Kuzum 4 saatte bir parasetamol - ibuprofen dönüşümlü olarak veriyoruz ama ilaçtan sonra 3.saate gelincecanım kızın nasıl oldu ateş kontrol altına alındı mı ?Rheaa
Ay evet akşam farkettim bir ara foruma gördüğümde bakım uyarısı verdi birkaç dakika sonra girince kullanıcı kısmın normal siyah renge döndüğünü gördüm ve içimden hele şükür dedim demekki çok fazla kişi rahatsız olmuş bu durumdanfarkettiniz mi kullanıcı adındaki pembeliği düzeltmişler en azından kim ne yazdı görüyoruz
canım 32+0 da gittiğimde 2 kilo 43 cm dedi haftası ile uyumlu dedi bence abartmış doktorun haftada 200 gr alıyorlar genelde ben şu anda 34+3 üm muhtemelen 2500 gr olmuştur. Ayrıca genetik de çok etkili kızım 38+3 de 3600 gr 52 cm doğdu kemikli yapılı bir çocuk eşim ve bende öyleyiz. doktorum buda muhtemelen o civarda doğar dedi stres yapma kendine canım bence.Kızlar size bir sorum var, annenin beslenmesi ile mi alakalı sizce bebeğin kilo alımı. Yoksa genetik mi. Bugün kontrolüm vardı doktor 2 hafta önde dedi, sen nasıl taşıyacaksın böyle giderse falan dedi 2300 olmus kilosu, boyu 44 cm. Ben de 54 cm doğmuşum
çok geçmiş olsun canım bizde 4 gün çektik kızımla da ilacı verince rahatladık antibiyotiksiz atlatamıyor çocuklar.Çok geçmiş olsun canım şimdi nasıl kuzucuk? Kendine kızma sakın inan hamilelikten midir nedir bende fe çok unutkanlık oldu ve sakarlık elimde tuttuğum şeyi tutamıyorum düşüyor sanki. Benim kozda hasta geceden beri ateş düşmedi Covit influenza vs değil test negatif idrar yolu enfeksiyonu ve crp si yüksek çıktı gıcık öksürüğü gibi bir de. Hep öksürdü. Tüm gün hastanedeydim gerçekten de çok bunaldım bugün moralim çok bozuldu o an kendini düşünmüyorsun sürekli yanındaki çocuğu düşünüyorsun. Allah yardımcımız olsun kimseyi hasta yağıp hastanelere düşürmesin inşallah
Gerçekten canım kendimi inan düşünmüyorum resmen. Ne iştah kaldı bende ne birsey. Kız yemiyor ben yemiyorum resmen. Şuan ateşini 39 a kadar düşürebildim ateş düşürücü verdim ama yok
Bekliyoruz gerçi şurup vereli daha 46 dk oldu. Yükselirse direk acile .
çok geçmiş olsun canım düşmeyen ateşte bu ara beta ve influenza çok yaygın olduğu için direk onlardan şüpheleniliyor en kısa sürede toparlanır inşallah ama sende can taşıyorsun ve kızına bakmak için senin sağlığına dikkat etmen gerekir ihmal etme kendini de bir evde anne hasta olunca tüm sistem çöküyor çünküCanım durup dururken mi beta da kusma oluyor bizde sadece ağladığında 1 defa oldu bugün. Ateşi hiç 40 a çıkmadı. Tam belirtileri de yazmıyor beta nin hiçbir yerde. Ateş düşürücü verince düşüyor mu mesela? Doktoruyla konuştuk az önce yine 39 a gelirse tedbir amaçlı enfluvir başlayalım dedi. Beta da çok bulaşıcı bir hastalık malesef
çok güzeller canım Rabbim giydiği günleri görmeyi de nasip etsin inşallah sağlıcakla gelsinlerBizim de hastane çıkışlarımız geldi teyzelerimiz
Yavaş yavaş ben de hazırlanmaya başlıyorum artık
maşallah canım senin herşey netleşti bakalım bizde durumlar ne olacak bende yarın gideceğim bakalım ne kadar oldu oğluşum merak içerisindeyim.Kızlar bu arada kendi doktoruma da randevum vardı kızımın sonuçları çıkana kadar ds oraya gittik. Tam tarih netleşti 16 şubatta doğum. Beneğin suyu boyu kilosu çok iyi dedi
35+2 oldum bugün
Boy 49 cm
Kilo 2680 olmuş Nst de iyi gözüküyor dedi.
Çok şükür ondan yana sıkıntı yaşamadım en azından bugün.
çok geçmiş olsun canım Rabbim şifa versin inşallahÇok geçmiş olsunbenim miniğimin de az önce ateşi 39.8 leri gördü dolvenle yeni düşürdüm biraz başında nöbetteyim bu gece bende
yaşadığın kayıplara çok üzüldüm canım benimde 2 tane var kaybım o yüzden seni çok iyi anlıyorum . Ama bak bu sefer çok güzel ilerlemiş haftan her şey de yolundaymış kendini strese sokma Allah korusun olacak birşey varsa bu senin elinde değil sen kendini olumlu şeylere yönlendir iyiye odaklan Rabbim sağ salim bebeğini kucağına alacağın günü de nasip etsin inşallahCanım kadınlar, güzel anne adayları…
Son günlerde beni inanılmaz bir korku , endişe aldı ve böyle şeyleri yaşayan var mı sormak istedim. İlk çocuğum olacak ve bundan önce 3 kez 8-9 haftalık kayıplarım oldu. Kan pıhtılaşması ile alakalı. Şimdi şükürler olsun iyi gidiyor herşey. Fakat …
İnsanın içinden kaybetme korkusu bir türlü gitmiyor. 32. Haftamdayım ama plasenta ayrılması gibi birşey olursa diye ödüm kopuyor. Üstelik sinsi birşeymiş ve bazen nedeni bile olmuyormuş. Bu korkumu nasıl aşacağım? Her hafta doktora gitmeye karar verdimSizler ne yapıyorsunuz merak ettim.
Teşhis ne peki canım inşallah bir an önce toparlanır minik kuzucukKuzum 4 saatte bir parasetamol - ibuprofen dönüşümlü olarak veriyoruz ama ilaçtan sonra 3.saate gelince
hop Yükselmeye başlıyor yinede. Hastanede zaten çok zor düştü tam düşmedi bile 38.0 ile taburcu olduk reçete ilaçlarına başladık. Ama ben pert ben iptal geçen gece 0 uyku, bugün gündüz sadece 2.5 saat uyudum, akşam yine uykusuz sabah 1-1.5 saat uyudum. Ateş düşürücüyü verdim biraz bekliyorum kahvaltı hazırlayıp arada antibiyotiği vereceğim.
Merhaba, balık etkilemiş olabilir. Süt eğer Uht süt ise korkulacak bir şey yok. Halk arasındaki yanlış bir inanış yoğurt balık zehirlemesi. Artık sütler ve yoğurtlar pastörizasyon/ Uht aşamalarından geçiyor. Ama balıkların hiç bir garantisi yok. Sıcak havalar, avlandıktan sonra balığın uzun süre maruz kalmaması gereken bir etmen. Balığın; istiflenme ve taşıma sıcaklıklarında hassas davranılması gerekiyor. Hafif, mideyi yormayacak asit içeriği az gıdalar vermeye çalışın, bol su alımına da özen gösterin. Çok geçmiş olsun.Kızlar saçma sapan bir gece yaşıyorum. Yani bir yanım kendime aşırı kızıyor bir yanım daha çok kızıyor. tüm gece resmen kirpik üstüne kirpik koymadım hala da öyle. Neyse akşam kıza balık yedirdik. Deniz baliklarina alerjisi var diye tatlı su yiyebiliyor sadece bizde Deniz balığı yedik. Saat kaç gibi diyim 7.5-8.00 gibi. Sonra gece uyumadan acıktı gece maması yaptım. (Pirinç unu,süt, muz, badem vs) ben unuttum balık yediğimizi yaparken de yedirirken de. Neyse Kız yedi uyudu, yarım saat sonra kalktı başladı kusmayao zaman benim çanlar devreye girdi nasıl balık üstüne süt verirsin diye. Sonra da ateşi yükseldi. 37.5-38.5 atası düşüp yükseliyor aniden. Yatmadan önce birde dışım ağrıyor dedi diye dolven vermiştim tabi onu da kusunca pes pese ilac veremedim. Başında nöbet tutuyorum halen çocukta telef oldu bende telef oldum. İkinciye kussaydi hastaneye gidecektik ama yok, kalkıp kaç defa şu icti vs. Sadece ateş var. Birde idrari koyu yaptı bayağı. Zehirlenme danışma hattını aradım emin olamadım diye ordan da ikisi birleşip zehirlemez dedi ama ateş için bir şey diyemedi idrar koyuluğu için kustugu için vucutta su azalmıştır bol bol su içsin dedi. Tekrarı almadığı için hastaneye gitmedik bir yanım aşırı panik bir şey olacak korkusu, diğer yanım gayet sakin ama içim hiç rahat değil
allah kolaylık versin canım senin dinlenememen de kötü olmuşKuzum 4 saatte bir parasetamol - ibuprofen dönüşümlü olarak veriyoruz ama ilaçtan sonra 3.saate gelince
hop Yükselmeye başlıyor yinede. Hastanede zaten çok zor düştü tam düşmedi bile 38.0 ile taburcu olduk reçete ilaçlarına başladık. Ama ben pert ben iptal geçen gece 0 uyku, bugün gündüz sadece 2.5 saat uyudum, akşam yine uykusuz sabah 1-1.5 saat uyudum. Ateş düşürücüyü verdim biraz bekliyorum kahvaltı hazırlayıp arada antibiyotiği vereceğim.
erkek olursa ALİ artık yapacak bişey yok n harfini sileceksinKızlar günaydınrüyamda bebek doğmuş ama erkekmiş hayatımın şokunu yaşadım nasil ya her şeyi pembe aldım tüllü dantelli diyorum çikolatasını kapı süsünü yaptırdım isme de altı ayda karar verdik zaten bu bebegin adı ne olacak bir de şimdi sünnet falan çıktı basıma diyorum kabus gibiydi uyandığımda nasil rahatladım anlatamam
Ahahahha eşim de böyle dedi sabaherkek olursa ALİ artık yapacak bişey yok n harfini sileceksin
Nabzın yüksek mi canım benim bazen nabız yükseliyor 105 falan oluyor o zaman böyle hissediyorum normalmiş ama doktora sormustum2 gündür nefesim daralıyor sanki aldığım oksijen yetmiyor işyerinde camı açıyorum sürekli psikolojik mi fizyolojik mi bilemedimböyle bişey yaşayan var mı ?
yok canım tansiyonum normal akciğerlerime baskı oluyor anlamadımNabzın yüksek mi canım benim bazen nabız yükseliyor 105 falan oluyor o zaman böyle hissediyorum normalmiş ama doktora sormustum
Benimde bi kaç haftadır oluyordu ama son 3 gündür daha fena yatamıyorum bile sanki nefes aşağı gitmiyor bebeğin pozisyonu ile de alakalı ama bende kansızlık var doktor o da yapar dedi2 gündür nefesim daralıyor sanki aldığım oksijen yetmiyor işyerinde camı açıyorum sürekli psikolojik mi fizyolojik mi bilemedimböyle bişey yaşayan var mı ?
Bebekler gelmeye başlıyorKızlar bu arada kendi doktoruma da randevum vardı kızımın sonuçları çıkana kadar ds oraya gittik. Tam tarih netleşti 16 şubatta doğum. Beneğin suyu boyu kilosu çok iyi dedi
35+2 oldum bugün
Boy 49 cm
Kilo 2680 olmuş Nst de iyi gözüküyor dedi.
Çok şükür ondan yana sıkıntı yaşamadım en azından bugün.
Merhaba bende park hospitalda Dr Ayşe Nur çümene gidiyordum Doğum iznine ayrıldı. Şimdi Filiz hanıma gidiyorum Gözde hastanesinde ama doğumu Urfa’da yapıcam benim riskli gebelik hemotologum Urfa’da olduğu için acil bir müdahale gerekirse diye Urfa’da yapıyorum doğumumu.
Evet doğru kansızlık tedavisi gördüğüm zaman da çok oluyordu bende nefes darlığı baş dönmesi. Ama şuan kansızlık sorunum yok galiba bebeklerin iyice büyümesi ile alakalı organlar sıkışıyormuşBenimde bi kaç haftadır oluyordu ama son 3 gündür daha fena yatamıyorum bile sanki nefes aşağı gitmiyor bebeğin pozisyonu ile de alakalı ama bende kansızlık var doktor o da yapar dedi
Doktor zaten kendinden geçmiş kimbilir kaç hasta baktıTeşhis ne peki canım inşallah bir an önce toparlanır minik kuzucuk
İyice yukari çıktı bebekler nefes almayı çok etkiliyor bu durum sanki ciğerlerim %50 kapasiteye dustu gibi geliyor. Doğuma yakın bebek aşağı inince düzelecek canım2 gündür nefesim daralıyor sanki aldığım oksijen yetmiyor işyerinde camı açıyorum sürekli psikolojik mi fizyolojik mi bilemedimböyle bişey yaşayan var mı ?