2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar günaydın, bugün 37+1 oldum. Bu hamileligimin başından beri ödem sorunu yaşamamıştım ama son 1 haftada resmen şiştim vücudum ödem toplamaya basladi. Kızımda hamileliğin çok erken haftalarında ödem oluşmuştu ve doğuma resmen hava yastığı gibi şiş girmiştim 🙈
Sizde de son haftalarda ödem toplayan var mı normal mı bu durum yoksa hareket azaldığı için mi oluştu bilemedim bir türlü.
Günaydın canımm💜 Bende de fazlaca var şuan doktor bile normal dedi çok su içiyorum 2 gündür deli gibi yürüdüm ama hala var yemeklerime bile milim tuz atıyorum

Evet haklısın sanırım en mantıklısı bu müdahalesiz oldu yani demek istiyorlar.konu annelerimiz nasıl doğuruyora geliyor ama o zamanın şartları ile şimdi bir değil ki yediğimiz,içtiğimiz katkılı gen yapımızı bile değiştiriyor,sonra insanlar tarlada çalışıyormuş aşırı hareketliymiş şimdi yemeği yiyip Tv karşısında elimizde telefon oturuyoruz saatlerce.yani yapabilene helal olsun tabi ama çok da kasılacak bi konu değil bence,ağrıma müdahale edilebiliyorsa edilsin mental sağlığım da önemli ✌️
Eskiden kadınlar nasıl doğuruyormuş, vs. boş laf. Anne bebek ölümleri, hastane ortamı ve modern tıp müdahaleleriyle azaldı. Önceden mecburen doğuruyorlarmış. Eskiye hasreti kadın doğumu konusunda yaşayan özellikle erkeklere dişlerini de uyuşturmayı reddetmelerini tavsiye ediyorum ben. Eskiden dişler öyle kerpetenle çekiliyormuş sonuçta. Nazlanmasınlar.

Eskiden kadınlar nasıl doğuruyormuş, vs. boş laf. Anne bebek ölümleri, hastane ortamı ve modern tıp müdahaleleriyle azaldı. Önceden mecburen doğuruyorlarmış. Eskiye hasreti kadın doğumu konusunda yaşayan özellikle erkeklere dişlerini de uyuşturmayı reddetmelerini tavsiye ediyorum ben. Eskiden dişler öyle kerpetenle çekiliyormuş sonuçta. Nazlanmasınlar.
Hay ağzına sağlık,altına imzamı atarım ✌️❤️

Ben hiç NSTye girmedim ama kızlar burada bebek kıpırdayınca farklı bir ses çıkıyor gibi bir şeyler yazmıştı sanki.
Mikrofona üfler gibi bir ses geliyor, bebek hareket edince 😀
Allah yardımcımız olsun arkadaşım, benim ilk bebek olunca tecrübesizlik, sürekli acaba sancı mı bu diyorum 😬
Yok canım gerçek sancıyı ben de bilmiyorum 2. Olacak ama, ilk doğum kendi sancım değildi. Ama doktorlar fark yok diyor belden kasıklara vurması lazımmış gercek sancının
Bi arkadaş yazmış bazı hastanelerde bi alet veriyorlar ama benim takibimi yapan yerde yok. Onun için de sancının büyüklüğüne bakıyorlar. Çocuğun hareketinde çıkan sancının büyüklüğü fazla olmuyor. Normal sancı hem daha uzun sürüyor hemde şiddeti daha büyük oluyor
Yok benim hastane de hareket edince verilen bi şey vermedi bana da
Günaydın kızlar 🌸 instagramda doktorların paylaştığı doğum videolarını izliyorum,özellikle “epiduralsiz,kesisiz doğumla annemiz bebeğini alıp yürüyerek çıktı “ şeklinde vurguluyorlar.bildiğim kadarıyla epiduralin aman aman bi yan etkisi yok,hadi kesiyi anladık(benim ilk doğumumda vardı ama bende hemen yürüdüm olmasaydı iyiydi ama çok problem olmadı) niye epiduralle ağrısız doğum yapmak varken onu özellikle vurguluyorlar orasını anlamadım,anlayan biri açıklarsa çok sevinirim 🎉🎉🎉
Bazı kesim övünülecek bir şey gibi görüyor sanırım, epiduralsiz falan diye. Ama epidural alan arkadaşlarım ağrı hissedemedigi icin ikinamadigini söylüyor. Ben de normal olursa almam sanırım gene de belli olmaz

Evet haklısın sanırım en mantıklısı bu müdahalesiz oldu yani demek istiyorlar.konu annelerimiz nasıl doğuruyora geliyor ama o zamanın şartları ile şimdi bir değil ki yediğimiz,içtiğimiz katkılı gen yapımızı bile değiştiriyor,sonra insanlar tarlada çalışıyormuş aşırı hareketliymiş şimdi yemeği yiyip Tv karşısında elimizde telefon oturuyoruz saatlerce.yani yapabilene helal olsun tabi ama çok da kasılacak bi konu değil bence,ağrıma müdahale edilebiliyorsa edilsin mental sağlığım da önemli ✌️

Canım mutlaka vardır ama ben o bel ağrısını çok araştırdım kronikleşen bel ağrısının onunla çok ilgisi yok.ben doğumdan 1 yıl sonraya kadar acayip bel ağrısı çektim hatta kilitlenip kalıyordum sonra fizik tedavi uzmanıyla görüştüm falan zaten yatkınlık varmış sonra spiral taktırmıştım o baya etkilemiş.kilo aldım o etkilemiş derken yani bi çok şeyin sonucunu yaşamışım doğal olarak✌️doktorum bunu direk epidurale bağlayacağız demişti

Ay evet bir de o tipler var eskiden nasıl doguyormus, eskiden anne bebek ölüm oranlarından haberi yok kimsenin, şimdi neredeyse yok gibi bir şey doğum sırasında ölen anne ve bebek. Ben diretmem illa normal olsun , bu olsun diye saçmalık çünkü. Benim ve bebeğin faydasına olan neyse doktoruma güveniyorum o seçecektir zaten

Mikrofona üfler gibi bir ses geliyor, bebek hareket edince 😀

Yok canım gerçek sancıyı ben de bilmiyorum 2. Olacak ama, ilk doğum kendi sancım değildi. Ama doktorlar fark yok diyor belden kasıklara vurması lazımmış gercek sancının

Yok benim hastane de hareket edince verilen bi şey vermedi bana da

Bazı kesim övünülecek bir şey gibi görüyor sanırım, epiduralsiz falan diye. Ama epidural alan arkadaşlarım ağrı hissedemedigi icin ikinamadigini söylüyor. Ben de normal olursa almam sanırım gene de belli olmaz
Ben epidural aldım doğuma girdim o sakinlikle hocanın bütün dediklerini yaptım 3 ıkınmada falan geldi plesentanın çıkışı dikiş vs toplasan 30 dk sürmemiştir.Doğum öncesi çektiğimin 1/10ini bile hissetmedim doğumda o da epidural sayesindeydi işte.her doğum farklı gerçekten, aynı yolla binlerce farklı sonuç bu doğum olayı ✌️ hepimize çok çok aşırı kolay pıt diye hızlı sağlıklı kavuşmalar nasip olsun inşallah 🙏 ❤️

Amin canım, evet biraz öyle oldu o yüzden bizimkilerde artık kıpır kıpır arkadaşları doğdu ya içerdee kalamıyorlar😀
Heyecanlandı demek ki 😍
Sen benden 1 hafta öndesin canim, benim bebis normalde çok hareketli ama yorulduğum günlerde hareketleri azalıyor. Gecen hafta doğum iznine ayrildigimdan beri evde hep hareketliyim isler bitmiyor, bu surede onun hareketleri de dönme şeklinde oluyor, karnımın bir tarafı şişiyor sonra öbür tarafı, hıçkırık tutunca vuruyor genelde. Yani öyle bir hareket artışı hissetmedim
Benim de hareketleri bı yavaşladı sanki, dediğin gibi daha çok toplanma hareketi
İlk bebekte hazırlıksız yakalanmakla, boş yere hazırlık yapmanın dengesini tutturmak çok zor. Ben çok az şey aldım, insanlar alıp kullanmadık dedi diye ama bebek gelince pişman olurum diye korkuyorum. En kötü eşimi yollarım, gider hemen alır diye düşünüyorum. Bakalım nasıl olacak? 😬

Müdahalesiz doğal doğum kadınlar arasında popülerleşiyor. Özellikle Avrupa ve Amerika’da böyle bir akım var. Açıkçası ben de nasıl başımız ağrıyınca ağrı kesici içiyorsak, doğumda da ağrı azaltma taraftarıyım. Tabii ki yan etkisi olabilir ama ağrı da zor. Doktorların övmesinin nedeni hamileler arasında popülerleşmesi. Yoksa zaten ağrı müdahalesiz, normal doğum için uzman hekime gerek yok. Kadınlar kendi kendine ya da ebeyle doğuruyor öyle.
Ben de pek gereksiz bir şey almamaya çalıştım, ilm doğumda ne gorsem almıştım çoğu boşa gitmişti
Uzerime orttugum Battaniyeyi bacak arama koymak yetiyor😀
En iyi yöntem 😀
Kızlar günaydın, bugün 37+1 oldum. Bu hamileligimin başından beri ödem sorunu yaşamamıştım ama son 1 haftada resmen şiştim vücudum ödem toplamaya basladi. Kızımda hamileliğin çok erken haftalarında ödem oluşmuştu ve doğuma resmen hava yastığı gibi şiş girmiştim 🙈
Sizde de son haftalarda ödem toplayan var mı normal mı bu durum yoksa hareket azaldığı için mi oluştu bilemedim bir türlü.
Ayaklarim balon sanki ayakkabılarım olmuyor, ellerim puf puf poğaça gibi oldu. Sabah kalkıyorum ayağımın üstüne basamiyorum

Ben epidural aldım doğuma girdim o sakinlikle hocanın bütün dediklerini yaptım 3 ıkınmada falan geldi plesentanın çıkışı dikiş vs toplasan 30 dk sürmemiştir.Doğum öncesi çektiğimin 1/10ini bile hissetmedim doğumda o da epidural sayesindeydi işte.her doğum farklı gerçekten, aynı yolla binlerce farklı sonuç bu doğum olayı ✌️ hepimize çok çok aşırı kolay pıt diye hızlı sağlıklı kavuşmalar nasip olsun inşallah 🙏 ❤️
Aklın yolu bir yani, kolay varken neden zor olanı seçeyim ki . İstemeyene de saygım sonsuz tabi

Bebek hareket ettiğinde kalp atışı hızlanıyor,ama sancı/kasılma geldiğinde bebek hareket edemiyor zaten benim bildiğim. Yani en azından bende öyle oluyor yani ✌️
Kasilmada hizlanmasi lazim degil mi mantiken ? Mesela sstres olunca kalp carpintisi olur ya onun gibi dusunun...

İlk bebekte hazırlıksız yakalanmakla, boş yere hazırlık yapmanın dengesini tutturmak çok zor. Ben çok az şey aldım, insanlar alıp kullanmadık dedi diye ama bebek gelince pişman olurum diye korkuyorum. En kötü eşimi yollarım, gider hemen alır diye düşünüyorum. Bakalım nasıl olacak? 😬

Müdahalesiz doğal doğum kadınlar arasında popülerleşiyor. Özellikle Avrupa ve Amerika’da böyle bir akım var. Açıkçası ben de nasıl başımız ağrıyınca ağrı kesici içiyorsak, doğumda da ağrı azaltma taraftarıyım. Tabii ki yan etkisi olabilir ama ağrı da zor. Doktorların övmesinin nedeni hamileler arasında popülerleşmesi. Yoksa zaten ağrı müdahalesiz, normal doğum için uzman hekime gerek yok. Kadınlar kendi kendine ya da ebeyle doğuruyor öyle.
Benim ilkinde 10 cm acilmama ragmen kesi atti doktor. Atarken de duzenli keselim ki estetikligini kaybetmesin, kendisi yirtilmasin dedi. 6 tane dikis vardi. Ve gercekten de deformasyon az oldu ... Gerektiginde bilimin urunlerini kullanmaliyiz. Ama gerektiginde bence ...

Kasilmada hizlanmasi lazim degil mi mantiken ? Mesela sstres olunca kalp carpintisi olur ya onun gibi dusunun...
Kasılma bebekle ilgili değil rahimle ilgili.bebek hareketlendiğinde nabzı arttığı için kalp atışları da hızlanıyor sadece

Evet kasılma muhtemelen
Surekli oluyor da, acilma falan iyi olmuyor o zaman 🤷🏻‍♀️ bir hafta daha dayansa sonra dogabilir 🤗 Bugun bir de sicak basmasi yaziyorum. Kombiyi kistim gene de cok sicak geliyor ev... Hadi hayirlisi...

Ben sirada sizi goruyordum ama yerinden memnun galiba... Masallah takvimde 39 yaziyor🍀

Kasılma bebekle ilgili değil rahimle ilgili.bebek hareketlendiğinde nabzı arttığı için kalp atışları da hızlanıyor sadece
Rahim kasilinca bebegi de gerer, sikstrir diye düşünüyordum ben... Sizin de erken dogum belirtisi vardi, simdi iyi mi? Benim bugun bir hafta dolmus olcak. Insallah haftaya sali kontrolum var. Doktor da 36+0a kadar kalsa demisti...

Kızlar hastane çantamı yeni hazırlıyorum biraz yardımınıza ihtiyacım var, şöyle bir set almıştım hemşireye vereceğim set bu olacak ama iki tane zıbın var, iki alt var biri patikli, bir de tulum var yani fazla şey mi var içinde sanki? Ben böyle hepsini vereyim onlar nasılsa içinden seçerek mi giydirir yoksa ben çıkarayım mı bazı şeyleri? Çıkarırsam hangilerini çıkarayım? Linki de burada : tinylamb %100 Organik Pamuk Bebek Takımı Hastane Çıkışı Yenidoğan Set 10 Parça - Snow Star Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
EE789EA8-FF01-4B38-A1E9-B3686DAD2C7F.jpeg

İki akşamdır sürüyorum bir şey olmadı iki türü var ya birisi doğalmış galiba sen hangisini almıştın doğal olanı aldım ben acaba kimyasal olan mi hassasiyet yarattı sende 😔
İyi bari sürdün ve bişey olmadıysa sorun yok, ürün bu bence içeriği hiç temiz değil zaten o yüzden son haftalara bırakmıştım kullanmayı.
Bio Oil Cilt Bakım Yağı 125 ml Çatlak Karşıtı & Nemlendirici Yorumları, Fiyatı - Trendyol
Ben video izledim canım, sana da atayim istersen ıkınma teknikleri ile ilgili. Çünkü her şey ıkınmada bitiyor

Ay kuzum ya yeni gördüm. Pazartesi diye bekliyorduk seni

En pozitif sen yazacaksın bak, korktuğuma değmedi diyeceksin

Göğüste ağrı oluyor canım, damar damar olup. Benim sırtıma kadar agritmisti 3. Gün süt gelince ama bebek o sütü çekiyor ya mükemmel bir rahatlama hissi
O ıkınma teknikli videoyu bana da atar mısınız lütfen ☺️🙏🏻
Kızlar doğumdan sonra bebek direk reflu yatağında mı yatıyor? Siz nerde yatırıyorsunuz🙈
Gece dümdüz orta sert yatakta yatıracağım öyle tavsiye ediliyor tüm kaynaklarda omurga gelişimi ve güvenliği için, bebeğin reflü durumuna göre gündüz uykularının bazılarını gözetimim altında reflü yatağında yaptırırım diye düşünüyorum.

Rahim kasilinca bebegi de gerer, sikstrir diye düşünüyordum ben... Sizin de erken dogum belirtisi vardi, simdi iyi mi? Benim bugun bir hafta dolmus olcak. Insallah haftaya sali kontrolum var. Doktor da 36+0a kadar kalsa demisti...
Yok rahim kasları kasılıyor toparlanıyor gevşiyor sonra,bebek rahmin içinde amniyon kesesinde duruyor zaten onu etkilemiyor diye biliyorum.benim bazen düzenli sancılarım oluyor şiddetli,gidiyorum nstye giriyorum orda da çıkıyor ama rahimde açılma vs başka doğum belirtisi olmadığı için eve geri geliyorum.suyu çok iç en az 3lt dedi doktorum iki gündür öyle yapıyorum daha azaldı kasılmalarım
Kızlar hastane çantamı yeni hazırlıyorum biraz yardımınıza ihtiyacım var, şöyle bir set almıştım hemşireye vereceğim set bu olacak ama iki tane zıbın var, iki alt var biri patikli, bir de tulum var yani fazla şey mi var içinde sanki? Ben böyle hepsini vereyim onlar nasılsa içinden seçerek mi giydirir yoksa ben çıkarayım mı bazı şeyleri? Çıkarırsam hangilerini çıkarayım? Linki de burada : tinylamb %100 Organik Pamuk Bebek Takımı Hastane Çıkışı Yenidoğan Set 10 Parça - Snow Star Fiyatı, Yorumları - TRENDYOLEki Görüntüle 3207983
Canım doğumhaneye bez,bitane iç zıbın bitane alt üzerine dış giyim olarak düşün çapraz zıbın,patikli alt ya da nasıl istiyorsan tulum ve şapkasını eldivenlerini veriyorsun bide battaniyesi.yani içine içlik bide dış giyim mantığı bu yani ✌️❤️

Ben de yine geriden geldim uyku tutmayınca ama okuyoruz bir şekilde. Bu aralar çok da çabuk doluyor sayfalar. 😊

Biz de kuracağız inşallah. 2 hafta sonra taşınacağım ben de. Az kaldı. Bebeğe bez değiştirme masası ve yatak seçmem lazım. Onlar eksik hala. Yeni eve göre alırım diye erteledim. Yıkama yıkamama konusunu burada hiç duymadım. Ebeyle sonraki görüşmemde sorup söylerim.
Benim genelde yurtdışı videolarında izlediğim kadarıyla göbek bağı düşene kadar yıkanmıyor bir çok ülkede ama göbek bağı hızlı düşsün diye bir krem kullanıyorlar burdaki kadar uzun sürmüyor o süreç. Sorarsan sevinirim 🙏🏻🤍 Eksiklerinden acil olan bebek yatağı olabilir istersen onu al ki için rahat etsin diğerleri zamanla da hallolur elbet.
Bu arada ağrılarından ve hamile yastığından bahsetmişsin benim kendime yaptığım en iyi yatırımdır hamile yastığı 😁 Onun sayesinde bu zamana kadar ağrısız geçirdim tabi bir de pilates sayesinde. Yastıkları her dönmede düzeltmek uykuyu açıyor yorgan altında yerleştirmek de zor, bu modelden ben çook memnun kaldım sağa sola çok rahat dönüyorum hiç yastık düzeltmeden ve dizler hep kalçayla aynı seviyede kalıyor yük binmiyor ve ağrı olmadı hiç.
E584A519-E3BB-4703-A1AF-5053008070D3.jpeg

İyi bari sürdün ve bişey olmadıysa sorun yok, ürün bu bence içeriği hiç temiz değil zaten o yüzden son haftalara bırakmıştım kullanmayı.
Bio Oil Cilt Bakım Yağı 125 ml Çatlak Karşıtı & Nemlendirici Yorumları, Fiyatı - Trendyol

O ıkınma teknikli videoyu bana da atar mısınız lütfen ☺️🙏🏻

Gece dümdüz orta sert yatakta yatıracağım öyle tavsiye ediliyor tüm kaynaklarda omurga gelişimi ve güvenliği için, bebeğin reflü durumuna göre gündüz uykularının bazılarını gözetimim altında reflü yatağında yaptırırım diye düşünüyorum.
Bio-Oil Cilt Bakım Yağı Çatlak Karşıtı & Nemlendirici 125 ml Yorumları, Fiyatı - Trendyol şunu aldım canım ben doğalmış bu

X