Atıştırdım şimdi bişeyler çikolata da yedim su da içtim 2 bardak üzerine şimdş soluma doğru uzandım. Bakacağım hareket etmezse giderim yine herhalde doktora. Zatwn doktor bana hareket etmediğinde ya da azaldığında hemen gel ben yoksam da başka doktora gözük bunlar önemli şeyler hareketleri artar diye düşünme dedi. Bakalım 1 saat içinde hareketlenmesi lazım sanırım. Öyle demişti doktor. Şu 2 hafta sorunsuz geçsin artık. Az kaldı diyorum hep kendime geçecek bu stresimAllah kolaylık versin canım son haftalar zor malesef azıcık kaldı sabretHormonlarimiz iyice tavan yaptı çok normal böyle rüyalar bebeğe yorma hareket eder bisiler ye uzan artik biliyorsun çok aktif olamıyorlar benim dün uzjn süre hareket etmedi mesela gece kipirdandi baya yerleri daralıyor normal öğlene kadar bekle bakalım
Açlıkta işe yaramadı canım zaten çok fazla da aç duramıyorum. Sürekli yiyesim geliyor midem kazınıyor gece açlıktan uyanıyorum zoraki uyuyorum tekrardan sağa sola döne döneCanim midenizi bos tutmak ise yaramadi mi? Bende de biraz oldu gibi ben aclik hissetmicek kadar az yiyorum aksam. Hele tatli zirve yaptiriyor. Cok az gunduz yiyorum yiyeceksem...ve evet 4 tane yastik var sagimda solumda bir de esim 5
Kızım 2020 Ağustos doğumlu. Eğer bu bebis şubat ayında olursa tam 2.5 yaş olacak yani 30 ay.
ben de aynı durumdayım canım, olan işimi düzenleyip devredeyim yeter diye bakıyorum, bazen ekstra işler cıkıyor zul geliyor resmen. son 2 hafta günler zor geciyorBen de şuan 1 günün bile hesabını yapıyorum valla 13 ünde baslaticam raporu artik vücut kaldırmıyorbir de yerime bakacak olan kişiye anlatıp öğretmem gereken seyler var hepsi gözümde büyüyor
Baya baya çok yapıyorHey maşallah 15 dilim kaç ekmek yapıyor
Yastığı yükseltmek değil de bir tane de sırta koymak lazım mesela. Sadece boyundan değil belden itibaren açıyla yükseltmek lazım.Yastığımı yükselttim çift yastık kullandım olmuyor yine. Sıkıcan artık dişimi biraz daha inşallah Doğumdan sonra da devam etmez
Ben de abuk sabuk rüyalar görüyorum.Zaten yatırmıyor ki yemek yedikten sonra bir tuhaf oluyorum.yine saçma sapan rüya gördüm. Allahım tiksindim ya anlatamam. Ablamın eski eşini gördüm çocuğun babası oymuş ablamla çocukları olmuyor diye boşanmış sözde. Ben hamileiym ama herkes normal karşılıyor. Ben de WC’leri yıkıyorum hep pislik içinde paslanmış gibi çamaşır suyu döküyorum sarı güç sıkıyorum fırçalıyorum öyle beyazlatıyorım. Ortanca ablam kahveleri nasıl yapayım diyor sinir oldum ama herkes normal karşılıyor. Ya saçma sapan rüya gördüm rüya da değil kabus resmen. Anlam çocuk yapıyor şuan onu konuştuk bilinç altıma işledi herhalde. Ben kullandığım takviyeleri falan önerdim kendimde kalanları ona verdim. Hayır bilinç altıma işledi diye de böyle boktan rüya görmem gerekmezdi
Şimdi de uyandım bebek hareket etmiyor belliyim mi biraz dürttüm ama yine de etmedi. Korkuyorum bişi olacak diye. Biraz daha mı belliyim uyuyor mudur bilemiyorum ki ben de anlamadım 10 gün önce de hareker etmiyor diye gittim çok azaldı diye ama normal çıktı hatta oraya gittim nstye girerken hiç durmadı hep kudurdu. Resmen panik oldum napıyım sizce
Ya evet sayılı gün cok cabuk geçiyor ya16 şubatta sezaryen olacağım 16 günüm kaldı. Artık sabretme aşamasındayım gerçekten hamilelik boyunca çok tükendim. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah
Benim kiz da 2020 8 agustos dogumluKızım 2020 Ağustos doğumlu. Eğer bu bebis şubat ayında olursa tam 2.5 yaş olacak yani 30 ay.
Hareket eder evham yapma canım çok takarsan da git bi kontrol olAtıştırdım şimdi bişeyler çikolata da yedim su da içtim 2 bardak üzerine şimdş soluma doğru uzandım. Bakacağım hareket etmezse giderim yine herhalde doktora. Zatwn doktor bana hareket etmediğinde ya da azaldığında hemen gel ben yoksam da başka doktora gözük bunlar önemli şeyler hareketleri artar diye düşünme dedi. Bakalım 1 saat içinde hareketlenmesi lazım sanırım. Öyle demişti doktor. Şu 2 hafta sorunsuz geçsin artık. Az kaldı diyorum hep kendime geçecek bu stresim
Çok iyi anlıyorum çok neyse az kaldı sabırben de aynı durumdayım canım, olan işimi düzenleyip devredeyim yeter diye bakıyorum, bazen ekstra işler cıkıyor zul geliyor resmen. son 2 hafta günler zor geciyor
350 gr lik 1 paket dilimli ekmeklere eşdeğer neredeyse yani her gün 1 paket ekmek demek biz 1 paket ekmeği eşimle birlikte 1 haftada tüketiyoruzBaya baya çok yapıyordilimlerin boyutu da önemli tabi
valla canım bende zorluyorum kendimi ödem olmasın hızlı kilo almayayım diye birde çalıştığım için zaten erken kalkıp işe gelince bahane oluyor 2 haftaya evdeyim bakalım aynı performansı gösterebilecek miyim acabaÇok iyi maşallah yaaaa ben yürüme işini biraz salladım galiba
hoşgeldin aramıza canımMerhaba hanımlar,
Çok uzun süre konuyu dışarıdan takip ettim ama bugün artık ben de yazayım dedim. Ben son adet tarihine göre Mart sonu olacakken, 12 haftalık ultrason kontrolünde verilen doğum tarihine göre (yurtdışında yaşıyorum, burada o ultrasonda belirliyorlar ve sonra değişmiyor) 40 haftayı 5 Nisan’da dolduruyorum.
Başta takip edip yazmadım çünkü türkiye’deki testler kontroller burada yapılmıyor diye stres olduğumu fark ettim, ama şimdi doğum hazırlıkları yaklaşınca yazdıklarınızı okudum, hepinizin hamileliğine hakimim.
Ben Danimarka’da yaşıyorum, ilk gebeliğim, fiziki olarak sıkıntısız geçti şimdilik. Sonradan bir sıkıntı çıkmazsa da normal doğum olacak. Öyle aranıza belki ben de katılırım diye yazayım dedim.
Hepimize sağlıklı bebekler diliyorum.
canım göbek büyüyünce bende bacağa geçtim çünkü kol çok acıtıyor kaba etten yapıyorum bir gün sağ bir gün sol şeklinde arka tarafa doğru ön taraftaki kaslar zorluyor çünküEvet malesef göbekten daha rahattım ben de kola geçtikten sonra çok zorlandım. İğne girerken acımıyor da enjekte ederken çok yanma oluyorBen de mi bacağa geçsem, koldan daha mı az acıtıyor bacak? Tam olarak bacağının neresinden yapıyosun canım
inşallah sağlıkla atlatırsın canım senin için de şöyle iyi olur izne çıkar çıkmaz bebiş olursa izinlerinin hepsi doğum sonrasına kalır ben kızımda 14 ünde izne ayrıldım 24 ünde doğum yaptım 13 hafta+10 gün devretti doğum sonrasına keşke akıl etseydim bende 1 hafta geç yazdırırdım sonuçta 32 den sonra istediğin zaman izin başlatabiliyorsun hiç bir açıdan da zararda değilsin bence stres yapma kendineİlk onu sordum "rapor için nasıl geleyim hocam iş yoğunluğum var" dedim , "başı sonu fark etmez" dediler. Ben de zaten Sat belli diye sonunda gittim. Hayırlısı buymuş diyeceğim ne diyeyim. Şubat 17de değil Şubat 24 te ayrılmış olacağım. Dayanamazsam erkenden çıkacağım, neyse ki iyiyim
senin rüyalar pembe dizi gibi canım maşallahZaten yatırmıyor ki yemek yedikten sonra bir tuhaf oluyorum.yine saçma sapan rüya gördüm. Allahım tiksindim ya anlatamam. Ablamın eski eşini gördüm çocuğun babası oymuş ablamla çocukları olmuyor diye boşanmış sözde. Ben hamileiym ama herkes normal karşılıyor. Ben de WC’leri yıkıyorum hep pislik içinde paslanmış gibi çamaşır suyu döküyorum sarı güç sıkıyorum fırçalıyorum öyle beyazlatıyorım. Ortanca ablam kahveleri nasıl yapayım diyor sinir oldum ama herkes normal karşılıyor. Ya saçma sapan rüya gördüm rüya da değil kabus resmen. Anlam çocuk yapıyor şuan onu konuştuk bilinç altıma işledi herhalde. Ben kullandığım takviyeleri falan önerdim kendimde kalanları ona verdim. Hayır bilinç altıma işledi diye de böyle boktan rüya görmem gerekmezdi
Şimdi de uyandım bebek hareket etmiyor belliyim mi biraz dürttüm ama yine de etmedi. Korkuyorum bişi olacak diye. Biraz daha mı belliyim uyuyor mudur bilemiyorum ki ben de anlamadım 10 gün önce de hareker etmiyor diye gittim çok azaldı diye ama normal çıktı hatta oraya gittim nstye girerken hiç durmadı hep kudurdu. Resmen panik oldum napıyım sizce
Sirt ustu az biraz uzan o zaman da hemen hareket ediyorlar canim.Atıştırdım şimdi bişeyler çikolata da yedim su da içtim 2 bardak üzerine şimdş soluma doğru uzandım. Bakacağım hareket etmezse giderim yine herhalde doktora. Zatwn doktor bana hareket etmediğinde ya da azaldığında hemen gel ben yoksam da başka doktora gözük bunlar önemli şeyler hareketleri artar diye düşünme dedi. Bakalım 1 saat içinde hareketlenmesi lazım sanırım. Öyle demişti doktor. Şu 2 hafta sorunsuz geçsin artık. Az kaldı diyorum hep kendime geçecek bu stresim
Bizim de aralarında 26 ay civarı bir şey olacak. Doğum sonrası gözüm baya korkuyor ama inşallah üstesinden gelirizKızım 2020 Ağustos doğumlu. Eğer bu bebis şubat ayında olursa tam 2.5 yaş olacak yani 30 ay.
Henüz bu aşamaya gelmedim ama ilk gebeliğimde aynı anlattıklarını yaşadığım için çok iyi anlıyorum seni. Yediklerini bi gözden geçir diyeceğim ama zaten burada herkes şeker kontrolü sebebiyle yiyemiyor. Salçalı yemek bile rahatsız ediyor reflü anlamında. Ben bu durumda başım yukarıda kalacak şekilde hatta neredeyse oturur pozisyona yakın uyuyordumKızlar midem çok kötü hamilelik reflüsü zirveye kadar çıktı sürekli gaviscon içiyorum rennie çiğniyorum. Sağa dönüyorum kusacak gibi oluyorum sola dönüyorum yine aynı.ağrılarım da çok oluyor rahat rahag oturup kalkamıyorum artık. Sürekli halsizlik vsr üzerimde kolumu kaldırmaya dermanım yok. Uyutmuyor bu reflü beni. Midem de gaz oluyor afedersiniz ama geğirmem geliyor ağzıma. Sessizce geğiriyorım ama ağzıma gelştor midemdeki su zehir gibi bu aralar da çok şiddetlendi bu reflüz siz nasıl baş ediyorsunuz. Ben uyuyamıyorum bile.. bu sebepten uykumdan kalkıyorum. İlk defa böyle bir reflü yaşıyorum ben…
Bence direkt canan Karatay a paslayalım o hakkından gelirCanım bu diyetisyen teyzeyi şikayet etsen diplomasını elinden alırlar
İnşallah canım, evet tek güzel yani doğuma çok yakın izne ayrılmış gibi olacağım Allahın izniyleinşallah sağlıkla atlatırsın canım senin için de şöyle iyi olur izne çıkar çıkmaz bebiş olursa izinlerinin hepsi doğum sonrasına kalır ben kızımda 14 ünde izne ayrıldım 24 ünde doğum yaptım 13 hafta+10 gün devretti doğum sonrasına keşke akıl etseydim bende 1 hafta geç yazdırırdım sonuçta 32 den sonra istediğin zaman izin başlatabiliyorsun hiç bir açıdan da zararda değilsin bence stres yapma kendine
Hareket konusunda panik yapma bence hemen haftan baya ileri artık yerleri daraldı çok hareket imkanları yok. Biraz daha bekle uzun sürerse doktoruna bilgi verirsin o zamanZaten yatırmıyor ki yemek yedikten sonra bir tuhaf oluyorum.yine saçma sapan rüya gördüm. Allahım tiksindim ya anlatamam. Ablamın eski eşini gördüm çocuğun babası oymuş ablamla çocukları olmuyor diye boşanmış sözde. Ben hamileiym ama herkes normal karşılıyor. Ben de WC’leri yıkıyorum hep pislik içinde paslanmış gibi çamaşır suyu döküyorum sarı güç sıkıyorum fırçalıyorum öyle beyazlatıyorım. Ortanca ablam kahveleri nasıl yapayım diyor sinir oldum ama herkes normal karşılıyor. Ya saçma sapan rüya gördüm rüya da değil kabus resmen. Anlam çocuk yapıyor şuan onu konuştuk bilinç altıma işledi herhalde. Ben kullandığım takviyeleri falan önerdim kendimde kalanları ona verdim. Hayır bilinç altıma işledi diye de böyle boktan rüya görmem gerekmezdi
Her bebek emme refleksi ile doğar canım.bazı nedenler yüzünden emme refleksi güçlü olmayan bebişlerde bunu güçlendirmenin tek yolu daha bol emzirmektir.2saatte bir değil saatte 1 emzirerek bu açık kapanabilir.her ihtimali tabiki düşünmek gerek ama “bu canlıyı ben dünyaya getirdim onu besleyecek gücüm de/sütüm de var” mesajını bilinçaltına kodlarsan oksitosin hormonunu daha çok salgılar sütün salınımını artırırsınHer bebek emme refleksi ile doğmuyor ki memeyi tutamayan güçlü çekemeyen bebekler var bu durumda mecburen sağıp şırınga ya da biberonla veriliyor. Keşke emseler de zaten bunları düşünmeyiz sadece her ihtimali değerlendirmek gerekiyor...
Benimde sizinki gibi oldu, istemeyerekte olsa. Neyse hayırlısı buymuş sonraya izin sürem uzadı ister istemez :)Bende nerdeyse 33 haftada aldım 32+ 0 çalışabilir iznimi.Doktorum ne kadar geç alsan onlara iyi dedi hatta,doğumdan sonra bir gün bile izinli olmak senin için çok değerli demişti.Bende öyle yaptım.Zaten çalışamayacak durumda olsam o süreçte rapor alırım ya da erken başlatırım ki iznimi.Bence daha iyi böyle
Tecrübeli birini yakalamışken hemen sorayımBenim de çocuklarımın arası 30 ay, ilk zamanlar 2 bebek büyütmek gibiydiama şimdi en iyi arkadaşlar birbirleri için. Maşallah bize hiç ihtiyaç duymadan oynarlar, vakit geçirirler.
Dün hatta kardeş konusu da konuşulmuştu. İlk çocuğum 13 aylıkken memleketten yaşadığımız şehre dönüyorduk. Kızım çok ağlamıştı o yaşında, anneanne dayı diye. O zaman anladım ki bizim gibi akraba-aileden uzak çocuk büyütenler için ne kadar erken kardeş o kadar iyi. Bir de çocuk çocuğun ilaci gerçekten. Biz ne kadar ilgilensek de onun tam olarak akran ihtiyacını karşılayamıyoruz. Hem küçüklüğünde hem büyüdüğünde bir birlerine can olsunlar diye kardeşleri olsun inşallah her cocuğun. Tabi hamile kalma koşullarını yadsımıyorum, Allah her şeyi vaktinde ve kolaylıkla nasip etsin