2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
En sevdiğim yanı tabii ki içimde büyüyen bir mucizeyi yaşamak, görmediğim tanımadığım bir şeyi çok sevmek ayrıca bonusları her regl dönemimde çenemde çıkan bir iki sivilcenin çıkmaması, cildimin bebek gibi sağlıklı olması oldu bir de benim tüyler hamilelikte neredeyse yok gibi oldular bunlar müthiş, en nefret ettiğim kısım tabii ki şekerin çıkması oldu, bir de ayakta duramama baş dönmesi, yatakta sürekli sola yatma, hemen yorulma, ani sancılar , ay neyse yazmiyim daha varmış baya
1.5 dilim olmasın o 15 ne yahu Wasa gevrek ekmek deneyebilirsin hiç çıkarmıyor benim şekerimi.

Kendisi ve hemsiresi zayifmi peki yani o kadar ekmeğe gece ekmeği bile var herşeyi ekmeğnen 'ye diyor

Degil mi? Ustelik sekeri en cok yukselten de ekmek.Benim diyetimde uc ana bir ara ogun var,cok sukur bebegim haftasiyla uyumlu.Yani illa alti yedi ogun yapmakta gerekmiyor.Hele bu kadar ekmek yemek bilemedim
Valla bi yerde bı saçmalık var ama anlamadım şekeri olmayan insanın bile şekeri çıkar bu diyetle

Merhaba şuan hamileliğin kaçıncı haftada. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın

Evet canım kordon kanı. Benim de fiyatlardan haberim yoktu baya yüksekmiş sanırım :/ Bende kan pıhtılaşması var sadece onun dışında eşimin tarafında da kendi tarafımda da şükür bilinen genetik bir hastalığı olan yok. Ama yine de güzel bir uygulama keşke bu kadar pahalı olmasaydı herkes yaptırabilseydi..

Çok geçmiş olsun cnm. Bende yarın hastaneye yatıcam galiba. Bu şeker ne illet bir şeymiş. Gerçekten çok can sıkıcı. Oğlumda 3 yaşında ben ilçede oturuyorum yarın Malatya’ya gidip 4-5 gün yatıcam ve eşim dönecek oğlana bakmak için. Ben tek kalıcam hastanede. Yarında bakıcımız bakıcak. Oğlanı bırakmakta çok canımı sıkıyor.

Bugün üç doktora gittim biri 1622 gr dedi
Biri 1650 gr dedi, biri de 1800 gr dedi 32+4 düm bende. Balık olarak ne yedin ve yanında ne yedin cnm ??

Allah iyiliğini kahkaha attım amuda da az kalkmadik be hamile kalmaya çalışırken
Ay bugün dolap ayıklarken ovülasyon testlerim çıktı kutu kutu, o testleri yaparken yumurtlama göremediğim anlar ya da görsem değerlendiremeyince girdiğim stresler, rahim filmleri, ,ilaçlar, ayakları tavana dikmeler ,off ne zormuş yahu tüp bebeğe kadar çektiklerimi düşündüm ben de.
Bu arada çevrenizde ihtiyacı olan varsa yollayabilirim o testleri bende bir işe yaramadı ama çöpe de atamadım, etrafımda çocuk deneyen de yok

Ben hiç ekmek tüketmiyordum. Diyetisyene de dedim kahvaltıda 2 dilim tam tahıllı ekmek yiyince şekerim yükseliyor. Ekmek yerine ceviz yesem olmaz mı diye sordum. Ceviz yağlı ekmek ye diyor
Cok eski kafaliymis gerçekten, eskiden yağlı yeme derlerdi o inanış cok eskide kaldı. Ceviz sağlıklı bir yağ kaynağı. Avokado da tüketebilirsin tok tutuyor

Merhaba siz Acıbadem de doğum yapacaktınız Bursa’da acaba doğum için yani hastane çantası vb, neler gerekli konuştunuz mu?
Merhaba hastane ile ne ücreti ne de doğumla ilgili bir şey konuşabildim henüz. Tek bildiğim bebek için hastane çıkışını veriyorlar. Onun dışında neler var doğum ücretine dahil bir bilgim yok. Bu gidişimde hem ücreti öğreneceğim hem de kalacağım odaya bakmak isteyeceğim. Ketıl falan var mı odada merak ediyorum. Yoksa yanımda götüreceğim.

Aşırı yüksek malesef bende o kadar beklemiyodum ama yine de araştırcam çarşmba günü bir kan bankasını arıcaz eşimle belki de daha uyguna bulabiliriz inşallah bebişlerimize bizim hastalıklarımız geçmez ben de çok istiyorum Ben kanser tedavisi gördüğüm için ve genetik oldğu için korkuyorum Aslında kan alırken ücretli olmuyor devlet hastaneleri bile normal ve ya sezeryan doğumda alıyolarmış sdce o kit doğuma girerken yanında olmalıymış ve yıllık bekletilme ücreti varmış -196 ° de saklanıyormuş, 15 yıla kadar da saklanabiliyormuş diye biliyorum Daha detaylı bilgi alırsam yazarım inşallah

Kızlar kolostrumu niye sağıyoruz ya dayayın memeyi ağzına emebildiği kadar emsin zaten öyle öyle güçlenecek çenelerievet bize zor mu olacak ,olacak tabi ama sonrası rahatlık doğumhanede emzirmiş bi anne olarak aşırı aşırı tavsiyemdiryeri gelmişken söyleyim vajinal doğum bekleyen arkadaşlarım doktorunuza rica edin lütfen doğar doğmaz ten tene temasa ve 1/2 dakika emzirmeye izin versin lütfen

Aslına bakarsan devlet hastane Dr lari gayet tecrübeli ve bilgili sadece Dr olmanın değerini görmüyorlar günde bir çok hasta bakiyolar onlar da artık devletin verdiği imkanlarla biseyler yapiyolar tabi istisnalar da var ilgisiz dikkatsiz olanlar. Devlet hastanesi çok kalabalık belirli testler ultrasonlar için çok önceden randevu almak lazım.
Benim devlette gittiğim infertilite Dr u önce özele ordan da kendi muayenesi ni açtı. Çoğu Dr un amacı bu şekilde bence. Özelde kimi Dr ppara için herşeyi yaptirmani istiyo kimisi gereksiz görüyor. Bn ve benim gibi zor bebek sahibi olanlar da devlette tedirgin olmamak için özele gidiyo
Bugün üç doktora gittim biri 1622 gr dedi
Biri 1650 gr dedi, biri de 1800 gr dedi 32+4 düm bende. Balık olarak ne yedin ve yanında ne yedin cnm ??
Palamut ve hamsi yanında genelde salata 1-2 dilim ekmek çorba icersem de az şalgam.

Kuzum oksapar coraspirin kullanıyormuydun ? Doktorun kaçıncı haftada bırakması gerektiği ile ilgili bilgi verdimi? Doğum şekli falan ?

Kızlar coraspin kullananlar doktorunuz kaçıncı haftada bırakmayı söyledi ?? Bana 36. Haftada bırakmamı söyledi birde size sorayım dedim. Ben sadece coraspin kullanıyorum oksapar iğne kullanmıyorum.
Ben de sadece ecopirin kullanıyorum oksapar yok, 35de bırakırsın dedi, aslında 35 biraz erken geldi bana ama bilemiyorum...

Ben son bir haftadır bu sebeple doktora gidiyorum ama nst normal çıkıyor sanırım normal artık bu tarz ağrılar

Doktor kalitesinden zaten benim de şüphem yok ya da doktorun kalitesinin ya da ilgisinin çalıştığı yerle ilgili olduğunu düşünmüyorum ama kontroller için ne gibi haklar var, giden ek ücret ödüyor mu bilmiyorum. Yani isteyen devlette kendine her ay kontrol randevusu alabiliyor mu onları bilemediğimden yorum yapmadım.

Zor olmuş ama sağlıklı, hayırlı evladınıza kavuşursunuz umarım. İnsan işin içine girince anlıyor sağlıklı bir bebek dünyaya getirmenin zorluğunu. Ne yazık ki hastaneler şirketler de bebekleri için en iyisini isteyen insanların hassasiyetini kullanıyor. Herkes kontrole giderken, siz gitmeseniz, bir test eksik yapılsa sanki bebek için elinizden geleni yapmamışsınız gibi geleceğinden mecbur yapılıyor. Ben işte böyle hissetmeyeyim diye bakmadım testlere çünkü burada anne bebek sağlığı istatistikleri çok iyi olmasına rağmen, “acaba kontroller eksik olursa sorun mu olur, ben de mi gitsem sürekli” diye düşünmeye başlayınca uzaklaştım.

Şimdi kolay dertler kaldı, biberonun markası, bebek yatağı nasıl olsun, vs. Bebek arabasıyla, araba koltuğunu aldık. Bir de yatak kaldı benim. Onu düşünüyorum şimdi.

Kızlar midem çok kötü hamilelik reflüsü zirveye kadar çıktı sürekli gaviscon içiyorum rennie çiğniyorum. Sağa dönüyorum kusacak gibi oluyorum sola dönüyorum yine aynı.ağrılarım da çok oluyor rahat rahag oturup kalkamıyorum artık. Sürekli halsizlik vsr üzerimde kolumu kaldırmaya dermanım yok. Uyutmuyor bu reflü beni. Midem de gaz oluyor afedersiniz ama geğirmem geliyor ağzıma. Sessizce geğiriyorım ama ağzıma gelştor midemdeki su zehir gibi bu aralar da çok şiddetlendi bu reflüz siz nasıl baş ediyorsunuz. Ben uyuyamıyorum bile.. bu sebepten uykumdan kalkıyorum. İlk defa böyle bir reflü yaşıyorum ben…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…