2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Canım benim 3.5 hafta önden gidiyor gelişimi . Doktor bir sorun gormedi genetik yüksek ihtimal dedi eşim uzun boylu çünkü. Kızımda hep 1.5 hafta öndeydi.
Kuşum gelişim olarak 2 hafta onde ama kafa 5 hafta onde diyebilirim yani su sekilde sata gore 36 olmam gerekirken 38 cikiyorum kafasi da 40+6 cikiyor:/

Bu hafta birine daha gozukcem canim karar verdim ama sundan da korkuyorum yeni dr sezaryan olmalisin der kendi dr um normal derse son haftada dr degistirmek kafa karisikligi da urkutuyor :/
Özel takipli miydin canım? Ben kendi isteğimle sezeryan olmak istiyorum dersin yeterli bence, önemli olan senin ne istediğin sonuçta. Doktorun sana tavsiyede bulunabilir tabiki ama herhangi bir doğum şeklini dayatamaz..

Ah öyle bı dünya olsa keşke:) anlamamak ne demek o sancı geldimi yolu yarılarsiniz:)üstelik her yere ayni anda yayilmiyo sancı önce kalça bel arası giriyor sonra malum bölgelere doğru gidiyor
6cm e kadar evde bekleyenler varmış ya ee 6 cm sonrası max 1/2 saatte doğuruyorsun ne bileyim alıyor beni korkular böyle düşündükçe gidip doğum terapisi alasım geliyor

6cm e kadar evde bekleyenler varmış ya ee 6 cm sonrası max 1/2 saatte doğuruyorsun ne bileyim alıyor beni korkular böyle düşündükçe gidip doğum terapisi alasım geliyor
Ben doktora 4cm iken gittim. Suyu doktor patlatti. 3 saat 25 dk da dogum oldu, suni sanci ile ... Sakin kalip doktorun ebelerin dedigini yapinca kolay ... Bagirip cagirinca hem anne yoruluyor hem dogum uzuyor hem de dogum ekibi geriliyor...

Arada hiç sapma payı yok diyebilirim. Doktor ne ölçtüyse o çıktı :)4/5 gün öncesinden 2900 küsürse ölçmüştü boyuna da 48cm demişti canım doğumda 3050 kg boyda 50 cnm olmuştu.

Çok sevindim canım. En kısa zaman da Y yazosey den de güzel haberini alırız. Seninde bebiş artık geliyor sağlıkla gelsin yavrucak biz bildiğin şubat anneleriyiz:)) Benim bebişin muayenesi pzartesi günü canım. Yarın 11 de gideceğim ama iyi şuanlık bir sıkıntısı yok inşallahta olmaz ne diyim. Hastaneden çıkarken iyiydim bebeğimle de ilgilendim kendim. Şimdi sezaryen yerim çok ağrıyor zor oturup kalkıyorum sanırım 2.sezaryen olduğu için bilemedim ki. Antibiyotik , ağrıkesici vs kullanıyorum herhalde onları kullanmasam ne olurdum bilmiyorum. İnşallah bikaç güne toparlanırım da hem bebeğime hem kendime daha iyi bakabilirim

Anladım canım, hayırlısı olsun sağlıkla

Kızlar şimdi kimler doğum yaptı çok merak ediyorum hepsini okuyamıyorum sayfalar çok birikiyor biraz kendimi toparlasam daha iyi olacak
Masallah ne guzel seyler yazmissin senden sonra dogum yapan olmadi canim. Ama haftaya olabilir sanirim...

Ben doktora 4cm iken gittim. Suyu doktor patlatti. 3 saat 25 dk da dogum oldu, suni sanci ile ... Sakin kalip doktorun ebelerin dedigini yapinca kolay ... Bagirip cagirinca hem anne yoruluyor hem dogum uzuyor hem de dogum ekibi geriliyor...
İşte o tam olarak benim onlar gelip serumu açtı ben kapattım onlar geldi bebeğini düşün bak kavuşacaksınız falan dedi ben yoookk istemiyorum sezeryane alın beni diye bağırdım süreç uzadıkça uzadışimdi sen söyleyince doğumun akışına bu kadar müdaheleyi gereksiz yaptığımı farkettim neyse bunda daha farklı olur bende akışa bırakmayı öğrenmişimdir inşallah

Yanlış yazmışım 37+2 de doğum yaptım kızlar. Şimdi yazdığıma bakınca farkettim

Bence etkileniyorsun canım zaten hamileler daha hassas biliyorsun tv de gördüklerin ve depremi yaşayan insanların psikolojileri hepsine şahit olmak seni olumsuz etkiler muhakkak allah onların da yardımcısı olsun
Havuç şeker yükseltiyo diye biliyorum da o yüzden merak ettim belki de yanlış biliyorumdur
Evet doğru kuzum yükseltiyor bakalım bugün bakicam şekere yazarım sana
Mart annesi derken çoğumuz Şubat annesi olacağız sanırım
Gerçekten öyle olacak
Dua et bana inşallah sorunsuz sağlıkla kucağımiza aliriz canım. Senin bebiş 36+5 de doğdu di mi nefes sorunu vs. Olmamış maşallah ben en çok ondan korkuyorum küveze girerse diye. Cuma günü ciğer geliştirici vurdurdu dr her ihtimale karşı yarın ki kontrolümüzde netleşecek biseyler bakalım kendini çok zorlama oturup kalkmak için bı kaç güne toparlarsin inşallah canım bu arada resmini attığın süt artırıcı fayda etti mi ben de alıp çantaya atayım
Kızlar şimdi kimler doğum yaptı çok merak ediyorum hepsini okuyamıyorum sayfalar çok birikiyor biraz kendimi toparlasam daha iyi olacak
Daha yapan yok canım

Dogumda sancilar bazi annelerde bilinc bulanikligi hatta bilincsizlik yapabiliyor. Bence sizin zihniniz karismis. Cok ileri duzey bir mudahale serumu kapatmak. Dusunun ki bebege de zarari olabilir ki bizlerin isi gucu bebegimiz... Eger bu kadar psikolojik etkisini yasiyorsaniz kendinize de bebegi de riske atmayin bence. Doktorunuzla konusup saglikli kararı verin. Keske herkes normal yapsa ama surec herkes icin farkli

Kasılmada benim ufaklık hiç hareket etmiyor. Sizde de öyle mi?
Evet hareket olmuyo sabit bı agirlik oluyo karnımda.
Ne güzel tanimliyosun hareketleri. Bnde dün akşam hiç rahat değildim kasık sancısı çektim bı yandan korkuyorum bı yandan kendi kendimi sakinlestirmeye çalışıyorum. Bebek de öyle hareketli ki balık gibi sağdan sola yüzüp durdu. Sabahı nasi ettim bilmiyorum. Bı de bn pazartesiden beri kendimi çok frenliyorum haberlerden uzak kalayım diyorum ama kalamiyorum. Dün ki sancidan önce bı patlama yaşayacaktım yine tuttum kendimi bebek etkilenir diye ama sanki böyle daha cok etkileniyo galiba. Depremzedeleri düşününce haksızlık etmiş oluyorum.

Canım şöyle düşün yarın doğuma gitsen bu psikoloji ile nasıl olacak? Hepimizin morali bozuk ama bi şekilde bebeğe karşı da sorumluyuz. Onlar bizim hislerimize yaşadıklarımiza anlam veremiyor şuan ve ekstra stres oluyorlar. Kendini suçlu hissetme. Biz vatandaş olarak elimizden gelen neyse onu yapabiliyoruz şuan keşke daha fazlasına gücümüz yetse o yüzden kendine ve bebeğine odaklanmaya çalış lütfen

Canim ben soyle bir savunma gelistirdim. Izlemiyorum elimden geldigince. Etrafimda magdur olanlarin anlattiklari zaten yetiyor. Mesela bir kiz asistanim vardi. Annesini zaten kucukken kaybetmis kizcagiz. Simdide depremde bir cok yakinini evini kaybetti. Kendi capimda ona yardim kampanyasi baslattim. Insanlar o kadar iyi ki, bir kisi bile gondermemezlik yapmadi. Iyi bir miktar toplandi. 3 tane burs ayarlandi. En azindan okulunu bitirene kadar ona yetecek miktar cikti. Bu sekilde mutlu oluyorum. Olumsuz etkisini azaltiyorum. Hani bu sekilde bakis gelistirmeye calisin... Olumsuzluklardan uzak durmalisiniz. Zor ama denemelisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…