2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ya bende baya genişledi o kahverengi kısım bebek hepsini emebilecek mi
Alabildigi kadar vermekte ise yarar,hormonlara bagli hepimizde o halka genisledi zaten.Yumusaak bir doku oldugu ocin azicik iki parmaginla makas seklinde yapip bebegin agzina verdigin zaman cogunu aliyor zaten.
Kesinlikle cok onemli,ilk zamanlar sarilik riski de oldugu icin bol bol anne sutu almalari lazim ama malesef sezeryan dogumlarda ilk gunlerde o sut olayi sıkınti olabiliyor bu durumda mama desteginden de kacmamak lazim.

Benim ilk dogumum pandemi doneminde (2020) olmustu,genel anestezi ile sezeryana alinmistim,uyandigimda dogumhanenin kapisinin onundeydim,uzerim ortulmus varis corabi giydirilmisti,on bes yirmi dk orda bekledikten sonra odaya aldilar,benden once bebegimi giydirip odaya cikarmislardi.Bunda insallah bir sorun olmazsa spinal olsun istiyorum en azindan dogumdan sonra ilk benimle ten temasi kurar bebegim

Canım kordonu asılıyor olabilir

Spinal de öyle kucağa bebek vermek gibi bir durum olmuyor canım, yanak temasi oluyor sadece

Benim de kafası aşağıda ayakları üstte gobek çevreme ve vurunca acıtıyor, sanki yukardan aşağı ayağını çekiyor gibi
Benimkinde kafası aşağıdaydı en son zaten benimkinin kafası sürekli aşağıdaydı o nasıl bir rahat etme şekliyse artık anlayamadım
B

Benim de öyle ve hic rahat değilim ağrıdan
evet göbeğimi avucumla kapatıyorum çıkacak diye elimi de zorluyor sankş alıyor gibi itiyor:)
Doğum pozisyonundaysa ayaklarıyla yapiyo canım. Ancak rüyada olur öyle şeyler bnimki de bugün sağ tarafıma çok yüklendi totosunu mü koydu napti anlamadım bildiğin avcumla tuttum
ben de avucumla tutuyorum acıtmasın vurmasın itelemesin diye elimi de iteliyor. Zaten hamileyken rüyalarımın saçmalık seviyelerini yaşıyorum kaş defa göbeğimden ayağının elinin çıktığını gördüm. Geçenlerde de oğlum olmuş yeni ama 4/5 yaşlarında yaramaz yerinde durmuyor ben de emzirmeye çalışıyordum onu ne çabuk büyüdü diyorum bir de
Ye gitsin canım şifaa olsun Tansiyon ve şekerini etkileyecek bir durum olmadıktan sonra alınan kilolar geri verilir diye düşünüyorum tabi bu durum tamamen duygusal bilim olarak bilemiyorum
Bilmiyorum ki etkilemiyor ana şekere 2 defa bakıldı sürekli tansiyon ölçüldü hep normal bizde genetik diyorum anlamıyor doktorum da karşlerimde öyle hamileyken ödem oluyor bütün vücudumuz hemen veriyoruz doğumdan sonra. Ortanca ablam 40 kg aldı. Ben öncekinde 30 ikiz kardeşim 27 yani hafi ben affetmedim yedim onlarda mı aynı yahu zaman 4,5 ay gezdim kusmalarımdan bulantılarımdan serumla beslendim.
Canım doğuma giderken odada ailelerden birisi kalıyor mutlaka. Ya da çıkan anahtarsa kitleyip yanlarına alıyorlar anahtarı. Ben iç çamaşırsız gitmiştim önlükle. Sonra uyandığımda altımda bez seriliydi hasta bezi. Kanamam olmuştu. Hemşireler temizlediler çamaşırımı girdirdiler içine gazlı bezle kalın ped yapıp koydular kanama gelirse geçmesin diye. Ondan sonra zaten nir kaç saat sonra yürümeye başladım kendi pedimi kendim taktım oturup kalkarken zorlandım sadece WC ye onda da annem yardımcı oldu sağolsun.
Canım kordonu asılıyor olabilir
offf bilmiyorumcanım ama sanki ayağı var ittiriyor orayı resmen tepe oluşuyor ondan sonra kayak yapar gibi de kaydırıyor zilli:)))

Benim sezeryan olduğu için sezeryan sürecimiz şu şekilde oldu, sabah erkenden hastanede yatış yapıldı odaya yerleştik işte. Ameliyat saatine yakın damar yolu açıldı, serum başlandı, sonda takildi. Ameliyathane inerken eşyalarını verdik. Doğum gerçekleşince ilk olarak çocuk doktoru kontrol etti. Sonra giydirip yanıma getirdiler yanak teması yapıldı. Babaya teslim edin dedim içerisi soğuk diye, kapıda eşime teslim ettiler sonra isim bitince bende odaya çıkmıştım.

Kızlar bilinçsizce şakın pompa kullanmayın. Sütünüz en geç 3. Günün sonunda gelecektir. Mama kullanın o vakte kadar ama emziğinde sürekli ki beyne süt ihtiyacı var mesajı gitsin hemşerim çocuğunuzun çenesi kuvvetlensin. Ben oğlumda elekirikli ve manuel pompalardan aldım ve sürekli sağdım oğlum sarılıktan dolayı hastanede yatmıştı ve 3 gün boyunca sütüm de gelmeyince sağma hatası yaptım lakin sonra sütü kontrol edemedim o kadar çok sütüm geliyordu ki anlatamam hemşerim tazikli ve tazyikli olduğu içinde çocuk emmek istemiyordu, mastit oldum 4-5 defa çok kötüydü Sonra sütüm azalsın diye lahana haşlayıp göğsüme sardım, ada çatı içtim hem sütüm dengeli gelsin diye. Süt çok olunca kalitesi de düşüyor haliyle. İnş o hatayı bu çocuğumda yapmıycam. Çocuğum zayıf kaldı alerjikte bi çocuktu zaten. Çok kötü tecrübelerdi sabah kalkınca yatağın çarşafı ıslanmış oluyordu sütten düşünün artık. Şakın gereksiz yere sağım yapmayın

Yok annemle kayınvalidem elimi sürdürmez zaten sağolsunlar ben de yapabildiğim kadarıyla yardımcı olurum artık
Bir komutan edasıyla başlarında dururum diyosun Bana da sürdürmüyor annem ama komutan kaldı adım
Geçen gün hastaneye gittiğimde odalara bakayım dedim kadın sezaryenmiş eşyaları odadaydı yerleşmişti kendi neredeydi bilmiyorum

Benim de tam tersi bir tecrübem oldu, sütüm gelmedi ve doktorum onermedigi için sagmadim ama bebeğim birkac gun kilo alamadı sütüm azmış çünkü, sağsam belki daha çok gelecekti. Yani herkeste süt bol olmuyor maalesef, bir gün beklenebilir ama gelmiyorsa bence sagmak lazim. Mama takviyesi tabiki verilebilir ama anne sütünü çoğaltma imkanı varken onu tercih ederim

Biz de teslim olayi olmadi iste. Cocuk doktoru muayene edecegi odaya almis. Camdan bu sureci esim ve anneler de izlemis. Ben asagi ince kizimi odaya getirdiler.

Ben de nerde okuduysam sagmanin cok önemli olduğu yazıyor sağ göğüs emziriliyorsa sol göğüs sagilmali süt boşaltımi olmali ki beyne süt üret mesajı gitsin diye. Sonraki emzirmede de solu emzirip sağı sağma şeklinde hatta sütü çok az olanlar için power pump diye bi uygulama var ilk sağmada on beş dakika sağ, daha sonra on dakika bekle beş dakika sağ, on dakika bekle, beş dakika sağ diye devam edecek şekilde. İlk etapta bebeklerin çekme gücü çok kuvvetli olmadığı için ve memeyi iyi bosaltamadiklari için süt üretimi gecikebiliyormus

Hatta şunu paylaşmıştım arastirmalardan aldığım notlar doğumlar yaklaşmışken tekrar alintilayim

Oyle bir vakumluyor ki masallah emer merak etmeyin ne guzel iste o siyah kisim genis olunca daha az yara olma ihtimali. Boyle bebegi yukarida yutup agzina iyice siyah yerlerden verince bi tuttumu tadini aldimi ayirabilecene ask olsun
Ayy yerim yaa İyi bari uygulamaya geçince aklımda bulunsun sağol canım

kızlar göbeğinde çatlak oluşan var mı? varsa ne zaman başladı çatlak oluşumu?

kızlar göbeğinde çatlak oluşan var mı? varsa ne zaman başladı çatlak oluşumu?
Benim yan simit bölgemde 2 hafta evvel çatlama oldu. Bi 3 gün evvel de kasık kısmına yakın alt göbekte çatlama oldu. Zaten bu çatlayan yerlerim çok kaşınmıştı boş bulunup kaşıdım hatır hatır. Şuanlık başka yerde yok olmaması için yağlıyorum hergün ve kaşımıyorum artık. Oluşan çatlaklara da belki iyi gelir diye kantaron yağı sürüyorum. Hücre yeniler belki

kantaron yağı umarım iyi gelir çoğu şeye iyi geliyor, ben lierac kullanıyorum henüz oluşmadı, umarım da oluşmaz ama son dakika oluşan çok insan varmış 35. haftaya giricem. gerçi benim annemde de olmamış genetik diyenler de var ama ne kadar doğru bilmiyorum

Şöyle söyleyeyim benim annem de gebelik çatlağı çok var göbek bel çizgi çizgi hep. Ben de ergenlikte çatladım hep vücudum meğillidir. O yüzden hep ilk gebeliğimde çatlak oluşumu bekledim. Fakat tek bir çatlağın bile olmadı. Çünkü gebelik boyunca 9-10 kg civarı aldım göbeğim çok büyük değildi. Bu durum tabi beni cesaretlendirmek olacak k ikinci gebeliğimde hunharca kilo aldım şuan itibariyle 18 kg almış durumdayım. Ve iki gebelik arası kısa süre olduğundan göbeğim büyük. Ben daha 6. Ayımdayken insanlar beni 8 aylık sanıyordu. Dolayısıyla bu sefer çatlamalar oluştu.

sanırım benim de sizin ilk hamileliğiniz gibi çok karnım çıkmadı zaten rahmim biraz gerideymiş belki ondan da olabilir aman bir şey olmaz ya benim oluşsa da önemsemezdim, sadece merak ettim oluşan var mı diye oluşsaydı da bir önemi yoktu :) doğumdan sonra emzirince kolay kilo verilir diyorlar ben tartıya çıkmıyorum 2 aydır moralim bozulur diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…