2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Slm kızlar nasılsınız maşallah Mart grubuyken Şubat'ta gelmiş bebişler doğum yapanlara geçmiş olsun rabbim sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar eylesin boll süt versin miss kokululara diğer arkadaşlarda sağlıkla kolay doğumlar nasip etsin kuru dut kompostosu çok süt yapıyor aklinizda bulunsun 🥰
Amin canım, evet biraz öyle oldu o yüzden bizimkilerde artık kıpır kıpır arkadaşları doğdu ya içerdee kalamıyorlar😀

Bu iki gündür benim bebiş çok hareketli. Bugünki uygulama açıklamasında da diyor bebeğiniz çok aktif diye. Normal de çok hareket eden bir bebek de değil, bu hareket artışını hisseden var mı başka 38+5
Sen benden 1 hafta öndesin canim, benim bebis normalde çok hareketli ama yorulduğum günlerde hareketleri azalıyor. Gecen hafta doğum iznine ayrildigimdan beri evde hep hareketliyim isler bitmiyor, bu surede onun hareketleri de dönme şeklinde oluyor, karnımın bir tarafı şişiyor sonra öbür tarafı, hıçkırık tutunca vuruyor genelde. Yani öyle bir hareket artışı hissetmedim

Çok teşekkürler. 😊 Evet, biraz zor olacak ama hallederiz bir şekilde. En azından bebeğin düzenini tek evde kuracağım diye seviniyorum. Şu iki hafta dişimi biraz sıkıp, kolileri yapsam rahatlayacağım muhtemelen ama çalışıyorum da gün içinde. Ofis işim olmasına rağmen artık yoruluyorum. 😔
Öncelikle evin hayırlı olsun güzel günlerde oturun🌸
Kendini hiç yorma Allah korusun erken doğum riski falan ortaya çıkar iş dediğin nedir ya yapılır boş ver ne zor şartlarda taşıyoruz bebişlerimizi🥹😇
Hamile yastığı ben de almadım zaten benim karnım aşırı aşırı büyük değil yan yattığımda da rahat yatabiliyorum☺️
Bu iki gündür benim bebiş çok hareketli. Bugünki uygulama açıklamasında da diyor bebeğiniz çok aktif diye. Normal de çok hareket eden bir bebek de değil, bu hareket artışını hisseden var mı başka 38+5
Aynen canım benim de öyle hatta diyorum ki hani büyümüştü yeri kalmamıştı hareketleri azalacaktı uyuyacaktı falan 🤨 nerdeeee içerde sürekli balık gibi kaymalar tekmelerr ooo sol kaburgama göğsümün altına yaslanıyor sertleşiyor orayı iyice evi belledi😀
Bugün 37+1🥳

Ben reflü yatağı almadım.4moms ana kucağı aldım elektrikli,onun yükseklik ayarı var gündüzleri yanımda onunla yatırmayı planlıyorum.kızımda da ihtiyaç duymamıştım.eğer çok kusan bir bebek olursa yattığı yeri gövdeye doğru yükseltmekte işe yarıyor.ikinci çocukta hiç bişeyi en baştan almıyorum gerek görülürse nasılsa alınır mantığıyla,çünkü kızımda alıp kullanmadığım şeyler olmuştu
İlk bebekte hazırlıksız yakalanmakla, boş yere hazırlık yapmanın dengesini tutturmak çok zor. Ben çok az şey aldım, insanlar alıp kullanmadık dedi diye ama bebek gelince pişman olurum diye korkuyorum. En kötü eşimi yollarım, gider hemen alır diye düşünüyorum. Bakalım nasıl olacak? 😬

Günaydın kızlar 🌸 instagramda doktorların paylaştığı doğum videolarını izliyorum,özellikle “epiduralsiz,kesisiz doğumla annemiz bebeğini alıp yürüyerek çıktı “ şeklinde vurguluyorlar.bildiğim kadarıyla epiduralin aman aman bi yan etkisi yok,hadi kesiyi anladık(benim ilk doğumumda vardı ama bende hemen yürüdüm olmasaydı iyiydi ama çok problem olmadı) niye epiduralle ağrısız doğum yapmak varken onu özellikle vurguluyorlar orasını anlamadım,anlayan biri açıklarsa çok sevinirim 🎉🎉🎉
Müdahalesiz doğal doğum kadınlar arasında popülerleşiyor. Özellikle Avrupa ve Amerika’da böyle bir akım var. Açıkçası ben de nasıl başımız ağrıyınca ağrı kesici içiyorsak, doğumda da ağrı azaltma taraftarıyım. Tabii ki yan etkisi olabilir ama ağrı da zor. Doktorların övmesinin nedeni hamileler arasında popülerleşmesi. Yoksa zaten ağrı müdahalesiz, normal doğum için uzman hekime gerek yok. Kadınlar kendi kendine ya da ebeyle doğuruyor öyle.

Günaydın kızlar 🌸 instagramda doktorların paylaştığı doğum videolarını izliyorum,özellikle “epiduralsiz,kesisiz doğumla annemiz bebeğini alıp yürüyerek çıktı “ şeklinde vurguluyorlar.bildiğim kadarıyla epiduralin aman aman bi yan etkisi yok,hadi kesiyi anladık(benim ilk doğumumda vardı ama bende hemen yürüdüm olmasaydı iyiydi ama çok problem olmadı) niye epiduralle ağrısız doğum yapmak varken onu özellikle vurguluyorlar orasını anlamadım,anlayan biri açıklarsa çok sevinirim 🎉🎉🎉
Epidural in de yan etkileri var canim, hatta dün bir arkadaşım 1 sene bel ağrısı cektim dedi. Ablasi da aynı şekilde yaşamış. Bende de soru işareti oluşturdu açıkçası. Umarım hiçbirimiz yan etkilerini yaşamayız

Öncelikle evin hayırlı olsun güzel günlerde oturun🌸
Kendini hiç yorma Allah korusun erken doğum riski falan ortaya çıkar iş dediğin nedir ya yapılır boş ver ne zor şartlarda taşıyoruz bebişlerimizi🥹😇
Hamile yastığı ben de almadım zaten benim karnım aşırı aşırı büyük değil yan yattığımda da rahat yatabiliyorum☺️
Çok teşekkürler. 😍 Bebeğime mutluluk huzur getirir umarım. Kendimi zorlamıyorum ama bir şekilde de yapmak lazım diye mecbur yapıyorum. Yurtdışında olmanın da zorluğu biraz bu yalnızlık. Gerçi ailesi yakın olup da yardım hiç görmeyenler de var ama annem doğuma geleceği için öndeki paket yapma kaba temizlik işleri mecbur bana kalıyor. Eşim de evi hazırlıyor çünkü. Bir de onun yaptığı taşınma temizliği içime hiç sinmez. 🤦🏻‍♀️😅

Evet hanimlar, evimizin anahtarlarını aldık bu hafta. İçinde duvarları düzeltme, boyama işleri vardı. Burada pek usta çağırma kültürü olmadığı için eşim ve ailesi kendileri boyadılar ben pek bir şey yapmadım tabii ama güzel temiz oldu gerçekten. 🥰

2 hafta sonra da taşınacağız, yavaştan kolileri paketlemeye başlamam lazım. İş gözümde çok büyüyor. Fazla eşyamız olmamasına rağmen. 😔 Yeni evin de temizlenmesi lazım. Onu da haftaya haftasonu hallebilirim umarım.

Göbeğim artık ağırlaştı iyice, şimdiye kadar yastıksız rahat rahat uyuyabilmeme rağmen yavaştan yastık ihtiyacı hissediyorum. Hamilelik yastığı almak da şimdi gereksiz mi diye düşünmeye başladım. Hiç yastık kullanmadan bitiren var mı hamilelik dönemini?
Ben ekstra bir yastık almadım, salon koltuklarının yastığını kullanıyorum. Kızımda da aynı şekilde yapmıştım. Sert olması daha iyi oluyor benim için.

Kızlar doğumdan sonra bebek direk reflu yatağında mı yatıyor? Siz nerde yatırıyorsunuz🙈
Ben hastaneye reflu yatağını almamıştım. Eve cikinca kullanmaya başlamıştım. Önce normal yatırdım, emzirdikten sonra kusmaya başlayınca direk reflu yatağına geçtim ve ordan yatırmaya devam etmiştim hep.

Canım hamilelik eğitiminde bize her bebek reflü olacak diye bir şey yok . İhtiyaç dahilinde almanız gerekirse alırsınız demişti ☺️
Reflu olmasa da o donem kusma cok oluyor oye icin rahat kullanmis.oluyorsun yoksa zaten şart bir sey degil. Ben oğlum cok kusunca almistim sonra kusmasi durdu ama genel anlamda uzunca sure işime cok yaradi icinde uyumayi cok seviyordu. Yani bebek.dogunca ihtiyaca gore alinabilecek bir sey

İlk bebekte hazırlıksız yakalanmakla, boş yere hazırlık yapmanın dengesini tutturmak çok zor. Ben çok az şey aldım, insanlar alıp kullanmadık dedi diye ama bebek gelince pişman olurum diye korkuyorum. En kötü eşimi yollarım, gider hemen alır diye düşünüyorum. Bakalım nasıl olacak? 😬

Müdahalesiz doğal doğum kadınlar arasında popülerleşiyor. Özellikle Avrupa ve Amerika’da böyle bir akım var. Açıkçası ben de nasıl başımız ağrıyınca ağrı kesici içiyorsak, doğumda da ağrı azaltma taraftarıyım. Tabii ki yan etkisi olabilir ama ağrı da zor. Doktorların övmesinin nedeni hamileler arasında popülerleşmesi. Yoksa zaten ağrı müdahalesiz, normal doğum için uzman hekime gerek yok. Kadınlar kendi kendine ya da ebeyle doğuruyor öyle.
Evet haklısın sanırım en mantıklısı bu müdahalesiz oldu yani demek istiyorlar.konu annelerimiz nasıl doğuruyora geliyor ama o zamanın şartları ile şimdi bir değil ki yediğimiz,içtiğimiz katkılı gen yapımızı bile değiştiriyor,sonra insanlar tarlada çalışıyormuş aşırı hareketliymiş şimdi yemeği yiyip Tv karşısında elimizde telefon oturuyoruz saatlerce.yani yapabilene helal olsun tabi ama çok da kasılacak bi konu değil bence,ağrıma müdahale edilebiliyorsa edilsin mental sağlığım da önemli ✌️
Epidural in de yan etkileri var canim, hatta dün bir arkadaşım 1 sene bel ağrısı cektim dedi. Ablasi da aynı şekilde yaşamış. Bende de soru işareti oluşturdu açıkçası. Umarım hiçbirimiz yan etkilerini yaşamayız
Canım mutlaka vardır ama ben o bel ağrısını çok araştırdım kronikleşen bel ağrısının onunla çok ilgisi yok.ben doğumdan 1 yıl sonraya kadar acayip bel ağrısı çektim hatta kilitlenip kalıyordum sonra fizik tedavi uzmanıyla görüştüm falan zaten yatkınlık varmış sonra spiral taktırmıştım o baya etkilemiş.kilo aldım o etkilemiş derken yani bi çok şeyin sonucunu yaşamışım doğal olarak✌️doktorum bunu direk epidurale bağlayacağız demişti

Kızlar günaydın, bugün 37+1 oldum. Bu hamileligimin başından beri ödem sorunu yaşamamıştım ama son 1 haftada resmen şiştim vücudum ödem toplamaya basladi. Kızımda hamileliğin çok erken haftalarında ödem oluşmuştu ve doğuma resmen hava yastığı gibi şiş girmiştim 🙈
Sizde de son haftalarda ödem toplayan var mı normal mı bu durum yoksa hareket azaldığı için mi oluştu bilemedim bir türlü.

Evet haklısın sanırım en mantıklısı bu müdahalesiz oldu yani demek istiyorlar.konu annelerimiz nasıl doğuruyora geliyor ama o zamanın şartları ile şimdi bir değil ki yediğimiz,içtiğimiz katkılı gen yapımızı bile değiştiriyor,sonra insanlar tarlada çalışıyormuş aşırı hareketliymiş şimdi yemeği yiyip Tv karşısında elimizde telefon oturuyoruz saatlerce.yani yapabilene helal olsun tabi ama çok da kasılacak bi konu değil bence,ağrıma müdahale edilebiliyorsa edilsin mental sağlığım da önemli ✌️

Canım mutlaka vardır ama ben o bel ağrısını çok araştırdım kronikleşen bel ağrısının onunla çok ilgisi yok.ben doğumdan 1 yıl sonraya kadar acayip bel ağrısı çektim hatta kilitlenip kalıyordum sonra fizik tedavi uzmanıyla görüştüm falan zaten yatkınlık varmış sonra spiral taktırmıştım o baya etkilemiş.kilo aldım o etkilemiş derken yani bi çok şeyin sonucunu yaşamışım doğal olarak✌️doktorum bunu direk epidurale bağlayacağız demişti
Ben de direkt epidural ile ilgili olduğunu düşünmüyorum canim, dedigin gibi yatkınlık varsa olabilir. Benim son 3 yıldır bel ağrım var zaten, siyatik gibi bisey, yorulunca çıkıyor, epidural da üstüne olumsuz etkiler mi diye düşünüyorum ama yine de istiyorum. İlk dogumumda genel anestezi olmuştum onda da cok sersemlik oluyor, doktorumla konuşup planlayacagiz bakalim hayirlisi

Kızlar günaydın, bugün 37+1 oldum. Bu hamileligimin başından beri ödem sorunu yaşamamıştım ama son 1 haftada resmen şiştim vücudum ödem toplamaya basladi. Kızımda hamileliğin çok erken haftalarında ödem oluşmuştu ve doğuma resmen hava yastığı gibi şiş girmiştim 🙈
Sizde de son haftalarda ödem toplayan var mı normal mı bu durum yoksa hareket azaldığı için mi oluştu bilemedim bir türlü.
Ben de ilkinde balon gibiydim özellikle sonlara doğru iyice sismistim. Bu sefer odemim yok, daha hareketliyim önceki hamileligime göre. Hareketli olmakla ilgisi olabilir canim. Sen beslenmene dikkat ettiğin için yapman gerekenleri biliyorsundur onunla ilgili olduğunu sanmıyorum

Ben de direkt epidural ile ilgili olduğunu düşünmüyorum canim, dedigin gibi yatkınlık varsa olabilir. Benim son 3 yıldır bel ağrım var zaten, siyatik gibi bisey, yorulunca çıkıyor, epidural da üstüne olumsuz etkiler mi diye düşünüyorum ama yine de istiyorum. İlk dogumumda genel anestezi olmuştum onda da cok sersemlik oluyor, doktorumla konuşup planlayacagiz bakalim hayirlisi
Kesinlikle 👍 hatta doğum sonrası emzirme esnasında postür bozuklukları falanda çok tetikliyor ben doğumdan sonra sadece bebişe odaklanmıştım hani anneler der ya senin için saçımı süpürge ettim diye o acemilikle kendime hiç bakmamışım çok ihmal etmişim şimdi kendime de odaklıyım çünkü ben iyi olamazsam minişlerime de faydalı olamam,bu sefer doğumdan sonra kendimi de takviyeler uyku sağlıklı beslenme vs destekleyeceğim inşallah 🙏

Ben de yine geriden geldim uyku tutmayınca ama okuyoruz bir şekilde. Bu aralar çok da çabuk doluyor sayfalar. 😊

Biz de kuracağız inşallah. 2 hafta sonra taşınacağım ben de. Az kaldı. Bebeğe bez değiştirme masası ve yatak seçmem lazım. Onlar eksik hala. Yeni eve göre alırım diye erteledim. Yıkama yıkamama konusunu burada hiç duymadım. Ebeyle sonraki görüşmemde sorup söylerim.

Hastalık, ağrılar, geriden gelip okuyunca endişelene endişelene okuyup böyle mutlu son görmek ne güzel. Sağlıkla mutlulukla büyüsün. 🧿🧿

Yeni evin hayırlı olsun. 😊 Karnı burnunda taşınan ne çok varmış, ben de bir deli benim zannediyordum. 🤭 Biz de 2 hafta sonra yeni evimizde olacağız. Kızımla anlaşma yaptık o zamandan önce beni darlamak yok. 33+5im zaten ben, daha erken. Annelerle anlaşamamak zor olmuştur eminim. Benim annem gelmedi daha, kayınvalidem çok yardımcı, hiç müdahale etmeyen bir insan ama bebek gelince nasıl olacak bakalım.

Geçmiş olsun. Stres, sıkıntı çok etkiliyor bu dönemlerde. Zaten bu deprem hepimizi mahvetti ama en çok da doğrudan etkilenenleri. 😔😔

Benim hiç bildiğim doktor yok ama çok geçmiş olsun. Umarım çabucak bulursun. Olmazsa Konya’daki bir arkadaş için sitede duyuru yapılmıştı. İstersen öyle daha çok kişiye ulaşabiliriz belki?

Emzirme deneyimlerini yakından takip ediyorum, az kaldı olacak bu iş bence. İnşallah kontrol de çok iyi geçer. 🙏
Çok sağolun

X