En sevdiğim yanı tabii ki içimde büyüyen bir mucizeyi yaşamak, görmediğim tanımadığım bir şeyi çok sevmek ayrıca bonusları her regl dönemimde çenemde çıkan bir iki sivilcenin çıkmaması, cildimin bebek gibi sağlıklı olması oldu bir de benim tüyler hamilelikte neredeyse yok gibi oldular bunlar müthiş, en nefret ettiğim kısım tabii ki şekerin çıkması oldu, bir de ayakta duramama baş dönmesi, yatakta sürekli sola yatma, hemen yorulma, ani sancılar , ay neyse yazmiyim daha varmış bayaEee kızlar hamileliğin sonuna yaklaşırken bu hamileliğinizde en sevdiğiniz ve sevmediğiniz şey ne olduAz önce duşta bunu düşündüm en sevdiğim kısmı kesinlikle bebeğin hareketlerini hissetmek ve saçlarımın hiç dökülmemesi ve gürleşmesi oldu En sevmediğim de bel ve çatı ağrısı
1.5 dilim olmasın o 15 ne yahuDiyetisyen günlük 15 dilim ekmek vermiş. Akşam 3 dilim yazmıştı. 2 dilim yedim şekerim yine yüksek çıktı. Artık yememeyi düşünüyorum. Diyabet doktoru sonuçlara bakıyor diyete bakmıyor. Tekrar gittiğimde diyete rağmen düşüremedin diyecek. Ben normal hayatımda ekmek yemiyorum. Diyete uymak için yedim yüksek çıktı şekerim
Kendisi ve hemsiresi zayifmi peki yani o kadar ekmeğe gece ekmeği bile var herşeyi ekmeğnen 'ye diyorHemşire de dedi yanında sürekli kesme şeker taşı. Şekerin düşerse 2-3 tane at ağzına. Dedim zaten şekeri düşürmek için uğraşıyorum. Olsun insülin kullanıyorsun diyet yapacaksın şekerin çok düşer o yüzden 70 in altına düşünce kesme şeker ye dedi
Valla bi yerde bı saçmalık var ama anlamadım şekeri olmayan insanın bile şekeri çıkar bu diyetleDegil mi? Ustelik sekeri en cok yukselten de ekmek.Benim diyetimde uc ana bir ara ogun var,cok sukur bebegim haftasiyla uyumlu.Yani illa alti yedi ogun yapmakta gerekmiyor.Hele bu kadar ekmek yemek bilemedim
Merhaba şuan hamileliğin kaçıncı haftada. İnşallah sağlıkla kucağına alırsınMerhaba hanımlar,
Çok uzun süre konuyu dışarıdan takip ettim ama bugün artık ben de yazayım dedim. Ben son adet tarihine göre Mart sonu olacakken, 12 haftalık ultrason kontrolünde verilen doğum tarihine göre (yurtdışında yaşıyorum, burada o ultrasonda belirliyorlar ve sonra değişmiyor) 40 haftayı 5 Nisan’da dolduruyorum.
Başta takip edip yazmadım çünkü türkiye’deki testler kontroller burada yapılmıyor diye stres olduğumu fark ettim, ama şimdi doğum hazırlıkları yaklaşınca yazdıklarınızı okudum, hepinizin hamileliğine hakimim.
Ben Danimarka’da yaşıyorum, ilk gebeliğim, fiziki olarak sıkıntısız geçti şimdilik. Sonradan bir sıkıntı çıkmazsa da normal doğum olacak. Öyle aranıza belki ben de katılırım diye yazayım dedim.
Hepimize sağlıklı bebekler diliyorum.
Evet canım kordon kanı. Benim de fiyatlardan haberim yoktu baya yüksekmiş sanırım :/ Bende kan pıhtılaşması var sadece onun dışında eşimin tarafında da kendi tarafımda da şükür bilinen genetik bir hastalığı olan yok. Ama yine de güzel bir uygulama keşke bu kadar pahalı olmasaydı herkes yaptırabilseydi..Kordon kanını mı diyosun acaba canım ?Benim genetik hastalığım olduğu için yaptırmak istedim, kadın doğum doktorumda mantıklı buldu ama biraz araştırma yaptım kan bankalarıyla ilgili fiyat biraz uçuk geldi ama vazgeçmedim daha
Çok geçmiş olsun cnm. Bende yarın hastaneye yatıcam galiba. Bu şeker ne illet bir şeymiş. Gerçekten çok can sıkıcı. Oğlumda 3 yaşında ben ilçede oturuyorum yarın Malatya’ya gidip 4-5 gün yatıcam ve eşim dönecek oğlana bakmak için. Ben tek kalıcam hastanede. Yarında bakıcımız bakıcak. Oğlanı bırakmakta çok canımı sıkıyor.Allah razı olsun canım. Çok yoruldum sürekli ağlıyorum. Şekerden değil ama stresten ne olacaksa olacak bana artık. Bugün yine yatış dediler. Kayınvalidem buradaydı oğluma bakmak için. Onun da taziyesi çıktı yarın dönecek. O yüzden yine yatışı kabul etmedim. Ne gelecekse başıma gelsin de kurtulayım diyorum
Bugün üç doktora gittim biri 1622 gr dediBen haftada 3 gün balık yedim 280 Gr almıştı Dr ooo çok iyi dedi . Ama zaten o kilo alamadığı iki hafta hem stresliydim hem doğru düzgün bişey yemiyodum su şeker belasindan. Balık kurtaricim oldu açıkçası. Bnimki yanlış hatırlamıyorsam 32 de 1800 u geçmişti balıkla. Snn ki geçer 1800 u ya zaten haftada 200 Gr aliyolardir.
Ay bugün dolap ayıklarken ovülasyon testlerim çıktı kutu kutu, o testleri yaparken yumurtlama göremediğim anlar ya da görsem değerlendiremeyince girdiğim stresler, rahim filmleri, ,ilaçlar, ayakları tavana dikmeler ,off ne zormuş yahu tüp bebeğe kadar çektiklerimi düşündüm ben de.Allah iyiliğini kahkaha attım amuda da az kalkmadik be hamile kalmaya çalışırken
Cok eski kafaliymis gerçekten, eskiden yağlı yeme derlerdi o inanış cok eskide kaldı. Ceviz sağlıklı bir yağ kaynağı. Avokado da tüketebilirsin tok tutuyorBen hiç ekmek tüketmiyordum. Diyetisyene de dedim kahvaltıda 2 dilim tam tahıllı ekmek yiyince şekerim yükseliyor. Ekmek yerine ceviz yesem olmaz mı diye sordum. Ceviz yağlı ekmek ye diyor
Merhaba hastane ile ne ücreti ne de doğumla ilgili bir şey konuşabildim henüz. Tek bildiğim bebek için hastane çıkışını veriyorlar. Onun dışında neler var doğum ücretine dahil bir bilgim yok. Bu gidişimde hem ücreti öğreneceğim hem de kalacağım odaya bakmak isteyeceğim. Ketıl falan var mı odada merak ediyorum. Yoksa yanımda götüreceğim.Merhaba siz Acıbadem de doğum yapacaktınız Bursa’da acaba doğum için yani hastane çantası vb, neler gerekli konuştunuz mu?
Kahvaltilarda avokado,tahin(pekmezsiz) ve ceviz yemeye calis,bunlarda guzel kilo aldiriyor bebegeBugün üç doktora gittim biri 1622 gr dedi
Biri 1650 gr dedi, biri de 1800 gr dedi 32+4 düm bende. Balık olarak ne yedin ve yanında ne yedin cnm ??
Aşırı yüksek malesef bende o kadar beklemiyodum ama yine de araştırcam çarşmba günü bir kan bankasını arıcaz eşimle belki de daha uyguna bulabilirizEvet canım kordon kanı. Benim de fiyatlardan haberim yoktu baya yüksekmiş sanırım :/ Bende kan pıhtılaşması var sadece onun dışında eşimin tarafında da kendi tarafımda da şükür bilinen genetik bir hastalığı olan yok. Ama yine de güzel bir uygulama keşke bu kadar pahalı olmasaydı herkes yaptırabilseydi..
Kızlar kolostrumu niye sağıyoruz ya dayayın memeyi ağzına emebildiği kadar emsin zaten öyle öyle güçlenecek çenelerivalla canım ben çok araştırmadım açıkçası alırken sadece emzirirken diğer memeden akan sütün orda birikmesi mantıklı gelmişti bana, bir de ilk günler gelen kolosturumu elle sağım ya da manuel sağım yapın diye okudum bi çok yerde yağlı bir yapı olduğu için elektriklilerin hortumuna yapışıyor denmiş belki o yönden de faydası olur ilk günler diye düşünmüştüm
Aslına bakarsan devlet hastane Dr lari gayet tecrübeli ve bilgili sadece Dr olmanın değerini görmüyorlar günde bir çok hasta bakiyolar onlar da artık devletin verdiği imkanlarla biseyler yapiyolar tabi istisnalar da var ilgisiz dikkatsiz olanlar. Devlet hastanesi çok kalabalık belirli testler ultrasonlar için çok önceden randevu almak lazım.Türkiye’de devlet hastanesinde takip yapanların süreci nasıl işliyor bilmiyorum ama herkes özel doğum paketlerinden alıyor gibi. Öyle paket olunca da tabii bir sürü kontroller, vs. oluyor. Gerçekten hangileri gerekli, hangileri “çok kontrol ediyoruz” demek için yapılıyor bilmiyorum ama çok kontrol ettikçe de insan strese giriyor. En azından bende bu az kontrollü sistem kafa rahatlığı yarattı. Tabii burda da eğer şüpheli bir şey görürlerse ekstra kontroller oluyor ama onları ben çok şükür deneyimlemedim.
İyi güzel o zaman.Yok zararlı olduğundan değil de burada devlet karşıladığı için sadece gerekli gördükleri kontrolleri yapıyorlar, kontrollerde bir durum gözlenirse ekstra kontroller yapılıyor. Özel doğum hastanesi yok, zaten kimse de istemez herhalde gerek olmadığı için ama özel ultrason klinikleri var. Onlara gidip ekstra kontrol mümkün. Ben cinsiyeti sabredemediğim hem de bir kere daha göreyim bebeği diye bir kere öyle özel kliniğe ultrasona gittim mesela.
Palamut ve hamsi yanında genelde salata 1-2 dilim ekmek çorba icersem de az şalgam.Bugün üç doktora gittim biri 1622 gr dedi
Biri 1650 gr dedi, biri de 1800 gr dedi 32+4 düm bende. Balık olarak ne yedin ve yanında ne yedin cnm ??
Kuzum oksapar coraspirin kullanıyormuydun ? Doktorun kaçıncı haftada bırakması gerektiği ile ilgili bilgi verdimi? Doğum şekli falan ?Evet canım kordon kanı. Benim de fiyatlardan haberim yoktu baya yüksekmiş sanırım :/ Bende kan pıhtılaşması var sadece onun dışında eşimin tarafında da kendi tarafımda da şükür bilinen genetik bir hastalığı olan yok. Ama yine de güzel bir uygulama keşke bu kadar pahalı olmasaydı herkes yaptırabilseydi..
Ben de sadece ecopirin kullanıyorum oksapar yok, 35de bırakırsın dedi, aslında 35 biraz erken geldi bana ama bilemiyorum...Kızlar coraspin kullananlar doktorunuz kaçıncı haftada bırakmayı söyledi ?? Bana 36. Haftada bırakmamı söyledi birde size sorayım dedim. Ben sadece coraspin kullanıyorum oksapar iğne kullanmıyorum.
Ben son bir haftadır bu sebeple doktora gidiyorum ama nst normal çıkıyorGünaydın kızlar
Ben bugun çok şiddetli bi çatı ağrısıyla uyandım
Yürüdükçe kasıklarımda sancı da oluyo bi yere tutunarak yürüyebiliyorum çok canım acıyo
Bebeğim de gece sürekli kasıldı taş gibi oldu hep tekme yerine sertleşmeler yaşadım.
Şimdi yine aynısı oluyo sürekli sertleşiyo tekme falan yok.
Bunlar yalancı sancılar mı oluyo?
Devam ederse doktora gitmem gerekir mi?
Doktor kalitesinden zaten benim de şüphem yok ya da doktorun kalitesinin ya da ilgisinin çalıştığı yerle ilgili olduğunu düşünmüyorum ama kontroller için ne gibi haklar var, giden ek ücret ödüyor mu bilmiyorum. Yani isteyen devlette kendine her ay kontrol randevusu alabiliyor mu onları bilemediğimden yorum yapmadım.Aslına bakarsan devlet hastane Dr lari gayet tecrübeli ve bilgili sadece Dr olmanın değerini görmüyorlar günde bir çok hasta bakiyolar onlar da artık devletin verdiği imkanlarla biseyler yapiyolar tabi istisnalar da var ilgisiz dikkatsiz olanlar. Devlet hastanesi çok kalabalık belirli testler ultrasonlar için çok önceden randevu almak lazım.
Benim devlette gittiğim infertilite Dr u önce özele ordan da kendi muayenesi ni açtı. Çoğu Dr un amacı bu şekilde bence. Özelde kimi Dr ppara için herşeyi yaptirmani istiyo kimisi gereksiz görüyor. Bn ve benim gibi zor bebek sahibi olanlar da devlette tedirgin olmamak için özele gidiyo
İyi çok şükür canım maşallahŞükür iyi valla eskisi gibi oldu