2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Hayırlı olsun canım.. Ay inşallahh Ben de oğlum için öyle düşünüyorum. İnşallah çabuk alışır abiler ablalar daaa
Ben de hep öyle düşündüm canım.. Allah'ın gücüne gitmesin hala da bazen endişeleniyorum. Bu hamilelik de yordu biraz diğerine göre, tabi yaş ile de alakalı.. Eşime derdim hep bir çocuğumuz daha olsa nasıl oğlumuz kadar seveceğiz ki acaba diye Hani çünkü hayattaki maksimum sevme noktası yani Hep çekindim. Çok düşündük.. ama biz 3 kardeşiz.. ve tabi ki çevremde de 2 çocuklu arkadaşlarım çok.. Annelerin de hep söylediği alakası yok. Seveceksin.. Eminim ki kucağıma gelince bir anda dünyam güzelleşecek, hiç böyle şeyler düşünmeyeceğim.. ama şimdi hala abzen endişe oluyor. Ya birine yanlışlıkla az sevildiğini hissettirirsem, üzersem.. Ya elimde olmadan haksızlık yaparsam.. Dengeyi nasıl bulacağım diye streslerdeyim. İnşallah Allah'ın izniyle bir anda rayına oturur her şey
Doğumdan çıkıp o acıyla, bu sondu.. Daha da yapmam demiştim

Biz de ilkinde 1 sene uğraşmıştık. Bunda da bir takım uğraşlarla 3-4 ayda oldu. Daha uzasaydı uğraşır mıydım bilmiyorum ama. Allah verirse olur diyordum. Yaş da 40 olunca belki de olmaz diyordum.. ama olmadıkça da insan daha da istiyor Doktora dedim olmayacak mı acaba, aşılama falan mı yapsak hemen
Zamanla fikirleri değişebiliyor insanın. Çocuk da biraz yönlendiriyor. Oğlum çok seviyordu bebekleri, tabi o dedi diye yapmadık da :) Biz de çok düşündük.. Maddi manevi.. Özellikle de maddi hatta... bu devirde.. Birinin hakkından çalıp diğerine vermeyelim.. Atıyorum büyüğü bilmem ne kursuna göndereceksek kardeşi var şimdi para lazım diye göndermemezlik yapacak bir vaziyette olmayalım.. Allah korusun hiç hiç düşünemeyeceğim şeyler, çok üzülürüm.. Onun hayatından çalmış gibi olmayalım diye düşündüm hep.. daha iyi bir durumumuz olsun ondan sonra düşünelim diye bekledik baya.. He mucizeler yaşanmadı ama baktık yaş geçiyor.. Bugünümüze şükür dedik, kararı verdik :) Herkes de bir şaşırdı zaten Tabi bir de doya doya sevelim dedik :) Ben 2sini aynı anda büyütmeyi pek kaldıracak bir insan değilim Zaten hep en az 5 yaş olsun derdim. Araya pandemi falan girdi. 7,5 olacak.. Biraz da çok oldu araları gerçi ama.. Zamanı böyleymiş demek.. Büyüğe tüm ilgimizi verdik verdik verdiikk :) Bİlemiyorum sanki şimdi daha bilinçli gibi o da.. Bakalım ne olacak. Çok heyecenlı :)
Siz de bunu bir büyütürsünüz hayırlısı ile.. Allah güç kuvvet versin, sağlık bereket versin inşallah.. Belki aman 2. ye asla dersiniz çünkü inan denebiliyor ama sonra hayat.. her şey geçiyor unutuluyor Allah'ın izniyle.. Sonra bir gün kardeş haberi gelir.. Allah her şeyi zamanında versin inşallah

Canım tamam da zaten her anne bebeğine sevgi ile yaklaşıyor ilk etapta olumsuz düşünmüyor ki kimse, ama bu işin biyolojik kısmı da var sonuçta evet %50 psikoloji ama %50 de biyolojik ve fizyolojik etkenler söz konusu. Ben de olumlu düşünme taraftarıyım ama bi B planı da olmalı sonuçta o an başımıza ne gelecek bilemiyoruz keşke hiç birimiz uğraşmasak aksa sütler bebekler doysa emse ama her annenin emzirme deneyimi süreci farklı. Mesela kolosturumu akan arkadaşlar var şuan akmayanlar da var. Daha geçen gün Ayseee1987 yazdı benim göğüslerimde hiç belirti yok galiba sütüm az olacak diye ona da dedim o zaman kötü düşünme sakın diye ama bilemiyoruz yani bizi ne bekliyor. Şuan kolosturumu gelenlerin neden geliyor mesela bizim neden gelmiyor tamamen fizyolojik

Merhaba güzel anneler, benim doğum tarihim 7 Nisan görünüyor, Nisan annelerimdeydim. Orda da çok aktif değildim. Bu arada doğumum büyük ihtimal Mart sonunda olacak. İlk doğumum sezeryandı. Bu da öyle olacak.

Allah herkesin yardımcısı olsun

bu biraz da şans işi bence, herkesin vucut yapısı farklı. bazen ne kadar olumlu düşünürsen düşün olmayınca olmuyor, bunu yaşamış biriyim. sen şanslıymışsın sütün artmış zamanla, çevremde oyle arkadaslarım vardı sütü okadar cok ki etrafta ihtiyacı olan bebeklere dagıtıyordu. ben de sürekli emzirdim, saat gözetmedim, neler yemedim içmedim ama artmadı sonrasında mecbur mama destegi almak durumunda kaldım. iyi niyetle söylediğinin farkındayım ama burda bahsettigimiz şey aman emzirmek zor ben sagıp biberonla vereyim rahat edeyim durumu degil, sütü artırmak icin sağmaktan bahsediyoruz. aslında konustugumuz şey aynı, herkes bebegini doğal yoldan emzirsin sütü bol olsun. bunun için de sağmak etkili bir yol, bilimsel olarak da bir geçerliliği var. inşallah bebişlerimiz doğar doğmaz sütümüz gelsin ve bol olsun, hepimizin dileği bu

Ben de aşina olayım diye okuyup duruyorum işte şiddetleri benzer mi bilmem ama normal doğum sancısı en azından es veriyor 5 dk da bir geliyor. Suni sancı aralıksız perişan ediyor valla.
Suni sancı alıp bir daha ki dogumlarinda kendi sancısı olanlar genelde, bu doğum sancısı değildir diye geç gidiyorlar hastaneye duyduklarima göre

Ben arada sıkıyorum memelerde tık yok ilk gebeligimde de merak edip sıkıyordum bir sey var mi diye,tek bir damla bile akmiyordu.

ben de uğrastım ve dedigin gibi olmadıkca daha cok istiyor insan, ikisinde de tüp bebek dediler ama normal yolla oldu cok şükür. bence tüm anneler 2. olurken aynı duyguları yaşıyordur, ben de düşünüyorum küçüğü nasıl seveceğim diye, oğluma haksızlık mı ediyorum acaba düşünceleri.. dediğin gibi maddi imkanlar açısından ikisine de, hatta biz de abla da var 3, yetebilecek miyiz. pandemi olmasa ben de daha erken düşünürdüm ama şimdi iyi ki beklemişiz diyorum, ben de kaldıramazdım. araları 5 yaş olacak ve oğlum hala kuzu bana kalırsa, ilgi bekliyor. yani bunun dogru zamanı aileden aileye değişir, uzmanlar en az 4 yas olmalı diyor ama daha az yas farkı olanlar da cok mutlu. oğlumun ablasıyla arası 7.5 yaş mesela, çok gibi görünse de çok iyi anlasıyorlar, yaşları büyüdükçe paylasımları artıyor, ileride bu yaş farkının cok anlamı olmayacak, kardeş candır. şuan çok düşünmek istemiyorum, duygularım karmakarışık, doğduktan sonra akışa göre ilerleyeceğiz :) Allah isteyen herkese sağlıklı şekilde nasip etsin inşallah

Ben arada sıkıyorum memelerde tık yok ilk gebeligimde de merak edip sıkıyordum bir sey var mi diye,tek bir damla bile akmiyordu.
Ben hiç sıkmadım şimdi akacagi tutar boşa gitmesin diye ama ara ara göğüslerime hafif hafif masaj yapıyorum duşta falan bi de 37 sonuna doğru şu damlalardan kullanayım diyorum bakalım inşallah bol bol sütümüz olsun

Benim doktorumun en sevdiğim yanı daha göbek kordonu kesilmeden bebeği annenin üzerine yatırması, ilk doğumda hiç böyle bir şey olmamıştı hep içimde kalmıştı. Şimdi inşallah doğumhaneden oğlumla çıkmak istiyorum. Rabbim hepimize öyle güzel öyle rahat doğum versin ki biz bile şaşıralım

Suni sancı alıp bir daha ki dogumlarinda kendi sancısı olanlar genelde, bu doğum sancısı değildir diye geç gidiyorlar hastaneye duyduklarima göre
Oyle miymis? Ay ben suni sanciyi bile hissetmedim. Herkes suniden niye bu kadar korkuyor ki diyerek aldim. Ordaki nst ye girenler bana aglamakli gozlerle zor mu diodu, ben de yoo cok iyiyim, kolay. Insanlari dinlemeyin diodum. Simdi sanki ilk dogum gibi hissediyorm. Yalanci sanci hissediyorm. Kizimda hissetmemistim. Bakalim nasil olacak ama ben gene guzel gececegine inaniyorum

Benim de oluyor ama senin daha fazla canım.
Ben soda içiyorum geçmezse yarım çay bardağı soğuk süt içiyorum, rennie neredeyse hep ağzımda emzik gibi

Sıkmak cok dogru degil zaten,erken dogumu mu ne tetikliyormus,ben meraktan sıkıyorum ama yok dogumdan sonra muhtemelen gelecek sut.Ne damlasi?
İlk çocuğum kız, 10 yaşında. 8 yaşında olan erkek
Masallah Allah bagislasin,bu bebisin cinsiyeti neydi? Uc cocuk fikri cok ideal ben de cok istiyorum ama iste yas faktoru olunca iki de kalicaz galiba

Ekmek yerine cevize hayir diyen bir diyetisyen de yeni duydum! 15 dilim ekmek nedir! Ustelik seker riski olan birine yani! Bence online falan uygun iyi diyetisyenler var, onlarla devam edin... Allah boylelerinden korusun bizi!
Ekmek yeme ceviz ye dese tamam da ceviz yeme ekmek ye diyeni ilk kez duyuyorum. evet ceviz şekeri yükseltiyor içinde yağ oranı yüksek diye ama kontrollü kullanabiliyorsunuz. Fakültede birden fazla diyetisyen oluyor diğerlerine de danışmak lazım oluyor. Ben 3 tanesini gezmistim 1 tanesi çok ilgiliydi onun sayesinde toparlamastim.

Benim kiz da 2020 8 agustos dogumlu Bu kizim da muhtemelen 10-15 mart arasi dogar.Aralari 31 ay olacak.
Kizim ara ara gobegimi sevip burda kardes var,bebis var diyor bakalim dogunca nasil tepki verecekler
Ya kıyamam, bende anlattım çok önce bak burda bebek var, sende benim karnındaydin vs deyip. Şimdi efeeee benim bebe deyip göbeğimi açıp öpüyor seviyor, bir şey yese bebe mama verr deyip bana uzatıyor.kardesi de yesinmis. Gobegime sarılıp uyuyor, ufaklikta anlıyor herhalde nasıl bir tekme şov başlıyor anlatamam. Bende çok merak ediyorum doğunca tepkisini. Birde kizim kardeşini görmek için göbek deliğine parmağıyla açmaya çalışıyor ay çok komikler ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…