Benim 29+1 de 38 cm ve 1264 gr dıBende görünce diyorum kızım başta minikbirtostostunŞimdi minyonbikızsın sizinkilere göre kilo ve boy olarak daha düşük ama olsun sağlığı yerinde olsun o yeter
Canım ben aldım iki takım bir de evde düğmeli suwenden aldığım var. Hatta geçen gün burda mi başka başlıkta mı tam hatırlamıyorum ama biri paylaşmıştı babymalldan pierre cardin lohusa pijaması diye ben aldım cok ucuzdu söylemiyim fiyatını gülersiniz o derece komik bi rakamdıAllah razı olsun diyorum her aklıma geldiğinde şimdi zam gelmiş ama o haliyle bile piyasaya göre ucuz birazdan paylaşırım.
Allahım sana mükafatını en güzel şekilde nasip edecekti bu kadar uğraştan sonra ki etti de bencee çok şükür
O ölçüleri hiç duymadım canım 90/190 baza ölçüsü gibi ya sen bir daha ayrıntılı bak istersen. Ben ikeadan aldığım beşiğe 60-120 yataş twiniy sünger aldım.
Hahahaha şoklardan şok begenicezBakalım doğumda bizi nasıl bi elektroşok bekliyoama şimdilik bunu hiç düşünmeyelim o an bakarız çaresine
1kadın1erkek de demet evgarın doğum sahnesi geldi aklıma ben küfür nedir bilmem diyip sancıyla tüm küfürleri saydırıyoduben de kendimi biraz öyle görüyorum hadi hayırlısı
Kalmaz canim hayirlisi ile. Doğumdan sonra halsizlik yapar çok kansızlık, doğumdan sonra ugrasacagina simdiden halletNe olur ne olmaz diye çantama bi tane poşet atıcam mutlaka umarım gerek kalmazKanım 5den 9a yükselmiş ama yinede yeterli gelmedi. Doğumda neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz şimdiden tedbirimizi alalım doğuma az kaldı dedi inşaAllah normale döner serumla
Çok şükür canım benimAllahım sana mükafatını en güzel şekilde nasip edecekti bu kadar uğraştan sonra ki etti de bencee çok şükür
Öylemi cevap için teşekkür ederim canımsen pozitif eşin negatif ise kan uyuşmazlığı olamaz canım...senin negatif eşinin pozitif olması gerek.
canım benim arkadaşımda oldu, damardan verdiler demir çok bulantı yapıyordu, çokta rahat etti hiç bulantısı falan da olmadı...midesine de dokunuyordu kan hapı böyle çözdüler...
Merhaba benim de 37. Haftam 13 Şubat doktora 6 Şubat'ta 5 gün rapor yazar mısın dediğimde yazamam dedi çünkü 32. Hafta 13 şubata kadar çalışır raporu verdim şimdi o tarihler içinde iş gormezlik raporu yazamam dedi ama çok tatmin olmadim bakalım siz alabilecek misiniz
canım bana söylenen 32 haftalıkken çalışır raporu aldıktan sonra artık hiç bir şekilde rapor alamazsın çünkü isteğe bağlı çalışıyorsun istersen çıkabilirsin eğer rapor alırsan aktarımdan kesilir dediler sen iyice araştır istersen.Ben kadın doğumdan değil, sağlık ocağından alırım inşallah diyorum. Çalışamaz iznini vakti gelmeden yazmazlar bence de
ayyy maşallah büyüdüler iyiceKızlar kontrolden çıktım. Kilosu 2.300 boyu da 45 cm. Gelişimi haftasına oranla üst persentilden ilerliyor hep %70-%90 arası. Hatta ultrason kağıdında tahmini doğum tarihleri vs yazıyor benim işte haftasına göre, femur boyuna göre ne vs, birinde 13 şubat yazıyorhafta olarakta 36 hafta ile uyumlu yani 3.5-4 hafta ileri gelişimi. Kızımda hep önden ilerlemisti. Boyu uzun olacak dedi esime benzeyecek sanirim. Annesi mantar 1.60 baba 1.90 .Hiçbir sıkıntı sorun yok, gayet iyi hersey dedi. Doktor regl tarihine göre 39.haftada sezeryana kararlı haftası ileri olması sorun değil bekleyeceğiz dedi. Eğer o haftaya kadar sancı çıkarsa durduracagiz , ama su-kanama olursa hemen alacağım dedi şimdi ben kendimi regl tarihine göre mi ayarlasanmmm yoksa bebek önde ya 36 hafta ile.uyumlu onu baz alıp ona göre mi ayarlasam işlerimi
hafta sonu bende kızımın küçüklerini falan seçtim ayakta çok dolaştım herhalde gecelerim resmen zehir oldu oturduğum yerden kalkamıyorum yatakta yan dönemiyorum sanki bacaklarımı 2 ye ayırıyorlar gibi artık her şey zorlaşmaya başladı canım çalışırken bence dinleniyoruz evde yapacak iş hiç bitmiyor ya haftaya da hastane çantası falan hazırlayacağımBugün ben bittim kızlar makyaj masami indirdim bir sürü çöp ayikladim, tv dolabini indirdim düzenledim annem hala kilerde ugrasiyor belim pert
9 aralık 27+4 1270 gr 37 cmKızlar benimle aynı haftalarda olan annislere birsey danisacagim, bebislerin ocak ayı ve şubat ayı (4 hafta aralikli) boy kiloları ne kadardi.?
oluyor canım özellikle de akşamları çok yaşıyorum gün içinde de oluyor ama akşamları daha çok oluyor.Ben yürüdükçe kasılmalarım oluyor gibi bebek bi yere toplanıyor top gibi gevşemesi 30 saniyeyi falan buluyor sizlerde de oluyormu bu ya ?
canım doktorum eşimin ve benim kan gruplarımızı sordu ama doktor unutmuş da olabilir önemli bir konu ihmal etme bence sen sor.Kızlar merhaba benim bugün kontrolüm vardı 33. Haftadayım çok şükür kontrol güzel geçti ama bize kan uyuşmazlığı kesti yapılmadı soracaktım unutmuşum 2 hafta sonra gideceğim tekrardan acaba doktor ekrandan kan gruplarımızı falan görüyorda mı bir şey demiyor illa hatırlatmam mı lazım özele gidiyorum bir de bilemedim kafam karıştı yapılmayan da var mı
canım benim kızımda yandaki bebeğe şırınga ile verdiler mamayı kızım 3 günlükken rahatsızlandı küveze aldılar gündüzleri 3 saatte bir emzirdim akşamları da süt sağıp bıraktım hep biberonla verdiler ama meme reddi de yaşamadım ayrıca 6 aylıkken işe döndüm hep sağıp bıraktım 23 aya kadar emzirdim meme reddi yine yaşamadım bebekten bebeğe de değişebilir bir durum bence.Canim ben biberon koydum hatta kayinvalidem de hastanede iken biberonla vermeyin vs dedi ama kimseyi dinlemedim cunku ablam ilk bebeginde kasikla verdi yarisi agzinin kenarindan akip gidiyordu. Ac kaldi sarilik oldu falan baya ugrastilar en son bakti olmuyor biberonla verdi. Oglumda sadece 3 gun biberon kullandi sonra memeyi iyice cekecek guc gelince sutum da artinca demek doymaya basladi mamayi hic kabul etmedi. Emziriyordum sonra arkasinda 30 cc lik mama veriyordum ki ac kalip sarilik olmasin. Gercekten.oyle akillilar ki doymaya baslayinca kendileri istemiyorlar.
İyi bari tamam canım cevabın için teşekkürlerYok canım ama kan önemli yükselmiyor ise takviye şart bence. Miden bulanmaz korkma kendini şartlama yanına çöp poşeti alırsın yine için rahat eder kusarsan diye. Fiyatı da ne kadar yüksekmiş yaAllahtan rapor çıkarmış doktorun
O zaman sorun olmaz canım uyuşmazlık olmaz. Bizim de ayni ben pozitif eşim negatif.
Soracağım mutlaka gittiğimde yine ama ben pozitif olunca olmuyormuş heralde sevindim bu durumacanım bana söylenen 32 haftalıkken çalışır raporu aldıktan sonra artık hiç bir şekilde rapor alamazsın çünkü isteğe bağlı çalışıyorsun istersen çıkabilirsin eğer rapor alırsan aktarımdan kesilir dediler sen iyice araştır istersen.
ayyy maşallah büyüdüler iyicebizde de baba uzun bende idare eder inşallah babasına çekmiştir oğluşum uzun olsun ya . canım sen yine de hazırlıklarını yap da ne olur ne olmaz kafan rahat olur hastane çantan kenarda dursun sana diyorum ama bende de daha hazırlık yok
hafta sonu bende kızımın küçüklerini falan seçtim ayakta çok dolaştım herhalde gecelerim resmen zehir oldu oturduğum yerden kalkamıyorum yatakta yan dönemiyorum sanki bacaklarımı 2 ye ayırıyorlar gibi artık her şey zorlaşmaya başladı canım çalışırken bence dinleniyoruz evde yapacak iş hiç bitmiyor ya haftaya da hastane çantası falan hazırlayacağımherhalde doğurunca işimiz bitecek
9 aralık 27+4 1270 gr 37 cm
9 ocak 32+0 1940 gr 43 cm canım
oluyor canım özellikle de akşamları çok yaşıyorum gün içinde de oluyor ama akşamları daha çok oluyor.
canım doktorum eşimin ve benim kan gruplarımızı sordu ama doktor unutmuş da olabilir önemli bir konu ihmal etme bence sen sor.
canım benim kızımda yandaki bebeğe şırınga ile verdiler mamayı kızım 3 günlükken rahatsızlandı küveze aldılar gündüzleri 3 saatte bir emzirdim akşamları da süt sağıp bıraktım hep biberonla verdiler ama meme reddi de yaşamadım ayrıca 6 aylıkken işe döndüm hep sağıp bıraktım 23 aya kadar emzirdim meme reddi yine yaşamadım bebekten bebeğe de değişebilir bir durum bence.
sırtım bugün öyle bir ağrıyor ki sorma. gece bağırmışım yatakta hiç farkında değilim kimbilir nerem ağrıdı acıdı eşim de bişey oluyor sanmışhafta sonu bende kızımın küçüklerini falan seçtim ayakta çok dolaştım herhalde gecelerim resmen zehir oldu oturduğum yerden kalkamıyorum yatakta yan dönemiyorum sanki bacaklarımı 2 ye ayırıyorlar gibi artık her şey zorlaşmaya başladı canım çalışırken bence dinleniyoruz evde yapacak iş hiç bitmiyor ya haftaya da hastane çantası falan hazırlayacağımherhalde doğurunca işimiz bitecek
Meme reddi tek basina olan bir durum da degil ya da sadece emzige, biberona bagalanabilecek bir sey degil.Mesela bazen aşiri gazli bir bebek gazin yaptigi siskinlik ve rahatsizliktan dolayi meme emmeyi red ediyor. Bazi gazli bebekler ise rahatlamak için memeye aşiri bağlaniyorlar. Her bebek kesinlikle farkli. Ama bir kac gunde de memeyi unutup biberona baglanmiyorlar. En fazla 4 5 gun verilecek o da memeyle donusumlu en cokta meme veriliyor zaten. Baze anneler sutu oldugu halde mamayi da gun icinde bir kac defa veriyor. O da sut kalitesini dusururmus.Emen bebek buyuk rahatlik maddi manevi rahatlikcanım bana söylenen 32 haftalıkken çalışır raporu aldıktan sonra artık hiç bir şekilde rapor alamazsın çünkü isteğe bağlı çalışıyorsun istersen çıkabilirsin eğer rapor alırsan aktarımdan kesilir dediler sen iyice araştır istersen.
ayyy maşallah büyüdüler iyicebizde de baba uzun bende idare eder inşallah babasına çekmiştir oğluşum uzun olsun ya . canım sen yine de hazırlıklarını yap da ne olur ne olmaz kafan rahat olur hastane çantan kenarda dursun sana diyorum ama bende de daha hazırlık yok
hafta sonu bende kızımın küçüklerini falan seçtim ayakta çok dolaştım herhalde gecelerim resmen zehir oldu oturduğum yerden kalkamıyorum yatakta yan dönemiyorum sanki bacaklarımı 2 ye ayırıyorlar gibi artık her şey zorlaşmaya başladı canım çalışırken bence dinleniyoruz evde yapacak iş hiç bitmiyor ya haftaya da hastane çantası falan hazırlayacağımherhalde doğurunca işimiz bitecek
oluyor canım özellikle de akşamları çok yaşıyorum gün içinde de oluyor ama akşamları daha çok oluyor.
canım doktorum eşimin ve benim kan gruplarımızı sordu ama doktor unutmuş da olabilir önemli bir konu ihmal etme bence sen sor.
canım benim kızımda yandaki bebeğe şırınga ile verdiler mamayı kızım 3 günlükken rahatsızlandı küveze aldılar gündüzleri 3 saatte bir emzirdim akşamları da süt sağıp bıraktım hep biberonla verdiler ama meme reddi de yaşamadım ayrıca 6 aylıkken işe döndüm hep sağıp bıraktım 23 aya kadar emzirdim meme reddi yine yaşamadım bebekten bebeğe de değişebilir bir durum bence.
ay sorma hiç bel ağrım falan olmazdı sadece kuyruk sokumu ağrısı vardı şimdi her yerlerim ağrıyor birde her gören karnın inmiş bayağı diyor sizde durum ne hakikaten bakınca midemin altı boşaldı gibi erken mi karın inmesi için emin de değilimsırtım bugün öyle bir ağrıyor ki sorma. gece bağırmışım yatakta hiç farkında değilim kimbilir nerem ağrıdı acıdı eşim de bişey oluyor sanmışakşam tenis topu ile masaj yaptırcam sırtıma şöyle biri sırtıma çıkıp çiğnese bütün dertlerim bitecek gibi hissediyorum
kesinlikle emzirmek her anlamda konforlu çünkü hem bebeğin bağışıklığı güçleniyor hem sürekli bebeğin yemeğini yanında taşıyorsun ısıtma hazırlama derdin olmuyor maddi anlamda da bedavaMeme reddi tek basina olan bir durum da degil ya da sadece emzige, biberona bagalanabilecek bir sey degil.Mesela bazen aşiri gazli bir bebek gazin yaptigi siskinlik ve rahatsizliktan dolayi meme emmeyi red ediyor. Bazi gazli bebekler ise rahatlamak için memeye aşiri bağlaniyorlar. Her bebek kesinlikle farkli. Ama bir kac gunde de memeyi unutup biberona baglanmiyorlar. En fazla 4 5 gun verilecek o da memeyle donusumlu en cokta meme veriliyor zaten. Baze anneler sutu oldugu halde mamayi da gun icinde bir kac defa veriyor. O da sut kalitesini dusururmus.Emen bebek buyuk rahatlik maddi manevi rahatlik
karın inmesi nasıl oluyoray sorma hiç bel ağrım falan olmazdı sadece kuyruk sokumu ağrısı vardı şimdi her yerlerim ağrıyor birde her gören karnın inmiş bayağı diyor sizde durum ne hakikaten bakınca midemin altı boşaldı gibi erken mi karın inmesi için emin de değilimerkenden gelmese bari korkutuyor beni
ilk hamileligim de sirtim cok agrirdi aman aman benden.uzak olsun o cok zorsırtım bugün öyle bir ağrıyor ki sorma. gece bağırmışım yatakta hiç farkında değilim kimbilir nerem ağrıdı acıdı eşim de bişey oluyor sanmışakşam tenis topu ile masaj yaptırcam sırtıma şöyle biri sırtıma çıkıp çiğnese bütün dertlerim bitecek gibi hissediyorum
magnezyum kasılmaları engelliyor canım o yüzden son haftalar vermiyorlar ben de elimdeki bitince almayacağım artık. sırt ağrısı çekilecek gibi değil cidden şuan sırt üstü uzanabilsem dünyalar benim olurdu. haftasonu çok ayakta kaldım onun acısı çıkıyor. çatı ağrısı çok acayip geliyor bana da. neden yatınca başlıyor mesela ? ve dediğin gibi sağa sola dönerken yoğun bir ağrı oluyor sabit yatarken ağrı olmuyor. ben uyumadan önce esneme hareketleri yapıyorum bacaklarımı açıp esnetiyorum iyice o iyi geliyor bayailk hamileligim de sirtim cok agrirdi aman aman benden.uzak olsun o cok zorBir yere oturmaya canim gitmek istemiyordu. Bunda da oyle agriyan bir yerim cok yok sadece ayakta cok durunca iş yapinca kalcalarim agriyor. Bir de sadece gece yatakta donerken cati agrim oluyor cok degisik bir ağri ama sadece donerken diger turlu agri yok.Magnezyum hic kullanmadim. Benim doktor belli bir aya kadar sadece magnezyum veriyormus. Ilk hamileligim de soylemisti yogun agrilarin olursa magneyzum veririm ama son aylarda vermiyormus neden bilmiyorum sormamistim nedenini. cunku son aylarda sirtim agriyor magnezyum yszar misiniz dmeistim olmaz artik vucudun doguma hazirlaniyor demsiti.
Gebelikten once her yil rutin yapiliyordu bana. Ama gebeyken iyi degerlerim, etkisi nasil olur bilmiyorum. Normal zamanda zaten hastanede yapilan bir sey. Hatta yazan doktor nerdeyse ona veriyorlar sorumlulugu, baska hastane yapmiyor bile. Yatis yapilarak yapiliyor. Bir de bir gunluk hastane ucreti cikariyorlarKızlar aranızda kanı düşük olup damardan takviye alan var mı? Benim kanım 1 ay da çok yükselmemiş maalesef doktora yeterli gelmedi 2 doz ampul yazdı. 2 hafta sonra tekrar kontrol edicez yine yeterli olmazsa 2 ampul daha yazıcam dedi
Kafama takılan şey de bu demir hapı zaten mide bulantısı yapıyodu, serum halinde alınca yine mide bulantısı yapar mı şimdi bunu kafaya taktım. Orda istifra ederim diye tedirgin oldum
Ayrıca çok maaliyetliymiş raporsuz 1 tane ampule 2600 civarında bi fiyat verdiler şok oldumdoktorum rapor çıkardı sağolsun 1 tanesi 300₺ye geldi.
Benim hafta degil canim baya 2 ay falan kalmisti vermedi.Sirt agrisi da kurek kemikleri arasinin sol tarafi şuan son aylarda yine baslamaz umarim acayip bir sey.Ya senin o gun attigin fotografli hareketler vardi yapmaya calistim odun gibiydim yapamadimmagnezyum kasılmaları engelliyor canım o yüzden son haftalar vermiyorlar ben de elimdeki bitince almayacağım artık. sırt ağrısı çekilecek gibi değil cidden şuan sırt üstü uzanabilsem dünyalar benim olurdu. haftasonu çok ayakta kaldım onun acısı çıkıyor. çatı ağrısı çok acayip geliyor bana da. neden yatınca başlıyor mesela ? ve dediğin gibi sağa sola dönerken yoğun bir ağrı oluyor sabit yatarken ağrı olmuyor. ben uyumadan önce esneme hareketleri yapıyorum bacaklarımı açıp esnetiyorum iyice o iyi geliyor baya
canım bana söylenen 32 haftalıkken çalışır raporu aldıktan sonra artık hiç bir şekilde rapor alamazsın çünkü isteğe bağlı çalışıyorsun istersen çıkabilirsin eğer rapor alırsan aktarımdan kesilir dediler sen iyice araştır istersen.
tam tarif ettiğin yer benim de o ince uzun kaslar...Benim hafta degil canim baya 2 ay falan kalmisti vermedi.Sirt agrisi da kurek kemikleri arasinin sol tarafi şuan son aylarda yine baslamaz umarim acayip bir sey.Ya senin o gun attigin fotografli hareketler vardi yapmaya calistim odun gibiydim yapamadim
Sen kesin normal doğum yaparsin gibi canim.Ben oglumda hic oyle yalanci falan yasamadim.Senin sanki oyle 40 li haftalari bulmaz gibi. Ya iyi fikir benim de regl agrilarim cok oluyor aklimda bulunsun kullanirim ben detam tarif ettiğin yer benim de o ince uzun kaslar...ben koltuğun kenarına tutunup bacaklarımı omuz hizasında açıp squat yapıyorum o da iyi geliyor bak diğerlerinde zorlanıyorsan bunu da deneyebilirsin canım. benim magnezyum içmeyi unuttuğum gün direk yalancı sancım başlıyor sancı ve kasılma üzerinde baya etkili doğumdan sonra da devam edicem özellikle regl dönemlerimde
neden öyle dedin canımSen kesin normal doğum yaparsin gibi canim.Ben oglumda hic oyle yalanci falan yasamadim.Senin sanki oyle 40 li haftalari bulmaz gibi. Ya iyi fikir benim de regl agrilarim cok oluyor aklimda bulunsun kullanirim ben de
Bende öyle düşük çıkıyor canım kalçadan iğne olarak verdi damardan değil. İğneler uygundu. Damardan ne kadar pahalıymışKızlar aranızda kanı düşük olup damardan takviye alan var mı? Benim kanım 1 ay da çok yükselmemiş maalesef doktora yeterli gelmedi 2 doz ampul yazdı. 2 hafta sonra tekrar kontrol edicez yine yeterli olmazsa 2 ampul daha yazıcam dedi
Kafama takılan şey de bu demir hapı zaten mide bulantısı yapıyodu, serum halinde alınca yine mide bulantısı yapar mı şimdi bunu kafaya taktım. Orda istifra ederim diye tedirgin oldum
Ayrıca çok maaliyetliymiş raporsuz 1 tane ampule 2600 civarında bi fiyat verdiler şok oldumdoktorum rapor çıkardı sağolsun 1 tanesi 300₺ye geldi.