2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Canim enfeksiyon vardir agzim agriyor diyor mi enfeksiyon olmasa ates yukselmez gul suyu sur anlina kulak arkasina koltuk altina. Ayaklarina da limonlu corap giydir ates alir. Ama enfeksiyon var ki ates cikiyor gotur bence acile gece gitmesi daha zor
Dişini gösteriyor genelde canim, ikinci azilardan 2 patlattı, 3.de kabarmış. Sürekli elinde ağrı kesici alıp diş acıııi deyip getiriyor.

Canım leblebide karbonhidrat grubu yani şekeri yükseltiyor onun yerine fındık/fıstık/badem gibi yağlı tohum dedikleri grubu öneriyor bana diyetisyenim bide akşamları genelde meyve ara öğünü yapıyorum meyve de yeşil elma ayva dalan diğerleri hep şekerli

Kuzum bimde de var şekersiz çikolata stevialı o da pek yükseltmiyor ama yine de kaçırmamak lazım bide ülkerin şekersiz gofreti çıkmış fındıklı ben arada onunla kaçamak yapıyorum

Çok geçmiş olsun benim miniğimin de az önce ateşi 39.8 leri gördü dolvenle yeni düşürdüm biraz başında nöbetteyim bu gece bende
Çok geçmiş olsun bizde acilde musahadedeyiz. Biz dolvene rağmen yeterince düşüremedik üstüne duş aldirdik ama biraz düştü oda 38.3 e kadar sonra bir anda 39 + lara çıktı. Burda farklı tür ilaç verdiler düşer dediler ama 38.5 tan asagi inmiyor şuan. Beklemedeyiz bakalım

Ah vaktim olsa da yapsam keşke en güzeli o, inşallah önce kızın iyileşsin sağlığınıza kavuşun müsait bi zmnında paylaşırsın belki tarifini.
Canım aslında çok kolay. Şimdi ilaçlarla ateşi düştü uyudu bende başındayım nöbetçi
Aklımdayken paylaşayım canim,
Yarım su bardağı ham kakao yağı (erimiş hali yarım su bardağı olacak ) 2 yemek kaşığı ham kakao tozu 4 yemek kaşığı elma suyu konsantresi (isterseniz arttip azaltabilirsiniz tatlı seviyenize gore) ekleyip karıştır. Ben içine ilave olarak yarım saat önceden sıcak suya koyup beklettiğim bademlerin kaplarini soyup bıçakla ince dilimler halinde kesip içine atıyorum ek olarak. Güzelce karıştır çikolata kalıbına döküp doğru dolaba
Bir arkadaşım aynı tarifi elma suyu konsantresi yerine hurma/ Trabzon hurması ekleyerek yaptım gayet güzel oldu dedi ama ben denemedim de tadına da bakmadım o yüzden nasıldır bilemiyorum.

Canım genetik daha baskın oluyor diye biliyorum. Ayrıca doktorun niye öyle demişki gayet normal kilosu bu haftalarda benimde 2100 dü normal dedi gayet. Sen sıkma canını gayette taşırsında bebeğini

Canım kadınlar, güzel anne adayları…

Son günlerde beni inanılmaz bir korku , endişe aldı ve böyle şeyleri yaşayan var mı sormak istedim. İlk çocuğum olacak ve bundan önce 3 kez 8-9 haftalık kayıplarım oldu. Kan pıhtılaşması ile alakalı. Şimdi şükürler olsun iyi gidiyor herşey. Fakat …
İnsanın içinden kaybetme korkusu bir türlü gitmiyor. 32. Haftamdayım ama plasenta ayrılması gibi birşey olursa diye ödüm kopuyor. Üstelik sinsi birşeymiş ve bazen nedeni bile olmuyormuş. Bu korkumu nasıl aşacağım? Her hafta doktora gitmeye karar verdim Sizler ne yapıyorsunuz merak ettim.

Aaaaaa gerçekten mi ? Dr bana kalp krizi geçirirsin dedi biliyor musun? Allahım zaten panik bi insanım yahu yemin ediyorum yağlı bir şeyde yemiyorum ne katı ne sıvı, kolesterol sen sonra neredeyse yağı 0 indirdim
Bana aynen soyle yazmis "kolestrolleri yoksayabilirsin,gebelik hormonlari yuzunden boyle cikmis." Ama netten bakinca ben de benzer seyler okumustum,felc,kalp krizi gibi seyler cok korkmustum ama oyle degilmis.

Canım allah korusun, önceden kötü deneyim yaşayan anne adayları daha hassas oluyor bu süreçte çok normal. Hormonlarımız da bizi daha fazla endişeye sevk ediyor. Ama şöyle düşün ''endişe ederek olacak olan hiç bir şeye engel olamam'' yani bazı durumlar bizim elimizde değil o yüzden olumsuz düşünmek yerine iyiye odaklanmaya çalış. Ve seni rahatlatıcaksa kontrollerini sıklaştırman tabi daha iyi olur. Allah korusun hiç birimiz yaşamayalım böyle şeyler. Az zamanımız kaldı rabbim hayırlısı ile bu süreci de güle oynaya geçirmeyi nasip etsin hepimize

Hep kendini hersey yolunda gidiyor diye motive et canım, kötü şeyler düşünmek kötü şeyleri çağırıyor gibi geliyor bana. O kaybetme korkusu hiç geçmiyor bebek doğunca ona bir şey olma korkusu yer alıyor yerine. Ben düşünmemeye çalışıyorum aklıma olumsuz hiç bir şey getirmemeye. Takıbinizi yapan doktor her türlü karşılaşacağı soruna karşı en ufak belirtileri bile göz ardı etmeyecektir bu durumda doktora güvenmekten başka malesef çaremiz olmuyor. 32.haftada plesanta ayrılması, ne bileyim doğum anında kordon dolanması, doğduğunda menenjit geçirmesi, emeklerken ilerde üzerine eşya düşmesi, yürümeye başlayınca bir anda yola fırlamasi ,ağzına siz görmeden ufak bir şey atıp boğazına kaçması vs vs diye başlayınca liste o kadar çok üzüyor ki ve annelik zaten zorken daha da delilik haline dönüşüyor cidden. O yüzden siz size düşen görevleri eksiksiz yaptığınızda doktorumuz üstüne düşen görevi eksiksiz yaptığında zaten en ufak bir değişim farkediliyor. Ayrıca bu tarz yani plesanta ayrılması çok ufak bir durum değil mutlaka belirti verir kanama, ağrı gibi. Olağan dışı bir durumda soluğu doktorda alacağız. Aynı şekilde bebeğin hareketlerinde azalma olduğunda veya hiç hissetmedigimizde anında doktora gittiğimiz gibi...
Eğer her hafta doktora gitmek sizi rahatlatiyorsa her hafta gidin bebisi daha cok görürsünüz
Kötü yaşanan tecrübelerden sonra bu tarz endiseler olması ayrıca cok normal ama bir noktada endişelerin önüne geçmeniz gerekecek yoksa bu sürec sizi çok yıpratır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…