Kızlar günaydın,
Kısaca sizlerle doğum hikayemi paylaşmak istiyorum. Perşembe günü işlerimi tamamen bitirmiş, güzel bir yürüyüş yapmış ve akşam yemeğine çocukların seveceği şeyleri hazırlayarak doğumun habercisi mutluluk hormonuyla başlamıştım
Gece hastahaneye geçtik; sancı var açılma var ama bebek başı yukarda olduğu için beklemeye başladık. Pilates topunda zıplama, yürüyüş, merdiven inip çıkma, sıcak duş, diz dirsek pozisyonunda sallanma..derken sabah oldu. Diğer çocuklarımızda hastaneye geçişimiz ve doğum arası kısa sürdüğü için yine öyle olacak zannettik ama her doğum kendine özel. Sabahki muayenelerden birinde suyum da patladı, öğleye doğru artık biraz hızlanmak için hiç istememe rağmen suni sancı almak durumunda kaldım bi yarım saat kadar. Doğumda en gerekli şeyin NEFES olduğunu bir kez daha anladım, nefesle daha iyi kontrol edebildiğimi düşünüyorum. Öğleden sonra tam açıklık ve bebeğin başının oturmasıyla doğum gerçekleşti çok şükür. Epizyo olmadı, plasenta geç kesildi. Odamıza geçip bebeğimizi emzirmeye başladım. Akşama doğru biraz kanamam arttı, serum ve ilaçla kontrol altına aldılar çok şükür.
Benim bu doğumumu farklı kılan aslında ssvd olması. Burada pek bahsetmek istemesem de bundan 2 yıl önce bir bebeğimi 28. haftada ablasyo plasenta sebebiyle anne karnında kaybettim ve acil sezaryen olmak zorunda kalmıştım. Sezaryenden sonra çok zor toparlandım ve o nedenle normal doğum destekçisi bir doktorla sanki ilk kez doğum yapacakmış gibi hazırlandım. Hiç aklımı kötü düşüncelerle doldurmamakta çalıştım; elbette yine riskler vardı ama ben Allah’a güvendim elhamdullah O’da bizi yalnız bırakmadı. Veren de alan da kendisi.. bir oğlum cennette, 3 evladımla dünya da Rabbimize layık olmak nasip olsun inşallah.
Tekrar doğuma gelecek olursak; normal doğum için depend çook önemli, ben 1 paket koymuştum 1 paket daha aldırdık.
Hurma su doğuma hazırlıkta çok önemli, hareketler konusunda yardımcı insanlarla olmak önemli, yine tedbirli olup hem bebeğe hem kendinize kıyafet konusunda cömert olun derim.
Hastahaneden ayrılırken bebeğe mama desteği önerdiler, biz de ilk kez mama aldık sma. Sarılık olmasın en azından ilk kontrole kadar diye. Bebek emiyor süt var ama uyanmıyor bizim minik. 1 saat uyandırmak sürüyor desem yeri
Bu süreci beraber beklediğimiz bütün arkadaşlarımıza hayırlı kolay doğumlar diliyorum. Sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve cevaplarım inşallah