2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Dolaba koymasak olmaz mı? Zaten vakumlu ya, reçeller filan da dışarıda kalsa bisey olmuyor vakumlayinca. Dolaptan alıp hastaneye götürdüm orda da dolaba koymam gerekecek dimi, dolaptan sonra disarida kac saat dayanır:)
Virgül koymayınca farklı anlaşılmış 😁 vakumlu olanlar disarda duruyor dediğin reçel gibi 😊 vakumsuz olan buzdolabında duruyor 😊

Canım sen kendini hiç strese sokma bi kere ve her fırsatını bulduğunda uyu mutlaka uyumak da süt yapar çünkü✌️ doktorun demiş zaten gerektiğinde mama takviyesi öcü değil sonuçta sen sütünü çoğaltana kadar gerekiyorsa takviye edilecek✌️bu arada bebişi 2 saatte bir uyandırıp emzirmene rağmenmi haftalık kilo alımı az ?
Evet canım çok az zaten az dediği için artırdı mamayı. Sütün yağsız demekki dedi hatta.

Hangi mama markasını kullanıyorsunuz?
Bebeğinizde gaz sorunu yokmuş diye sormak istedim.
Ben de mama alacağım ama karar veremedim.
Ne olur ne olmaz elimde olsun diye.
Hipp organik combiotic ve golden goat arasındayım.
Aptamil kullanıyorum büyük kızımda da onu kullanmıştım ama gazla alakası olduğunu sanmıyorum tamamen yapıyla alakalı sanırım. Büyük kızım aşırı gazlıydı 8/9 ay boyunca gece gündüz uyutmuyordu beni

Gittiğin saat önemli canım yemeği ne zaman yiyip yemediğine göre yapıyorlar sanırım çünkü ben sabah 6.30da suyum geldi banyo yapıp gittim hastaneye 7:30 gibiydi o saatten sonra ne su verdiler ne bişey yememe izin verdiler akşam 19:28de doğurdum lavman vs yapmadılar zaten aç ve susuzdum yani 😞😞bide doktoruna göre değişiyor galiba ya doğumdan önce yemek yiyen de duydum ben(serum almıyor kendi sancısıyla açılması olanlar olabilir belki onlara izin veriyorlardır belki de )

Sarılıktan uyuyor canım. Kızım sarılık olmuştu benim de. İlk 1 hafta dediğin gbi hep uyuyordu ben saat kurup uyandırıyordum hatta uyandıramıyordum uğraşıyordum uyansın diye. benim cahilliğim işte o zaman demiştim ki aman bebek bakmak da ne kolaymış ne var bunda ki 😏🤭 Ne zamanki sarılığı atlattı (çok şükür) ben gördüm günümü 🤣
Bu da ötle olacak diye korkuyorum ama sarılığı atlatsın da yeter diyorum. Yine de gazını kakasını rahat çıkartıyor o yüzden o kadar uykusuz bırakacağını sanmıyorum hiç. Bilmem inşallah öyledir tabiki. Yeterki sağlıklı olsun da

Kızlar bir de bir şey soracağım. Sancılandık ve sancılar 5 dk da bire düştü hastaneye gittik. O noktada lavman yapmaya süre oluyor mu ? Gider gitmez doğurma durumu oluşur mu. Allah'ım belirsizlikler beni çok yoruyor aklımda deli sorular 🙄
Canım benim ilk doğumda akşam sancılar başladı sabah 6 da 5 dk düşünce gittim açılma 4 cm di sonrasında lavman yapmadılar bana öğlen 12.30 da doğdu kızım ilk doğumlar birazcık daha uzun sürüyor sen böyle şeyleri düşünüp stres olma doktorlar halleder lavman her doktorun tercihi değil zaten doktorun bilgilendirir seni

Evet canım çok az zaten az dediği için artırdı mamayı. Sütün yağsız demekki dedi hatta.
Kuzum o zaman sen bu hafta beslenmeni hep protein ağırlıklı tut,dereotu,irmik ve yağlı tohumlara(ceviz,badem,fıstık,fıstık ezmesi vs) ağırlık verip dene.kesin faydası olur 👍 güzel haberlerini bekliyoruz bi kaç güne ❤️❤️❤️

Benim büyük kızım öyleydi hiç uyumazdı hastanede gözünü bi açtı başladı ağlamaya sürekli gaz sıkıntısı yaşadım ve gerçekten de büyüdüğü zaman bile bağırsak sıkıntısı vardı hep kabızdı daha o zamandan belliymiş. Ama ne kullandıysam da fayda etmedi. Küçüğümde hep uyuyor sürekli ben de senin gibi altını açıyorum siliyorum çyle uyandırıyorum emziriyorum. İnan bazen altını açsam da uyanmıyor. Mendilini ıslatıp yüzünü siliyorum uyansın diye mırıldanıyor ama yine uyanmıyor. Bazen 4 saat uyuyor ne yapsam ne etsem uyanmıyor. Sarılığın etkisi var. Bana sa doktor vücudunda yok bu güzel dedi. Emzir mama ver dedi.
Yalnız gaz sıkıntısı çok kötü senş çok iyi anlıkrıım büyük kuzum 8/9 aylık gibi uyumaya ve uyutmaya başlamıştı. Yoksa o zamana kadar geceli gündüzlü hep ayaktaydım. Dinlenemiyordum kilolarımı hızla verdim. Şimdi de bebekten çok uyuyorum herhalde. 2 saatte bşr alarm çalıyor. Gerçekten her bebekte bir olmuyor. Bunu bekliyorum 40 ı çıksın bakalım o zaman böyle devam edecek mi.
Canım benim kizimda da sarılık vardı, çok zor uyanirdi sariligi atmasi icin 2 saatte 1 emzir demisti doktorumuz. 2 saatte bir emzirir sonra mama verdim sariligi gecene kadar surekli. Sarılık uyku yapar, uyku sariligi arttırır demisti o yüzden beslenme aralığına çok dikkat etmiştim. Doktorumuza kontrolde söyledim uyandiramiyorum diye , o kadar pratik bir yöntemi varmış ki uyandırmak için adam 10 saniyede uyandırdı resmen. Sonrasında ben hep o şekilde uyandırdım kolayca. Bebeği bir koluma yatır sırtı hafif kambur olsun, bel üstünden omurgası boyunca enseye kadar işaret ve orta parmağinla omurga disk boşlukları üzerinden parklarında hafif bastırarak adımla parmakla. Daha boyna gelmeden uyanıyor kıpırdanıyor zaten. Genelde hemen uyaniyorlar rahatsız olup uyanmazsa 2.ye yapıyordum.

Gittiğin saat önemli canım yemeği ne zaman yiyip yemediğine göre yapıyorlar sanırım çünkü ben sabah 6.30da suyum geldi banyo yapıp gittim hastaneye 7:30 gibiydi o saatten sonra ne su verdiler ne bişey yememe izin verdiler akşam 19:28de doğurdum lavman vs yapmadılar zaten aç ve susuzdum yani 😞😞bide doktoruna göre değişiyor galiba ya doğumdan önce yemek yiyen de duydum ben(serum almıyor kendi sancısıyla açılması olanlar olabilir belki onlara izin veriyorlardır belki de )
GonulSenligim GonulSenligim sana yazıyordum alıntı yapışmamış🙈

Korkma canım 36da doğan çok bebek var gelişimde sıkıntı yoksa, herhangi bir müdahale olmadan gelirse inşaallah kucağında çıkarsın hastaneden de🙏🏻

Tansiyon olabilir bence de. Benim de tansiyon sorunum yok ama doktor her muayenede özellikle sık sık ölçtürmemi istiyor

Senin psikolojin şu an her şeyden önemli o yüzden eşin arada denge kurmak zorunda. Belki çözüm bulur. Yaşadıkların kolay değil. İnşaallah bebeğini kucağına aldığında bütün o kötü anılar silinir zihninden.
Ailen de kayınvalidene yerleşse rahat edemezmiş zaten şu şartlarda. En kısa zamanda bir çözüm bulunur umarım.
Tansiyon çıkmadı canım bi kaç gün ölçtük normal çıkıyor.

tek tek alıntılayamadım ama hepinize iyi dilekler dualarınız için teşekkür ederim 🙏🏼 🙏🏼
Allah sezaryen olacaklara benimki gibii nasip et

Şuan koyu kahveye döndü heralde normalleşiyor

3-4cm olsa yatışını yapardık dedi bana doktor canım

Valla baya gezindi içerde rahim nerdee hah buldum falan dedi,iki parmak işi değil gibi geldi bana(benim ssvd olacağı için normal bi çatı muayenesi değildi bence,sezaryen olanların rahim yukarı çıkıyor dedi benim rahimin nerde olduğuna baktı)
Özelde mi yapacaksınız ssvd devlette mi? Özelse ne kadar ücret çıkardılar acaba?

Eliyle derkennn 😪 çatı muayenesi şart mı kaçıncı haftadasın ben yaptırmak istemiyorum 😰😰😰
Parmakla bakılıyor canım normalde korkulacak bi
Durum değil ama dediğim gibi benim farklıydı sanırım ssvd olacağım için sen endişelenme.39.haftadayım ben.
Özelde mi yapacaksınız ssvd devlette mi? Özelse ne kadar ücret çıkardılar acaba?
Özelde,15bin ama ben 6.ayda başladım kontrollere özelde.

Kızlar ben de bugün 38+0 im doktorum alttan ultrasonla plasenta nin durumuna baktı korktum ama kanamalı hastalarda dahi bakiyoruz endişelenme bunun bir zararı yok açıklık kontrolü gibi değil dedi. Önümüzdeki hafta cuma ya 3.03.2023 e gün aldik 39+2 de sezaryenle doğum olacak. Haftaya çarşamba son kontrolume gidip sonrasinda anestezi uzmaniyla görüşücez. Hala evde islerim bitmedi, çantaya koyacaklarim hazır gibi, hiç sancim çıkmadığı için rahatım biraz, inşallah hersey yolunda gider sağlıkla kavuşuruz, normalde sakinim ama gün alınca heyecanlandım. Hepimize sağlıklı doğumlar diliyorum ❤️
Negüzel bir tarih seçmişsin😍 sağ salim gelsin inşallah canım.
Kizlar benim de hastane cantam nihayet hazir 🎊 kendimi tebrik ediyorum 🙂 ve tahin helvasina basladim bugun ki sut yapsin... Cok etkili oldugunu biliyorum... Kayisi kompostom kaldi sadece...
Tahin helvasına önceden başlamak sütü daha mı iyi artırıyor canım?

Bütün doğum yapanlara maşallah. 🧿 Mart sonu, nisan başı doğum bekleniyor diye bir de buradaki annelere daha yakın hissettiğim için Mart grubunu takip ediyordum ama benim bebek 40 haftayı doldurup gelirse (ki burada bebek kendi gelsin diye bekliyorlar, daha geç de gelebilir), sizinkiler okula başlayacak. 🤣🤣🤣

Bugün 34+0 oldu bebişim. Genel olarak bir sıkıntım yok ama şaşırtıcı şekilde fazla kilo aldım. 😔 Hep kendiliğinden zayıf olan insanlardanım, hamileliğin ilk 4 ayında da hiç kilo almadım. Ama şimdi 17 kilo aldım başlangıca göre. Buradaki doktor bütün değerlerin normal, karnının büyüklüğü de iyi kafana takma kiloyu hamilelikte dedi. Kilo verilir sorun değil öyle çok iştahlı biri değilim zaten ama hem kendimi kilo alan grupta bulmanın şaşkınlığı hem de sağlıklı beslenmemişim demek ki diye sorumsuz gibi hissediyorum. 😔

Bu kadar kilo nerede onu da çözemedim, yüzüm kollarım hala ince. Kalçam ve basenler biraz büyüdü. Umarım bebek çok büyüyüp de benim yüzümden sıkıntı yaşamaz. Gerçi çevremde 20-30 kilo alıp hepsini emzirirken verdim, yapı meselesi diyen kadın da çok var ama sonuçta sağlıklı sınırlar yazıyor hafta hafta.

En büyük derdim bu olur tabii umarım, kilo bir şey değil ama arada kafama takıyorum. 😔
Canım bende 17 kilo aldım ama doktor çok falan demedi düşük kiloyla hamile kaldığım için 45 le kalmıştım 62 kiloyum şuan benimde aldığım pek belli olmuyor ki çevre zaten hiç almamışsın diyor şaşıp kalıyorum. Benimde kalça basenlerden aldım çoğu kıyafetim olmuyor zaten az kaldı diye teselli ediyorum kendimi 🤭🤭 doğumdan sonra gidiyor diyorlar bakalım hayırlısı olsun 😌

X