- 8 Kasım 2013
- 1.009
- 1.007
Bende de var aynı sıkıntı. Saat 8 gibi yemeyi içmeyi kesmekte buldum ben çözümü. Su bile içsem midem çok fena yanıyor. Bir de yemek yediğimde midemi çok doldurmamaya çalışıyorum. Mide ne kadar dolarsa o kadar yanıyor sanki.Kızlar midem çok kötü hamilelik reflüsü zirveye kadar çıktı sürekli gaviscon içiyorum rennie çiğniyorum. Sağa dönüyorum kusacak gibi oluyorum sola dönüyorum yine aynı.ağrılarım da çok oluyor rahat rahag oturup kalkamıyorum artık. Sürekli halsizlik vsr üzerimde kolumu kaldırmaya dermanım yok. Uyutmuyor bu reflü beni. Midem de gaz oluyor afedersiniz ama geğirmem geliyor ağzıma. Sessizce geğiriyorım ama ağzıma gelştor midemdeki su zehir gibi bu aralar da çok şiddetlendi bu reflüz siz nasıl baş ediyorsunuz. Ben uyuyamıyorum bile.. bu sebepten uykumdan kalkıyorum. İlk defa böyle bir reflü yaşıyorum ben…
ah yaa öyle söyleme yine hayırlara çıksın, sabretmekten başka yapabileceğimiz yok. dayan az kaldı inşallahAllah razı olsun canım. Çok yoruldum sürekli ağlıyorum. Şekerden değil ama stresten ne olacaksa olacak bana artık. Bugün yine yatış dediler. Kayınvalidem buradaydı oğluma bakmak için. Onun da taziyesi çıktı yarın dönecek. O yüzden yine yatışı kabul etmedim. Ne gelecekse başıma gelsin de kurtulayım diyorum
ya ben genelde sağlık uzmanları diyorsa bi sebebi vardır derim de bana bile acayip geldi liste. başka bir dahiliye ve diyetisyene elindeki listeyi danışma imkanın olur mu ? bence sormalısın yani . ben sabah bile 2. dilimi zar zor yiyorum mideme yer kalmadı zaten iştahsız zarla zorla ancak yiyorum 15 dilim ekmek günde nasıl yiyeceksin 2 bebek taşırken ?Üniversite hastanesinin yaşlı bir diyetisyeni. Gece 12 de bile 1 dilim ekmek var
Ben yapamıyorum ağzım çok kuruyor sankş günlerce su içmemiş gibi hiç yaşıyorum yemeği 9:30 da yedim en son o da çok az atıştırdım 1 tane de muz yedim tok tutsun. Şimdş yerim şişe su içtim uzandım yine ağzım dilim damağım kurudu sanki sabahtandır içmiyor gibiBende de var aynı sıkıntı. Saat 8 gibi yemeyi içmeyi kesmekte buldum ben çözümü. Su bile içsem midem çok fena yanıyor. Bir de yemek yediğimde midemi çok doldurmamaya çalışıyorum. Mide ne kadar dolarsa o kadar yanıyor sanki.
Ben soda iciyorum midemi rahatlatıyor öyle uyuyorumBen yapamıyorum ağzım çok kuruyor sankş günlerce su içmemiş gibi hiç yaşıyorum yemeği 9:30 da yedim en son o da çok az atıştırdım 1 tane de muz yedim tok tutsun. Şimdş yerim şişe su içtim uzandım yine ağzım dilim damağım kurudu sanki sabahtandır içmiyor gibi
Ağız kuruluğu neden oluyor acaba. Sizin çok az kalmış doğuma biraz daha sabır artık.Ben yapamıyorum ağzım çok kuruyor sankş günlerce su içmemiş gibi hiç yaşıyorum yemeği 9:30 da yedim en son o da çok az atıştırdım 1 tane de muz yedim tok tutsun. Şimdş yerim şişe su içtim uzandım yine ağzım dilim damağım kurudu sanki sabahtandır içmiyor gibi
her gün 1 tane içiyorum ben de ödeme iyi geliyo diye mideme anlık iyi geliyor 2/3 saat sonra yine başlıyorBen soda iciyorum midemi rahatlatıyor öyle uyuyorum
16 şubatta sezaryen olacağım 16 günüm kaldı. Artık sabretme aşamasındayım gerçekten hamilelik boyunca çok tükendim. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallahAğız kuruluğu neden oluyor acaba. Sizin çok az kalmış doğuma biraz daha sabır artık.
O yüzden uyumadan önce icip hemen yatıyorumher gün 1 tane içiyorum ben de ödeme iyi geliyo diye mideme anlık iyi geliyor 2/3 saat sonra yine başlıyor
Sağol canım sana da çok geçmiş olsun. Ben şekeri çok fazla takmıyordum yüksek tansiyon olmadığı için. Ama doktorum çok takıyor. Başarılı bir doğum olsun istiyor. Reklamını iyi yapmak için böyle davrandığını düşünüyorum. Dua ediyorum ki bir an önce şu gebelik süreci bitsin de kurtulayım. Allah yardımcınız olsun. Ben de oğlumdan dolayı ve hastanenin kötü koşullarından dolayı yatmak istemedim. Başıma ne gelecekse razıyım artık.Çok geçmiş olsun cnm. Bende yarın hastaneye yatıcam galiba. Bu şeker ne illet bir şeymiş. Gerçekten çok can sıkıcı. Oğlumda 3 yaşında ben ilçede oturuyorum yarın Malatya’ya gidip 4-5 gün yatıcam ve eşim dönecek oğlana bakmak için. Ben tek kalıcam hastanede. Yarında bakıcımız bakıcak. Oğlanı bırakmakta çok canımı sıkıyor.
Yatağınızı yastıklarla ya da başka bir destekle şezlong konumuna getirebilirseniz geceki durum biraz daha azalır. Benim henüz çok kötüleşmedi durum ama ben gebelik öncesi de reflü sıkıntısı çekiyordum. Az ve sık yemek, acılı yememek, gece geç yememek diyorlar ama başladı mı çok geçmiyor açıkçası. Yatma pozisyonu gerçekten etkiliyor ama onu tavsiye ederim.Kızlar midem çok kötü hamilelik reflüsü zirveye kadar çıktı sürekli gaviscon içiyorum rennie çiğniyorum. Sağa dönüyorum kusacak gibi oluyorum sola dönüyorum yine aynı.ağrılarım da çok oluyor rahat rahag oturup kalkamıyorum artık. Sürekli halsizlik vsr üzerimde kolumu kaldırmaya dermanım yok. Uyutmuyor bu reflü beni. Midem de gaz oluyor afedersiniz ama geğirmem geliyor ağzıma. Sessizce geğiriyorım ama ağzıma gelştor midemdeki su zehir gibi bu aralar da çok şiddetlendi bu reflüz siz nasıl baş ediyorsunuz. Ben uyuyamıyorum bile.. bu sebepten uykumdan kalkıyorum. İlk defa böyle bir reflü yaşıyorum ben…
Bence başka bir diyetisyene sorun gerçekten bu kadar ekmeği ne akla hizmet vermiş anlamadım.Diyet listem bu şekilde kızlar
Teşekkür ederim canım. Dayanmaya çalışıyorum ama çok zorlanıyorum. Bu sürecin bir an önce bitmesini istiyorum. Haftada 2 gün hastaneye giderek başka hastalıklara yakalanmaktan korkuyorum. Doğuma kadar katlanacağım artıkah yaa öyle söyleme yine hayırlara çıksın, sabretmekten başka yapabileceğimiz yok. dayan az kaldı inşallahçok iyi anlıyorum seni .
ya ben genelde sağlık uzmanları diyorsa bi sebebi vardır derim de bana bile acayip geldi liste. başka bir dahiliye ve diyetisyene elindeki listeyi danışma imkanın olur mu ? bence sormalısın yani . ben sabah bile 2. dilimi zar zor yiyorum mideme yer kalmadı zaten iştahsız zarla zorla ancak yiyorum 15 dilim ekmek günde nasıl yiyeceksin 2 bebek taşırken ?
Bende nerdeyse 33 haftada aldım 32+ 0 çalışabilir iznimi.Doktorum ne kadar geç alsan onlara iyi dedi hatta,doğumdan sonra bir gün bile izinli olmak senin için çok değerli demişti.Bende öyle yaptım.Zaten çalışamayacak durumda olsam o süreçte rapor alırım ya da erken başlatırım ki iznimi.Bence daha iyi böyleBen 32+3 te gittim geriye dönük hazirlayabiliyorlar onceki hamileligimde de öyle oldu. Sen raporu yazdıklarında farketmemissin sanirim hatalı girdiklerini. Şirket için de yasak bildiğim kadariyla 37 den sonra çalıştırmalari ama sisteme yanlış girildiği için olan sana olacak canim boşuna gec çıkacaksın iznedüzelttirme sansi yokmu acaba
Ben ne meyve yiyordum ne ekmek. Bugün akşam hastaneden geldiğim için listeye göre gideyim dedim. Ekmek ve meyve yediğim için şekerim yüksek çıktı. İnsülin de kullanıyorum. Akşam 7 den sonra yemek yemezdim. Listeye uymak için gece 12 de yemek yedim.Bence başka bir diyetisyene sorun gerçekten bu kadar ekmeği ne akla hizmet vermiş anlamadım.
Ben olsam ben de takip etmezdim bu listeyi sanırım.
Mesela kaç çakıyor açlık ya da tokluk şekeriniz,bende de açlık şekerim yüksek çıkıyor sürekli ama inanın mümkün mertebe dikkat etmeme rağmen durum bu.Çok da yıpratmayın kendinizi,stres de çok olumsuzluyor bedeniBen ne meyve yiyordum ne ekmek. Bugün akşam hastaneden geldiğim için listeye göre gideyim dedim. Ekmek ve meyve yediğim için şekerim yüksek çıktı. İnsülin de kullanıyorum. Akşam 7 den sonra yemek yemezdim. Listeye uymak için gece 12 de yemek yedim.
İnsülin kullandığınız için bizim bilmeden yorum yapmamız uygun olmaz, sonuçta etkisi ne oluyor, size ne gerekiyor bilemiyoruz ama karbonhidrat gerekse bile niye ekmek olsun yani daha mantıklı karbonhidratlar da var. Tekrar kontrolünüz ne zaman? Belki doktorun da yorumu olur.Ben ne meyve yiyordum ne ekmek. Bugün akşam hastaneden geldiğim için listeye göre gideyim dedim. Ekmek ve meyve yediğim için şekerim yüksek çıktı. İnsülin de kullanıyorum. Akşam 7 den sonra yemek yemezdim. Listeye uymak için gece 12 de yemek yedim.
Günde 11 dilim ekmek çok fazla değil mi? Ben günde sadece 2 dilim yiyorum.Diyet listem bu şekilde kızlar
Yastığımı yükselttim çift yastık kullandım olmuyor yine. Sıkıcan artık dişimi biraz daha inşallah Doğumdan sonra da devam etmezYatağınızı yastıklarla ya da başka bir destekle şezlong konumuna getirebilirseniz geceki durum biraz daha azalır. Benim henüz çok kötüleşmedi durum ama ben gebelik öncesi de reflü sıkıntısı çekiyordum. Az ve sık yemek, acılı yememek, gece geç yememek diyorlar ama başladı mı çok geçmiyor açıkçası. Yatma pozisyonu gerçekten etkiliyor ama onu tavsiye ederim.
Ben kullanıyorum canım 35. Haftada bırakacağız dedi.Kızlar coraspin kullananlar doktorunuz kaçıncı haftada bırakmayı söyledi ?? Bana 36. Haftada bırakmamı söyledi birde size sorayım dedim. Ben sadece coraspin kullanıyorum oksapar iğne kullanmıyorum.
Ben de çalışabilir aldım okullar açıldığında seninle aynı 35 hafta olacak dersimin olduğu üç gün rapor alacağım 37 ye kadar sonra izin başlayacak doğum sonrasına ne kadar aktarırsak o kadar iyi tabi kiMerhabalar dogum 10 mart gibi gorunuyor ben de 32. Haftada calisabilir raporu aldm ancak okullar acildiginda 35. Haftada olacagim ancak 37. Haftaya kadar calisamaz raporu mu almaliyim yoksa 5+5 seklinde hastalik raporu mu almaliyim. Sonrasinda dogum onceki izni birlestirmek icin hangisi mantikli.