2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar bu akşam doktor kontrolüm var ama nasıl stresliyim nasıl gerginim neden çünkü bu ay bence baya kilo aldım çünkü yedim yani. Baya baya yedim 🙈 doktorum da kilo istemiyor akşam kesin laf söyleyecek 😒 bir yanım gitmek istiyor bebisi görmek için diğer yanım da kilo aldım diye laf söyleyecek diye hiç gitmek istemiyor 🙈
Fazl kilo alanların doktor korkusu oluyor maalesef benimki de yeme yeme yeme diyot yapıyom öleyim mi açlıktan dayanamıyorum içim kazılıyor midem bulanıyor kötü oluyorum yemeyince 😂

Benim oğlum da her şeyi elleriyle ıhla mıhla anlatıyordu. Baya iletişim içindeydik 😄 ama ilk kez 24 aylıktı "anne" dedi. İlk kelimesi olmuştu 🥰 Sonra da bir açıldı, dedikleri gibi.. 2,5 yaşına gelmeden baya cümleler, büyük büyük laflar, değişik kelimeler.. Çocuğum hepsini öğrenmiş de söylemek istemiyormuş :KK48: 3'te zaten çözmüştü olayı. Bu arada bizim de baba geç konuşmuş. 3'ü geçmiş. Etkisi çok.. ama bence kişilikle de alakalı. Her şeyi tam yapmak istiyor bazı çocuk. Yarım yarım olmasın, tam konuşiyim diye beklemişler bence :) ve ne kadar geç konuşmuş olsalar da kitapların kartların çocukla konuşmanın, oyun oynamanın, ilgilenmenin faydası da büyük. Hızlı açılmaları onunla da alakalı olabilir.. ve artı oğlum çok erken okumaya başladı. Şimdi 7 yaşında ve hala da kitapları çok sever şükür.. Küçük yaşta kitaplarla tanışmasının etkisi çoktur diye düşünüyorum.
Bu arada yeşil çay da serbest demişti benim doktorum.. pek sevmem ama arada içiyorum. Ödeme iyi gelircesine.. pek gelmiyor :KK48: Ben de çok halsizim. Bu hafta denetim vardı, şirketin fabrikası var şehir dışında. Oraya gittim. 1 gece kaldım. Arabayı ben kullanmadım ama ona rağmen ertesi gün kendime gelemedim. Nefesim çok kesiliyor. Sanki oksijen yetmiyor gibi oluyor. Aldığım kilo 11 oldu. 7 ay bitti benim de bu hafta. 2-3 daha alıp bitirsem çok iyi olacak. Hatta almasam da olur da 🙈 zorlanıyorum yaa.. GEce abartısız 50 kere kalkıyorumdur. Ben de yaştan herhalde diyorum.

Yani okuyanlar korkar mı bilemedim ama🙈 Sondayı öyle canlı canlı taktılar ya.. ben ağla ağla... Tabi herkesin acı eşiği farklı ama; en güzel günüm neredeyse kabusa dönüyordu. Mutlulukla beklerken neye uğradığımı şaşırdım... ve acısı da baya uzun sürmüştü. Doktora şimdi takmasak, anestezi sonrası taksak vs dedik, efendim o öyle çalışıyormuş. Çevremde kimseye öyle canlı canlı takılmamış. 1 tane bile aa evet benim de öyle oldu diyen yoktu. Herkes yoo ben hiç bilmiyorum bile ne zaman takıldı diyordu. Ameliyata girerken bu senin en güzel günün. Güzel şeylere odaklan diye diye kendimi hep telkin ettim gözümde yaşlarla.. Mutlaka bu doktoruma soracağım ve ısrarcı olacağım anesteziden sonra takılsın diye. Hatta yapmam derse doktor bile değiştiririm, o kadar yani..

Ben de sordum ama doktorumuz öyle yapmıyor dedi.. Ağlaya ağlaya ameliyathaneye indim. Yok anne dostu hastane yok bilmem ne... Yalan.. Erkek merkek kim isterse takabilir 😄 Yeter ki ben hissetmeyeyim. Ayy.. Allah'ım lütfen bir daha öyle bir şey olmasın 🙈

Ben istedim yine yapmadılar.. Aynı senin gibi hemen taktılar :/ Bu sefer önden konuşacağım.

Ay doğrusu da o. Yoksa ne gerek var yani, zaten anestezi yapılacak neden acı çekilsin ki boşuna.. ne saçma yaa..

Çok güzel olmuş 🥰 Mutlu mutlu kullanılsın inşallah 🙏💕
Kesinlikle sonda bir çok yerde uyutulduktan sonra takılıyor çalıştığım hastaneler bile ameliyatlarda uyuttuktan hemen sonra takıyorlar. Gözümde canlandı sonda elimde girdim ameliyathaneye psikolojisi bile kötü. Yakarken hiç unutmam sanki içimde şemsiye açılır gibi olmuştu bişi açılmıştı içimde. 🤣🤣🤣valla kimse korkmasın ama sadece tavsiye ediyorum tecrübeli olarak kesinlikle uyutulduktan sonra taktırın. Çıkarınca kolay çıkıyor ama yakıldığı gibi olmuyor

ne içecez, filtre kahvede mi yok...offff...sen bu karadut özünün içiyor musun su ile karışıtırp? benim oğlanda da çok aft çıkıyor da...
canım benim kızımda da çok aft çıkıyor doktor da karadutlu doğal sprey vermişti bende doğal bulunca karadut özü aldım. sabahları kahvaltıda haftada 2 3 gün sulandırıyorum meyve suyu niyetine içiriyorum. tadı da güzel oluyor :super:

Maşallah bebişeee 🥰:nazar:
Ben sürekli progestan kullandığım için bilmiyorum canım ama doktora devam edecek miyim dedim. Kasılmaların var mı dedi. Pek yok bazen ağrı oluyor dedim. Devam edelim dedi. Doğuma engel değildir bence bilemiyorum ki..

Bana bir arkadaşım ilkinden zor dedi. Aynı yerden kesildiği için mi acaba diye düşündüm🙈 Hani oradaki doku 2.ye zorlanıyor falan diye.. ama 2 arkadaşım da ilkinden kolay dediler. Bünyeye göre değişiyordur elbette. Kendimi kolay olacağına inandırmaya çalışıyor ama baya korkuyorum 🙈🙈 Allah kolaylıkla geçirmek nasip etsin yaa 🙏🙏🙏🙏

Ay inşallah inşallah canımmm 🙏 Ağzın bal yesin 😄🌺 Baya korkuyorum doğrusu 🙈

Ay maşallah.. Benim ilki spinal. Hafif bir karın içi kanamam olmuş ameliyatta. O yüzden baya bir acı olmuştu tüm karın içimde o gün.. asla 2. çocuk yapmam diyordum 🙈 ama ikinci gün resmen %80 falan geçmişti, mucize gibi.. Yine de ilk günkü acıyı bir daha yaşamak istemem tabi 🙈 İnşallah ilkinden kolay olur yaa 🙏🙏 Sonrasında iyileşme sürecim çok çabuk olmuştu şükür. Acı falan elbette oluyor oturup kalkarken, gülerken öksürürken :) ama.. Katlanılır seviyede.

Ay inşallah öyle geçer.. ben de okuyayım bari. Forumdan mı okudun 😁

Aynen canım.. Valla ilki bilinmediği için daha kolay gerçekten.. Ben öyleydim en azından.. Tamam heyecan falan elbette oluyor da.. Bismilllah diyorsun, bakalım ne olacak diye giriyorsun.. Bilmek daha stresmiş 🙈
Amin amin inşallah 🙏🙏 Şöyle sağlıkla kolaylıkla mutlulukla geçsin doğumlarımız Allah'ımmmm 🙏🙏

Benim de karaciğer enzimlerimden biri yüksek çıkmıştı. Doktor hamilelikte bekleriz bunu, belli bir sınırı geçmediği sürece sorun yok dedi. Umarım öyledir 🙈 Geçen hamileliğimde baya yükselmişti çünkü. İlaçlar da yükseltiyor. Sanırım progestan etkiliyor beni. Geçen sefer progestanı bırakmıştım yükselince. Bu sefer devam ediyorum 😬 Haftaya sağlık ocağı tekrar çağırdı gebelik izlem için. Bakılır sanırım ona da yine.
Evet canım formdan okuyorum geneli 2.daha kolay yazmış. Tecrübeli oldukları için özellikle neyi ne zaman nasıl yapacaklarını biliyorlar. İnşallah bizim de öyle olur ✅

canım benim kızımda da çok aft çıkıyor doktor da karadutlu doğal sprey vermişti bende doğal bulunca karadut özü aldım. sabahları kahvaltıda haftada 2 3 gün sulandırıyorum meyve suyu niyetine içiriyorum. tadı da güzel oluyor :super:
ben de deneyim, b12si acayip iyi çıkmış b12den kaynaklı değil gibi bizimki.

canım en son ölçüme göre 57den 75e çıkmışım, 18 kg :KK43: aşağıda da anlattığın gibi börek çörek yiyip herşeyi yiyip alsam içim gam yemeyecek, sabah kahvaltı yok, öğlen çorba et yemeği salata, belki 1 kaşık pilav vb. akşam yumurta yulaf peynir vb. tarzı yumurta yiyim diye ya da yemek yoğurt tarzında, ben bu kadar kiloyu nasıl alıyorum anlayabilmiş değilim...hafta sonu kahvaltılarım çok fena 2 gün tabi, her şeyi yiyorum hafta içi de kahvaltı olmayınca...ara öğünlerde biraz üzüm ceviz yiyorum ma öyle bir avuç falan değil...

canım benim sağol, şimdiye kadar ALT değerim hiç yükselmemişti, hattta ağustosta bakıldığında 8 idi, bir anda şimdi 54 görünce şok oldum. enginar brokoli salata yiyin tarzı öneriler var, sence işe yarar mı ? ben progestan kullanmıyorum, şu an demir ve multivitamin alıyorum, onlar mı yükseltti kilo aldım diye mi oldu anlamadım.

ne içecez, filtre kahvede mi yok...offff...sen bu karadut özünün içiyor musun su ile karışıtırp? benim oğlanda da çok aft çıkıyor da...

uyursun uyursun :) süt çok güzel oluyor uyuyunca böyle onu gördün mü uyursun 😁

benim de tırnaklar da beyaz lekeler var yeni bir tane daha çıkmış, bu kadar vitamini nereme içiyorum anlamadım

benim ağzımdan yazmış gibisin :KK70: ben de değdi diyecem de değecek birşey de yapmıyorum, gıcık oldum yaaaa....az kaldı diye kendimi motive ediyorum ne yapayım...bizim arkadaşlarda bir karnın var kilo almadın diyorlar, yuh dedim yani suratım poğaça gibi oldu daha ne kadar alacağım acaba...yüzün çok güzel oldu dolu dolu diyorlar bir de 🤦‍♀️
ben de aynıyım canım, geçen c.esi +18 kg cıktım, haftasonu kahvaltıları gec yapıyoruz öyle olunca bizim de dolu dolu oluyor, doktora da bu kahvaltılardan sonra gittim tartıldım :KK70: işte ben normalde böyle kaçamak yaptıgımda yeşil çay ve sonraki öğün hafif yiyip toparlıyorum ve normalde ara öğünüm yok ama hamileyken kendimi cok kısıtlayamıyorum iştahım açık. plasenta aşağıda oldugu icin doktor yürüyüş yarım saati geçmesin dedi, öyle olunca hareket de kısıtlı maalesef.
demekki kilo yakışmış sana canım öyle dediklerine göre:) sıkma canını napalım vericez birşekilde
filtre kahve serbest canım ama günde 1 tane ve kahve varsa çay olmamalı, yani kafein miktarına dikkat etmek lazım, Türk kahvesi seviyorsan onun kafein miktarı daha az.

Ben ilkinde çok korkuyordum bi de hiç anestezi almamıştım hiç ameliyat olmamıştım. Hep ameliyat sırasında hissedeceğim diye korkuyordum. Ya acıyı hissedersem ama kıpırdayamazsam hareket edemezsem hissediyorum diye 😅neler kurmuştum kafamda ağlaya ağlaya girmiştim bu yüzden ameliyatıma 😃çoo rahat geçmişti hiç anlamadım bile uyudum uyandım odamdaydım kızımı getirmişlerdi hemen :)))
hiç olumsuz şeyleri okuma canım, benim aklıma hiç öyle bişey gelmedi yani 2.daha zor mu olur daha kolay mı hiç düşünmedim, süreci bildiğimiz için hep aynı şekilde olur diye düşündüm nedense :) 3 sezaryeni olan arkadasım var ve cocukların yaşları cok yakın, o da hiç bahsetmedi ilkinden sonrakiler zordu gibi, kişiye göre değişiyordur muhtemelen, iyi düşünelim iyi olsun :)
ben sezaryenden once 2 kez ameliyat olmustum, az cok biliyordum ameliyathaneye girerken hissedilen psikolojiyi ama tabi sezaryende duygular tavan :) yine de normal ameliyattan daha kolay gelmişti bana, belki de anneliğin verdiği güçle hemen ayaklanıyorsun :) hepimiz için sağlıklı, kolay doğumlar olsun 😍

ben de pusete oyuncak bakıyorum 500-600 lira fiyatlar nedir arkadaş ? uygun fiyata güzel bişiler bulan var mı ?
Sen diyince bakayım dedim, amaaan ne artmış fiyatı ben yeni yıldan önce 1 tane almıştım civilden 150 TL civarı titreşimli falandı. Ama e Bebek uçmuş resmen Screenshot_2023-01-20-17-19-46-520_com.solidict.ebebek.jpg

Ben ilkinde çok korkuyordum bi de hiç anestezi almamıştım hiç ameliyat olmamıştım. Hep ameliyat sırasında hissedeceğim diye korkuyordum. Ya acıyı hissedersem ama kıpırdayamazsam hareket edemezsem hissediyorum diye 😅neler kurmuştum kafamda ağlaya ağlaya girmiştim bu yüzden ameliyatıma 😃çoo rahat geçmişti hiç anlamadım bile uyudum uyandım odamdaydım kızımı getirmişlerdi hemen :)))
Ya ne güzelmişş, Darısı başımıza inşallah bakalım🥳

Kızlar kültür üç gün sonra çıkıyormuş ona bakamadık ama 120 günlük kandaki şeker ve tokluk şekeri sonuçları çıktı gösterdim dr a da
hepsi normal çıktı,referans değerleri arasında çıktı yani bu durumda şekerle alakalı bir sıkıntı yok ama o zaman neden idrarda 3+ çıktı (yani çok aşırı yüksek şeker) anlamadık dr da öyle dedi nasıl böyle çıktı diye neyse şimdi enfeksiyonun geçmesini bekliyoruz bakalım 😞

Kızlar kontrolden çıktım,bebek sata göre 32+0, 2 kg. Ama başı 34 haftalık,gövdesi de 33 haftalıkmış.Yapısal bir durum olduğunu sorun teşkil etmediğini söyledi doktor,zaten eşimin de kafası bedenine göre biraz büyük 😂 Bunun dışında doğum pozisyona girdi nihayet,hep makat gelişti poziyonu ☺plasentada küçük bir kanama var ama rahimde henüz açılma yok dedi,nst çekildi bir sorun yok dedi doktorum.Durumlar böyle 🥰

Bir üç dört ay önce bime gelmişti 89 tlye mi ne almıştım fiyatlar şaka mı :KK43:

Sen diyince bakayım dedim, amaaan ne artmış fiyatı ben yeni yıldan önce 1 tane almıştım civilden 150 TL civarı titreşimli falandı. Ama e Bebek uçmuş resmen Eki Görüntüle 3194817

Ben amazondan baktim canim almadim daha oraya da bak istersen
Valla bunlara bu fiyatları vereceğime pusetin karşısına geçip göbek atar bebeği ben eğlendiririm hem bahaneyle kalori yakmış olurum :KK70: :KK70: dolapta bi sayfa var oraya bakıcam yurtdışından getiriyor sıfır uyku arkadaşını ordan çok uyguna almıştım jelly cat in tavşanını eğer bulursam güzel size de söylerim kızlar

valla kahve ile aram olmadığından onu hiç sormadım canım ama günde 1 fincan veriyolar genelde :KK70:

karadut özünü gece yatarken bi kaşık ağzıma alıyorum tutabildiğim kadar ağzımın içinde tutup yutuyorum, yara ile iyice temas ediyor. gece bişey yiyip içmediğimiz için bu şekilde daha etkili sabaha kadar baya düzelmiş oluyor. oğlunun da bağışıklığı düştüğü dönemler oluyor muhtemelen. kaç yaştan itibaren kullanılıyor bilmiyorum ama sana bi b12 önericem mucize gibi geçiriyor doktorunuza sorarsınız. new life dil altı b12 plus anında toparlıyor vücudu ve iyileştiriyor direk

Kızlar nasil sinirlendim anlamadım. Doktorumun asistani doğum iznine ayrıldı geçen ay, yerine baskasi bakıyor. Bugünde benim kontrolüm vardı, saat 6da. Geldim kadın demez mi kontrolünüz yok. Şaka gibi geçen ay yanımda yazdı ajandaya randevuyu, bende telefona kayıt ettim. Bugün iptal edenler olmuş onlarla birlikte benim randevuyu silip yerine başkasını koymuş. Sinirlerim tepeme çıktı birde benle inat ediyor hiç hatırlamıyorum diye. Dedim hadi ben yanıldım gün olarak ajandaya bakın benim randevum hangi gün marta kadar hepsine baktı randevu yok, hiç not almadık herhalde demesin mi 🥴 dedim hanfendi Aralık 20de randevum vardı geldik, 1 ay sonrasi için randevu aldık burdan yazdınız şaka mısınız... sinirlerim tepemde.

Geç dalganı geç 🤣🤣 Ekin doğsun ilk haftalarda gece gündüz 2 saatte bir uyan emzirmeye o zaman gozun açık gördüğün rüyaları hayalleri bize anlatırsan bize bizde gülcez sana 🤣🤣
Ben anlatayim ufacik birini, Doğa kucağımda emziriyorum, gözüm açık oturuyorum yatak icinde, eşimde yanımda asiri yorgunum çocuğu sıpıtıp atmayayım diye güvenlik memuru rolünde 🤣🤣 megerse benim 2 çocuğum varmış, ikiz yani, biri kucağımda emiyor diğeri yanımda indi aşağı emekleyerek gidiyor eşimi tuttum kolunu çocuk gidiyor yakala diye bağırdım, adam ne çocuğu diyor kapının önünde kör müsün tutsana çocuğu diyorum, orda çocuk yok dedi sen ne biçim babasın bir çocuğa sahip olamadın diye avaz avaz bağırdım. Bizim bir çocuğumuz var oda kucağında dedi hayır iki tane doğdu dedim ama o an 2.cocugum olduğuna yemin edebilirim çünkü görüyorum yani ama ispatlayamam.
Ayy ben kesin üç harfliler geldi sanırdım herhalde o nasıl gerçekçi bi rüya🤣🤣🤣 inşaAllah böyle rüyalar benim başıma gelmez geceleri çok korkan biriyim zaten🤣

Kızlar nasil sinirlendim anlamadım. Doktorumun asistani doğum iznine ayrıldı geçen ay, yerine baskasi bakıyor. Bugünde benim kontrolüm vardı, saat 6da. Geldim kadın demez mi kontrolünüz yok. Şaka gibi geçen ay yanımda yazdı ajandaya randevuyu, bende telefona kayıt ettim. Bugün iptal edenler olmuş onlarla birlikte benim randevuyu silip yerine başkasını koymuş. Sinirlerim tepeme çıktı birde benle inat ediyor hiç hatırlamıyorum diye. Dedim hadi ben yanıldım gün olarak ajandaya bakın benim randevum hangi gün marta kadar hepsine baktı randevu yok, hiç not almadık herhalde demesin mi 🥴 dedim hanfendi Aralık 20de randevum vardı geldik, 1 ay sonrasi için randevu aldık burdan yazdınız şaka mısınız... sinirlerim tepemde.
ay yok artık naptın geri mi döndün ? aradan falan alsaydı bari :KK43: randevu sistemi yok mu bunların deftere mi yazıyorlar hala...

X