Ben haftada 3 gün balık yedim 280 Gr almıştı Dr ooo çok iyi dedi . Ama zaten o kilo alamadığı iki hafta hem stresliydim hem doğru düzgün bişey yemiyodum su şeker belasindan. Balık kurtaricim oldu açıkçası. Bnimki yanlış hatırlamıyorsam 32 de 1800 u geçmişti balıkla. Snn ki geçer 1800 u ya zaten haftada 200 Gr aliyolardir.Ben haftada bir defa yiyorum... Bazen nadir 2. Benim oglumda 3 gun geriden geliyor. 28+3te 1185 gr idi, bakalim yarin 32+0 da kac olmus. Insallah 1800 olmustur
Merhaba hanımlar,
Çok uzun süre konuyu dışarıdan takip ettim ama bugün artık ben de yazayım dedim. Ben son adet tarihine göre Mart sonu olacakken, 12 haftalık ultrason kontrolünde verilen doğum tarihine göre (yurtdışında yaşıyorum, burada o ultrasonda belirliyorlar ve sonra değişmiyor) 40 haftayı 5 Nisan’da dolduruyorum.
Başta takip edip yazmadım çünkü türkiye’deki testler kontroller burada yapılmıyor diye stres olduğumu fark ettim, ama şimdi doğum hazırlıkları yaklaşınca yazdıklarınızı okudum, hepinizin hamileliğine hakimim.
Ben Danimarka’da yaşıyorum, ilk gebeliğim, fiziki olarak sıkıntısız geçti şimdilik. Sonradan bir sıkıntı çıkmazsa da normal doğum olacak. Öyle aranıza belki ben de katılırım diye yazayım dedim.
Hepimize sağlıklı bebekler diliyorum.
Canim baya bir seyler almissin. Ben de ay ay gosterilen kartlar vardi iste siyah renkten baslayip ay ilerledikce sekiller renkler degisen. Sen de almissin zsten. Gerisini zaman ilerledikce bebek buyudukce oturunca falan o anki gelisimine uygun seyler alirsin kuleler vs cok iyi oluyor renkli renkli. Çingirak, oyun halisi vs de almistin sanki.Tecrübeli anne arkadaşlarım yenidogan bebisler icin önerebileceginiz kitap oyuncak falan var mi tummy time kitaplarından aldım ben ilk sözcüklerim kartları bir cıngırak üst üste çizilebilecek kutulardan aldım kitap olarak da iş bankası yayınlarından dört beş kitap aldım ama onları biraz büyüyünce okuyabilirim. Başka öneriniz olur mu
Benim iş yoğunluğumdan 32+6da raporu almaya gidebildim. Gittiğim gün 32 haftalık diye girdiler. Fakat sistemde dediginiz gibi sat yazıyor. Sata göre 32+6 daydım. Şimdi rapor bitiş tarihi sata göre 37+6Hiç izaha bile gerek olmaması lazım aslında yaa.. Kimbilir kaç kere aynı şeyleri yapıyorlar.. İşini iyi yapamayan insanlara dayanamıyorumBugün aldım çalışabilir raporu ve zaten devletin izin verdiği son çalışma tarihi 36+6. Nasıl onu geçebiliyor ki? Oraya son adet tarihini girince otomatik çıkması lazım.. Acaba onu mu yanlış girdi. Doktorda kayıt var ya. Asistanına direk çalışabilir raporu hazırlayalım dedi. Sistemden alıp verdiler. Ben gün falan söylemedim bile. Otomatik olmalı yani..
32+6 da aldim. Sgk sistemi 32+0 ile 32+6 arasında fark görmez , biz 32nin hangi zamanında gelirseniz gelin 32 diye sisteme giriyoruz dedi sekreter hanım37+0 canım yasal olarak çalışamazsın hangi tarihte 32+0 çalışabilir raporu aldın.
Canım orda gebelik haftası 32 diyor ya, ben 32+6 da gittiğimde oraya 32 yazıp bıraktı. Tahmini doğum tarihi bile otomatik 1 hafta ileri attı hal böyleykencanım benim raporu ekledim 17.02.2023 e kadar diyor o da 37+0 a denk geliyor. 38 e nasıl denk getirmiş ki zaten kanunen 37 ye kadar çalışabiliyorsun bi saçmalık olmuş orda
Bende bazen çalışmaktan yazmaya takatım kalmiyo sadece okuyorum yazılanları. Okuyup beğeniyorum ancaBiraz öyle oldu kusura bakmayın.Ben eminim başka da benim gibi takip eden bir sürü anne vardır. Bir yerden sonra “bunca zaman yazmadım artık yazsam ne olacak” diye düşünüyor insan ama başlardaki kontrol, vs. stresleri bitince şimdi rahat hissettim kendimi.
Burada sorun olmayan gebelikte sadece 2 kere ultrason kontrolü (12 haftada 2li test, 20. haftada detaylı ultrason) oluyor. 3 doktor, 4 de ebe randevusu. Bunların hepsi tamamen ücretsiz ama kontroller bu kadar. Ben başlarda buradaki testleri, vs. okuyunca panik olmaya başladım o yüzden ortası yok. 3. trimester a girince takibe devam.
Son haftalara geldikce daha once yazmayip şuan yazan baskalari da oldu yanliz degilsinizBiraz öyle oldu kusura bakmayın.Ben eminim başka da benim gibi takip eden bir sürü anne vardır. Bir yerden sonra “bunca zaman yazmadım artık yazsam ne olacak” diye düşünüyor insan ama başlardaki kontrol, vs. stresleri bitince şimdi rahat hissettim kendimi.
Burada sorun olmayan gebelikte sadece 2 kere ultrason kontrolü (12 haftada 2li test, 20. haftada detaylı ultrason) oluyor. 3 doktor, 4 de ebe randevusu. Bunların hepsi tamamen ücretsiz ama kontroller bu kadar. Ben başlarda buradaki testleri, vs. okuyunca panik olmaya başladım o yüzden ortası yok. 3. trimester a girince takibe devam.
Benim de balik cok severim bayilirim ama cok sik yemiyorum oyle guzel balik denk gelmeyince. Doktorum 3 hafta sonra kontrole gel demisti ben 4. haftayi tamamlayip oyle gidecegim bu persembe randevum bakalim benim ne alem de meraklardayimBen haftada bir defa yiyorum... Bazen nadir 2. Benim oglumda 3 gun geriden geliyor. 28+3te 1185 gr idi, bakalim yarin 32+0 da kac olmus. Insallah 1800 olmustur
Cingirakli oyuncaklar,siyah beyaz kartlar, diş kasiyicilari bu ayaklara küçük ziller var corapa dikili onlar da güzel, oyun halisindaki oyuncakları çıkartıp önüne koyabilirsin, hisirtili kitaplarla baya oynuyorlar birde yanlış olmasın 2- 3 aylık gibi helyum uçan balon. Ben ayağına bağlıyordum abartısız yarım saatten fazla oyalıyor bende çayımı kahvemi içip dinleniyordumTecrübeli anne arkadaşlarım yenidogan bebisler icin önerebileceginiz kitap oyuncak falan var mi tummy time kitaplarından aldım ben ilk sözcüklerim kartları bir cıngırak üst üste çizilebilecek kutulardan aldım kitap olarak da iş bankası yayınlarından dört beş kitap aldım ama onları biraz büyüyünce okuyabilirim. Başka öneriniz olur mu
Aynen canım aldım bunlarıCanim baya bir seyler almissin. Ben de ay ay gosterilen kartlar vardi iste siyah renkten baslayip ay ilerledikce sekiller renkler degisen. Sen de almissin zsten. Gerisini zaman ilerledikce bebek buyudukce oturunca falan o anki gelisimine uygun seyler alirsin kuleler vs cok iyi oluyor renkli renkli. Çingirak, oyun halisi vs de almistin sanki.
Ya çok iyi fikir sanki instagramda birkaç kişide de görmüştüm o helyumlu balonlarıCingirakli oyuncaklar, diş kasiyicilari bu ayaklara küçük ziller var corapa dikili onlar da güzel, oyun halisindaki oyuncakları çıkartıp önüne koyabilirsin, hisirtili kitaplarla baya oynuyorlar birde yanlış olmasın 2- 3 aylık gibi helyum uçan balon. Ben ayağına bağlıyordum abartısız yarım saatten fazla oyalıyor bende çayımı kahvemi içip dinleniyordum
Helyum balon gelisimi içinde baya faydalı oluyor. Önerim her el ayağa sırasıyla bağlamak.yoksa sadece balon bağlı kısmı kullanıyor aktif olarak. Ben yanlış olmasın 2 aylıkken denedim pek ilgilenmedi sonra 2.5 gibi denedim felan ilgili surene kadar sürekli kullandım. Sağ ayak 10 dakika sol ayak 10 dk , sağ el 10 dk, sol el 10 dk şeklinde. Hareketine göre balon ayağı yukarı hareket ediyor ya farketmeden el ayak koordinasyon gelişiyor. Ayağımı kaldırdım indirdim balon hareket etti gibiAynen canım aldım bunları
Ya çok iyi fikir sanki instagramda birkaç kişide de görmüştüm o helyumlu balonlarıteşekkür ederim canım diğer söylediklerine de bakıcam şimdi
22.0-22.5 arası bence iyi ya. Aşağısı soğuk yukarısı sıcakBizim ev 22 yi gecmiyor
Helyum balon o bildigimiz helyum gazli balonlar.mi onlardan ben kormuyorum kac defa haberler de duynustun patladiklarini cocuklarin yuzleri yanmisti. O balonlari guvenilir yerden almak lazimmis ama yine de korkuyorumHelyum balon gelisimi içinde baya faydalı oluyor. Önerim her el ayağa sırasıyla bağlamak.yoksa sadece balon bağlı kısmı kullanıyor aktif olarak. Ben yanlış olmasın 2 aylıkken denedim pek ilgilenmedi sonra 2.5 gibi denedim felan ilgili surene kadar sürekli kullandım. Sağ ayak 10 dakika sol ayak 10 dk , sağ el 10 dk, sol el 10 dk şeklinde. Hareketine göre balon ayağı yukarı hareket ediyor ya farketmeden el ayak koordinasyon gelişiyor. Ayağımı kaldırdım indirdim balon hareket etti gibiama o hallerimiz o kadar komik ki felaket şaşırıyorlar. Birde ayna karşısında vakit geçirmek onlara çok ilginç geliyor.
Aaa sen çok geç gitmişsin ama 32+0 de alman lazımdı raporu beni özellikle tembihlediler en fazla 1 gün geç gel 1 gün geriye dönük yazabiliyoruz gelemesen bile telefonla arayıp hatırlat demişlerdi. Onlar da mecbur kendilerini kurtarmak için 32 olarak girmişlerdir. Ama sen istediğin zaman çıkabilirsin izne 38 i bekleme kendi 37. Haftanda başlat izniniCanım orda gebelik haftası 32 diyor ya, ben 32+6 da gittiğimde oraya 32 yazıp bıraktı. Tahmini doğum tarihi bile otomatik 1 hafta ileri attı hal böyleyken
Aynen onlara çok dikkat etmek lazım demet akalın da seneler önce yanmıştı o balonlarla aklima hep o geliyorHelyum balon o bildigimiz helyum gazli balonlar.mi onlardan ben kormuyorum kac defa haberler de duynustun patladiklarini cocuklarin yuzleri yanmisti. O balonlari guvenilir yerden almak lazimmis ama yine de korkuyorum
İzmirde 22 çok kuzu ev sauna gibi oluyor. Bizim hep sabit 20,5 ta coook soguk olursa 21 e yükseltiyoruz22.0-22.5 arası bence iyi ya. Aşağısı soğuk yukarısı sıcak
Diyetisyen günlük 15 dilim ekmek vermiş. Akşam 3 dilim yazmıştı. 2 dilim yedim şekerim yine yüksek çıktı. Artık yememeyi düşünüyorum. Diyabet doktoru sonuçlara bakıyor diyete bakmıyor. Tekrar gittiğimde diyete rağmen düşüremedin diyecek. Ben normal hayatımda ekmek yemiyorum. Diyete uymak için yedim yüksek çıktı şekerimCanim stres yapma.o da sekeri yukseltir. Bu hafta dene bakalim ne.olacak yemeklerden sonra az biraz yuruyuste yapaliyorsan yap az daha sabir az kaldi. Uygula listeyi bakalim duzelecektir insallah
15 dilim ekmek de baya çokmuş nasıl bir diyetisyen oDiyetisyen günlük 15 dilim ekmek vermiş. Akşam 3 dilim yazmıştı. 2 dilim yedim şekerim yine yüksek çıktı. Artık yememeyi düşünüyorum. Diyabet doktoru sonuçlara bakıyor diyete bakmıyor. Tekrar gittiğimde diyete rağmen düşüremedin diyecek. Ben normal hayatımda ekmek yemiyorum. Diyete uymak için yedim yüksek çıktı şekerim
Bende de çocukken izlediğim filmlerden kalma bir şey muhtemelen ama ya başka bebekle karışırsa korkusu var, doğunca takarım ben de peşine annemi eşimi birileriniOnlari ne ilgilendirir de cocugu kendi cocuklari gibi anneye babaya vermezler! Ay cok sinir oldum! Cok sacma bir uygulama. Ya baska bir is var ya da devlet hastanesi ise salagin biri boyle bir uygulama cikarmis ama bence cikaramaz! Ben de sorayim bi sali kontrolum. Boyle bir seyi kabul etmem ben. Zaten guvenemiyorum, hastanelerde neler oluyor... Ben esime kizimda beni bosver, sen kizimizin pesinden git takip et demistim kizimdayken... Simdi de oyle...
Nedense böyle şeyleri okumak bile bende stres yapıyor birisi damar yolu açma, anestezi ,iğne, ameliyathane bu kelimeleri kullanınca geriliyorum, bir çok kez anestezi aldım ameliyat da oldum önceden aslında, bıktım mı acaba niye böyle oldum bilmiyorum, yüzyüzeyken de birisi sezeryan konusunu açınca böyle oluyorum hemen kapatıyorumBenim sezeryan olduğu için sezeryan sürecimiz şu şekilde oldu, sabah erkenden hastanede yatış yapıldı odaya yerleştik işte. Ameliyat saatine yakın damar yolu açıldı, serum başlandı, sonda takildi. Ameliyathane inerken eşyalarını verdik. Doğum gerçekleşince ilk olarak çocuk doktoru kontrol etti. Sonra giydirip yanıma getirdiler yanak teması yapıldı. Babaya teslim edin dedim içerisi soğuk diye, kapıda eşime teslim ettiler sonra isim bitince bende odaya çıkmıştım.
Kordon kanını mı diyosun acaba canım ?Kızlar kök hücre saklatmayı düşünüyor musunuz?
Ben 32+3 te gittim geriye dönük hazirlayabiliyorlar onceki hamileligimde de öyle oldu. Sen raporu yazdıklarında farketmemissin sanirim hatalı girdiklerini. Şirket için de yasak bildiğim kadariyla 37 den sonra çalıştırmalari ama sisteme yanlış girildiği için olan sana olacak canim boşuna gec çıkacaksın izneBenim iş yoğunluğumdan 32+6da raporu almaya gidebildim. Gittiğim gün 32 haftalık diye girdiler. Fakat sistemde dediginiz gibi sat yazıyor. Sata göre 32+6 daydım. Şimdi rapor bitiş tarihi sata göre 37+6çıldırmamak elde değil.
32+6 da aldim. Sgk sistemi 32+0 ile 32+6 arasında fark görmez , biz 32nin hangi zamanında gelirseniz gelin 32 diye sisteme giriyoruz dedi sekreter hanım
Canım orda gebelik haftası 32 diyor ya, ben 32+6 da gittiğimde oraya 32 yazıp bıraktı. Tahmini doğum tarihi bile otomatik 1 hafta ileri attı hal böyleyken