 🥹 İnan ben de bunu sorguluyorum nasılım acaba diye 🥲 Çok değişik sanırım ilk bebek olmasından kaynaklı üzerimde büyük bir sorumluluk hissediyorum. İnsan alarm sesine uyanmazken bi bebeğin gık demesine yataktan fırlıyor çok enteresan bir şey. Duygularımı ayrıştırmaya çalışıyorum aslında. Bazen çok zor geliyor ama şükrediyorum. Alışacağız inşallah ikimiz de 🙏 Sana bağımlı bir canlının olması bir insanın tadacagi en ağır sorumluluklardanmis 🥹 İnsan hiç bir zaman kendini anneliğe hazır hissetmez diyorlardı gerçekten öyleymiş dünyaya gelip kucağına alınca anlıyorsun aslında onunla birlikte ben de büyüyorum aynı süreçlerden ben de geçiyorum çok karışık duygusal karmaşalar☺️ ama insanin tek amaci onun huzurlu olmasi, iyi ve sağlıklı olması oluyor artık tüm endişelerim onun üzerine yoğunlaşıyor delilik hali gibi bir şey 😭

HEYECANLIYIM HEYECANLIYIM yarın senden haber bekliyoru, salı günü 2 arkadaşın kontrolü vardı pcfl pcfl ve M miniktostos , Çarşamba benim 😁 hadi doğurmadan gelmeyin kızlar
Ayy hadi inşallah canım sırayla doğuralım artık canım 39+0 ım yarın 😍🥰🐣🧿🙏 dua edin bana inşallah kafası aşağıya inmiştir küçük beyin nazlı çıktı birazcık bizimkisi 🤭😅🤰

X