- 5 Haziran 2008
- 6.597
- 12.634
Canım gözünüz aydın tekrardan sağlıkla büyüsün miniğinKızlar günaydın,
Kısaca sizlerle doğum hikayemi paylaşmak istiyorum. Perşembe günü işlerimi tamamen bitirmiş, güzel bir yürüyüş yapmış ve akşam yemeğine çocukların seveceği şeyleri hazırlayarak doğumun habercisi mutluluk hormonuyla başlamıştım
Gece hastahaneye geçtik; sancı var açılma var ama bebek başı yukarda olduğu için beklemeye başladık. Pilates topunda zıplama, yürüyüş, merdiven inip çıkma, sıcak duş, diz dirsek pozisyonunda sallanma..derken sabah oldu. Diğer çocuklarımızda hastaneye geçişimiz ve doğum arası kısa sürdüğü için yine öyle olacak zannettik ama her doğum kendine özel. Sabahki muayenelerden birinde suyum da patladı, öğleye doğru artık biraz hızlanmak için hiç istememe rağmen suni sancı almak durumunda kaldım bi yarım saat kadar. Doğumda en gerekli şeyin NEFES olduğunu bir kez daha anladım, nefesle daha iyi kontrol edebildiğimi düşünüyorum. Öğleden sonra tam açıklık ve bebeğin başının oturmasıyla doğum gerçekleşti çok şükür. Epizyo olmadı, plasenta geç kesildi. Odamıza geçip bebeğimizi emzirmeye başladım. Akşama doğru biraz kanamam arttı, serum ve ilaçla kontrol altına aldılar çok şükür.
Benim bu doğumumu farklı kılan aslında ssvd olması. Burada pek bahsetmek istemesem de bundan 2 yıl önce bir bebeğimi 28. haftada ablasyo plasenta sebebiyle anne karnında kaybettim ve acil sezaryen olmak zorunda kalmıştım. Sezaryenden sonra çok zor toparlandım ve o nedenle normal doğum destekçisi bir doktorla sanki ilk kez doğum yapacakmış gibi hazırlandım. Hiç aklımı kötü düşüncelerle doldurmamakta çalıştım; elbette yine riskler vardı ama ben Allah’a güvendim elhamdullah O’da bizi yalnız bırakmadı. Veren de alan da kendisi.. bir oğlum cennette, 3 evladımla dünya da Rabbimize layık olmak nasip olsun inşallah.
Tekrar doğuma gelecek olursak; normal doğum için depend çook önemli, ben 1 paket koymuştum 1 paket daha aldırdık.
Hurma su doğuma hazırlıkta çok önemli, hareketler konusunda yardımcı insanlarla olmak önemli, yine tedbirli olup hem bebeğe hem kendinize kıyafet konusunda cömert olun derim.
Hastahaneden ayrılırken bebeğe mama desteği önerdiler, biz de ilk kez mama aldık sma. Sarılık olmasın en azından ilk kontrole kadar diye. Bebek emiyor süt var ama uyanmıyor bizim minik. 1 saat uyandırmak sürüyor desem yeri
Bu süreci beraber beklediğimiz bütün arkadaşlarımıza hayırlı kolay doğumlar diliyorum. Sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve cevaplarım inşallah
Detayli cok guzel ankatmissiniz canimKızlar günaydın,
Kısaca sizlerle doğum hikayemi paylaşmak istiyorum. Perşembe günü işlerimi tamamen bitirmiş, güzel bir yürüyüş yapmış ve akşam yemeğine çocukların seveceği şeyleri hazırlayarak doğumun habercisi mutluluk hormonuyla başlamıştım
Gece hastahaneye geçtik; sancı var açılma var ama bebek başı yukarda olduğu için beklemeye başladık. Pilates topunda zıplama, yürüyüş, merdiven inip çıkma, sıcak duş, diz dirsek pozisyonunda sallanma..derken sabah oldu. Diğer çocuklarımızda hastaneye geçişimiz ve doğum arası kısa sürdüğü için yine öyle olacak zannettik ama her doğum kendine özel. Sabahki muayenelerden birinde suyum da patladı, öğleye doğru artık biraz hızlanmak için hiç istememe rağmen suni sancı almak durumunda kaldım bi yarım saat kadar. Doğumda en gerekli şeyin NEFES olduğunu bir kez daha anladım, nefesle daha iyi kontrol edebildiğimi düşünüyorum. Öğleden sonra tam açıklık ve bebeğin başının oturmasıyla doğum gerçekleşti çok şükür. Epizyo olmadı, plasenta geç kesildi. Odamıza geçip bebeğimizi emzirmeye başladım. Akşama doğru biraz kanamam arttı, serum ve ilaçla kontrol altına aldılar çok şükür.
Benim bu doğumumu farklı kılan aslında ssvd olması. Burada pek bahsetmek istemesem de bundan 2 yıl önce bir bebeğimi 28. haftada ablasyo plasenta sebebiyle anne karnında kaybettim ve acil sezaryen olmak zorunda kalmıştım. Sezaryenden sonra çok zor toparlandım ve o nedenle normal doğum destekçisi bir doktorla sanki ilk kez doğum yapacakmış gibi hazırlandım. Hiç aklımı kötü düşüncelerle doldurmamakta çalıştım; elbette yine riskler vardı ama ben Allah’a güvendim elhamdullah O’da bizi yalnız bırakmadı. Veren de alan da kendisi.. bir oğlum cennette, 3 evladımla dünya da Rabbimize layık olmak nasip olsun inşallah.
Tekrar doğuma gelecek olursak; normal doğum için depend çook önemli, ben 1 paket koymuştum 1 paket daha aldırdık.
Hurma su doğuma hazırlıkta çok önemli, hareketler konusunda yardımcı insanlarla olmak önemli, yine tedbirli olup hem bebeğe hem kendinize kıyafet konusunda cömert olun derim.
Hastahaneden ayrılırken bebeğe mama desteği önerdiler, biz de ilk kez mama aldık sma. Sarılık olmasın en azından ilk kontrole kadar diye. Bebek emiyor süt var ama uyanmıyor bizim minik. 1 saat uyandırmak sürüyor desem yeri
Bu süreci beraber beklediğimiz bütün arkadaşlarımıza hayırlı kolay doğumlar diliyorum. Sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve cevaplarım inşallah
Daha almadım kuzu ama onu alicam sağlık ocağının verdiği damla hoşuma gitmediCanim iyi yapmissin ocean kullanmakla. Bizim de cocuk doktoru ocean yazmisti.
Maşallah hayırlı olsunRheaa benim de doğumun gerçekleşti 38+3 te 22.02.2023 3650 Gr doğdu bebeğim ama hastaneden 3. Günde 3315 e düştü sizlerde düşüş ne kadar oldu bu normal mi acaba?
Allah gönlüne göre vermiş çok sevindim senin içinKızlar günaydın,
Sürecine müdahele etme bence. Eğer bir sağlık sorunu yoksa bebişte gelmek istediği zaman gelsin. 36+6 da doğum yaptim mecburi. 1 hafta daha beklesin çok isterdim. Neyse ki küvöze girmedi çok şükürMerhaba kızlar su an 36+3 deyim kontrolüm vardı bebek aşağı inmiş baya aşağıda dedi bende de sürekli batma oluyor alttan bazen karnım kasılıyor iki büklüm oluyorum bi kaç gündür de arada bir adet sancısı baslıyor geçiyor
Ben normalde 03.03 de dogum istedim 37+2 oluyor ama doktor dedi küvöze girebilir bu arada bugun 3300 kg cıktı bugun 38+0 da alalım diyor ne yapsam karamsar kaldım
Ben bu doktorlari anlamiyorum. Benimkinin kilosu sizinkine gore cok dusuk. Ve 35+0 da artik kuveze girmez, rahat olalim ama uzanalim gene de, bir hafta daha kalsa daha iyi dediMerhaba kızlar su an 36+3 deyim kontrolüm vardı bebek aşağı inmiş baya aşağıda dedi bende de sürekli batma oluyor alttan bazen karnım kasılıyor iki büklüm oluyorum bi kaç gündür de arada bir adet sancısı baslıyor geçiyor
Ben normalde 03.03 de dogum istedim 37+2 oluyor ama doktor dedi küvöze girebilir bu arada bugun 3300 kg cıktı bugun 38+0 da alalım diyor ne yapsam karamsar kaldım
Hadi gozunuz aydinAğda yaptırdım kızlar çok şükür. Artık hazırım doğuma. Perşembe 37+0 olucam inş içimdeki his haftaya pazar doğum olacak diyor 37+3 de. hayırlısı artık.
Hadi gözünüz aydın normal.o kadar düşmesi cocukta da ödem oluyor bol emzirme ile toparlar inşallahRheaa benim de doğumun gerçekleşti 38+3 te 22.02.2023 3650 Gr doğdu bebeğim ama hastaneden 3. Günde 3315 e düştü sizlerde düşüş ne kadar oldu bu normal mi acaba?
Benim oğlan 35+5 de doğdu 2500 kilo 47 cmdi . Sarılık oldu, ilk 15 gün baya kilo kaybetti 2100 geriledi ama son 15 günde ise 1 kilo 300 gr aldı. Yani tam 1 aylıkken 3 kilo 800 gr oldu. Korkma çok hızlı kilo aldı hatta ilk ay 5 cm de uzamıştıRheaa benim de doğumun gerçekleşti 38+3 te 22.02.2023 3650 Gr doğdu bebeğim ama hastaneden 3. Günde 3315 e düştü sizlerde düşüş ne kadar oldu bu normal mi acaba?
Şişi cikarilmis hali mi 3650 grmdi canim. Normalde diyelim 3900 dogdu sisi vardir deyup 3700 demislerdi ogluma. Sonra bir.hafta sonra kontrole goturdugum de 50 grm vermisti sadece. Tabi bizim az vermisti normalde.daha fazla veren bebekler vsr. Senin şisi cikarmamislarsa.ondan o kadar dusus.gozukuyor olabilirRheaa benim de doğumun gerçekleşti 38+3 te 22.02.2023 3650 Gr doğdu bebeğim ama hastaneden 3. Günde 3315 e düştü sizlerde düşüş ne kadar oldu bu normal mi acaba?
Yaa sen ne gyzel ssvd olmussun bunu duymak cok iyi.geldi ben de arastiracagim ssvd olabilir.miyim diye cunku senin 2 yil gecmesine ragmen olmussa benim hemen hemen 4 yil gecmis olacak.Kızlar günaydın,
Canım doğuma kadar bu pskoljin geçmez ama doğumdan sonra sende rahatlicaksin bide ev bulmaları çok iyi olmuş keskelerle geçirme vaktini sen yinede oglani al cik dışarda biraz hava al hormonlar zaten tavan stres üzüntü üstüne bide hayat seklinizin değişmesi hepsi geçip gider son zamanlar yorgunsan dinlen dolaşmak istiyorsan çık hava al sohbet etmek istemiyosan duşa gir ya da biraz odanda kal bide en azından seviyosun sevmediğin insanlar değil ya da sana karşı bı saygisizliklarinyok bunlar çok değerli şeylerKizlar 3 hafta sonra doktorum dogum tarihi verecek bu surecte hem kafa hem beden olarak dinlenmeyi hep dusunmustum. Ama artik kafam bedenim oyle yorgun ki. Daha once.soylemistim kayinvalidemler evleri agir.hasar diye bendeler. Ev buldular ama henuz kiraci cikmadigi icin bir sure daha bendeler.Ailecek iyi insanlar ama ben de cok agirlastim zorlaniyorum.Gorumcem baya yardimci oluyor ama yarin Istanbul a geri donecek. Sabah aksam ayni muhabbet Dolayisiyla halen deprem psikolojisinden kurtulamadim.Ne hafta sonumuz kaldi ne hafta icimiz. Havalar gyzellesmis eskiden esimle oglumu alip cikardik. Simdi devamli ev muhabbeti eski evi toparladilar ama surekli oraya gitmeler. Oglumun yaninda artik deprem.konusmayin diyorum 3.5 yasinda ama oyunlarina depremi dahil ediyor. Dun aksam halasina biliyor musun bir sure Istanbul ya kalacagum hadi.sor neden diye cunku evim deprem de yikildi ondan. Sabah konustum bir doga olayi o bak evimiz saglam yeni falan ama hic kafasinda buyumus artik doga olayi ama cok korkunc bir sey diyor. Benim de oyle hayat enerjim bitmis keske demek iyi degil ama cocuklarima cok uzuluyorum bilseydim 2. yi yapmasaydim diyorum. Son haftalarim ve sanirim cok yoruldum hamileyiz etrafimda devamli olumsuz ve negatif enerji beni cok etkiledi bu son haftalarim da kendimi baya yanliz hissediyorum
Normal doğumdaki kesiden bahsediyorsan bende de var canım, doktora kaç dikiş demiştim 6 cm kesi var demişti, ben ilk gün üstüne oturdum, canım çok tatlı değildir benim. Doktor sabah kontrole gelince şaşırmıştı, oturmaya başlamışın diyeAşırı stres oldum dün gece hiç uyuyamıyorum artık sağa sola da yatamıyorum:/ Peki kesi attılar mı doğumda ? Doğum sonrası zor oldu mu.
Ben her hafta kontrol amaçlı yapıyorum canım, aynayı alıp karşıma. Kuaför tipi kazanlı ağda makinem var, onunla 10 dakikada bitiyor benim işim.Slm kızlar. Perşembe çıktım hastaneden. Nispeten evde daha iyiyim. 36+2 olduk. Pazartesi tekrar hastaneye kontrole gidicem. Dün ağdaya gideyim dedim kuaför ağda yapmadı doğumu tetikler dedi. Ben şimdi nasıl temizlik yapıcam hiç bilmiyorum siz nasıl hallettiniz ???
Benimki de yavaşladıKızlaarr bebeğinin hareketlerinde yavaşlama hisseden var mı? Hareket var ama çok minik minik hissediyorum. normalde çok hareketli. Kıpır kıpır hissediyorum her zaman. Bugün hareketler ağır çekim gibi. Haftaya göre normal mi acaba?
Gerçekten çok zor kuzum düzen bozulduğunu geç bir de sürekli deprem muhabbetleri insanı iyice zorluyor. Ben de dün gece instagramda bi astrologun egede 6 üzeri büyük deprem olacak yakin zamanda diye paylasimini gördüm gözüme uyku girmediKizlar 3 hafta sonra doktorum dogum tarihi verecek bu surecte hem kafa hem beden olarak dinlenmeyi hep dusunmustum. Ama artik kafam bedenim oyle yorgun ki. Daha once.soylemistim kayinvalidemler evleri agir.hasar diye bendeler. Ev buldular ama henuz kiraci cikmadigi icin bir sure daha bendeler.Ailecek iyi insanlar ama ben de cok agirlastim zorlaniyorum.Gorumcem baya yardimci oluyor ama yarin Istanbul a geri donecek. Sabah aksam ayni muhabbet Dolayisiyla halen deprem psikolojisinden kurtulamadim.Ne hafta sonumuz kaldi ne hafta icimiz. Havalar gyzellesmis eskiden esimle oglumu alip cikardik. Simdi devamli ev muhabbeti eski evi toparladilar ama surekli oraya gitmeler. Oglumun yaninda artik deprem.konusmayin diyorum 3.5 yasinda ama oyunlarina depremi dahil ediyor. Dun aksam halasina biliyor musun bir sure Istanbul ya kalacagum hadi.sor neden diye cunku evim deprem de yikildi ondan. Sabah konustum bir doga olayi o bak evimiz saglam yeni falan ama hic kafasinda buyumus artik doga olayi ama cok korkunc bir sey diyor. Benim de oyle hayat enerjim bitmis keske demek iyi degil ama cocuklarima cok uzuluyorum bilseydim 2. yi yapmasaydim diyorum. Son haftalarim ve sanirim cok yoruldum hamileyiz etrafimda devamli olumsuz ve negatif enerji beni cok etkiledi bu son haftalarim da kendimi baya yanliz hissediyorum