Kızlar bence bu uyku eğitimi konusu çok kişisel, yani herkesin hayat tarzı ve bakış açısı farklı o yüzden bu konu üzerindeki fikirler de çok farklı doğrusu yanlışı yok.
Ben mesela kendimce 6 aydan sonra bebeği ağlatmadan ama bir rutin oluşturarak bir uyku eğitimi vermeyi planlıyorum, odasını da ufak ufak ayırmayı planlıyorum çünkü benim etrafımda bu eğitimi vermeyen arkadaşlarımda gördüğüm hayat tarzı bana uymuyor, memede uyumaya alışması da bana uymuyor ileride benim hayat tarzıma uymayacak sorunlar açabilir bana bu da beni ve dolayısıyla bebeği mutsuz eder, tüm kontrolü tamamen bebeğe bırakmadan ufak ufak yönlendirmem gerek diye düşünüyorum ama bu demek değil ki bunu yapmayanlar yanlış yapıyor asla sadece hayat tarzı, annenin psikolijisi, sabrı, çocuğun mizacı gibi çok yönlü bakmak gerek doğru yol için.
Bence en güzeli uyku eğitimi kitaplarını okumak ve kendine göre olan rutinleri içinden seçmek. Yani hala bebek ağlatma falan deniliyor o yöntem mesela çok eskide kaldı saatli programlardi onlar, kimse artık ağlatma falan önermiyor, tam tersi ağlıyorsa al kucağına sakinleştir tekrar koy yatağına yanında dur elini üstünde tut falan diyor ya da varsa da ben o sert yöntemlere denk gelmedim, okuduklarımda olursa da o yöntem onu seçmeyeceğim. Hiç bir kitap okumadan ya da araştırma yapmadan arkadaşlarımızın ya da influencerların lafıyla da uyku eğitimi yanlış ve ya doğrudur demek sağlıklı bir yorum değil bence, bence en sağlıklısı araştırıp kendi yolunu çizmek. Zor bir konu ama fikrimi söylemeden edemedim :)