2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Yenidoğan için çok yumuşak yatak olmaması gerekiyor omurga gelişimi için. Bizim yatağımız bu bir tarafı 0-3 yaş diğer tarafı 3-6 yaşa uygun yumuşaklıklari farklı
Biz de bunu aldık Baby mall dan. Keşke biraz arastirsaydim diyorum. Bebeğe uygun olmayan şeyi niye satar ki koskoca bebek mağazası 😕 sizin yatak kalın gibi görünüyor bu bayağı incecik.

Eklentiler

• IMG_20230226_235552.jpg
    IMG_20230226_235552.jpg
    77,8 KB · Görüntüleme: 105
Merhabalar. Bebek yatağı için ne aldınız acaba? Ben çok arastirmadigim için satıcının önerdiği kraftin visco yatağını aldım. Ama internette visco yatagin bebeklere uygun olmadığı yazıyor. Kullanan var mı?
Bebek yatağı dediğin park yatak için mi ? Yataştan aldım cottonia modeli. Odası için de işbir kardelen aldım. Belli bir zamana kadar sünger kullanması gerekiyor omurga gelişimi için.

Biz de bunu aldık Baby mall dan. Keşke biraz arastirsaydim diyorum. Bebeğe uygun olmayan şeyi niye satar ki koskoca bebek mağazası 😕 sizin yatak kalın gibi görünüyor bu bayağı incecik.
Evet aşırı ince ve ürüne göre pahalı bence. eşim park yatağıyla beraber bunu almıştı yatağını iade ettirip aynı fiyata yataşınkini aldırdım. İnce ama bebeğe uygun bir yatak diye hatırlıyorum.

Evet aşırı ince ve ürüne göre pahalı bence. eşim park yatağıyla beraber bunu almıştı yatağını iade ettirip aynı fiyata yataşınkini aldırdım. İnce ama bebeğe uygun bir yatak diye hatırlıyorum.
Evet 1000 TL gibi bir şey. Parasında değilim ama nerede okusam visco yatagin bebeğe uygun olmadığı yaziyor. Sanırım ben de iade edeceğim. Yatas gibi yatak markaları daha mantıklı sanırım.

Selam kızlar bende giremedim 19 şubatta 9 gün erken doğurdum 1 mart sezeryandı normalde spinal oldum erken doğduğu için sarılık oldu saat başı emziriyorum sıfır uyku doğurmayanlar bol bol uyuyun
Hayırlısı olsun canım, sağlıkla büyüsün🧿 Kaçıncı haftada doğdu bebis?

Kizlar asiri kasik agrisi neden olur beta hcg 23 bini gecti bu agri normal mi asiri kiloluyum ondan mi?

Günaydın kızlar dün geceden beri bel ve karın ağrım var gece hiç uyumadım desem yeridir ama kasılmalarım/sancılarım yine düzenli değil.böyle başlarmı doğum bilemedim 🤷‍♀️ gerçi ikinci doğumlar uzun sürmez derler öyle olsa sancılarım şimdiye sıklaşırdı diyorum,en azından 1 hafta daha beklese çok iyi olur 🙏

Kızlar günaydın, biz hastanedeyiz bugün çıkarız inşallah. Dün o kafayla 1300 gibi yazmışım kilo 😅 3365 olacaktı evet. 39+2 de doğdu, ismi Meryem 💝 kolay bir doğumdu diyemeyeceğim, detayları anlatırım daha sonra. Yazan, iyi dileklerini ileten herkese teşekkür ediyorum 💐
Gözün aydın olsun canım kolay olmasa da sağlıkla kavuştunuz ya o mükafatı olsun doğumda çekilen her şeyin rabbim sağlıkla büyütmeni nasip etsin inşallah 🙏

Günaydın hanımlar 🌸
Benim bebişim 3 gün önce dünyaya geldi şükürler olsun.
Ama emzirme konusunda büyük sıkıntı yaşıyorum. Acaba bilgisi ya da tecrübesi olanlar fikir verebilir mi?

Birkaç saat önce doğru düzgün uyumadı, yaklaşık 40 dk emzirmeme rağmen uyumuyordu ben de mecburen formul mama hazırlayıp biberonla içirdim. Hepsini içti, uyudu. Bunun üzerinden 3 saati geçti, şimdi yine emzirmeye çalışıyorum ama emmiyor, uyuyor. Uyandırıyorum 2 dk emip yine uyuyor.

Bu durumu sürekli yaşıyoruz.
Canım altını aç uyanmadığı zaman sen uyandır 2 saatte bir emzir o kendisini anne karnında sanıyor o yüzden uykuya dalıyor. Ben altını açıp siliyorum uyanıyor. Hatta mendilini ıslatıp yüzünü de sil. Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah cnm. Zamanlada alışır acıktığı zaman kalkar kendisi merak etme 2/3 haftaya düzelir 🌸🧿

Kızlar bebekleri önlükle sakın yatirmayin yüzlerini kapatabiliyorlar önlükle Allah korusun uyarayım dedim dikkatimi cekmisken
Yok canım zaten bebek önlükle yatmaz ki önlük yemek yedirdiğini zaman takarsın emzirirken veya mama verirken bile ben mendilini koyuyroum altına. Akmasın diye. Önlük zaten çok sakıncalı. Hatta bol gelen şapkaları bile kafaları üşümesin diye bere takıyoruz ama onlar meme ararken başlarını sürekli oynattıkları için yüzlerini kapatabiliyorlsr onunla kapattığım zaman yanımda oluyor genelde gündüz. O kadar küçükler ki herşeyiden korkuyor olduk valla :))))

Kizlar neden biberon önerilmiyor, o kadar biberon aldik. Bir de anti kolik biberonlar var sizce faydali mi philipsin şimdi gördüm.
Ben ilk günden beri kullanıyorum antikolik biberondan philipsin çokta memnunum hiç sıkıntı yaşamadım hem emziriyorum hem biberonla 20/30 ml mamasını veriyorum. Büyük kızımda sa kullandım onda da sıkıntı yaşamadım. Kaşık hiç kullanmadım ben.

Ben ilk günden beri kullanıyorum antikolik biberondan philipsin çokta memnunum hiç sıkıntı yaşamadım hem emziriyorum hem biberonla 20/30 ml mamasını veriyorum. Büyük kızımda sa kullandım onda da sıkıntı yaşamadım. Kaşık hiç kullanmadım ben.
Anti kolik gercekten ise yariyor mu peki

Merhabalar. Bebek yatağı için ne aldınız acaba? Ben çok arastirmadigim için satıcının önerdiği kraftin visco yatağını aldım. Ama internette visco yatagin bebeklere uygun olmadığı yazıyor. Kullanan var mı?
Ben de bunu aldım

Eklentiler

• Screenshot_20230227_084545_Gallery.jpg
    Screenshot_20230227_084545_Gallery.jpg
    41,5 KB · Görüntüleme: 80
Bendeki bu değil canım şurup şeklinde colex yazıyor üstünde. Gazdan uyumuyorlar gaz olunca memeyi de tutmuyorlar. Çok Zor valla allah yardımcımız olsun 🙏 biz bi daha tartilmadik bu hafta içi bi götürücem sağlık ocağına tekrar. Haftada kac gr almalari gerekiyormuş ne dedi senin dr ? Muhtemelen mama cc sini arttırır canim
Haftalık söylemedi ama 1 ay da en az 500-900 arası alması gerekiyor benim kız hala aynı kilo bugün 19 gün oldu 30 gramdan fazlasını alamadık. Hafta içi kızımın doktoruna götüreceğim artık oradan takipleri yapılsın neden kilo artışı bu kadar az baksın doktor Emziriyorun iki mememden de ardından 20 ml mama veriyorum öyle doyuyor. Basen fazlasını bile çıkarıyor kendi sütüm fazla geliyor sanırım. Ne zaman doyuyor ne zaman doymuyor anlamıyorum. Bezini açıyorum bş bakıyorum doldurmuş 3 saat sonra yine açıyorum kupkuru. Niye oluyot anlamıyorum ben de. Dediğin gibi gazı olduğunda ds meme emmiyor emiyorda çekiştirip duruyor daha da canımı yakıyor. Dün beni bekçi yaptı gerçekten de uyumadı bir türlü. Allah yardımcımız olsun ne diyim. Sen de sor doktoruna kaç kilo alması lazım haftalık en azından bizim de bilgimiz olsun canım. 900 ge nerde 30 gr nerde akşam tartıldım sonda kızla tartıldım 3 kg yine net geçen haftada 3 kg dı

Anti kolik gercekten ise yariyor mu peki
Canım gazlı olan çocuk yine de gazlı oluyor ama antikolik biberonda ağzına hava girmesin diye tasarlanmış. Ne kadar az girerse bizim için o kadar iyi hiç gaz olmayacağını sanmıyorum. Benim büyük kızım ne yaparsam yapayım hep gazlıydı o gazı geçmek bilmiyordu hiç. Saatlerce ıkınırdı gaz çıkartsın diye. Şimdi kardeşi o kadar değil. Genelde kendisi yapıyor gözünü çıkartıyor. Bazen çok kkınıyor gazı oluyor o zaman damla veriyorum o da bu sefer uyutmuyor. Arada kaldım ben de damla vermeyeceğim ama artık.
İkisine de antikolik biberon kullandım.

Selam kızlar bende giremedim 19 şubatta 9 gün erken doğurdum 1 mart sezeryandı normalde spinal oldum erken doğduğu için sarılık oldu saat başı emziriyorum sıfır uyku doğurmayanlar bol bol uyuyun
Sağlıkla büyüt canım darısı bize inşallah 🙏 bol boll sütün olsun inşallah 🙏🐣🧿 bizde bekliyoruz şu anda da ağrılardan sızılardan uyuyamıyoruz ki 🤭🥺🤔
Günaydın kızlar dün geceden beri bel ve karın ağrım var gece hiç uyumadım desem yeridir ama kasılmalarım/sancılarım yine düzenli değil.böyle başlarmı doğum bilemedim 🤷‍♀️ gerçi ikinci doğumlar uzun sürmez derler öyle olsa sancılarım şimdiye sıklaşırdı diyorum,en azından 1 hafta daha beklese çok iyi olur 🙏
Canım ara ara bende de kasık ağrısı oluyor ama sürekliliği yok rahim hazırlıyor kendini bekler annesi daha stres yapma 🙏

X