2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
kızlar ıslak mendil alırken ortaya karışık biraz water wipes biraz uni baby biraz sleepy alıp sırayla kullanıp bebeğin cildinin tepkisine göre karar versem olur mu yoksa zırt pırt değiştirince sıkıntı olur mu?
içeriği temiz ürünler alacağın için sorun olacağını sanmıyorum canım hepsi alkolsüz parfümsüz su içeren ürünler di mi ?

kızlar ıslak mendil alırken ortaya karışık biraz water wipes biraz uni baby biraz sleepy alıp sırayla kullanıp bebeğin cildinin tepkisine göre karar versem olur mu yoksa zırt pırt değiştirince sıkıntı olur mu?
bi de ben ilk etapta ıslak mendile cesaret edemedim pamuk+su ile başlayacağım bazıları pişik oldu falan yazmış ama tabi kullanılan ıslak mendil ne içeriği neydi bilmiyorum

Sen 3.ye sıcak bakıyordun sanki 😅 kız bebek hevesi bende de kaldı, artık diyorum toruna kismet Allah o günleri gösterirse 😃
Ben erkek çocukları da pastel renklerde giydirmeyi cok seviyorum, düz sade giydirmem pek, renkler önemli :)
Pastel tonlarini ben de cok severim. Aslinda 3 cocuk cok degil de 2. nin zorluğuna gore ona karar verecegim bazen aman yeter diyorum artik sonra bu da erkek olursa falan duygularindan sebep vazgeciyorum. Eşim cok istiyor olur mu bir kizimiz da olsun kizsiz olmaz diyor da bakalim zaman ne gosterecek bunu saglikla kucagimiza alalim da😁Eşimin evlenmeden önce de hayali 2 erkek 1 kiz ve kizin da en kucukleri olmasi😀

Pastel tonlarini ben de cok severim. Aslinda 3 cocuk cok degil de 2. nin zorluğuna gore ona karar verecegim bazen aman yeter diyorum artik sonra bu da erkek olursa falan duygularindan sebep vazgeciyorum. Eşim cok istiyor olur mu bir kizimiz da olsun kizsiz olmaz diyor da bakalim zaman ne gosterecek bunu saglikla kucagimiza alalim da😁Eşimin evlenmeden önce de hayali 2 erkek 1 kiz ve kizin da en kucukleri olmasi😀
Allah gönlünüze göre versin inşallah canım 😊

içeriği temiz ürünler alacağın için sorun olacağını sanmıyorum canım hepsi alkolsüz parfümsüz su içeren ürünler di mi ?
evet evet sadece saf su olan temiz içerik ürünler, kararsız kaldım hangisini alayım diye ondan hepsinden azar azar alayım denerim dedim :KK66: Pamuk+su da deneyeceğim belki gerek kalmayacak bunlara ya da zor gelecek o sistem ya da sadece dışarıda kullanırım hazırlıklı olayım her duruma dedim.

Ben ilk çocuğumda ıslak mendil değişikliğinden yoğun bir pişik sorunu yaşamıştım. Ve ne alaka demiştim, hepsi aynı.. bence değişikliğe gelmiyor bebekler ilk zamanlar. Ve ıslak mendili yıkayıp kullanmanı öneririm 😊

Herkese merhaba , nasipse benim de doğumum martta olacak. Hali hazırda 1 kız annesiyim eski kullanıcı olamama rağmen ancak gruba yazma şansı buldum. Arada bir okuyordum. Bu arada son konunuz ıslak mendil konusunda ilk başta pamuk + su öneririm . Sonrası için seçeceğiniz bir ıslak mendil markası değişim pek yapmayın. Ben Molfix izotenik sulu mendil tercih etmiştim sıkıntı yaşamadım hiç. Hatta ek gıdaya geçene kadar kızımda hiç pişik yaşamamıştım.

en başta ciltleri çok hassas olduğu için en temiz pamuk ıslatmak ya da saf sulu olan seçenekler mantıklı bence. büyüdükçe de çok fark ettiğini düşünmüyorum pek 😅
bu arada sleepy nin satıcı sorularından şunu öğrendim bio natural serisi premium serisiymiş. ben waterwipes almıştım ama bio natural serisi de tercih edilebilirmiş 👍🏼

Kızlar bence bu uyku eğitimi konusu çok kişisel, yani herkesin hayat tarzı ve bakış açısı farklı o yüzden bu konu üzerindeki fikirler de çok farklı doğrusu yanlışı yok.
Ben mesela kendimce 6 aydan sonra bebeği ağlatmadan ama bir rutin oluşturarak bir uyku eğitimi vermeyi planlıyorum, odasını da ufak ufak ayırmayı planlıyorum çünkü benim etrafımda bu eğitimi vermeyen arkadaşlarımda gördüğüm hayat tarzı bana uymuyor, memede uyumaya alışması da bana uymuyor ileride benim hayat tarzıma uymayacak sorunlar açabilir bana bu da beni ve dolayısıyla bebeği mutsuz eder, tüm kontrolü tamamen bebeğe bırakmadan ufak ufak yönlendirmem gerek diye düşünüyorum ama bu demek değil ki bunu yapmayanlar yanlış yapıyor asla sadece hayat tarzı, annenin psikolijisi, sabrı, çocuğun mizacı gibi çok yönlü bakmak gerek doğru yol için.
Bence en güzeli uyku eğitimi kitaplarını okumak ve kendine göre olan rutinleri içinden seçmek. Yani hala bebek ağlatma falan deniliyor o yöntem mesela çok eskide kaldı saatli programlardi onlar, kimse artık ağlatma falan önermiyor, tam tersi ağlıyorsa al kucağına sakinleştir tekrar koy yatağına yanında dur elini üstünde tut falan diyor ya da varsa da ben o sert yöntemlere denk gelmedim, okuduklarımda olursa da o yöntem onu seçmeyeceğim. Hiç bir kitap okumadan ya da araştırma yapmadan arkadaşlarımızın ya da influencerların lafıyla da uyku eğitimi yanlış ve ya doğrudur demek sağlıklı bir yorum değil bence, bence en sağlıklısı araştırıp kendi yolunu çizmek. Zor bir konu ama fikrimi söylemeden edemedim :)
Teşekkür ederim kendi adıma. Ben de ağlayarak uyutma taraftarı asla değilim, gerçi biz şimdi ne konuşsak boş bebeler doğunca belli olacak her şey
Selammm herkese 🌸 kızlar Trendyol ya da diğer alışveriş sitelerinde bebek giyim,tekstil ürünleri satan alışveriş yapıp ürünlerini beğendiğiniz satıcılar var mı ?
Hepsiburada da cigit marka var, ben oradan aldım biraz. Gene Hepsiburada carters ve e bebek tulumlarini aldım
Zaten 2. Çocuklari 1. Çocuklar baya şekillendiriyorlar😁 Ama soyle bir durum var ilkler zorsa 2. ler genelde daha kolay oluyor cevremin.soyledigi hep bu sekilde
Tüm kalbim ile aminnn diyorum buna 😀🤲
Ben şuan sleepy aldım, bir de indirimdeyken pure wipes marka aldım kullanan arkadaşlar var memnunlar.

Benim kafamda günlerdir meşgul eden tek şey; pamuk+su için kullanacağım tupperware ıslak mendil kabım nerede 😳 şaka değil günlerdir bunu hatırlamaya çalışıyorum. Çünkü Başak Burcu olmak😅
Benim de aklımda bi soru var pamuğu nasıl islaticaz sprey şişe yeterli olur mu 🤣 Pratik çözümlerle açığım 🤣

Benim de aklımda bi soru var pamuğu nasıl islaticaz sprey şişe yeterli olur mu 🤣 Pratik çözümlerle açığım 🤣

Bak benimki şöyle bir şeydi. Bunun içine kaynamış soğumuş suyla konabilir. Ama işte ortalarda yok. Biz cocukların oyuncaklarını dönem dönem kaldırıyoruz, o esnada nereye koyduk kim bilir 🤔

Eklentiler

• 5A331896-7937-4BD0-9E24-3DBACCDD6481.jpeg
    5A331896-7937-4BD0-9E24-3DBACCDD6481.jpeg
    29,3 KB · Görüntüleme: 41
Bak benimki şöyle bir şeydi. Bunun içine kaynamış soğumuş suyla konabilir. Ama işte ortalarda yok. Biz cocukların oyuncaklarını dönem dönem kaldırıyoruz, o esnada nereye koyduk kim bilir 🤔
Aa bunlardan var bende içine suyla pamuğu koyup hazir şekilde kullaniyorsun o zaman mantikliymis canim. Bunlarin uygun fiyatlilari vardi trendyolda tupperi bulamazsan bi bak

evet evet sadece saf su olan temiz içerik ürünler, kararsız kaldım hangisini alayım diye ondan hepsinden azar azar alayım denerim dedim :KK66: Pamuk+su da deneyeceğim belki gerek kalmayacak bunlara ya da zor gelecek o sistem ya da sadece dışarıda kullanırım hazırlıklı olayım her duruma dedim.
Ben kizimda ebebek kare pamuk, su ve zeytin yagi kullandim. Kare pamukla kaynatilmis ve sogumus suyla temizleyip sonra pamukla kuruladim ve bir iki damla zeytin yagini pamuga dokup onunla sildim. Ozellikle makadi icin zeytin yagi ek gida doneminde kabizlik oluyor, cok iyi geldi. Tavsiye ederim. Gene ayni yontem ile ogluma devam edecegim insallah...

X