2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Benim stresten de çıkıyor olabilir. Mesela bu akşam açlık 87 çıktı tokluk 147. Ekmekten dolayı tokluk yüksek çıktı. Gece açlık 104 çıktı meyveden dolayı.

3 günde bir kontrole gideceğim. Doktor sadece sonuca bakıyor. Günde 7 defa şeker ölçeceğim saatleri var. Üç günde bir kan ve idrar tahlili alıp bakacak.

Benim şekerim yok ama ben bile günde bu kadar yemiyorum Bi tuhaflık var 15 dilim fazla değilmi yaa

Kuzum oksapar coraspirin kullanıyormuydun ? Doktorun kaçıncı haftada bırakması gerektiği ile ilgili bilgi verdimi? Doğum şekli falan ?
Evet canım oksapar 4000+coraspin olarak başladık sonra bi kaç sebepten coraspini kesip oksapar 6000den devam ettik. Hala kullanıyorum. Doktorum doğuma kadar kullanacaksın dedi ama net bir tarih vermedi kesmek için. Sezeryan olursa 1-2 gün önceden bıraktırır diye düşünüyorum. Aslında doğum şeklini etkileyen bir durum değil ama benim pıhtılaşmam dışında bebişin bir kaç sıkıntısı daha olduğu için sezeryana daha yakınız şuan. Mesela ben kan pıhtılaşması için iğne vs kullananlar için epidural/spinal anestezi yapılmıyor diye biliyordum internette böyle bilgiler vardı, doktoruma sordum hayır yapıyoruz dedi

Benim stresten de çıkıyor olabilir. Mesela bu akşam açlık 87 çıktı tokluk 147. Ekmekten dolayı tokluk yüksek çıktı. Gece açlık 104 çıktı meyveden dolayı.
Çok ilginç benim normalim bu zaten doktorum bana hiç de diyetisyene git,dahiliyeye git demedi.Açlık genel olarak 115/120 arası çıkıyor tokluk da 125/135 arası.Ve doktorum günlük takip sonuçlarımı da her gittiğimde soruyor ben de söylediğimde normal diyor takipte kal diyor.Açlık 120 ti tokluk 140 ı geçmesin diyor.Sadece bi doktora da gitmiyorum bu arada.Diğer yandan siz stres yaptıkça sorun daha da büyür gibi geliyor bana.Benim mesela ilk zamanlar suyum fazlaydı,ailede şeker genetiği var ve bebeğim her daim 10 gün önde mesela.Dikkat etmeye çalışalım her daim ama çok da stres yapmayın canım

Hemen hemen herkese 35 te yada 36 da bıraktırıyorlar sanırım canım

Çok geçmiş olsun sana da canım. Fiyat bilgisi alınca bizleri de haberdar edersen sevinirim. Belki daha uygun yerler vardır bilmediğimiz

Benim bebeklerle ilgili bir sorun yok. Bana da açlık 95 in altında, tokluk da 135 in altında olsun dendi. Ama ben bu listeye uyarsam olmayacak. Ben şekeri bu kadar takmıyorum ama doktorlar çok takıyorlar o yüzden stres yapıyorum.

Elektrikli pompalarda hortumdan süt geçmiyor sanki canim yaa, direkt memeye takılan başlık ve ucunda da biberon var, bende lansinohun ikili başlıklı olanı var onda hortumlardan gecmedigine eminim başka modellerde geçiyorsa tercih etmemek lazım bence
Ahh ikiz hamile bir arkadaşın olarak seni çok iyi anlıyorum, zaten gebeligimizin durumundan dolayı çok sıkıntı çekiyoruz birde yanina ekstralar eklenince daha da zor evde bekleyen cocuk olunca bin kat daha zor, benimde bi kac kere hastanede yatmam gerekti evde kızımı bıraktığım için hastanedeyken her an ağladım, o da beni çok yıprattı, çok şükür ki az kaldı, benim için 30 lu haftaları görmek bir hayaldi ama Allah nasip etti çok şükür, sende biraz daha dayan canim, eminim güzel günler yakındır
Eger idareyle aranız iyiyse rapor almayı düşündüğünüzü söyleyip yerinize gelecek öğretmeni daha erken cagirmalarini sağlayabilirsiniz. Ama kötü niyetli birileri varsa rapora itiraz edebilir dikkatli olmakta da fayda var
Oksapardan nefret eden biri olarak ilk gebeliğimde de kullanmıştım ve doğumdan sonra 40 gün devam ettirdi perinatolugum. Şu anda da kullanıyorum ve dün esim kolumdan yapacaktı iğneyi girdirdi ilacı sıkamadı o derece kollarım kötü durumda, ben kol bacak dönüşümlü gidiyordum ama bacaklara ağırlık vereceğiz artık. İnşallah bu doktorum doğumdan sonra o kadar uzun devam ettirmez çünkü işkence gibi geliyor insana

Canım bu diyetisyen teyzeyi şikayet etsen diplomasını elinden alırlar

Evet malesef göbekten daha rahattım ben de kola geçtikten sonra çok zorlandım. İğne girerken acımıyor da enjekte ederken çok yanma oluyor Ben de mi bacağa geçsem, koldan daha mı az acıtıyor bacak? Tam olarak bacağının neresinden yapıyosun canım

Bence bacak koldan daha az aciyor canim. Mesela Sağa eğimli yatıyorum sol bacağımın yan arka tarafına doğru esim yapıyor kaba et olduğu için daha kolay oluyor. hastanede yatarken oturduğum yerde yapıyorlardı bacağımın yan üstü gibi o çok acımıştı, arka taraf daha iyi oldu bende

Şeker de tansiyon kadar onemli,Allah korusun bebekte kalp ya da organ hastaliklarina sebep olabiliyor,ya da Allah gostermesin anne karninda bebek olumleri olabiliyor bu nedenle sekeri kontrol altina almak lazim.Sen yine de doktorunu dinle.

Sekeri olan birine gece bile meyve miBaska diyetisyene gitme sansin varsa git mutlaka,liste cok garip geldi,porsiyonlar az ama ekmek cok,iki kofte yiyecegime bes kofte yiyip ekmegi az yemeyi veya yememeyi tercih ederdim.
Bu listeyi denedim şekerim yüksek çıktı. O yüzden kendi bildiğim gibi uygulayacağım. Ekmek yemeyeceğim, meyve yemeyeceğim. Gece 12 ara öğününü de yapmayabilirim çünkü midem yanıyor. O saatte yediğim zaman uyuyamıyorum da. Sabah da 06:30 da kalkıp kahvaltı hazırlamam lazım. Uykuya da hasret kalacağım

Her bebek emme refleksi ile doğmuyor ki memeyi tutamayan güçlü çekemeyen bebekler var bu durumda mecburen sağıp şırınga ya da biberonla veriliyor. Keşke emseler de zaten bunları düşünmeyiz sadece her ihtimali değerlendirmek gerekiyor...

canım öğretmensen belki olabilir ama ben mesela özel sektördeyim öyle istediğim gibi rapor alamam maalesef, tamamlamam devretmem gereken işler var, zorunlu kalsam kimse bişey diyemez tabiki ama isteğe göre almam cok zor. evet dogumdan sonraya kalsın tabiki zaten oyuzden 37 ye kadar dişimizi sıkıyoruz ama 37 den sonra calısmak cidden zor ben suan bile zor idare ediyorum :)

Senin tüp bebek miydi ahh canım bilmez miyim valla psikolojik olarak ne zor süreçlerdi Hiiiiç aklıma bile getirmek istemiyorum... gebelik icin deneyen topikler var oraya bakıp yazabilirsin testler için canım mutlaka isteyen çıkar
Benim seninki kadar kötü değil canım ama bana sade soda iyi geliyor bi de yüksek yastık onun dışında çok zorlanirsam hala geçmemişse rennie içiyorum ama bu mide asidi çok lanet bişey gerçekten süründürüyor insanı karbonhidrat tuketmemeye çalış o zaman daha kötü oluyor ya da yedin yatacaksan miden yanmadan iç gavisconu yemek yiyip yatmak double etki yapıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…