2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Çok sevindim canım gaz gerçekten bela yeterki gazları çıksın her şey hallolur 😅 D vit saglik ocagindan verdiler bana da ama onu kullanmayacağım çocuk doktoru ocean yazdı sen ne kullaniyorsun kaç damla veriyorsun
Canim iyi yapmissin ocean kullanmakla. Bizim de cocuk doktoru ocean yazmisti.

Anlıyorum valla dayanılacak gibi değil zaten kaşık kullanmıyorum artık direk içiyorum 😁
Gaviscon benim de kankam 😅 bir şikayet sitesinde görmüştüm ama dibinde cam kırığı olan bir kutuyu şikayet etmişler. O yüzden size tavsiyem kaşığa döküp öyle için. En azından görmüş olursunuz. Cam şişeli ilaçlarda böyle şeyler olabiliyormuş.

Şekerli birşeyler yedim hemen kıpırdandı ama yine birkaç minik hareket. Birden mi daraldı yeri anlamadım 🙄 biraz da uzanıp bekleyeyim
Doğum yaklaştığı zaman da çocuğun hareketleri azalırmış. Güç toplarmış doğumda yorulacağı için. Hareket ediyorsa sorun yok demektir sen stres yaptıkça o hiç hareket etmez. Anormal boyutta olduğunu düşünüyorsan eğer doktora görünmeyi de ihmal etme tabi. Ben her hafta kontrole gittiğim için biraz daha rahatım.

B beyzosh cnm bak kesinlikle pompa kullanma. Süt dengesini bozarsın. Sen kullandıkça beyne süt üret komutu gidiyor. Daha yolun başındasın beni uyaran olmamıştı 6-7 ay çektim mastitten. Elinle sağ azıcık çokta değil ve sonra bebişini emzir. Gögüsün dolu ve taş gibiyse bil ki tazyiklidir de öyle olunca çocukta emmek istemiyor. Daha da kötü bir hal alıyor. Ben göğsüm çok şiştiğinde duşa giriyordum sıcak suyu görünce kendiliğinden akıyordu zaten. Öyle rahatlıyordum. Sakın pompa kullanma elle ön sütü al tazyikli olmadığından emin olunca bebişini emzir. Rabbim şifa versin. Sütün az olması bir sorunsa çok olması daha büyük bir sorun maalesef. Baktın olmuyor günde bir defa bir fincan ada çayı iç.

B beyzosh cnm bak kesinlikle pompa kullanma. Süt dengesini bozarsın. Sen kullandıkça beyne süt üret komutu gidiyor. Daha yolun başındasın beni uyaran olmamıştı 6-7 ay çektim mastitten. Elinle sağ azıcık çokta değil ve sonra bebişini emzir. Gögüsün dolu ve taş gibiyse bil ki tazyiklidir de öyle olunca çocukta emmek istemiyor. Daha da kötü bir hal alıyor. Ben göğsüm çok şiştiğinde duşa giriyordum sıcak suyu görünce kendiliğinden akıyordu zaten. Öyle rahatlıyordum. Sakın pompa kullanma elle ön sütü al tazyikli olmadığından emin olunca bebişini emzir. Rabbim şifa versin. Sütün az olması bir sorunsa çok olması daha büyük bir sorun maalesef. Baktın olmuyor günde bir defa bir fincan ada çayı iç.
Sağol canım mochi kullanıyorum ama kendi kendine akıyor ona ellemiyorum pompa almayacağım kimse önermedi şuan

Kizlar benim oglumun ilk sutu bugun geldi masallah 🤲🍀 Allah a sukur...

Ben bu hafta kayisi kompostosu her gun buyuk bir kase ve tahin helvasina baslamistim. Etkisi belki olmustur. Dereotu da yemeye baslicagim bugun :) onun da bende cok etkisi oluyor 🙂
Senin dogum iyice yaklasti mi ne 😀Benim aylardir akiyor ama ben de baslayayim yine de soylediklerine.

Kızlar benim ara ara kasık ağrım oluyor regl olacağım zaman hep hafiften üst bacak ağrısı olurdu hep ordan anlardım regl olcam diye şimdi yine olmaya başladı hafif hafif regl olcam sanki daha çatı muayeneside yapılmadı haftaya yapacağım dedi doktorum dönmüş mü dönmemiş mi o zaman bakacakmış olursa artık normal doğum düşünmeye başladım böyle olanlar var mı

Kızlar herkese günaydın 💜 minseo minseo hayatım sana bişey sorucam şuan beslenme düzenin nasıl ne yiyip ne içiyorsun önerdiğin şeyler var mı sebze mi yiyosun daha çok protein mi

Kızlar herkese günaydın 💜 minseo minseo hayatım sana bişey sorucam şuan beslenme düzenin nasıl ne yiyip ne içiyorsun önerdiğin şeyler var mı
Günaydın canım doğum sonrası iştahım çok kapandı canım benim. Yemek üzerine çok bişey yedim diyemem ama her gün en az 2 bardak kayısı hoşafı yemek sonrasi ya da emzirme sonrasi agzima tahin helvasi atiyorum her gün bestlak süt arttırıcı damla kullanıyorum rezene çayı içiyorum ve bir de multivitamin içiyorum. Ana yemeklerde gaz yapan şeyler yemiyorum ilk hafta çiğ sebze de yememiştim. Besleyici protein ağırlıklı yemek gerekiyor. Yaninda yeşillik ile. Kahvaltida yine yumurta yememiz gerekli ara öğünler ceviz,badem yemek süt kalitesini arttırıyormus. Daha çok düzene girdim diyemem ama bu şekilde dikkat etmeye çalışıyorum canım

Kizlar benim oglumun ilk sutu bugun geldi masallah 🤲🍀 Allah a sukur...

Ben bu hafta kayisi kompostosu her gun buyuk bir kase ve tahin helvasina baslamistim. Etkisi belki olmustur. Dereotu da yemeye baslicagim bugun :) onun da bende cok etkisi oluyor 🙂
Maşallah canım bende tık yok valla süte yönelik 🤔🧿

Kızlaarr bebeğinin hareketlerinde yavaşlama hisseden var mı? Hareket var ama çok minik minik hissediyorum. normalde çok hareketli. Kıpır kıpır hissediyorum her zaman. Bugün hareketler ağır çekim gibi. Haftaya göre normal mi acaba?
Bende geçen gün oldu canım bütün gün hiç hareket etmedi doğru düzgün tekmeleri falan sayılmadı cok endişelendim ama arada geriniyordu böyle balık gibi. Sonra ertesi gün de aşırı hareketliydi. Bu sabah yine daha yavaş sanırım böyle gidecek son hafta enerji topluyorlar.
Arkadaşlar merhaba, benim bebişlerim bugün geldi çok şükür. Küvöze gitmediler. Çınar 2210 gr., Güneş 1970 gr. Sütüm gelmedi henüz. Ama ben emziriyorum. Bir yandan da mama veriyoruz tabi. Sezeryan ağrısı oldu bugün ama ağrı kesicilerle geçti. Şimdi hareket ettikçe oluyo. İdrarım tamam da gaz olayını halledemedim henüz. Bol bol yürüyüş yapıp gazda çıkarırsam 🙈🙈rahat edicem sanırım. Bebeklerim iyi ve benimleler ne tarifsiz bir duyguymuş. Şükürler olsun. Yıllarca uğraştıktan sonra kucağıma doldu iki tane melekle. Darısı tüm isteyenlerin başına. İsteyen kimse bu duygudan mahrum kalmasın. Kalbim Sevgi ve dua dolu 😍
Maşallah canım gözünüz aydın😇 Allah analı babalı büyütsün 🙏🏻 Darısı başımıza🌸
Bebeği yıkamak için ne aldınız hanımlar? Yere koyulan kayık gibi leğenlerden düşünüyorum. Bir de üstüne file satılıyor.

Bir de altını değiştirmek için ikeada satılan bebek değişim ünitesi çekmeceli olanlardan düşünüyorum. Siz ne yaptınız?
Katlanır küvet ve onun için kalın bir küvet filesi aldım memnun kalmazsam diğer küvetlernden alırım katlanmayanlardan.
Alt değiştirmek için tek kullanımlık örtü ve alt değiştirme pedi aldım trendyoldan hamur marka işimi görür diye düşünüyorum

Günaydın canım doğum sonrası iştahım çok kapandı canım benim. Yemek üzerine çok bişey yedim diyemem ama her gün en az 2 bardak kayısı hoşafı yemek sonrasi ya da emzirme sonrasi agzima tahin helvasi atiyorum her gün bestlak süt arttırıcı damla kullanıyorum rezene çayı içiyorum ve bir de multivitamin içiyorum. Ana yemeklerde gaz yapan şeyler yemiyorum ilk hafta çiğ sebze de yememiştim. Besleyici protein ağırlıklı yemek gerekiyor. Yaninda yeşillik ile. Kahvaltida yine yumurta yememiz gerekli ara öğünler ceviz,badem yemek süt kalitesini arttırıyormus. Daha çok düzene girdim diyemem ama bu şekilde dikkat etmeye çalışıyorum canım
Tamam teşekkür ederim arkadaşım🥰💜

Kızlar göğüslerim aşırı doldu mochi kullanıyorum emzirirken ama anlık rahatlatsa da sonra yine ağrı çekiyorum 😔 Sızlıyor resmen. Elektrikli pompa mı alsam diye düşündüm faydası olur mu acaba ne diyosunuz öneriniz var mı bu konuda?
Alıp sağabilirsin gerçi sağdıkça uyarı gidiyor süt üretimi artmaya devam ediyor ama . Elle sağabiliyor musun. Sütü içeride çok tutmamakta fayda var

Kızlar günaydın,

Kısaca sizlerle doğum hikayemi paylaşmak istiyorum. Perşembe günü işlerimi tamamen bitirmiş, güzel bir yürüyüş yapmış ve akşam yemeğine çocukların seveceği şeyleri hazırlayarak doğumun habercisi mutluluk hormonuyla başlamıştım🙂

Gece hastahaneye geçtik; sancı var açılma var ama bebek başı yukarda olduğu için beklemeye başladık. Pilates topunda zıplama, yürüyüş, merdiven inip çıkma, sıcak duş, diz dirsek pozisyonunda sallanma..derken sabah oldu. Diğer çocuklarımızda hastaneye geçişimiz ve doğum arası kısa sürdüğü için yine öyle olacak zannettik ama her doğum kendine özel. Sabahki muayenelerden birinde suyum da patladı, öğleye doğru artık biraz hızlanmak için hiç istememe rağmen suni sancı almak durumunda kaldım bi yarım saat kadar. Doğumda en gerekli şeyin NEFES olduğunu bir kez daha anladım, nefesle daha iyi kontrol edebildiğimi düşünüyorum. Öğleden sonra tam açıklık ve bebeğin başının oturmasıyla doğum gerçekleşti çok şükür. Epizyo olmadı, plasenta geç kesildi. Odamıza geçip bebeğimizi emzirmeye başladım. Akşama doğru biraz kanamam arttı, serum ve ilaçla kontrol altına aldılar çok şükür.
Benim bu doğumumu farklı kılan aslında ssvd olması. Burada pek bahsetmek istemesem de bundan 2 yıl önce bir bebeğimi 28. haftada ablasyo plasenta sebebiyle anne karnında kaybettim ve acil sezaryen olmak zorunda kalmıştım. Sezaryenden sonra çok zor toparlandım ve o nedenle normal doğum destekçisi bir doktorla sanki ilk kez doğum yapacakmış gibi hazırlandım. Hiç aklımı kötü düşüncelerle doldurmamakta çalıştım; elbette yine riskler vardı ama ben Allah’a güvendim elhamdullah O’da bizi yalnız bırakmadı. Veren de alan da kendisi.. bir oğlum cennette, 3 evladımla dünya da Rabbimize layık olmak nasip olsun inşallah.

Tekrar doğuma gelecek olursak; normal doğum için depend çook önemli, ben 1 paket koymuştum 1 paket daha aldırdık.
Hurma su doğuma hazırlıkta çok önemli, hareketler konusunda yardımcı insanlarla olmak önemli, yine tedbirli olup hem bebeğe hem kendinize kıyafet konusunda cömert olun derim.

Hastahaneden ayrılırken bebeğe mama desteği önerdiler, biz de ilk kez mama aldık sma. Sarılık olmasın en azından ilk kontrole kadar diye. Bebek emiyor süt var ama uyanmıyor bizim minik. 1 saat uyandırmak sürüyor desem yeri 😅

Bu süreci beraber beklediğimiz bütün arkadaşlarımıza hayırlı kolay doğumlar diliyorum. Sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve cevaplarım inşallah 💝🌷

X