2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Benim doktor işini sağlama alıyor 🙈 muayeneye girmeden asiatani yanımdayken tartıya bildiriyor asistan daha sonra doktor odasına gidip söylüyor, 5 dakika sonra beni çağırıyorlar 🙈 yoksaa bende bol giyiyorum daha rahat oluyor cocukla eğil kalk yaparken 😶
Allahtan benimki sadece 1 kez tartiya çıkarttı 😂 onda da hemen diyetisyene gönderdi 😂

Ben de dün kontrole gittim bu arada 🥰 Bebişim 30 haftalık 1.600 gr ve 41 cm. Haftasıyla uyumlu🙏🏻 İyi de kilo almış maşallah 🧿 3 haftada 600 gr almış şükür. Minnakım da burada işte 🥰 Yanaklar dolmuş maşallah 🧿🙏🏻
10 gün sonra çalışabilir raporu almaya gideceğim. Hatta pazartesi alacağım, sanırım 1 gün ile kontrol muayenesi olayını kaçırıyorum. Keşke doktora bugün gitseymisim dedim 😬😁 Doktora söyledim yapacak bir şey yok.. Sistem kabul etmez dedi. Erken de gidilmiyor galiba, yani cumadan gidemiyorum herhalde. Hic öyle bir şey demedi çünkü. Ne zaman 2 haftada 1 kontrole gitmeye başlanıyordu?
maşallah canım çok güzel kilo almış :nazar: ben 32 de gittiğimde 35 de çağırdı sonra da 2 haftada 1 dedi bana canım her doktorun farklı olabilir:KK64:
ay evet ya, yemeyip alsam tama diycem de yiyorum ne yapayım 🤣 kurabiye,kek börek ne bileyim lahmacun vs hepsini yedim. Kendimi avuntum hepsi diyet ürünleri diye 🤣🤣 kızımda çoklu gıda alerjisi var, glutensiz besleniyoruz zaten. Tek avuntum o beyaz un yok içinde 🤣🤣 hepsini evde kendim yapınca yağını daha az koyuyorum, beyaz şeker yerine elma suyu konsantresi gibi meyve temelli tatlandiricilar kullaniyorum ama yapınca da oturup bir güzel gömüyorum mideye 🙈
ayy bende çok seviyorum kurabiye vs. çayın yanında az da olsa tüketiyorum bende 10 kiloya yaklaştım bu sefer kilolu da başladım 64 ile başladım 74 e ramak kaldı hedef 75 di ama geçerim bu gidişli 33+4 üm daha :kızgın::skandal:

kızlar merhaba, Sürekli okuyorum ama çok sık yazamıyorum. Geçen haftaki kontrolümde ikiz bebişlerimden birine giden kan akışında bir problem olduğu göründü. Zaten diğerine göre biraz daha küçük. Böyle bi durumla daha önce karşılaşan yada duyan var mı? doktor dinlen ve her hafta takip edicez dedi ama ben endişelendim tabi biraz.
tek yumurta ikizi mi bebekleriniz ? ya da baştan beri mi böyle bi durum vardı?
maşallah haftanız ilerlemiş bundan sonrasında haftalık takiple gözlenmeniz sanırım yapılabilecek tek ve en doğru şey.
bir de forumda ikiz annelerinin sayfaları var isterseniz oralara da sorun.

Her zaman aynı saatte ben de yapamıyorum tabi ama açlığımı 8-9 saatten fazla tutmamaya çalışıyorum canım.
Genelde sabah 9-10 gibi yapıyorum daha geç olunca açlık saati uzuyo ve şeker daha yüksek çıkıyo.
Bu sayede kahvaltı saatimide sabitlemeye çalışıyorum iyi oluyo
Anladım canım ben de sabitlemeye çalışayım bari

kız bi dizi vardı orda ay dede diye bi karakter vardı gözü açık uyuyordu o geldi aklıma neydi o dizi ya :KK70: aha buldum beşik kertmesi peki benim beynimde neden böyle bir bilgi var :KK70: :KK70:
Geç dalganı geç 🤣🤣 Ekin doğsun ilk haftalarda gece gündüz 2 saatte bir uyan emzirmeye o zaman gozun açık gördüğün rüyaları hayalleri bize anlatırsan bize bizde gülcez sana 🤣🤣
Ben anlatayim ufacik birini, Doğa kucağımda emziriyorum, gözüm açık oturuyorum yatak icinde, eşimde yanımda asiri yorgunum çocuğu sıpıtıp atmayayım diye güvenlik memuru rolünde 🤣🤣 megerse benim 2 çocuğum varmış, ikiz yani, biri kucağımda emiyor diğeri yanımda indi aşağı emekleyerek gidiyor eşimi tuttum kolunu çocuk gidiyor yakala diye bağırdım, adam ne çocuğu diyor kapının önünde kör müsün tutsana çocuğu diyorum, orda çocuk yok dedi sen ne biçim babasın bir çocuğa sahip olamadın diye avaz avaz bağırdım. Bizim bir çocuğumuz var oda kucağında dedi hayır iki tane doğdu dedim ama o an 2.cocugum olduğuna yemin edebilirim çünkü görüyorum yani ama ispatlayamam.

Karadut özünden çay içmek veya gargara yapmak iyi geliyor ek olarak karbonatlı şu hazırla tülbent gibi bir şeyle ağız içini temizleyebilirsin, önce garara yapıp aft üstüne tampon yapar gibi. Küçük bebeklerde de agiz içi pamukcuklarinda karbonatlı suyula silme yapınca çok çabuk geçiyor 😊 kizimda da dış çıkartma dönemlerinde çok aft oluyordu karbonatlı suyla tülbent temizleyip sabah aksam karadut özünden çay yapıp ıciriyorum
benim senelerdir baş belam kuzum bu inan her şeyi denedim :KK70: tedavi olarak en hızlı sonucu B12 ile aldım. B12 içtiğimde direk iyileşiyor çünkü bağışıklığım yükseliyor vücut hızlı toparlıyor, bir de karadut özü cidden ağrısını acısını alıyor o da
Şey gördüm ben o yeni çıkmış içi su dolu küçük deniz yatağı gibi içinde materyaller vs var. Kızımın zamanında yoktu birkac hafta önce dolanırken gördüm ama ismi şuan hiç aklıma gelmiyor. Oda baya eğlendirir.
onları ben de gördüm yaa çok güzel alabiliriz onlardan

merak etme canım hiç yalnız değilsin :KK70: ben de öyleyim, doktor laf etmesin diyorum ama yapacak bişey yok, tatlı bir dille uyarıyor bizimki :)
her gün börek tatlı filan yesem aldıgım kiloya en azından değdi diyecegim ama sadece arada bir çikolata kek yiyorum canım cektikce, beyaz ekmek zaten yemiyorum, tahıllı ekmek sadece kahvaltıda. pilav makarna da çok az. bilemiyorum valla şiştikçe şişiyorum, görenler de hiç kilo almamışsın diyor şaşırıyorum, gıdım çıktı halbuki :KK70: az kaldı en azından, sonrasında vericez bir şekilde
Ben çikolatayı da kendim yapıyorum 🙄 valla baya lezzetli oluyor ilerde bebisine sağlıklı çikolata vermek isteyenlerle tarif paylaşırım 😁 bende ekmek hiç yok 🙄 pilav çok tüketiyoruz ekmek olmadığı için.

Şey gördüm ben o yeni çıkmış içi su dolu küçük deniz yatağı gibi içinde materyaller vs var. Kızımın zamanında yoktu birkac hafta önce dolanırken gördüm ama ismi şuan hiç aklıma gelmiyor. Oda baya eğlendirir.
Su oyun matı diye geçiyor canım aldım ben daha gelmedi bakalım

Bu kitap 1 yaşından sonra özellikle 1.5-2 yaş civarı çok faydalı oluyor. Ufak çocukların ilgisini çekmiyor (denedim) içeriği karışık geliyor. Onun yerine tuumy time zamanı siyah beyaz tekli kartlar var onlarla daha çok ilgileniyor çünkü el alıp evirip çeviriyorlar. Kitap ağır kalıyor.😊
Siyah beyaz kartlardan da almıştım canım onları kullanırım ilk etapta ya da minnosun hangileri ilgisini çekerse bakalım 😍 hışırtılı kitaplar çıngırak falan da aldım 🫣

Ben çikolatayı da kendim yapıyorum 🙄 valla baya lezzetli oluyor ilerde bebisine sağlıklı çikolata vermek isteyenlerle tarif paylaşırım 😁 bende ekmek hiç yok 🙄 pilav çok tüketiyoruz ekmek olmadığı için.
ben de birara böyle saglıklı atıştırmalıklar yapıyordum da şimdi hamileyken yemek yapmaya cok üşeniyorum zaten :) bir de asıl sıkıntı bulaşıkk eğil kalk tezgahı temizle offf, ütü bile daha tercih edilesi bişey benim için :KK70:

Geç dalganı geç 🤣🤣 Ekin doğsun ilk haftalarda gece gündüz 2 saatte bir uyan emzirmeye o zaman gozun açık gördüğün rüyaları hayalleri bize anlatırsan bize bizde gülcez sana 🤣🤣
Ben anlatayim ufacik birini, Doğa kucağımda emziriyorum, gözüm açık oturuyorum yatak icinde, eşimde yanımda asiri yorgunum çocuğu sıpıtıp atmayayım diye güvenlik memuru rolünde 🤣🤣 megerse benim 2 çocuğum varmış, ikiz yani, biri kucağımda emiyor diğeri yanımda indi aşağı emekleyerek gidiyor eşimi tuttum kolunu çocuk gidiyor yakala diye bağırdım, adam ne çocuğu diyor kapının önünde kör müsün tutsana çocuğu diyorum, orda çocuk yok dedi sen ne biçim babasın bir çocuğa sahip olamadın diye avaz avaz bağırdım. Bizim bir çocuğumuz var oda kucağında dedi hayır iki tane doğdu dedim ama o an 2.cocugum olduğuna yemin edebilirim çünkü görüyorum yani ama ispatlayamam.
hahaah halüsinasyonlar da görülmüş maşallah bi 70 lik içsen öyle kafan olmazdı :KK70: :KK70:

Saol canım inşallah o kadar uzun sürmez ya. Parol zararsız doktor kullanabilirsin dedi.
insallah canim senin surmez.ilk yutkunurken bogazim degisikti onlemini almak için baya bir.seyler ictim. Sonra bogazim agridi kulaklarim.sizi icin de sonraki gunler yogun burun akintisi yani hepsi ayri ayri gunler oldu şuan 10. gunumdeyim sesim halen.duzelmedi. Ama Allah a şukur ki öksuruk ben de yoktu ondan cok korktum. Sicak corbalar sarimsakli onlari.ihmal etme de öksuruk olmasin o çok zor ya.

ben de pusete oyuncak bakıyorum 500-600 lira fiyatlar nedir arkadaş ? uygun fiyata güzel bişiler bulan var mı ?

insallah canim senin surmez.ilk yutkunurken bogazim degisikti onlemini almak için baya bir.seyler ictim. Sonra bogazim agridi kulaklarim.sizi icin de sonraki gunler yogun burun akintisi yani hepsi ayri ayri gunler oldu şuan 10. gunumdeyim sesim halen.duzelmedi. Ama Allah a şukur ki öksuruk ben de yoktu ondan cok korktum. Sicak corbalar sarimsakli onlari.ihmal etme de öksuruk olmasin o çok zor ya.
Öksürük yok çok şükür canım elimden geldiğince yapıcam artık birşeyler toparlanmak için inşallah iyi gelir 🤲🏻 😔 sanada çok geçmiş olsun canım

Sen bir de ilkleri düşünsenee😀 Kalbim dayanmıyor bazen gerçekten çok heyecan basıyor🫠
Ben ilkinde çok korkuyordum bi de hiç anestezi almamıştım hiç ameliyat olmamıştım. Hep ameliyat sırasında hissedeceğim diye korkuyordum. Ya acıyı hissedersem ama kıpırdayamazsam hareket edemezsem hissediyorum diye 😅neler kurmuştum kafamda ağlaya ağlaya girmiştim bu yüzden ameliyatıma 😃çoo rahat geçmişti hiç anlamadım bile uyudum uyandım odamdaydım kızımı getirmişlerdi hemen :)))

kesinlikle erken yaşta kitapla tanışınca cok seviyorlar :)
kilo alımın cok iyi bence maşallah, ben uçtum :)
yeşil çayı doktoruma hiç sormadım ama sakıncalı diye okumustum canım, şaşırdım dr.a sorarım olmazsa, hatta oglum 3 aylık olana kadar da içmemiştim emzirirken sütün tadını değiştirmesin diye. çok seviyorum bir de gercekten ödem attırıyor bende
sonda icin cok üzüldüm bu kadar acı çekmene :KK43: ben hiç hatırlamıyorum bile takıldıgını, sadece cıkarırken hemşire söylemişti cıkarıyorum diye onda da bişey hissetmemiştim. umarım bir daha böyle bişey yaşamazsın canım
canım en son ölçüme göre 57den 75e çıkmışım, 18 kg :KK43: aşağıda da anlattığın gibi börek çörek yiyip herşeyi yiyip alsam içim gam yemeyecek, sabah kahvaltı yok, öğlen çorba et yemeği salata, belki 1 kaşık pilav vb. akşam yumurta yulaf peynir vb. tarzı yumurta yiyim diye ya da yemek yoğurt tarzında, ben bu kadar kiloyu nasıl alıyorum anlayabilmiş değilim...hafta sonu kahvaltılarım çok fena 2 gün tabi, her şeyi yiyorum hafta içi de kahvaltı olmayınca...ara öğünlerde biraz üzüm ceviz yiyorum ma öyle bir avuç falan değil...
Maşallah bebişeee 🥰:nazar:
Ben sürekli progestan kullandığım için bilmiyorum canım ama doktora devam edecek miyim dedim. Kasılmaların var mı dedi. Pek yok bazen ağrı oluyor dedim. Devam edelim dedi. Doğuma engel değildir bence bilemiyorum ki..

Bana bir arkadaşım ilkinden zor dedi. Aynı yerden kesildiği için mi acaba diye düşündüm🙈 Hani oradaki doku 2.ye zorlanıyor falan diye.. ama 2 arkadaşım da ilkinden kolay dediler. Bünyeye göre değişiyordur elbette. Kendimi kolay olacağına inandırmaya çalışıyor ama baya korkuyorum 🙈🙈 Allah kolaylıkla geçirmek nasip etsin yaa 🙏🙏🙏🙏

Ay inşallah inşallah canımmm 🙏 Ağzın bal yesin 😄🌺 Baya korkuyorum doğrusu 🙈

Ay maşallah.. Benim ilki spinal. Hafif bir karın içi kanamam olmuş ameliyatta. O yüzden baya bir acı olmuştu tüm karın içimde o gün.. asla 2. çocuk yapmam diyordum 🙈 ama ikinci gün resmen %80 falan geçmişti, mucize gibi.. Yine de ilk günkü acıyı bir daha yaşamak istemem tabi 🙈 İnşallah ilkinden kolay olur yaa 🙏🙏 Sonrasında iyileşme sürecim çok çabuk olmuştu şükür. Acı falan elbette oluyor oturup kalkarken, gülerken öksürürken :) ama.. Katlanılır seviyede.

Ay inşallah öyle geçer.. ben de okuyayım bari. Forumdan mı okudun 😁

Aynen canım.. Valla ilki bilinmediği için daha kolay gerçekten.. Ben öyleydim en azından.. Tamam heyecan falan elbette oluyor da.. Bismilllah diyorsun, bakalım ne olacak diye giriyorsun.. Bilmek daha stresmiş 🙈
Amin amin inşallah 🙏🙏 Şöyle sağlıkla kolaylıkla mutlulukla geçsin doğumlarımız Allah'ımmmm 🙏🙏

Benim de karaciğer enzimlerimden biri yüksek çıkmıştı. Doktor hamilelikte bekleriz bunu, belli bir sınırı geçmediği sürece sorun yok dedi. Umarım öyledir 🙈 Geçen hamileliğimde baya yükselmişti çünkü. İlaçlar da yükseltiyor. Sanırım progestan etkiliyor beni. Geçen sefer progestanı bırakmıştım yükselince. Bu sefer devam ediyorum 😬 Haftaya sağlık ocağı tekrar çağırdı gebelik izlem için. Bakılır sanırım ona da yine.
canım benim sağol, şimdiye kadar ALT değerim hiç yükselmemişti, hattta ağustosta bakıldığında 8 idi, bir anda şimdi 54 görünce şok oldum. enginar brokoli salata yiyin tarzı öneriler var, sence işe yarar mı ? ben progestan kullanmıyorum, şu an demir ve multivitamin alıyorum, onlar mı yükseltti kilo aldım diye mi oldu anlamadım.
entropii entropii yeşil çay folik asit depolarını tüketiyormuş o yüzden gebelere önerilmiyor kızlar benim dr ıhlamur harici hepsini yasakladı
ne içecez, filtre kahvede mi yok...offff...sen bu karadut özünün içiyor musun su ile karışıtırp? benim oğlanda da çok aft çıkıyor da...
Siz beni bi de doğunca görün yeni bi zombi türü olarak sahalarda olurum muhtemelen sıfır uyku ile :KK70:

Bebeğinin başında 24 saat nöbet tutan kadın tüm çabalara rağmen uyutulamıyor diye Show haber de bi haber görürseniz o benim :KK70: :KK70: :KK70:
uyursun uyursun :) süt çok güzel oluyor uyuyunca böyle onu gördün mü uyursun 😁
Benim de dudağımin ic kisminda aft çıktı ne zaman bağışıklığım düşse çıkar ben de yarın kendime et suyu çorba yapicam hemen dikkat etmek lazim😐
benim de tırnaklar da beyaz lekeler var yeni bir tane daha çıkmış, bu kadar vitamini nereme içiyorum anlamadım

her gün börek tatlı filan yesem aldıgım kiloya en azından değdi diyecegim ama sadece arada bir çikolata kek yiyorum canım cektikce, beyaz ekmek zaten yemiyorum, tahıllı ekmek sadece kahvaltıda. pilav makarna da çok az. bilemiyorum valla şiştikçe şişiyorum, görenler de hiç kilo almamışsın diyor şaşırıyorum, gıdım çıktı halbuki :KK70: az kaldı en azından, sonrasında vericez bir şekilde
benim ağzımdan yazmış gibisin :KK70: ben de değdi diyecem de değecek birşey de yapmıyorum, gıcık oldum yaaaa....az kaldı diye kendimi motive ediyorum ne yapayım...bizim arkadaşlarda bir karnın var kilo almadın diyorlar, yuh dedim yani suratım poğaça gibi oldu daha ne kadar alacağım acaba...yüzün çok güzel oldu dolu dolu diyorlar bir de 🤦‍♀️

X