- 12 Mayıs 2022
- 127
- 229
Kizlar selamlar hepiniz yazmissiniz dusunmussunuz allah razi olsun dualariniz icin , evim enkaza donustugu icin telefonum esyalarim her seyim enkaz altinda bu nedenle gec cevap veriyorum . Cehennemi kiyameti yasadik antakyada oturuyordum cumhuriyet mah encok etkilenen mah basinda ki zaten antakyada oturulacak yer kalmadi sebir diye bir sey kalmadi . canimi zor kurtardim yanimda kiz kardesim uyuyordu deprem aninda ikimiz tektik evde cikarken merdivenler cokuyordu atladim kiz kardesimin ölursun abla atlama cigliklari esliginde elhamdulillah allahin izniyle bir sey olmadi fakat atlayip evden cikar cikmaz ev tarumar oldu bebegimle cokkorktuk ufak yaralarla atlattim bacaklarim mosmor hala atlamanin enkazin etkisiyle.dun esim geldi hataya 3 gunu yolda gecti onun dun sabah kayinvalidemlerin kirikkaledeki evine geldim.guvendeyim suan cok sukur yarin hemen doktora gidecegim bebegimin hareketleri iyi hep hareketli cok sukur suyum gelir diye cok korktum gelmedi,gorenler karnin inmis dogumun yakin diyor ama bilmiyorum bende asagida hissediyorum hareketlerini eskiye nazaran
. deprem ani ve ilk gunu korkudan cok kasildim 2 gun az bi lekelenmem oldu kan degil ama kahverengi koyu bir akintikimseye soyledim korkmasinlar diye onun disinda depremden sonra cok usudugum ve yagmur altinda bayagi durdugum icin hastalandim hala hastayim cok yipratici bir surecti hastane cantam dahi hazirdi bebegim icin aldigim her sey gitti enkazda uzulmuyorum sag kurtulduk ya elhamdulillah her sey olur olmasada sorun degil. Annemler koydeydi onlar cok etkilenmemis cok sukur annem kardeslerim iyi anneannem , amcam yengem , 20 yasinda kardes gibi bugudugum teyzemin kizi vefaat etti enkaz altinda . Annem dogumumda yanimda olmayacagi icin cok agladi dogumda anne diye aglama yavrum tamam mi dedi aglayarak vedalasirken,bu lafini unutamiyorum.psik olrak coktum. binami goren anneme seyma cikamaz ordan basin sagolsun demisler bu nedenlee annemi gordugumde yari baygindi . Allahim hepimize sabir dayanma gucu versin bir daha yasatmasin kimseye yasatmasin insallah
Ohh çok şükür canım benim ya çok merak etmiştik sabahın en güzel haberisinKizlar selamlar hepiniz yazmissiniz dusunmussunuz allah razi olsun dualariniz icin , evim enkaza donustugu icin telefonum esyalarim her seyim enkaz altinda bu nedenle gec cevap veriyorum . Cehennemi kiyameti yasadik antakyada oturuyordum cumhuriyet mah encok etkilenen mah basinda ki zaten antakyada oturulacak yer kalmadi sebir diye bir sey kalmadi . canimi zor kurtardim yanimda kiz kardesim uyuyordu deprem aninda ikimiz tektik evde cikarken merdivenler cokuyordu atladim kiz kardesimin ölursun abla atlama cigliklari esliginde elhamdulillah allahin izniyle bir sey olmadi fakat atlayip evden cikar cikmaz ev tarumar oldu bebegimle cokkorktuk ufak yaralarla atlattim bacaklarim mosmor hala atlamanin enkazin etkisiyle.dun esim geldi hataya 3 gunu yolda gecti onun dun sabah kayinvalidemlerin kirikkaledeki evine geldim.guvendeyim suan cok sukur yarin hemen doktora gidecegim bebegimin hareketleri iyi hep hareketli cok sukur suyum gelir diye cok korktum gelmedi,gorenler karnin inmis dogumun yakin diyor ama bilmiyorum bende asagida hissediyorum hareketlerini eskiye nazaran
. deprem ani ve ilk gunu korkudan cok kasildim 2 gun az bi lekelenmem oldu kan degil ama kahverengi koyu bir akintikimseye soyledim korkmasinlar diye onun disinda depremden sonra cok usudugum ve yagmur altinda bayagi durdugum icin hastalandim hala hastayim cok yipratici bir surecti hastane cantam dahi hazirdi bebegim icin aldigim her sey gitti enkazda uzulmuyorum sag kurtulduk ya elhamdulillah her sey olur olmasada sorun degil. Annemler koydeydi onlar cok etkilenmemis cok sukur annem kardeslerim iyi anneannem , amcam yengem , 20 yasinda kardes gibi bugudugum teyzemin kizi vefaat etti enkaz altinda . Annem dogumumda yanimda olmayacagi icin cok agladi dogumda anne diye aglama yavrum tamam mi dedi aglayarak vedalasirken,bu lafini unutamiyorum.psik olrak coktum. binami goren anneme seyma cikamaz ordan basin sagolsun demisler bu nedenlee annemi gordugumde yari baygindi . Allahim hepimize sabir dayanma gucu versin bir daha yasatmasin kimseye yasatmasin insallah
Seni de çok merak ettik günlerdir çok şükür iyisiniz yaKizlar selamlar hepiniz yazmissiniz dusunmussunuz allah razi olsun dualariniz icin , evim enkaza donustugu icin telefonum esyalarim her seyim enkaz altinda bu nedenle gec cevap veriyorum . Cehennemi kiyameti yasadik antakyada oturuyordum cumhuriyet mah encok etkilenen mah basinda ki zaten antakyada oturulacak yer kalmadi sebir diye bir sey kalmadi . canimi zor kurtardim yanimda kiz kardesim uyuyordu deprem aninda ikimiz tektik evde cikarken merdivenler cokuyordu atladim kiz kardesimin ölursun abla atlama cigliklari esliginde elhamdulillah allahin izniyle bir sey olmadi fakat atlayip evden cikar cikmaz ev tarumar oldu bebegimle cokkorktuk ufak yaralarla atlattim bacaklarim mosmor hala atlamanin enkazin etkisiyle.dun esim geldi hataya 3 gunu yolda gecti onun dun sabah kayinvalidemlerin kirikkaledeki evine geldim.guvendeyim suan cok sukur yarin hemen doktora gidecegim bebegimin hareketleri iyi hep hareketli cok sukur suyum gelir diye cok korktum gelmedi,gorenler karnin inmis dogumun yakin diyor ama bilmiyorum bende asagida hissediyorum hareketlerini eskiye nazaran
Canim ben soyle bir savunma gelistirdim. Izlemiyorum elimden geldigince. Etrafimda magdur olanlarin anlattiklari zaten yetiyor. Mesela bir kiz asistanim vardi. Annesini zaten kucukken kaybetmis kizcagiz. Simdide depremde bir cok yakinini evini kaybetti. Kendi capimda ona yardim kampanyasi baslattim. Insanlar o kadar iyi ki, bir kisi bile gondermemezlik yapmadi. Iyi bir miktar toplandi. 3 tane burs ayarlandi. En azindan okulunu bitirene kadar ona yetecek miktar cikti. Bu sekilde mutlu oluyorum. Olumsuz etkisini azaltiyorum. Hani bu sekilde bakis gelistirmeye calisin... Olumsuzluklardan uzak durmalisiniz. Zor ama denemelisiniz
Her şeyin bilincindeyim sadece duygularımi bastirmada üstüme yoktur sonra bı yerde saçma biseyle cikiyo zaten. Allah önce depremzedelere sağlık sabır selamet versin Allah yardımcıları olsun. Biz bı şekilde atlatırız zaten. Su platform olmasa telefonu elime almam sanırım iyi ki varsınız canım annelerCanım şöyle düşün yarın doğuma gitsen bu psikoloji ile nasıl olacak? Hepimizin morali bozuk ama bi şekilde bebeğe karşı da sorumluyuz. Onlar bizim hislerimize yaşadıklarımiza anlam veremiyor şuan ve ekstra stres oluyorlar. Kendini suçlu hissetme. Biz vatandaş olarak elimizden gelen neyse onu yapabiliyoruz şuan keşke daha fazlasına gücümüz yetseo yüzden kendine ve bebeğine odaklanmaya çalış lütfen
Benim daha önce bi düşük geçmişim olduğu için ilk hamileliğim hep stresli ve kaybetme korkusuyla geçti o yüzden doğumun ne olduğunu içsel anlamda bilemiyordum bile .saatlerce suni sancı çekmek çok zor,biyerden sonra dayanamıyorsunuz saat 10:00da başladılar suni sancı vermeye 19:30da doğum yaptım sürekli nst bağlıydı bebeğin sağlığı ile ilgili bi durum olsa müdahale ederlerdi zaten ama ben acıya çok dayanamadım çok müdahale ettim o yüzden biraz teslimiyetçi olmak işi kolaylaştırıyor galiba.Dogumda sancilar bazi annelerde bilinc bulanikligi hatta bilincsizlik yapabiliyor. Bence sizin zihniniz karismis. Cok ileri duzey bir mudahale serumu kapatmak. Dusunun ki bebege de zarari olabilir ki bizlerin isi gucu bebegimiz... Eger bu kadar psikolojik etkisini yasiyorsaniz kendinize de bebegi de riske atmayin bence. Doktorunuzla konusup saglikli kararı verin. Keske herkes normal yapsa ama surec herkes icin farkli
Ay yok yaaa süt olsun diye zaten her şey yedirilip içiliriliyor onlar süt olarak döner mi bilmem ama kilo olarak döndüğü kesinBugün anneme doğumdan sonra sakın bana şunu ye bunu ye diye ısrar edip durmayın dedim aman kızım aman kaynanam bana süt yapıyor diye kuru börülce yedirdi gazdan ölecektim ne istersen onu ye diyor
Ne desek az,bu acının tarifi bile imkansızKizlar selamlar hepiniz yazmissiniz dusunmussunuz allah razi olsun dualariniz icin , evim enkaza donustugu icin telefonum esyalarim her seyim enkaz altinda bu nedenle gec cevap veriyorum . Cehennemi kiyameti yasadik antakyada oturuyordum cumhuriyet mah encok etkilenen mah basinda ki zaten antakyada oturulacak yer kalmadi sebir diye bir sey kalmadi . canimi zor kurtardim yanimda kiz kardesim uyuyordu deprem aninda ikimiz tektik evde cikarken merdivenler cokuyordu atladim kiz kardesimin ölursun abla atlama cigliklari esliginde elhamdulillah allahin izniyle bir sey olmadi fakat atlayip evden cikar cikmaz ev tarumar oldu bebegimle cokkorktuk ufak yaralarla atlattim bacaklarim mosmor hala atlamanin enkazin etkisiyle.dun esim geldi hataya 3 gunu yolda gecti onun dun sabah kayinvalidemlerin kirikkaledeki evine geldim.guvendeyim suan cok sukur yarin hemen doktora gidecegim bebegimin hareketleri iyi hep hareketli cok sukur suyum gelir diye cok korktum gelmedi,gorenler karnin inmis dogumun yakin diyor ama bilmiyorum bende asagida hissediyorum hareketlerini eskiye nazaran
Canım Allah sabir versin çok şükür iyi haberini aldık inşallah bebeğini de sağlıcakla alırsın kucağına Allah bir daha yasatmasin dualarım seninleKizlar selamlar hepiniz yazmissiniz dusunmussunuz allah razi olsun dualariniz icin , evim enkaza donustugu icin telefonum esyalarim her seyim enkaz altinda bu nedenle gec cevap veriyorum . Cehennemi kiyameti yasadik antakyada oturuyordum cumhuriyet mah encok etkilenen mah basinda ki zaten antakyada oturulacak yer kalmadi sebir diye bir sey kalmadi . canimi zor kurtardim yanimda kiz kardesim uyuyordu deprem aninda ikimiz tektik evde cikarken merdivenler cokuyordu atladim kiz kardesimin ölursun abla atlama cigliklari esliginde elhamdulillah allahin izniyle bir sey olmadi fakat atlayip evden cikar cikmaz ev tarumar oldu bebegimle cokkorktuk ufak yaralarla atlattim bacaklarim mosmor hala atlamanin enkazin etkisiyle.dun esim geldi hataya 3 gunu yolda gecti onun dun sabah kayinvalidemlerin kirikkaledeki evine geldim.guvendeyim suan cok sukur yarin hemen doktora gidecegim bebegimin hareketleri iyi hep hareketli cok sukur suyum gelir diye cok korktum gelmedi,gorenler karnin inmis dogumun yakin diyor ama bilmiyorum bende asagida hissediyorum hareketlerini eskiye nazaran
Cok gecmis olsun, cok uzuldum... Basiniz sagolsun ailecek... Sukur bebeginiz siz iyisiniz... Allah im dayanma gucu versin ...Kizlar selamlar hepiniz yazmissiniz dusunmussunuz allah razi olsun dualariniz icin , evim enkaza donustugu icin telefonum esyalarim her seyim enkaz altinda bu nedenle gec cevap veriyorum . Cehennemi kiyameti yasadik antakyada oturuyordum cumhuriyet mah encok etkilenen mah basinda ki zaten antakyada oturulacak yer kalmadi sebir diye bir sey kalmadi . canimi zor kurtardim yanimda kiz kardesim uyuyordu deprem aninda ikimiz tektik evde cikarken merdivenler cokuyordu atladim kiz kardesimin ölursun abla atlama cigliklari esliginde elhamdulillah allahin izniyle bir sey olmadi fakat atlayip evden cikar cikmaz ev tarumar oldu bebegimle cokkorktuk ufak yaralarla atlattim bacaklarim mosmor hala atlamanin enkazin etkisiyle.dun esim geldi hataya 3 gunu yolda gecti onun dun sabah kayinvalidemlerin kirikkaledeki evine geldim.guvendeyim suan cok sukur yarin hemen doktora gidecegim bebegimin hareketleri iyi hep hareketli cok sukur suyum gelir diye cok korktum gelmedi,gorenler karnin inmis dogumun yakin diyor ama bilmiyorum bende asagida hissediyorum hareketlerini eskiye nazaran
Sabah ölçtün mü kaç çıktı? 11/8 cıktı benim sükür ama bas ağrım devam.Himm psikolojik olabilir o zaman.Benim de holter takimdiginda dusuk cikti mesela ama olcumler yuksekti.İnsallah bu defa da oyle olur
Canım şükür iyisin cok zor bir şey atlattınız Allah sabır versin gidenlere rahmet eylesin ne denir bilmiyorum bir şeye ihtiyacın olursa yaz her zamanKizlar selamlar hepiniz yazmissiniz dusunmussunuz allah razi olsun dualariniz icin , evim enkaza donustugu icin telefonum esyalarim her seyim enkaz altinda bu nedenle gec cevap veriyorum . Cehennemi kiyameti yasadik antakyada oturuyordum cumhuriyet mah encok etkilenen mah basinda ki zaten antakyada oturulacak yer kalmadi sebir diye bir sey kalmadi . canimi zor kurtardim yanimda kiz kardesim uyuyordu deprem aninda ikimiz tektik evde cikarken merdivenler cokuyordu atladim kiz kardesimin ölursun abla atlama cigliklari esliginde elhamdulillah allahin izniyle bir sey olmadi fakat atlayip evden cikar cikmaz ev tarumar oldu bebegimle cokkorktuk ufak yaralarla atlattim bacaklarim mosmor hala atlamanin enkazin etkisiyle.dun esim geldi hataya 3 gunu yolda gecti onun dun sabah kayinvalidemlerin kirikkaledeki evine geldim.guvendeyim suan cok sukur yarin hemen doktora gidecegim bebegimin hareketleri iyi hep hareketli cok sukur suyum gelir diye cok korktum gelmedi,gorenler karnin inmis dogumun yakin diyor ama bilmiyorum bende asagida hissediyorum hareketlerini eskiye nazaran
Çok geçmiş olsun o kadar üzgünüz ki çok da merak ettikKizlar selamlar hepiniz yazmissiniz dusunmussunuz allah razi olsun dualariniz icin , evim enkaza donustugu icin telefonum esyalarim her seyim enkaz altinda bu nedenle gec cevap veriyorum . Cehennemi kiyameti yasadik antakyada oturuyordum cumhuriyet mah encok etkilenen mah basinda ki zaten antakyada oturulacak yer kalmadi sebir diye bir sey kalmadi . canimi zor kurtardim yanimda kiz kardesim uyuyordu deprem aninda ikimiz tektik evde cikarken merdivenler cokuyordu atladim kiz kardesimin ölursun abla atlama cigliklari esliginde elhamdulillah allahin izniyle bir sey olmadi fakat atlayip evden cikar cikmaz ev tarumar oldu bebegimle cokkorktuk ufak yaralarla atlattim bacaklarim mosmor hala atlamanin enkazin etkisiyle.dun esim geldi hataya 3 gunu yolda gecti onun dun sabah kayinvalidemlerin kirikkaledeki evine geldim.guvendeyim suan cok sukur yarin hemen doktora gidecegim bebegimin hareketleri iyi hep hareketli cok sukur suyum gelir diye cok korktum gelmedi,gorenler karnin inmis dogumun yakin diyor ama bilmiyorum bende asagida hissediyorum hareketlerini eskiye nazaran
Benim gibi suyun fazlaysa çıkma ihtimali çok yüksek canım. Doğum sırasında bile var bu ihtimal. Ama her şey normal gidiyorsa bu ihtimal çok yüksek değil diye biliyorum. Çünkü bebek artık son haftalarda iyice büyüyüp sıkıştığı için hareketleri de kısıtlanıyor. Tabi yine de kanaldan çıkıp dönen bebekler vardır. Onların da genelde tekrar sancı vs olduğunda kanala girdiğini duymuştumKizlar acaba dogum kanalina giren bir bebek tekrar ordan cikar mi ki? Bunu merak ediyorum ama hic bir yerde de goremedim...
Canım çok bilgim yok ama ben bi doğum hikayesi okumuştum bebek kanala girdikten sonra geri çıkmış acil sezeryana almışlar diye demek ki olabiliyor nadir de olsaKizlar acaba dogum kanalina giren bir bebek tekrar ordan cikar mi ki? Bunu merak ediyorum ama hic bir yerde de goremedim...
Benim ilk olcum 130-86 cikti biraz dinlendim 12-8 cikti cok sukur dusmus.Kardiyoloji randevusunu iptal edecegim biraz daha takip edecegim.Ama benim de bas agrim devamSabah ölçtün mü kaç çıktı? 11/8 cıktı benim sükür ama bas ağrım devam.
Canım şükür iyisin cok zor bir şey atlattınız Allah sabır versin gidenlere rahmet eylesin ne denir bilmiyorum bir şeye ihtiyacın olursa yaz her zaman
Canım çok çok geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın inşallah. Kaybettiğin yakınların için Allah rahmet eylesin. Allah’a şükür canınız sağKizlar selamlar hepiniz yazmissiniz dusunmussunuz allah razi olsun dualariniz icin , evim enkaza donustugu icin telefonum esyalarim her seyim enkaz altinda bu nedenle gec cevap veriyorum . Cehennemi kiyameti yasadik antakyada oturuyordum cumhuriyet mah encok etkilenen mah basinda ki zaten antakyada oturulacak yer kalmadi sebir diye bir sey kalmadi . canimi zor kurtardim yanimda kiz kardesim uyuyordu deprem aninda ikimiz tektik evde cikarken merdivenler cokuyordu atladim kiz kardesimin ölursun abla atlama cigliklari esliginde elhamdulillah allahin izniyle bir sey olmadi fakat atlayip evden cikar cikmaz ev tarumar oldu bebegimle cokkorktuk ufak yaralarla atlattim bacaklarim mosmor hala atlamanin enkazin etkisiyle.dun esim geldi hataya 3 gunu yolda gecti onun dun sabah kayinvalidemlerin kirikkaledeki evine geldim.guvendeyim suan cok sukur yarin hemen doktora gidecegim bebegimin hareketleri iyi hep hareketli cok sukur suyum gelir diye cok korktum gelmedi,gorenler karnin inmis dogumun yakin diyor ama bilmiyorum bende asagida hissediyorum hareketlerini eskiye nazaran
Himm mantikli. Sagol canim. Benim her seyim en son normaldi ama sali 34+0 da kontrolum. Bilmiyorum her an degisiyor durumlar... Insallah her sey yolundadir...Benim gibi suyun fazlaysa çıkma ihtimali çok yüksek canım. Doğum sırasında bile var bu ihtimal. Ama her şey normal gidiyorsa bu ihtimal çok yüksek değil diye biliyorum. Çünkü bebek artık son haftalarda iyice büyüyüp sıkıştığı için hareketleri de kısıtlanıyor. Tabi yine de kanaldan çıkıp dönen bebekler vardır. Onların da genelde tekrar sancı vs olduğunda kanala girdiğini duymuştum