2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Merhaba kızlar su an 36+3 deyim kontrolüm vardı bebek aşağı inmiş baya aşağıda dedi bende de sürekli batma oluyor alttan bazen karnım kasılıyor iki büklüm oluyorum bi kaç gündür de arada bir adet sancısı baslıyor geçiyor
Ben normalde 03.03 de dogum istedim 37+2 oluyor ama doktor dedi küvöze girebilir bu arada bugun 3300 kg cıktı bugun 38+0 da alalım diyor ne yapsam karamsar kaldım
Günümüz aynı seninle. Bi problemin yoksa bence de beklemelisin. 03 olmasının eğer özel bi sebebi yoksa bekle biraz daha. Anne karnı kadar güvenli başka yer yok :)) benimde eşimin doğum günü 06.03 ama ben sezaryen istemediğim için gün kesmiyorum kendime 😅 ama 23.03.23 olsun isterdim açıkçası 🤣

Canım doğuma kadar bu pskoljin geçmez ama doğumdan sonra sende rahatlicaksin bide ev bulmaları çok iyi olmuş keskelerle geçirme vaktini sen yinede oglani al cik dışarda biraz hava al hormonlar zaten tavan stres üzüntü üstüne bide hayat seklinizin değişmesi hepsi geçip gider son zamanlar yorgunsan dinlen dolaşmak istiyorsan çık hava al sohbet etmek istemiyosan duşa gir ya da biraz odanda kal bide en azından seviyosun sevmediğin insanlar değil ya da sana karşı bı saygisizliklarinyok bunlar çok değerli şeyler
Yani bakiyorum hayat cok degismis sanki bambaska dunya ondan 2. cocugum bari gelip bu hayati cekmeseydi psikolojisi olusmus. Bilmiyorum da korkularim baslamis Rabbim in bizlere cocuklarimizi guzel gunlere biraksin insallah. Bebegim dunyaya gelince.kafam dagilacak biliyorum iyi gelecek. Cunku hic istemedim bir zaman da hamile kaldigimi.ogrenmistim vardir elbet bunda bir.hayir. Dun gece ruyamda gordum cok cok guzel bir.bebekti kiz gibi ne kadar guzel diyordum.

Annem y
Gerçekten çok zor kuzum düzen bozulduğunu geç bir de sürekli deprem muhabbetleri insanı iyice zorluyor. Ben de dün gece instagramda bi astrologun egede 6 üzeri büyük deprem olacak yakin zamanda diye paylasimini gördüm gözüme uyku girmedi 😔 sürekli ya deprem olursa ya enkaz altinda kalirsak diye korkularla boğuşuyorum. Kizimi nasıl korurum diye planlar yapıyorum. Gerçekten hepimizi çok yipratti bu süreç Allah hepimizin yardimcisi olsun😔 annenler yakininda miydi gelecekler mi doğumda?
Annem baya rahatsiz canim dogumuma gelemez. Kim gelecek bir fikrim yok. Kayinvalidem yine bir sekilde ilgilenir yani. Gece de esim kalir ben varim kimseye yeter diyor ama soyle iyi bir kadin da etrafimda olsa iyi olur. Artik sosyal.medyaya zaten giresim yok insanlarin.psijolojisi alt ust ediyorlar o o kadar da olmaz yani yszik gunah bu insanlara. Allah dilemedikce yaprak kipirdamaz artik teslimiyet ne olacaksa olacak diyorum ama insan anne olunca evlatlari icin cok kaygilaniyor.

Rheaa Rheaa benim de doğumun gerçekleşti 38+3 te 22.02.2023 3650 Gr doğdu bebeğim ama hastaneden 3. Günde 3315 e düştü sizlerde düşüş ne kadar oldu bu normal mi acaba?
Gözünüz aydın hayırlı olsun 🌸 ilk hafta kiloda düşüş normal canım endişelenmeyin sütünüz geldikçe, emdikçe telafi eder 💞

Kızlar günaydın,

Kısaca sizlerle doğum hikayemi paylaşmak istiyorum. Perşembe günü işlerimi tamamen bitirmiş, güzel bir yürüyüş yapmış ve akşam yemeğine çocukların seveceği şeyleri hazırlayarak doğumun habercisi mutluluk hormonuyla başlamıştım🙂

Gece hastahaneye geçtik; sancı var açılma var ama bebek başı yukarda olduğu için beklemeye başladık. Pilates topunda zıplama, yürüyüş, merdiven inip çıkma, sıcak duş, diz dirsek pozisyonunda sallanma..derken sabah oldu. Diğer çocuklarımızda hastaneye geçişimiz ve doğum arası kısa sürdüğü için yine öyle olacak zannettik ama her doğum kendine özel. Sabahki muayenelerden birinde suyum da patladı, öğleye doğru artık biraz hızlanmak için hiç istememe rağmen suni sancı almak durumunda kaldım bi yarım saat kadar. Doğumda en gerekli şeyin NEFES olduğunu bir kez daha anladım, nefesle daha iyi kontrol edebildiğimi düşünüyorum. Öğleden sonra tam açıklık ve bebeğin başının oturmasıyla doğum gerçekleşti çok şükür. Epizyo olmadı, plasenta geç kesildi. Odamıza geçip bebeğimizi emzirmeye başladım. Akşama doğru biraz kanamam arttı, serum ve ilaçla kontrol altına aldılar çok şükür.
Benim bu doğumumu farklı kılan aslında ssvd olması. Burada pek bahsetmek istemesem de bundan 2 yıl önce bir bebeğimi 28. haftada ablasyo plasenta sebebiyle anne karnında kaybettim ve acil sezaryen olmak zorunda kalmıştım. Sezaryenden sonra çok zor toparlandım ve o nedenle normal doğum destekçisi bir doktorla sanki ilk kez doğum yapacakmış gibi hazırlandım. Hiç aklımı kötü düşüncelerle doldurmamakta çalıştım; elbette yine riskler vardı ama ben Allah’a güvendim elhamdullah O’da bizi yalnız bırakmadı. Veren de alan da kendisi.. bir oğlum cennette, 3 evladımla dünya da Rabbimize layık olmak nasip olsun inşallah.

Tekrar doğuma gelecek olursak; normal doğum için depend çook önemli, ben 1 paket koymuştum 1 paket daha aldırdık.
Hurma su doğuma hazırlıkta çok önemli, hareketler konusunda yardımcı insanlarla olmak önemli, yine tedbirli olup hem bebeğe hem kendinize kıyafet konusunda cömert olun derim.

Hastahaneden ayrılırken bebeğe mama desteği önerdiler, biz de ilk kez mama aldık sma. Sarılık olmasın en azından ilk kontrole kadar diye. Bebek emiyor süt var ama uyanmıyor bizim minik. 1 saat uyandırmak sürüyor desem yeri 😅

Bu süreci beraber beklediğimiz bütün arkadaşlarımıza hayırlı kolay doğumlar diliyorum. Sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve cevaplarım inşallah 💝🌷
Süreci güzel geçirmişsiniz ne mutlu. Kendine gelir yakında bu kez meme diye ağlar😀Ben de çok istemiştim psikolojik olarak kendimi çok yıpranmış hissediyordum ama yanlız üniversite hastanesinde koşulsuz yaptırıyorlar, oraya da ben gitmedim. Zaten fiyatları duyunca da ben şok🙄 Kendimi adapte ettim sezeryana.

Ben bir seyi merak ediyorum. Beklenen dogum tarihinde doktorlar sat a gore olani mi baz aliyor yoksa olcumlerine gore cikani mi acaba? Bilenler beni aydinlatabilir mi acaba?

Annem y

Annem baya rahatsiz canim dogumuma gelemez. Kim gelecek bir fikrim yok. Kayinvalidem yine bir sekilde ilgilenir yani. Gece de esim kalir ben varim kimseye yeter diyor ama soyle iyi bir kadin da etrafimda olsa iyi olur. Artik sosyal.medyaya zaten giresim yok insanlarin.psijolojisi alt ust ediyorlar o o kadar da olmaz yani yszik gunah bu insanlara. Allah dilemedikce yaprak kipirdamaz artik teslimiyet ne olacaksa olacak diyorum ama insan anne olunca evlatlari icin cok kaygilaniyor.

Canım benim de yanımda kimse yok. Üstelik eşim tarafından da kimse yok. Kayınvalidem biz evlendikten kısa süre sonra vefat etti. 2 görümcem var herkes kendi işinde halinde ve uzakta. Yine kendimin 3 ablam annem 4 gelinimiz var ama gene kendilerine göre işleri var. Ben kimseye gelin demedim kimse de gelelim demedi. Tabi bi burukluk hissettim/hissediyorum. Ama gelip de beni daha stres edeceklerine bu şekilde belki daha iyi. Eşim kaldı benimle, çocukları bir arkadaşımıza bıraktık Allah razı olsun. Arkadaşımın komşusu biz hastaneden çıkmadan sıcak çorbamızı yolladı. Komşular devamlı yemek taşıyor, Allah hepsinden razı olsun. Bu sevaba nail olmak da herkese nasip olmuyor işte

Kızlar günaydın,

Kısaca sizlerle doğum hikayemi paylaşmak istiyorum. Perşembe günü işlerimi tamamen bitirmiş, güzel bir yürüyüş yapmış ve akşam yemeğine çocukların seveceği şeyleri hazırlayarak doğumun habercisi mutluluk hormonuyla başlamıştım🙂

Gece hastahaneye geçtik; sancı var açılma var ama bebek başı yukarda olduğu için beklemeye başladık. Pilates topunda zıplama, yürüyüş, merdiven inip çıkma, sıcak duş, diz dirsek pozisyonunda sallanma..derken sabah oldu. Diğer çocuklarımızda hastaneye geçişimiz ve doğum arası kısa sürdüğü için yine öyle olacak zannettik ama her doğum kendine özel. Sabahki muayenelerden birinde suyum da patladı, öğleye doğru artık biraz hızlanmak için hiç istememe rağmen suni sancı almak durumunda kaldım bi yarım saat kadar. Doğumda en gerekli şeyin NEFES olduğunu bir kez daha anladım, nefesle daha iyi kontrol edebildiğimi düşünüyorum. Öğleden sonra tam açıklık ve bebeğin başının oturmasıyla doğum gerçekleşti çok şükür. Epizyo olmadı, plasenta geç kesildi. Odamıza geçip bebeğimizi emzirmeye başladım. Akşama doğru biraz kanamam arttı, serum ve ilaçla kontrol altına aldılar çok şükür.
Benim bu doğumumu farklı kılan aslında ssvd olması. Burada pek bahsetmek istemesem de bundan 2 yıl önce bir bebeğimi 28. haftada ablasyo plasenta sebebiyle anne karnında kaybettim ve acil sezaryen olmak zorunda kalmıştım. Sezaryenden sonra çok zor toparlandım ve o nedenle normal doğum destekçisi bir doktorla sanki ilk kez doğum yapacakmış gibi hazırlandım. Hiç aklımı kötü düşüncelerle doldurmamakta çalıştım; elbette yine riskler vardı ama ben Allah’a güvendim elhamdullah O’da bizi yalnız bırakmadı. Veren de alan da kendisi.. bir oğlum cennette, 3 evladımla dünya da Rabbimize layık olmak nasip olsun inşallah.

Tekrar doğuma gelecek olursak; normal doğum için depend çook önemli, ben 1 paket koymuştum 1 paket daha aldırdık.
Hurma su doğuma hazırlıkta çok önemli, hareketler konusunda yardımcı insanlarla olmak önemli, yine tedbirli olup hem bebeğe hem kendinize kıyafet konusunda cömert olun derim.

Hastahaneden ayrılırken bebeğe mama desteği önerdiler, biz de ilk kez mama aldık sma. Sarılık olmasın en azından ilk kontrole kadar diye. Bebek emiyor süt var ama uyanmıyor bizim minik. 1 saat uyandırmak sürüyor desem yeri 😅

Bu süreci beraber beklediğimiz bütün arkadaşlarımıza hayırlı kolay doğumlar diliyorum. Sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve cevaplarım inşallah 💝🌷
Cok guzel bir hikaye rahatlatti beni gozunuz aydin :) rica etsem nefes calismalari icin kullandiginiz bir kaynak olduysa paylasabilir misiniz neler yaptiginizi :)

Rheaa Rheaa benim de doğumun gerçekleşti 38+3 te 22.02.2023 3650 Gr doğdu bebeğim ama hastaneden 3. Günde 3315 e düştü sizlerde düşüş ne kadar oldu bu normal mi acaba?
Hayırlısı olsun canım 🧿sağlıkla büyüsün.. kilo vermesi çok normal canım, vücuttaki ödemi de atıyor bebek. Kızımdan hatırladığım doğumdan sonra 15 gün içinde doğum kilosunu yakalanmasını bekleriz demisti cocuk doktorumuz .

• Beğen
Reactions: Cmz
Dertliyim bu konuda. Normalde lazerliyim zaten çok yok ama olanları jiletle alıyordum. Göbeğim büyüdü artık görmeyi bırak el yordamıyla bile çok zorlanıyorum. Sancı başlayınca temizleneyim desem yapamam diye düşünüyorum napacağım bilmem.
Doktor kontrolünün zaman aralığı nedir canım, ben her kontrolden 1 gün önce. Ne ile alınacak durumdaysa epilasyon ya da ağda ya da plastik eldiven ile ayna karşısında maksimum seviyede yapmaya çalışıyorum
Kızlar günaydın,

Tebrik ederim canım, Rabbim analı babalı büyütsün 🧿
Kizlar biogaia damlayı reçeteli mi aldınız internetten baktım göremedim de sadece eczanede mi satılıyor acaba, ne kadara aldınız, günde kaç damla veriyorsunuz
Özel bir ilac sanırım canım eczaneden alınan.

Annem y

Rabbim korktuğumuz ile sınamasın vallahi psikoloji kalmadı hiç birimizde. Hepimizde kötü bir travma olarak kalacak bu felaket 😔

Canım benim de yanımda kimse yok. Üstelik eşim tarafından da kimse yok. Kayınvalidem biz evlendikten kısa süre sonra vefat etti. 2 görümcem var herkes kendi işinde halinde ve uzakta. Yine kendimin 3 ablam annem 4 gelinimiz var ama gene kendilerine göre işleri var. Ben kimseye gelin demedim kimse de gelelim demedi. Tabi bi burukluk hissettim/hissediyorum. Ama gelip de beni daha stres edeceklerine bu şekilde belki daha iyi. Eşim kaldı benimle, çocukları bir arkadaşımıza bıraktık Allah razı olsun. Arkadaşımın komşusu biz hastaneden çıkmadan sıcak çorbamızı yolladı. Komşular devamlı yemek taşıyor, Allah hepsinden razı olsun. Bu sevaba nail olmak da herkese nasip olmuyor işte
Allah yardımcın olsun kuzum tek başına ne kadar zor olsada ilk haftayi atlattiktan sonra daha rahat edersin. Benim kayinvalide ve annem bizde bazen içimden artik ev boşalsin diyorum. Haklarını yiyemem çok yardımcı oluyorlar beni üzmüyorlar ama insan bazı anlarda sessizlik sakinlik istiyor her odada biri yatıyor her yerden biri çıkıyor 🥹 neyse son 1 hafta sonra herkes evine gider artık...

Canim inanin daha iyi... Ben ilkinde iki anne birden geldi cok zorlandim. Esim de simdi sirayla gelin dedi. Annesi once gelsin, sen sonra dedi annesine ... Vallahi rahatladim yoksa stress... Kizimla gece kalacak biri lazim, annemi de o yuzden istedim. Yoksa kendi kendimize daha rahat ederiz eminim... Bu konuda hic uzulmeyin 🤗

X