Bi bildikleri vardır heralde canım doktorların ona göre hafta söylüyorlardırBen de sadece ecopirin kullanıyorum oksapar yok, 35de bırakırsın dedi, aslında 35 biraz erken geldi bana ama bilemiyorum...
Benim stresten de çıkıyor olabilir. Mesela bu akşam açlık 87 çıktı tokluk 147. Ekmekten dolayı tokluk yüksek çıktı. Gece açlık 104 çıktı meyveden dolayı.Mesela kaç çakıyor açlık ya da tokluk şekeriniz,bende de açlık şekerim yüksek çıkıyor sürekli ama inanın mümkün mertebe dikkat etmeme rağmen durum bu.Çok da yıpratmayın kendinizi,stres de çok olumsuzluyor bedeni
3 günde bir kontrole gideceğim. Doktor sadece sonuca bakıyor. Günde 7 defa şeker ölçeceğim saatleri var. Üç günde bir kan ve idrar tahlili alıp bakacak.İnsülin kullandığınız için bizim bilmeden yorum yapmamız uygun olmaz, sonuçta etkisi ne oluyor, size ne gerekiyor bilemiyoruz ama karbonhidrat gerekse bile niye ekmek olsun yani daha mantıklı karbonhidratlar da var. Tekrar kontrolünüz ne zaman? Belki doktorun da yorumu olur.
Benim şekerim yok ama ben bile günde bu kadar yemiyorumDiyetisyen günlük 15 dilim ekmek vermiş. Akşam 3 dilim yazmıştı. 2 dilim yedim şekerim yine yüksek çıktı. Artık yememeyi düşünüyorum. Diyabet doktoru sonuçlara bakıyor diyete bakmıyor. Tekrar gittiğimde diyete rağmen düşüremedin diyecek. Ben normal hayatımda ekmek yemiyorum. Diyete uymak için yedim yüksek çıktı şekerim
Evet canım oksapar 4000+coraspin olarak başladık sonra bi kaç sebepten coraspini kesip oksapar 6000den devam ettik. Hala kullanıyorum. Doktorum doğuma kadar kullanacaksın dedi ama net bir tarih vermedi kesmek için. Sezeryan olursa 1-2 gün önceden bıraktırır diye düşünüyorum. Aslında doğum şeklini etkileyen bir durum değil ama benim pıhtılaşmam dışında bebişin bir kaç sıkıntısı daha olduğu için sezeryana daha yakınız şuan. Mesela ben kan pıhtılaşması için iğne vs kullananlar için epidural/spinal anestezi yapılmıyor diye biliyordum internette böyle bilgiler vardı, doktoruma sordum hayır yapıyoruz dediKuzum oksapar coraspirin kullanıyormuydun ? Doktorun kaçıncı haftada bırakması gerektiği ile ilgili bilgi verdimi? Doğum şekli falan ?
Çok ilginç benim normalim bu zatenBenim stresten de çıkıyor olabilir. Mesela bu akşam açlık 87 çıktı tokluk 147. Ekmekten dolayı tokluk yüksek çıktı. Gece açlık 104 çıktı meyveden dolayı.
Hemen hemen herkese 35 te yada 36 da bıraktırıyorlar sanırım canımBen kullanıyorum canım 35. Haftada bırakacağız dedi.
Ben de çalışabilir aldım okullar açıldığında seninle aynı 35 hafta olacak dersimin olduğu üç gün rapor alacağım 37 ye kadar sonra izin başlayacak doğum sonrasına ne kadar aktarırsak o kadar iyi tabi ki
Şimdi anneler bana kızıyordur dersler boş geçecek hoca diye ama hepimiz aynı şeyleri yaşadık,yaşıyoruz keyfi keder bir rapor değil ki bu keşke devlet buna gerek duyurmasa ama mecburuz, telafi edeceğiz elbet içiniz rahat olsun
Çok geçmiş olsun sana da canım. Fiyat bilgisi alınca bizleri de haberdar edersen sevinirim. Belki daha uygun yerler vardır bilmediğimizAşırı yüksek malesef bende o kadar beklemiyodum ama yine de araştırcam çarşmba günü bir kan bankasını arıcaz eşimle belki de daha uyguna bulabilirizinşallah bebişlerimize bizim hastalıklarımız geçmez ben de çok istiyorum Ben kanser tedavisi gördüğüm için ve genetik oldğu için korkuyorum Aslında kan alırken ücretli olmuyor devlet hastaneleri bile normal ve ya sezeryan doğumda alıyolarmış sdce o kit doğuma girerken yanında olmalıymış ve yıllık bekletilme ücreti varmış -196 ° de saklanıyormuş, 15 yıla kadar da saklanabiliyormuş diye biliyorum Daha detaylı bilgi alırsam yazarım inşallah
Benim bebeklerle ilgili bir sorun yok. Bana da açlık 95 in altında, tokluk da 135 in altında olsun dendi. Ama ben bu listeye uyarsam olmayacak. Ben şekeri bu kadar takmıyorum ama doktorlar çok takıyorlar o yüzden stres yapıyorum.Çok ilginç benim normalim bu zatendoktorum bana hiç de diyetisyene git,dahiliyeye git demedi.Açlık genel olarak 115/120 arası çıkıyor tokluk da 125/135 arası.Ve doktorum günlük takip sonuçlarımı da her gittiğimde soruyor ben de söylediğimde normal diyor takipte kal diyor.Açlık 120 ti tokluk 140 ı geçmesin diyor.Sadece bi doktora da gitmiyorum bu arada.Diğer yandan siz stres yaptıkça sorun daha da büyür gibi geliyor bana.Benim mesela ilk zamanlar suyum fazlaydı,ailede şeker genetiği var ve bebeğim her daim 10 gün önde mesela.Dikkat etmeye çalışalım her daim ama çok da stres yapmayın canım
Elektrikli pompalarda hortumdan süt geçmiyor sanki canim yaa, direkt memeye takılan başlık ve ucunda da biberon var, bende lansinohun ikili başlıklı olanı var onda hortumlardan gecmedigine eminim başka modellerde geçiyorsa tercih etmemek lazım bencevalla canım ben çok araştırmadım açıkçası alırken sadece emzirirken diğer memeden akan sütün orda birikmesi mantıklı gelmişti bana, bir de ilk günler gelen kolosturumu elle sağım ya da manuel sağım yapın diye okudum bi çok yerde yağlı bir yapı olduğu için elektriklilerin hortumuna yapışıyor denmiş belki o yönden de faydası olur ilk günler diye düşünmüştüm
Ahh ikiz hamile bir arkadaşın olarak seni çok iyi anlıyorum, zaten gebeligimizin durumundan dolayı çok sıkıntı çekiyoruz birde yanina ekstralar eklenince daha da zor evde bekleyen cocuk olunca bin kat daha zor, benimde bi kac kere hastanede yatmam gerekti evde kızımı bıraktığım için hastanedeyken her an ağladım, o da beni çok yıprattı, çok şükür ki az kaldı, benim için 30 lu haftaları görmek bir hayaldi ama Allah nasip etti çok şükür, sende biraz daha dayan canim, eminim güzel günler yakındırTeşekkür ederim canım. Dayanmaya çalışıyorum ama çok zorlanıyorum. Bu sürecin bir an önce bitmesini istiyorum. Haftada 2 gün hastaneye giderek başka hastalıklara yakalanmaktan korkuyorum. Doğuma kadar katlanacağım artık
Eger idareyle aranız iyiyse rapor almayı düşündüğünüzü söyleyip yerinize gelecek öğretmeni daha erken cagirmalarini sağlayabilirsiniz. Ama kötü niyetli birileri varsa rapora itiraz edebilir dikkatli olmakta da fayda varBen kullanıyorum canım 35. Haftada bırakacağız dedi.
Ben de çalışabilir aldım okullar açıldığında seninle aynı 35 hafta olacak dersimin olduğu üç gün rapor alacağım 37 ye kadar sonra izin başlayacak doğum sonrasına ne kadar aktarırsak o kadar iyi tabi ki
Şimdi anneler bana kızıyordur dersler boş geçecek hoca diye ama hepimiz aynı şeyleri yaşadık,yaşıyoruz keyfi keder bir rapor değil ki bu keşke devlet buna gerek duyurmasa ama mecburuz, telafi edeceğiz elbet içiniz rahat olsun
Oksapardan nefret eden biri olarak ilk gebeliğimde de kullanmıştım ve doğumdan sonra 40 gün devam ettirdi perinatolugum. Şu anda da kullanıyorum ve dün esim kolumdan yapacaktı iğneyi girdirdi ilacı sıkamadıEvet canım oksapar 4000+coraspin olarak başladık sonra bi kaç sebepten coraspini kesip oksapar 6000den devam ettik. Hala kullanıyorum. Doktorum doğuma kadar kullanacaksın dedi ama net bir tarih vermedi kesmek için. Sezeryan olursa 1-2 gün önceden bıraktırır diye düşünüyorum. Aslında doğum şeklini etkileyen bir durum değil ama benim pıhtılaşmam dışında bebişin bir kaç sıkıntısı daha olduğu için sezeryana daha yakınız şuan. Mesela ben kan pıhtılaşması için iğne vs kullananlar için epidural/spinal anestezi yapılmıyor diye biliyordum internette böyle bilgiler vardı, doktoruma sordum hayır yapıyoruz dedi
Canım bu diyetisyen teyzeyi şikayet etsen diplomasını elinden alırlarDiyetisyen günlük 15 dilim ekmek vermiş. Akşam 3 dilim yazmıştı. 2 dilim yedim şekerim yine yüksek çıktı. Artık yememeyi düşünüyorum. Diyabet doktoru sonuçlara bakıyor diyete bakmıyor. Tekrar gittiğimde diyete rağmen düşüremedin diyecek. Ben normal hayatımda ekmek yemiyorum. Diyete uymak için yedim yüksek çıktı şekerim
Evet malesef göbekten daha rahattım ben de kola geçtikten sonra çok zorlandım. İğne girerken acımıyor da enjekte ederken çok yanma oluyorElektrikli pompalarda hortumdan süt geçmiyor sanki canim yaa, direkt memeye takılan başlık ve ucunda da biberon var, bende lansinohun ikili başlıklı olanı var onda hortumlardan gecmedigine eminim başka modellerde geçiyorsa tercih etmemek lazım bence
Ahh ikiz hamile bir arkadaşın olarak seni çok iyi anlıyorum, zaten gebeligimizin durumundan dolayı çok sıkıntı çekiyoruz birde yanina ekstralar eklenince daha da zor evde bekleyen cocuk olunca bin kat daha zor, benimde bi kac kere hastanede yatmam gerekti evde kızımı bıraktığım için hastanedeyken her an ağladım, o da beni çok yıprattı, çok şükür ki az kaldı, benim için 30 lu haftaları görmek bir hayaldi ama Allah nasip etti çok şükür, sende biraz daha dayan canim, eminim güzel günler yakındır
Eger idareyle aranız iyiyse rapor almayı düşündüğünüzü söyleyip yerinize gelecek öğretmeni daha erken cagirmalarini sağlayabilirsiniz. Ama kötü niyetli birileri varsa rapora itiraz edebilir dikkatli olmakta da fayda var
Oksapardan nefret eden biri olarak ilk gebeliğimde de kullanmıştım ve doğumdan sonra 40 gün devam ettirdi perinatolugum. Şu anda da kullanıyorum ve dün esim kolumdan yapacaktı iğneyi girdirdi ilacı sıkamadıo derece kollarım kötü durumda, ben kol bacak dönüşümlü gidiyordum ama bacaklara ağırlık vereceğiz artık. İnşallah bu doktorum doğumdan sonra o kadar uzun devam ettirmez çünkü işkence gibi geliyor insana
Bence bacak koldan daha az aciyor canim. Mesela Sağa eğimli yatıyorum sol bacağımın yan arka tarafına doğru esim yapıyor kaba et olduğu için daha kolay oluyor. hastanede yatarken oturduğum yerde yapıyorlardı bacağımın yan üstü gibi o çok acımıştı, arka taraf daha iyi oldu bendeEvet malesef göbekten daha rahattım ben de kola geçtikten sonra çok zorlandım. İğne girerken acımıyor da enjekte ederken çok yanma oluyorBen de mi bacağa geçsem, koldan daha mı az acıtıyor bacak? Tam olarak bacağının neresinden yapıyosun canım
Şeker de tansiyon kadar onemli,Allah korusun bebekte kalp ya da organ hastaliklarina sebep olabiliyor,ya da Allah gostermesin anne karninda bebek olumleri olabiliyor bu nedenle sekeri kontrol altina almak lazim.Sen yine de doktorunu dinle.Sağol canım sana da çok geçmiş olsun. Ben şekeri çok fazla takmıyordum yüksek tansiyon olmadığı için. Ama doktorum çok takıyor. Başarılı bir doğum olsun istiyor. Reklamını iyi yapmak için böyle davrandığını düşünüyorum. Dua ediyorum ki bir an önce şu gebelik süreci bitsin de kurtulayım. Allah yardımcınız olsun. Ben de oğlumdan dolayı ve hastanenin kötü koşullarından dolayı yatmak istemedim. Başıma ne gelecekse razıyım artık.
Sekeri olan birine gece bile meyve miDiyet listem bu şekilde kızlar
Bu listeyi denedim şekerim yüksek çıktı. O yüzden kendi bildiğim gibi uygulayacağım. Ekmek yemeyeceğim, meyve yemeyeceğim. Gece 12 ara öğününü de yapmayabilirim çünkü midem yanıyor. O saatte yediğim zaman uyuyamıyorum da. Sabah da 06:30 da kalkıp kahvaltı hazırlamam lazım. Uykuya da hasret kalacağımSekeri olan birine gece bile meyve miBaska diyetisyene gitme sansin varsa git mutlaka,liste cok garip geldi,porsiyonlar az ama ekmek cok,iki kofte yiyecegime bes kofte yiyip ekmegi az yemeyi veya yememeyi tercih ederdim.
Her bebek emme refleksi ile doğmuyor ki memeyi tutamayan güçlü çekemeyen bebekler var bu durumda mecburen sağıp şırınga ya da biberonla veriliyor. Keşke emseler de zaten bunları düşünmeyiz sadece her ihtimali değerlendirmek gerekiyor...Kızlar kolostrumu niye sağıyoruz ya dayayın memeyi ağzına emebildiği kadar emsin zaten öyle öyle güçlenecek çenelerievet bize zor mu olacak ,olacak tabi ama sonrası rahatlık doğumhanede emzirmiş bi anne olarak aşırı aşırı tavsiyemdir yeri gelmişken söyleyim vajinal doğum bekleyen arkadaşlarım doktorunuza rica edin lütfen doğar doğmaz ten tene temasa ve 1/2 dakika emzirmeye izin versin lütfen
canım öğretmensen belki olabilir ama ben mesela özel sektördeyim öyle istediğim gibi rapor alamam maalesef, tamamlamam devretmem gereken işler var, zorunlu kalsam kimse bişey diyemez tabiki ama isteğe göre almam cok zor. evet dogumdan sonraya kalsın tabiki zaten oyuzden 37 ye kadar dişimizi sıkıyoruz ama 37 den sonra calısmak cidden zor ben suan bile zor idare ediyorum :)Bende nerdeyse 33 haftada aldım 32+ 0 çalışabilir iznimi.Doktorum ne kadar geç alsan onlara iyi dedi hatta,doğumdan sonra bir gün bile izinli olmak senin için çok değerli demişti.Bende öyle yaptım.Zaten çalışamayacak durumda olsam o süreçte rapor alırım ya da erken başlatırım ki iznimi.Bence daha iyi böyle
Senin tüp bebek miydiAy bugün dolap ayıklarken ovülasyon testlerim çıktı kutu kutu, o testleri yaparken yumurtlama göremediğim anlar ya da görsem değerlendiremeyince girdiğim stresler, rahim filmleri, ,ilaçlar, ayakları tavana dikmeler ,off ne zormuş yahu tüp bebeğe kadar çektiklerimi düşündüm ben de.
Bu arada çevrenizde ihtiyacı olan varsa yollayabilirim o testleri bende bir işe yaramadı ama çöpe de atamadım, etrafımda çocuk deneyen de yok
Benim seninki kadar kötü değil canım ama bana sade soda iyi geliyor bi de yüksek yastık onun dışında çok zorlanirsam hala geçmemişse rennie içiyorum ama bu mide asidi çok lanet bişey gerçekten süründürüyor insanıKızlar midem çok kötü hamilelik reflüsü zirveye kadar çıktı sürekli gaviscon içiyorum rennie çiğniyorum. Sağa dönüyorum kusacak gibi oluyorum sola dönüyorum yine aynı.ağrılarım da çok oluyor rahat rahag oturup kalkamıyorum artık. Sürekli halsizlik vsr üzerimde kolumu kaldırmaya dermanım yok. Uyutmuyor bu reflü beni. Midem de gaz oluyor afedersiniz ama geğirmem geliyor ağzıma. Sessizce geğiriyorım ama ağzıma gelştor midemdeki su zehir gibi bu aralar da çok şiddetlendi bu reflüz siz nasıl baş ediyorsunuz. Ben uyuyamıyorum bile.. bu sebepten uykumdan kalkıyorum. İlk defa böyle bir reflü yaşıyorum ben…
Canan Karatay bu listeyi görse kalp krizi geçirirCanım bu diyetisyen teyzeyi şikayet etsen diplomasını elinden alırlar