- 26 Şubat 2021
- 1.247
- 1.222
- 34
Hayır olsun inşallah cnm nasıl bişey yaşadınız paylaşırsan bizimle dikkat edelim bizde Allah korusun hepsiniBenimm kizlardan biri de çok sancılı en etkilisinden alayım diyorum büyük kizimda da kullanmıştım ama tam hatırlamıyorum nasıl aldık ne kadar kullandık birde sab simplex kullanmıştım ama ona sonradan zararlı mı demişlerdi onuda tam hatırlamıyorum.
Kizlar çok çok dua edin hamileler doğumda yaşanabilecek çok sıkıntılar olabiliyor Allah korusun bebislerinizi. Bizimde başımıza bir talihsizlik geldi burdan yazmak istemiyorum ama dua edelim hem kendimize hem birbirimize
Gecmis olsunBenimm kizlardan biri de çok sancılı en etkilisinden alayım diyorum büyük kizimda da kullanmıştım ama tam hatırlamıyorum nasıl aldık ne kadar kullandık birde sab simplex kullanmıştım ama ona sonradan zararlı mı demişlerdi onuda tam hatırlamıyorum.
Kizlar çok çok dua edin hamileler doğumda yaşanabilecek çok sıkıntılar olabiliyor Allah korusun bebislerinizi. Bizimde başımıza bir talihsizlik geldi burdan yazmak istemiyorum ama dua edelim hem kendimize hem birbirimize
Canım gözünüz aydın tekrardan sağlıkla büyüsün miniğinbilinçli ve güzel bir doğumun olmuş , her konuda tedbirli olmak tecrübe edinmiş olmak işini kolaylamış ne güzel
Canım hayırlı uğurlu olsun, inşallah bizler de yavrularımıza sağ salim kavusuruz. Doğumda en gerekli sey nefes demişsin. Ilk kez doğum yapacak biz anne adaylarına nefes konusunda ne gibi önerilerin olur? Şimdiden çok teşekkür ederimKızlar günaydın,
Kısaca sizlerle doğum hikayemi paylaşmak istiyorum. Perşembe günü işlerimi tamamen bitirmiş, güzel bir yürüyüş yapmış ve akşam yemeğine çocukların seveceği şeyleri hazırlayarak doğumun habercisi mutluluk hormonuyla başlamıştım
Gece hastahaneye geçtik; sancı var açılma var ama bebek başı yukarda olduğu için beklemeye başladık. Pilates topunda zıplama, yürüyüş, merdiven inip çıkma, sıcak duş, diz dirsek pozisyonunda sallanma..derken sabah oldu. Diğer çocuklarımızda hastaneye geçişimiz ve doğum arası kısa sürdüğü için yine öyle olacak zannettik ama her doğum kendine özel. Sabahki muayenelerden birinde suyum da patladı, öğleye doğru artık biraz hızlanmak için hiç istememe rağmen suni sancı almak durumunda kaldım bi yarım saat kadar. Doğumda en gerekli şeyin NEFES olduğunu bir kez daha anladım, nefesle daha iyi kontrol edebildiğimi düşünüyorum. Öğleden sonra tam açıklık ve bebeğin başının oturmasıyla doğum gerçekleşti çok şükür. Epizyo olmadı, plasenta geç kesildi. Odamıza geçip bebeğimizi emzirmeye başladım. Akşama doğru biraz kanamam arttı, serum ve ilaçla kontrol altına aldılar çok şükür.
Benim bu doğumumu farklı kılan aslında ssvd olması. Burada pek bahsetmek istemesem de bundan 2 yıl önce bir bebeğimi 28. haftada ablasyo plasenta sebebiyle anne karnında kaybettim ve acil sezaryen olmak zorunda kalmıştım. Sezaryenden sonra çok zor toparlandım ve o nedenle normal doğum destekçisi bir doktorla sanki ilk kez doğum yapacakmış gibi hazırlandım. Hiç aklımı kötü düşüncelerle doldurmamakta çalıştım; elbette yine riskler vardı ama ben Allah’a güvendim elhamdullah O’da bizi yalnız bırakmadı. Veren de alan da kendisi.. bir oğlum cennette, 3 evladımla dünya da Rabbimize layık olmak nasip olsun inşallah.
Tekrar doğuma gelecek olursak; normal doğum için depend çook önemli, ben 1 paket koymuştum 1 paket daha aldırdık.
Hurma su doğuma hazırlıkta çok önemli, hareketler konusunda yardımcı insanlarla olmak önemli, yine tedbirli olup hem bebeğe hem kendinize kıyafet konusunda cömert olun derim.
Hastahaneden ayrılırken bebeğe mama desteği önerdiler, biz de ilk kez mama aldık sma. Sarılık olmasın en azından ilk kontrole kadar diye. Bebek emiyor süt var ama uyanmıyor bizim minik. 1 saat uyandırmak sürüyor desem yeri
Bu süreci beraber beklediğimiz bütün arkadaşlarımıza hayırlı kolay doğumlar diliyorum. Sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve cevaplarım inşallah
Ben de senin gibiyim canım, tüm bunlar doğuma hazırlık. Rahim kasılıp bırakıyor kendini. Bize ultrasonda bebeğin doğum yoluna döndüğünü kafasının bir kaç cm yukarda olduğunu söyledi doktorumuz. Ama henüz cati muayenesi yapmadi. Sancilaninca gel dedi,saniyorum o zaman yapacak.Kızlar benim ara ara kasık ağrım oluyor regl olacağım zaman hep hafiften üst bacak ağrısı olurdu hep ordan anlardım regl olcam diye şimdi yine olmaya başladı hafif hafif regl olcam sanki daha çatı muayeneside yapılmadı haftaya yapacağım dedi doktorum dönmüş mü dönmemiş mi o zaman bakacakmış olursa artık normal doğum düşünmeye başladım böyle olanlar var mı
İlk 2 hafta biraz zorlar canım, seni çok iyi anlıyorum. Benim de ilk doğumda ailem uzaktaydı, annem çalıştığı ve kv olduğu için kalamamisti fazla. Her şeyi tek başıma yaptım, inşallah Sana da Allah güç kuvvet versin
Çok teşekkür ederim gece 1.30gibi sancım başladı biraz pilates topunda hareket ettim,sonra ılık bi duş aldım baktım duramıyorum ağrıdan 3.30gibi
Hastaneye gittik açılmam 4-5cm olmuş zaten 5.15de de normal doğum yaptım çok şükür.
2990gr
48cm doğdu bebeğim
Karninizda bir balon varmis gibi dusunun. Nefes alinca karninizdaki balonun sistigini dusunun, birazcik sismis balonu icinizde tutun, sonra balonu sondurun yani nefesi yavas yavas kontrollu birakin. Verirken daha uzun surmeli. Buna diyafram nefesi deniyor. Simdi pratik yapmaniz lazim ki ogrenmis olun. Dogumda sanci gelince boyle derinden nefes aliyorsunuz. Agziniz kapali gucle ikiniyorsunuz. Nefesi disari vermeden... Sanci esnasinda bagirmiyorsunuz bunu yapiyoruz...Canım hayırlı uğurlu olsun, inşallah bizler de yavrularımıza sağ salim kavusuruz. Doğumda en gerekli sey nefes demişsin. Ilk kez doğum yapacak biz anne adaylarına nefes konusunda ne gibi önerilerin olur? Şimdiden çok teşekkür ederim
Canım hayırlı uğurlu olsun, inşallah bizler de yavrularımıza sağ salim kavusuruz. Doğumda en gerekli sey nefes demişsin. Ilk kez doğum yapacak biz anne adaylarına nefes konusunda ne gibi önerilerin olur? Şimdiden çok teşekkür ederim
Banada sancın olursa gel dedi cumartesiye kadar ani bir şey olmazsa bakacak bakalım bekliyorum heyecan ve birazda korkuylaBen de senin gibiyim canım, tüm bunlar doğuma hazırlık. Rahim kasılıp bırakıyor kendini. Bize ultrasonda bebeğin doğum yoluna döndüğünü kafasının bir kaç cm yukarda olduğunu söyledi doktorumuz. Ama henüz cati muayenesi yapmadi. Sancilaninca gel dedi,saniyorum o zaman yapacak.
Hanimlar aranızda doğumu kolaylaştıran ahududu yaprağı çayı iceniniz var mi? Ben tüm gün aradım bulamadim, kullanıp fayda göreniniz varsa yazarsanız sevinirim
Çok teşekkürler şimdiden alıştırma yapacağım, Rabbim kolay doğum nasip etsinKarninizda bir balon varmis gibi dusunun. Nefes alinca karninizdaki balonun sistigini dusunun, birazcik sismis balonu icinizde tutun, sonra balonu sondurun yani nefesi yavas yavas kontrollu birakin. Verirken daha uzun surmeli. Buna diyafram nefesi deniyor. Simdi pratik yapmaniz lazim ki ogrenmis olun. Dogumda sanci gelince boyle derinden nefes aliyorsunuz. Agziniz kapali gucle ikiniyorsunuz. Nefesi disari vermeden... Sanci esnasinda bagirmiyorsunuz bunu yapiyoruz...Bunu basarabilene 3-4 ikinmada doguyor
Ben de aldım ya en kötü zayıf gösterirYa ben de alsam mı almasam mı kararsız kaldım ama alacağım sanırım :/ göbeğim aşırı kalmadı öyle ama hamur gibi oldu bi tuhafKafama takmıyorum hiç ama toparlansa iyi olur yani. Nerden sipariş verdin canım atabilir misin bana da ?
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun, şimdiden ss aldim o an bakıp uygulayayım diyeCanım sancın gelmeye başladığında derin bir nefes alıyorsun, biraz bekleyip aldığın nefesin 2 katı sürede uzun uzun veriyorsun. Verirken ağzın açık ve hohlar gibi. Nefese odaklandığın için ağrı daha hafif hissediliyor.
Ikınma esnasında da derin bir nefes alıp çeneni göğsüne yaslıyorsun ve bu sefer nefesi vermeden büyük tuvaletini yapar gibi itiyorsun.
Ben bu şekilde uyguladım ve çok memnun kaldım çok şükür. Sana da kolay ve sağlıklı doğumlar diliyorum
Benim kontrolüm de cumartesi ama ben çarşamba perşembe gibi sancılanacagim gibi hissediyorum nedenseBanada sancın olursa gel dedi cumartesiye kadar ani bir şey olmazsa bakacak bakalım bekliyorum heyecan ve birazda korkuyla
35 den itibaren yapılır zaten39 a gelip cati muayenesi olmayanlar var. benim doktor niye aceleci ki acaba. Yarina kontrolum var 37+0 olacagim. Ve cati muayenesi yapacagini soyledi.cok gerginim.
Sıra sıra gelmeleri çok iyi. Ben de öyle düşünmüştüm. Doğum öncesi kv gelecekti doğumdan sonra annem gelecekti. Ama deprem her şeyi değiştirdi tabi. Kv nin yanındayken annem de geldi. Annem bugün geri döndü. Biraz daha kalsaydı kv ile tartışacaklardı. Olay çıkmasın diye gönderdim annemiCanim inanin daha iyi... Ben ilkinde iki anne birden geldi cok zorlandim. Esim de simdi sirayla gelin dedi. Annesi once gelsin, sen sonra dedi annesine ... Vallahi rahatladim yoksa stress... Kizimla gece kalacak biri lazim, annemi de o yuzden istedim. Yoksa kendi kendimize daha rahat ederiz eminim... Bu konuda hic uzulmeyin
Yaa hayırlı uğurlu olsunKızlar o gece size yazdıktan sonra hastaneye gittim ağrım çok arttı,doğum yaptım sabaha karşı.
Neler yaptın canım kaçıncı haftada başladın ?Ben içtim ama daha bir sürü de şey yaptım hangisi etkiledi bilmiyorum. Bursa da bir aktardan almıştım.
Kız sen kilo mu aldın da, korse bakıyorsunDoğum yapan kizlar korse aldınız mı kullaniyor musunuz. Doktorum doğum yaptığım günden itibaren giyebilirsin demişti ama ben çok zorlamak istemedim vücudumu. Bugün korse tayt sipariş verdim gelince giymeye başlıcam ayva göbek gibi göbeğim var suan bakalim faydasi olacak mi gerçi korse daha çok rahim toparlanmasina fayda ediyor ama rahim toparladi zaten darısı göbeğin başına
Doğurdun mu acabaAcaba bir yerlere doğurdum mu diye düşünmüyor değilim o kadar sancısızım ki