Ben de öyle düşünüyorum ama veren arkadaşım vardı doktor da hicbisey dememiştiCanim emzik koymaya gerek yok. Yeni dogana hemen emzik verilmiyor.Zaten doktor ve hemsire agzinda gorse istemezler vermeni. Hastaneye bosuna tasima derim ama sen bilirsin tabi.
Zaten saniyelik sürüyor parmak atıp kaçıyor doktorohoo spekulum vs. vız gelir tırıs gider bana ya öyleyse bişi olmaz ben onlara alıştım artık senelerdir
35. Hafta bitiminde ayrılacağım şimdilik 5 haftam daha var mola vermek için
Canim yatas sunger yatak diye aratirsan hepsiburada da cikiyor ama senin ölçülere uygun bisey goremedim genelde 60x120 var ama vardir diye düşünüyorum bendeki de 70x110 daha once bulmuştumKızlar park yatak içine sünger yatak alacağım, eskisini bulamıyorum, bir türlü seçemedim. ölçüler tam uymuyor gibi, benim park yatak nuna sena, ölçüler 103*76 sünger yataklara bakıyorum hep ölçü 90*190 çıkıyor ben mi bulamadım ki
doğum için yeni bi nevresim takımı alayım dedim, uzun süredir hiç bakmamıştım ihtiyaç olmadığından fiyatlar nolmuş 700-800 liralar
Çatı muayenesinde hiç korkulacak bisey yok yine de araştırmamakla iyi yapmışsın canım:)aynen biz daha alışığız bunlara
Benimki tüp bebek ben de çok alışkinim o aletlere felan birde sonunda olacak güzelliği düşününce insan zaten acıyı da hissedemiyor açıkçasıBen de iki aşılama yaptım olmadı sonra canı kendi kendine olmak istedi ben de alışkınım o alete
17 Aralık 28+1 1227 gram 38 cm
14 Ocak 32+1 1885 gram 44 cm
20 Aralık 29+2 41.6 cm 1450kg
17 Ocak 33+2 45.5 cm 2253kg
Ben kendi kimi yazmamisim34. Haftadaysan benim yarın 35+0 oluyor ama not düşmüştüm yazıyorum tarihin yanına yazdığım servikal uzunluk ölçüsü canım
08 Aralık- 44 cm
41 Boy/ 1323 kg
22 Aralık -44 mm
43 boy- 1663 kg
07 Ocak 44 mm
45 boy- 2077 kg
16 Ocak 44mm
47 boy- 2445 kg
Yok bence gayet normal buBen kendi kimi yazmamisim
21 Aralik 1.490 gram 39 cm
21 Ocak 2.300 gram 46 cm
Yani 1 ayda 1 kiloyaa yakın almış boyu da 7 cm uzamış. Acaba bu oranlar fazla mı diye merak etmiştim
Ağrı yapan bir durum değil canım, smeer testi vermek gibi diyim, tek farkı rahim ağzini parmakla ölçüyor, , kemik araligina bakiyor yani. ağrıdan ziyade hafif rahatsızlık hissi olmustu bende. O kadar. Tabi rahat olmakla da ilgili olabilir bu durum.Kızlar daha önceki gebeliğinde çatı muayenesi olan var mı ? Normal ultrason muayenesinden elle yapılması dışında farkı ne ? Googlelamak istemedim kötü şeyler okurum diye, tecrübeli annelerin yorumlarını merak ediyorum
yemeklerden hemen sonra 20 dk.yürüyüş yap dedi bana da doktor şeker yüksekliği ile ilgili. siz de o şekilde bi deneyin istersenizKızlar 30+3 üm gebelik şekeri sınırda 1.saat tokluklar genelde 140larda çıkıyor diyetisyenimle yeniden görüştüm liste verdi iki gündür uyuyorum ama özellikle akşamları sanki böyle şeker yemişim de içim bayılmış gibi oluyor şekerimi ölçüyorum o an 90 falan tansiyona bakıyorum 10/6 civarı ama içim bi fena oluyor kadın doğum doktorumla görüşsemmi acaba size de oluyor mu ?
Canım su geçirmeyen bant bakınca mantıklı da birde onu çıkartması? Arkadaşım doğumda doktoru duş alırken bant cektirmisti mesela cikartirken canımdan can gidiyor demisti.. ufacik bebeğe yapılır mı iyice bir düşünmek lazım. Ben sezeryanken hastaneden çıkmadan hemşireler dikiş üstüne bir sprey sıkmışlardı. Böyle uhu kokuyordu resmen. Hiçbir şey yapmadan duşa girip çıkmıştım o sprey su almasını engelliyordu. 10 -14 gün felan sonra sprey kendisi yok oldu. Şimdi tekrar ondan yaptırırımAcaba yıkanması gerekirse su geçirmeyen o bantlardan göbeğine yapıştırmak bir çözüm olabilirmi? Yoksa asıl önemli olan verniksin yok olmaması mı?
minseo 40 ı çıkana kadar, şampu kullanmadan saf su işi de mantıklı.
benim de ya niyeyse yeni ve ütülü olmalı gibi hissediyorumBak bu benim takıntılarımdan biriyeni çarşaf, yeni örtü.. ben de aldığımda 800’dü maalesef. O da normal pamuklu
hahahahahZaten saniyelik sürüyor parmak atıp kaçıyor doktor
Çatı muayenesinde hiç korkulacak bisey yok yine de araştırmamakla iyi yapmışsın canım:)
iyi bari bu yorumlar iyi hissettirdi kızlarAğrı yapan bir durum değil canım, smeer testi vermek gibi diyim, tek farkı rahim ağzini parmakla ölçüyor, , kemik araligina bakiyor yani. ağrıdan ziyade hafif rahatsızlık hissi olmustu bende. O kadar. Tabi rahat olmakla da ilgili olabilir bu durum.
Canim yatas sunger yatak diye aratirsan hepsiburada da cikiyor ama senin ölçülere uygun bisey goremedim genelde 60x120 var ama vardir diye düşünüyorum bendeki de 70x110 daha once bulmuştum
dediğin sprey opsite sprey %90Canım su geçirmeyen bant bakınca mantıklı da birde onu çıkartması? Arkadaşım doğumda doktoru duş alırken bant cektirmisti mesela cikartirken canımdan can gidiyor demisti.. ufacik bebeğe yapılır mı iyice bir düşünmek lazım. Ben sezeryanken hastaneden çıkmadan hemşireler dikiş üstüne bir sprey sıkmışlardı. Böyle uhu kokuyordu resmen. Hiçbir şey yapmadan duşa girip çıkmıştım o sprey su almasını engelliyordu. 10 -14 gün felan sonra sprey kendisi yok oldu. Şimdi tekrar ondan yaptırırımo spreyin adını bilen varsa paylaşabilir mi ?
Ben ilk zamanlarda da şampuan az miktarda kullandım canm. Mustelanin yeni doğan şampuanı. Hala da aynından devam ediyoruz zaten.
Eczaneye gitsek alabiliyor muyuz reçetesiz felandediğin sprey opsite sprey %90
evet canım satılıyor medikallerde var ama eczaneyi bilmiyorumEczaneye gitsek alabiliyor muyuz reçetesiz felan
Ağız tadıyla yensin canım
Saol canımAyy maşaAllahh yanaklar tombişleşmiş annesibizim kız naz yapıyo 2 aya yakındır göstermiyo kendini totosunu ısırcam onun gitmeden önce bişeyler atıştırıyomusun?
Saol canımmaşallah kuzucuğa :)
çalışabilir raporu sonradan alınıyor da önceden alınabiliyormu bilmiyorum canım, muhtemelen olmuyordur.
doktordan doktora değişiyor kontrol süresi, benimki 32den sonra 2 haftada bir geleceksin dedi
Saol canımmaşallah canım çok güzel kilo almışben 32 de gittiğimde 35 de çağırdı sonra da 2 haftada 1 dedi bana canım her doktorun farklı olabilir
ayy bende çok seviyorum kurabiye vs. çayın yanında az da olsa tüketiyorum bende 10 kiloya yaklaştım bu sefer kilolu da başladım 64 ile başladım 74 e ramak kaldı hedef 75 di ama geçerim bu gidişli 33+4 üm daha
Evet.. Biraz hızlı yükselmiş canım ama doktor da önemli değil diyorsa öyledir. Belki sonra kontrol eder yine artıyor mu diye. Ben de bu hafta sağlık ocağına izleme gideceğim. Yine kan idrar falan bakacak galiba. Ne oldu bakiyim en son.canım benim sağol, şimdiye kadar ALT değerim hiç yükselmemişti, hattta ağustosta bakıldığında 8 idi, bir anda şimdi 54 görünce şok oldum. enginar brokoli salata yiyin tarzı öneriler var, sence işe yarar mı ? ben progestan kullanmıyorum, şu an demir ve multivitamin alıyorum, onlar mı yükseltti kilo aldım diye mi oldu anlamadım.
Ya daha önce başka ameliyet olup taktıran vardır belki bilmiyorum.. ama herhangi bir ameliyatta bile uyutulduktan sonra takılıyordur bence de.. Tövbe yani benim de keser gibiydiKesinlikle sonda bir çok yerde uyutulduktan sonra takılıyor çalıştığım hastaneler bile ameliyatlarda uyuttuktan hemen sonra takıyorlar. Gözümde canlandı sonda elimde girdim ameliyathaneye psikolojisi bile kötü. Yakarken hiç unutmam sanki içimde şemsiye açılır gibi olmuştu bişi açılmıştı içimde.valla kimse korkmasın ama sadece tavsiye ediyorum tecrübeli olarak kesinlikle uyutulduktan sonra taktırın. Çıkarınca kolay çıkıyor ama yakıldığı gibi olmuyor
Ay inşallah canım yaaEvet canım formdan okuyorum geneli 2.daha kolay yazmış. Tecrübeli oldukları için özellikle neyi ne zaman nasıl yapacaklarını biliyorlar. İnşallah bizim de öyle olur
Benim de kesin sezaryen mi belli değildi. Hemşire bakmıştı ama ben alışkın değilim hiç.. Allaha şükür değilimCanım korkulacak bişi yok vajinal spekulum ile açıyor smear alır gibi düşün iki parmağıyla bakıyor herhalde kafaya değiyormu diye bakıyor bir kaç saniyelik bişi ama ben de çok korkmuştum inanılmaz derece de korktuğum gibi de olmadı tabiki deKız niye hatırlattın şimdi içim bşr tuhaf oldu yine doğumdan bir kaç gün önce bakacaklar sezaryende bile bakıyorlar Usg den görmüyor musun be kadın bebeğin nerede olduğunu diyesim gelmişti o zaman
Benim öyle olmuyor. Hissederim beennBenimki tüp bebek ben de çok alışkinim o aletlere felan birde sonunda olacak güzelliği düşününce insan zaten acıyı da hissedemiyor açıkçası
Ben bundan 1-2 ay önce English Home indirime girmişti, bakayım dedim nevresim takımı.. Amaann. ne fiyatlat onlar yaaa.. İnanılır gibi değil.. %50 +%50 vardı, ondan aldım. O bile pahalıydı. Bir de tek lastikli çarşaf almışım 2 sene önce indirimden. 30 TL imiş. Onu gördüm siparişlerim içinde. Dedim bakiyim kaç lira olmuş. Aynı çarşaf indirimde 250 liraya falan inmişti. Bir çarsaf yaa.. Delirmişler bencedoğum için yeni bi nevresim takımı alayım dedim, uzun süredir hiç bakmamıştım ihtiyaç olmadığından fiyatlar nolmuş 700-800 liralar
Ben geçen sefer hastanede vermediğime pişman olduğum için, bu sefer hastanede vermeyi düşünüyordumBen de öyle düşünüyorum ama veren arkadaşım vardı doktor da hicbisey dememişti