Bence onu takiyor gibi davranma gayet özguvenli ol.Hic sorma bir sikinti mi var vs. Cocuk yaparken iyiydi. Hamilelik her kadina çok cok yakisan bir sey. Her halinle kendini begen. Kurban olsun senin emzirmene ya. Kizdim simdi baya ya.Bu beni çok geriyor ya. Bence her şeyi anlıyorlar ama anlamamazlıktan geliyorlar. Çok nette anladığını düşünüyorum hatta msj yazarak söyledim ama hiç bir şey yokmuş gibi devam ediyor. Kendi bilir. Çok yıpratıcı ve zor bi süreç hamilelik ama inş kucağımıza alınca geçecek tüm bunlar. Benim eşim biraz gariptir. Oğlumda da Doğumdan sonra 4 ay uzak durdu benden neymiş efendim çocuğu emzirirken onun önünde ve bazen de anlamların önünde göğsümü açıyormuşum da onda da tiksinti olmuşmuş. Valla gerçekten çok şaşırmıştım arkadaşlarımda tam tersi göğüsüm sütle dolduğu için daha dolgun görünüyor biraz da kilo aldığım için eşim daha istekli diyorlardı. Benimki de kiloyu hiç sevmez hep fit olacaksın, muntazam olacaksın da paşamızda istek oluşsun. Gerçekten genelleme yapmıyorum ama bazı erkekler çok nazlı ve isteksizler ve hiç duygusal değillerYapacak bir şey yok. Allah ıslah etsin ne diyeyim
Çok güzel olmuş canım sağlıcakla yemek nasip olsunKizlarrr çikolatanın görseli geldi bayıldım ben tam istediğim gibi sade ve şirinTasarımı kendim yapmıştım zaten çok içime sindi, kutusunu da başka şeyler için kullanırım sonrasında
Yardımcı bulma konusu çok zorlaştı maalesef, dedigin gibi yer seçiyorlar. Facebook ta Araştıran Anneler diye bir grup var bu grupta her konuda yardım alabiliyorsun, doktor tavsiyesi bakici temizlikçi vs. Bana da bir arkadaşım tavsiye etmişti, oraya ekleyebilirim seni istersen. Hem piyasada temizlikçilere, bakicilara ortalama ne kadar ücret veriliyor filan gibi fikir de alabiliyorsun, şu kriterlerde ihtiyacım var diye ilan yazabiliyorsuncanım benim de çok kötü uykular, bir o yana bir bu yana dönüyorum sürekli....gece tuvalete de kalkıyorum karnım büyüde mesaneye baskı arttı bence kalkmadan olmuyor...deliksiz bir uyku maalesef yok...gün içinde de yoğunum eve gel çocuk ödev mutfak toparla o bu, hiç dinlenemiyorum da, bakalım Allah sağlık versin de az kaldı diye avutuyorum kendimi hep pozitif telkinlerde bulunmaya çalışıyorum...işleri de parçalı yapmaya çalışıyorum, hergün az az kendimi yormadan...benim temizlikçi vardı o da bir yere yatılı girdi, 7 yıldır bana geliyordu yerimne birini de bulamıyorum kendim yapıyorum...birini bulup güvenbmek vb. çok zor, zaten evde değilim gelenin güvenilir olması lazım ki evi emanet edeyim, gözüm arkada kalmasın işi de düzgün yapsın...hele istanbulda bu sektör iyice garip olmuş, kadınlar artık gidecek yer seçiyor....
canım bir tek facebook heabı mı var benim facebook hesabı donukta öyleyse açayım tekrar ?Yardımcı bulma konusu çok zorlaştı maalesef, dedigin gibi yer seçiyorlar. Facebook ta Araştıran Anneler diye bir grup var bu grupta her konuda yardım alabiliyorsun, doktor tavsiyesi bakici temizlikçi vs. Bana da bir arkadaşım tavsiye etmişti, oraya ekleyebilirim seni istersen. Hem piyasada temizlikçilere, bakicilara ortalama ne kadar ücret veriliyor filan gibi fikir de alabiliyorsun, şu kriterlerde ihtiyacım var diye ilan yazabiliyorsun
Trendyolda var canım bu tarz tüllerKızlar kapı süsü için tül bakıyo musunuz ya ben böyle toz pembe bişey istiyorum ama nerden bakiyim bilemedim
aynen ben de o kafadayım canım :)Ben de bebegi ve de oğlumu bir seylere zorlamayi sevmem. Yaninda mi uyumak.istiyor izin veririm cunku eni sonu buyuyecekler biz den ayrilacaklar gun gelecek kucagimiza gelmeyecekler bizimle ayni yatakta uyumayacaklar. Oglum bazen tek basina.uyuyor bazen anne sen yanimda uyu diyor. Uyuyorum yeri geldi yaninda sabaha kadar. Gunduzleri tamamen desteksiz uyur. Ama aksamlari yaninda uzanmami istiyor.Kitap okumakla falan asla olmuyor. Her seyi zamanla birlikte sekillendiriyorsun.
amin canım sağol yok daha kargoya bugün verilecek canım tadınca bilgi veririmÇok güzel olmuş canım sağlıcakla yemek nasip olsun. Tadı nasıl peki yedin mi
Evet sadece Facebook var maalesef canim. Ne desem bilemedim, çünkü kesin bulursun diyemem ama faydasi olabilir. uğraşmak istemezsen sahibinden e de ilan verebilirsin ama dediğin gibi güvenilir birini bulmak zorlaştı. Bizim buralarda düzgün, sürekli gelebilecek bir temizlikci kulağıma çalınırsa haber veririm sanacanım bir tek facebook heabı mı var benim facebook hesabı donukta öyleyse açayım tekrar ?
uyku eğitimi sana göre değil gibi canım.... "nasıl uyuyacağına bebeğim karar verecek" diyorsan zaten uygulayamazsın,çünkü ya memede ya sallayarak ya seninle uyumak isteyecek....sen bence de içinden geldiği gibi hareket et, bu konuda çok farklı noktalardayız sana saygı duyuyorum. ben öneri istiyorsun sanmıştım canım kitap sorunca, ama senin kafanda zaten netmiş ben yanlış anlamışım kusura bakma....oto koltuğuna oturmayan ya da gece 11'de uyumayan bebeğe ( normal şartlar altında ) ben kendi karar verecek diyemiyorum, sonuçta benim kafaya göre çocuk buna kendi karar verecek bir seviyede değil....Canım tabiki kimse zaten bebeği çatlayana kadar ağlatıp uyku eğitimi vermez vermek istemez sanmıyorum öyle bir uygulamayı burda yapacak bir anne. Ya da çocuk istediği saatte uyusun değil benim bahsettiğim. En geç 8 de mi uyuması gerekiyor zaten uyuyacak ama nasıl uyumak istediğine bebeğim karar verecek. Ben onun ihtiyaçlarına aksi bir şey yapmayacağım bahsettiğim bu. Belki o gün hasta emmek istiyor uyurken, belki keyfi çok yerinde kendi kendine uyuya kaldı yani hep tek düze giden bir düzen olmayacak benim kendi adıma. He buna çocuğun oyuncağı olmak denirse oluruz yapacak bir şey yok miniğin tek ihtiyacı zaten anne. Tekrar ediyorum tamamen bebeğin karakteri ile de alakalı anne yanında uyuyan her bebek ile odası ayrılan her bebekte bir değil mesela. O kadar çok detay var ki yani hepsi herkes için değişken herkese göre kendi uygulaması en doğru olan aslında bunun siyah beyazı yok. Eş ile iletişimi bozan da bebek değil bana göre mesela çiftler buna sebep oluyor, zaman istedikten sonra yaratılıyor en alasından önemli olan dengeyi sağlayabilmek bana göre :)
Arkadaslar da demis bakis acisina gore degisir bu mesele. Uyku egitimi dediginiz nedir ona da bakmak lazim vs vs. faydasini gorduyseniz ne mutlu...unibaby yeni doğan canım, fiyat biraz yüksek ama oldukça iyiydi, indirimde falan alınabilir...sleepy yeni doğanın da içerik iyi diye duydum içerikte sadece saf pamuk su var hem unibaby yeni doğan hem sleepy'de içeriğe bakarak al bence...bu araa benim oğlum alerjik bebekti ona rağmen bizde unibaby hiçbir kızarıklık ve tahriş yapmadı
ne kadar ağlarsa ağlasın yatakta bırakmak uyku eğitimi değil bence, o başka birşey, ben uyku eğitimi verdim 3 aylıktan itibaren, doktorumuz öyle yönlendirdi...iyi ki de vermişim çok çok faydasını gördük.
sana katılıyorum canım, çocuğun kaliteli uyuması ve bir uyku düzeninin olması için disiplin şart...benim oğlan 3 aylıkken çocuk doktorumuz bana şöyle dedi,"bu aydan itibaren seni bile parmağında oynatırlar, kesinlikle yanında ve aynı odada yatırmayacaksın" demişti.ben hiç yanımda zaten yatırmadım, o konuda da takıntım vardı, farketmem görmem elim kolum gelir diye hep park yatağında ayrı uyudu...ilk 3 aydan sonra da odayı ayırdım...çok faydasını gördüm, uyku eğitimi de verdim, çevremde çok vardı çocuğu 4 yaşında hala anne baba ortasında yatıyor, bu tip bir tarzda zaten bana uymuyor, bebeğin uykusunu alması ve düzgün uyuması büyümesi için yemekten daha değerli, ne yapıp edip o düzeni bir şekilde oturtmak gerek diye düşünüyorum, inşallah bunda da öyle olur.
canım benim de çok kötü uykular, bir o yana bir bu yana dönüyorum sürekli....gece tuvalete de kalkıyorum karnım büyüde mesaneye baskı arttı bence kalkmadan olmuyor...deliksiz bir uyku maalesef yok...gün içinde de yoğunum eve gel çocuk ödev mutfak toparla o bu, hiç dinlenemiyorum da, bakalım Allah sağlık versin de az kaldı diye avutuyorum kendimi hep pozitif telkinlerde bulunmaya çalışıyorum...işleri de parçalı yapmaya çalışıyorum, hergün az az kendimi yormadan...benim temizlikçi vardı o da bir yere yatılı girdi, 7 yıldır bana geliyordu yerimne birini de bulamıyorum kendim yapıyorum...birini bulup güvenbmek vb. çok zor, zaten evde değilim gelenin güvenilir olması lazım ki evi emanet edeyim, gözüm arkada kalmasın işi de düzgün yapsın...hele istanbulda bu sektör iyice garip olmuş, kadınlar artık gidecek yer seçiyor....
canım şöyle aslında, bebeğini dinleyerek....bunun tek bir doğrusu yok...tracy hoggun kitabı var onu okudum, farklı kitaplar okudum pek beğenmesem de adem güneş okudum...sonra bunları harmanlayıp oğluma uygun olanı kendim buldum aslında....@deisa aşağıda baya güzel anlatmış benim yöntem en çok buna yakındı "kimse artık ağlatma falan önermiyor, tam tersi ağlıyorsa al kucağına sakinleştir tekrar koy yatağına yanında dur elini üstünde tut falan diyor ya da varsa da ben o sert yöntemlere denk gelmedim, okuduklarımda olursa da o yöntem onu seçmeyeceğim."...uyku eğitimi yatağa koy yanından git ağladığı kadar ağlasın değil,çocuğun gece uykusu ve yeterince uyuması beslenmeden bile elzem malum büyüme hormonu gece en çok salgılanıyor...ben öncelikle hiçbir zaman aynı yatakta yatmadım oğlumla, bana yakında olsa park yatağında idi, emzirirken uyursa dokunmadım, uyumazsa gazını çıkarıp yavaşça yatağına koyarak pışpışlararak hafifçe dokunarak uyutmayı denedim...zamanla çocuk bu rutine zaten alışıyor...3 aydan sonra yatağını da ayrı odaya aldım, yatırınca yanına sandalyeye oturuyordum ve dokunup pışpışlayarak uyumasını bekliyordum, sonra zamanla daha uzağa
gittim, ağlarsa kucağıma aldım sevdim tekrar yatırdım...bunu 100 kere yaptığım günler olmuştur, sonunda zaten rahatlayıp uyuyorlar, kolay değil buna da zaman efor harcamak lazım.çoğu arkadaşıma tavsiye ettiğimde ben uğraşama deyip yapmayan da oldu ama bakıyorm sonunda gece 11-12ye kadar çocukla birlikte oturdular..
sen de kendine en uygun yöntemi bulursun canım bebeğini dinleyerek telaş etme...ama kesinlikle bebeğin oyuncağı olma sana tavsiyem bu olur, bebişlerimiz tahmin ettiğimizden daha akıllı, ipin ucu kaçarsa hem anneyi hem babayı yönetmeye başlıyorlar, sonra bir bakıyorsun ne anne ne baba mutlu sürekli uykusuz ve tüm dünya çocuğun etrafında dönüyor gibi oluyor, sonuçta çocuk ailenin bir parçası olacak bunu unutmadan eşine de kendine de vakit ayırman lazım, söylediklerim kritik ama önemli,.ok uzun oldu ya
elit çok güzel, bana hediye de geldi bir iki kere...bence tam fiyat performans çikolatası, kaç yuıllık çikolata zaten....
çok güzel anlatmışsın canım, ben de senin yöntemlere yakın yöntemler uyguluyorum....
Arkadaslar da demis bakis acisina gore degisir bu mesele. Uyku egitimi dediginiz nedir vb. gibi. Yararini da gormussunuz ne guzel, sizin bileceginiz bir mevzu bu.unibaby yeni doğan canım, fiyat biraz yüksek ama oldukça iyiydi, indirimde falan alınabilir...sleepy yeni doğanın da içerik iyi diye duydum içerikte sadece saf pamuk su var hem unibaby yeni doğan hem sleepy'de içeriğe bakarak al bence...bu araa benim oğlum alerjik bebekti ona rağmen bizde unibaby hiçbir kızarıklık ve tahriş yapmadı
ne kadar ağlarsa ağlasın yatakta bırakmak uyku eğitimi değil bence, o başka birşey, ben uyku eğitimi verdim 3 aylıktan itibaren, doktorumuz öyle yönlendirdi...iyi ki de vermişim çok çok faydasını gördük.
sana katılıyorum canım, çocuğun kaliteli uyuması ve bir uyku düzeninin olması için disiplin şart...benim oğlan 3 aylıkken çocuk doktorumuz bana şöyle dedi,"bu aydan itibaren seni bile parmağında oynatırlar, kesinlikle yanında ve aynı odada yatırmayacaksın" demişti.ben hiç yanımda zaten yatırmadım, o konuda da takıntım vardı, farketmem görmem elim kolum gelir diye hep park yatağında ayrı uyudu...ilk 3 aydan sonra da odayı ayırdım...çok faydasını gördüm, uyku eğitimi de verdim, çevremde çok vardı çocuğu 4 yaşında hala anne baba ortasında yatıyor, bu tip bir tarzda zaten bana uymuyor, bebeğin uykusunu alması ve düzgün uyuması büyümesi için yemekten daha değerli, ne yapıp edip o düzeni bir şekilde oturtmak gerek diye düşünüyorum, inşallah bunda da öyle olur.
canım benim de çok kötü uykular, bir o yana bir bu yana dönüyorum sürekli....gece tuvalete de kalkıyorum karnım büyüde mesaneye baskı arttı bence kalkmadan olmuyor...deliksiz bir uyku maalesef yok...gün içinde de yoğunum eve gel çocuk ödev mutfak toparla o bu, hiç dinlenemiyorum da, bakalım Allah sağlık versin de az kaldı diye avutuyorum kendimi hep pozitif telkinlerde bulunmaya çalışıyorum...işleri de parçalı yapmaya çalışıyorum, hergün az az kendimi yormadan...benim temizlikçi vardı o da bir yere yatılı girdi, 7 yıldır bana geliyordu yerimne birini de bulamıyorum kendim yapıyorum...birini bulup güvenbmek vb. çok zor, zaten evde değilim gelenin güvenilir olması lazım ki evi emanet edeyim, gözüm arkada kalmasın işi de düzgün yapsın...hele istanbulda bu sektör iyice garip olmuş, kadınlar artık gidecek yer seçiyor....
canım şöyle aslında, bebeğini dinleyerek....bunun tek bir doğrusu yok...tracy hoggun kitabı var onu okudum, farklı kitaplar okudum pek beğenmesem de adem güneş okudum...sonra bunları harmanlayıp oğluma uygun olanı kendim buldum aslında....@deisa aşağıda baya güzel anlatmış benim yöntem en çok buna yakındı "kimse artık ağlatma falan önermiyor, tam tersi ağlıyorsa al kucağına sakinleştir tekrar koy yatağına yanında dur elini üstünde tut falan diyor ya da varsa da ben o sert yöntemlere denk gelmedim, okuduklarımda olursa da o yöntem onu seçmeyeceğim."...uyku eğitimi yatağa koy yanından git ağladığı kadar ağlasın değil,çocuğun gece uykusu ve yeterince uyuması beslenmeden bile elzem malum büyüme hormonu gece en çok salgılanıyor...ben öncelikle hiçbir zaman aynı yatakta yatmadım oğlumla, bana yakında olsa park yatağında idi, emzirirken uyursa dokunmadım, uyumazsa gazını çıkarıp yavaşça yatağına koyarak pışpışlararak hafifçe dokunarak uyutmayı denedim...zamanla çocuk bu rutine zaten alışıyor...3 aydan sonra yatağını da ayrı odaya aldım, yatırınca yanına sandalyeye oturuyordum ve dokunup pışpışlayarak uyumasını bekliyordum, sonra zamanla daha uzağa
gittim, ağlarsa kucağıma aldım sevdim tekrar yatırdım...bunu 100 kere yaptığım günler olmuştur, sonunda zaten rahatlayıp uyuyorlar, kolay değil buna da zaman efor harcamak lazım.çoğu arkadaşıma tavsiye ettiğimde ben uğraşama deyip yapmayan da oldu ama bakıyorm sonunda gece 11-12ye kadar çocukla birlikte oturdular..
sen de kendine en uygun yöntemi bulursun canım bebeğini dinleyerek telaş etme...ama kesinlikle bebeğin oyuncağı olma sana tavsiyem bu olur, bebişlerimiz tahmin ettiğimizden daha akıllı, ipin ucu kaçarsa hem anneyi hem babayı yönetmeye başlıyorlar, sonra bir bakıyorsun ne anne ne baba mutlu sürekli uykusuz ve tüm dünya çocuğun etrafında dönüyor gibi oluyor, sonuçta çocuk ailenin bir parçası olacak bunu unutmadan eşine de kendine de vakit ayırman lazım, söylediklerim kritik ama önemli,.ok uzun oldu ya
elit çok güzel, bana hediye de geldi bir iki kere...bence tam fiyat performans çikolatası, kaç yuıllık çikolata zaten....
çok güzel anlatmışsın canım, ben de senin yöntemlere yakın yöntemler uyguluyorum....
Doğru aslında biraz da bebeği dinleyerek ilerleyen bir süreç bu,ancak sözünü ettiğim şey sadece mükemmel ebeveyn olma durumu ile ilgili değil.Hayatın salt kitaplarla deneyimlenemeyeceğini biliyorum ama dediğin gibi harmanlayacak,kaynak olabilecek bir şeylere de ihtiyaç var. Etrafımda ebeveyn olan birkaç çift var onları özellikle gebelikten bu yana daha fazla gözlemliyorum,mesela bir arkadaşıma anne olmak o kdar ağır geldi ki,bildiğin travma yaşıyor bebeğini sevmiyor mu tabiki seviyor,ihtiyaçlarını karşılıyor ama öyle bugünden yarına da hemen anne olunamıyor ve bu yadırganacak bir şey asla değil.İnsan doğasına aykırı biraz da.Bu bağlamda salt bebeği değil kendimi de önemsiyorumkatılıyorum, kendisi brad pitt mi ya bu erkeklerin özgüvenine hayranım....önce bir kendilerine baksınlar...
canım tracy hogg'un kitapları aslında bu işin temelidir, ama onu da beğenen var beğenmeyen var, uygulayabileceğin alanlar var uygulayamayacakların var canım...benim yöntem ona daha yakındı....yeni annelere mucize çözümler diye bir kitabı var, onu bir oku, okuyup sonra bilgileri harmanlarsın biraz da dediğim gibi bebeğe göre hareket etmek lazım...ben tracy teyzeden dolayı biberona çok karşıydım, benim bebiş emme refleksi olmadan doğdu, ememedi beni 2 gün tüm hastaneyi ayağa kaldırdı paşa paşa biberonu verdikben uykusuz bebek uykusuz normal doğumdan çıkmışım yorgunum yok mama biberon vermeyecem diye kafamda tabular, doktor biberon vereceğiz deyince o anı hatırlıyorum dünya başıma yıkılmıştı , çocuk doktorum hatta kendisinin de 3 çocuğu olduğunu, onlarında biberon aldığını merak etmemem gerektiğini, bebeği emmeye alıştıracağımızı söylemişti, gerçekten biraz da oluruna bırakmak lazım...tam doktorun dediği gibi oldu önce emzirmeye deneyip sonra biberon veriyordum, 1 ay sonra emmeyi öğrendi full emmeye geçtik biberonu bıraktık...lafın özü oku, et ama bilgileri harmanla bebeği tanıdıkça orta yolu kendin bulacaksın her bebek kendine özel canım
yok canım kitap tavsiyesi isteyen ben değildim, zaten yukarıda da yazdım bu konuda kitap okumadım çünkü o tarz kitabi bilgileri uygulamaktan ziyade akışa göre hareket etmek beni daha iyi hissettirecek. işte dediğim gibi ''her bebek farklı bir birey'' istekler ihtiyaçlar farklı. genelde çok hareketli hiperaktif bebeklerde bu tarz sorunlar oluyor onun da tespitini erken yapıp duyu terapisine götürmek en güzel çözümlerden çünkü ne kadar uğraşırsan uğraş altta yatan boşlukları doldurmazsan o çocuğun uyuması da işkence senin uyutman da işkence haline dönüşür. zaten senin bahsettiğin durum ekstrem bir durum çocuk her şeye tepki verip reddediyorsa sorunu uykudan ziyade başka şeylerde aramak lazımuyku eğitimi sana göre değil gibi canım.... "nasıl uyuyacağına bebeğim karar verecek" diyorsan zaten uygulayamazsın,çünkü ya memede ya sallayarak ya seninle uyumak isteyecek....sen bence de içinden geldiği gibi hareket et, bu konuda çok farklı noktalardayız sana saygı duyuyorum. ben öneri istiyorsun sanmıştım canım kitap sorunca, ama senin kafanda zaten netmiş ben yanlış anlamışım kusura bakma....oto koltuğuna oturmayan ya da gece 11'de uyumayan bebeğe ( normal şartlar altında ) ben kendi karar verecek diyemiyorum, sonuçta benim kafaya göre çocuk buna kendi karar verecek bir seviyede değil....
canım coldmix al en iyisi o bence yastığına damlatınca bütün solunum yollarını açıyor. bunda da bebek için dediğine göre bi zararı olacağını sanmıyorum deniz suyu falan muhtemelenKızlar hasta falan değilim ama burnum tıkalı.
Hatta gece tuzlu su fln yaptım ama yinede rahat uyuyamadım. Şimdide nefes almakta zorluk çekiyorum.
Eczacıma söyledim bana bunları verdi,
Burun spreyini 5 günden fazla kullanma dedi ve çocuk için yazıyor üzerinde.
Kullanayım mı?
Eki Görüntüle 3190144
çiçekçilere sorabilirsin ya da trendyol da süs tülü diye aratabilirsinKızlar kapı süsü için tül bakıyo musunuz ya ben böyle toz pembe bişey istiyorum ama nerden bakiyim bilemedim
Evet cnm ben okuyorum da bakalım gerçekler nasıl olacak, kitapla pratik çok farklı olacaktır eminimben çok araştırma yapan kitap okuyan bir insanım ama inanır mısın hamilelik, doğum ve çocuk yetiştirme üzerine tek bir kitap okumadım :) çünkü günün sonunda tüm olay anne-bebek ihtiyaçları doğrultusunda oluşuyor. kitapta yazılanlar aklına bile gelmiyor çünkü her bebek farklı bir birey ve her öneri her bebekte olumlu sonuç vermeyebiliyor. bu konularda ben açıkçası hiç bir plan yapmadım tamamen o an ki içgüdüm bebeğimin ihtiyaçlarına göre şekilleneceğim. oda bile yapmadım mesela. he bakarım bebeğim şartlara kolay adapte olabilen bir bebek olur o zaman daha farklı davranırım, 6 aydan sonra odasını yapar onu desteklerim, ama benle olmak isterse, memede uyumak istiyorum böyle daha mutluyum huzurluyum mesajını bana verirse tüm desteği sağlarım yani tamamen ona bırakacağım o yüzden evet tek bir doğru yok, bu konuda yazılıp çizilen akademik çoğu şeyin de kuralına uygun uygulayabildiğini sanmıyorum ki kuralı yok bana göre. o tarz yönlendirici kitaplar hiç okumadım bu sebeple. annenin beklentisi ihtiyaçları, bebeğin beklentisi ihtiyaçları süreci yönlendiriyor bana göre bu dönem ilkel bir dönem doğamız gereği zaten ihtiyaçlarımız bize şekil veriyor.
aynen tatlım hepimiz için ve bebeklerimiz için mutlu, huzurlu bir dönem olur inşallahEvet cnm ben okuyorum da bakalım gerçekler nasıl olacak, kitapla pratik çok farklı olacaktır eminim
Kesinlikle senin gibi düşünenlere de saygı duyuyorum ben içgüdüsel ilerlemek de doğru olabilir, sen de kendini tanıyorsun, ne istediğini biliyorsun sonuçta ve doğrularınla kendi tekniğini uygulayacaksın, hepimiz en huzurlu şekilde geçirelim bu süreci umarım
Dediğini yarın alayım damlatayım şimdi tekrar çıkacak halim yok, Deniz suyu değil canım onu önerdi ama ben tuzlu suyla yaptım rahatlamadım diyince deniz suyu vermedi ama evet çocuklar içinmiş. Bi kullanayım öyleyse.canım coldmix al en iyisi o bence yastığına damlatınca bütün solunum yollarını açıyor. bunda da bebek için dediğine göre bi zararı olacağını sanmıyorum deniz suyu falan muhtemelen
okuyamadığım her sayfayı tek tek okuyorum canım o yüzden de birazcık uzun oluyor alıntılamamKiz ne tatli tatli herkese cevap vermissin yerim seni ben yerim
ayyy çok tatlış olmuş Rabbim ağız tadıyla yemeyi nasip etsin canımKizlarrr çikolatanın görseli geldi bayıldım ben tam istediğim gibi sade ve şirinTasarımı kendim yapmıştım zaten çok içime sindi, kutusunu da başka şeyler için kullanırım sonrasında
canım uzun süre ayakta durunca sabit halsizlik oluyor ama bayılacak gibi olmadım hiç sadece ani kalkışlarda falan baş dönmesi yaşıyorum oda normal geliyor banaKızlar şantiyede yaklaşık 20 dk ayakta durdum başım döndü, bayılacakmış gibi bir his geliyor hemen yaslanmam oturmam gerekiyor o anda, dışarıda bunu çok yaşamaya başladım o an oturmam gerekiyor ilk gördüğüm yere oturunca geçiyor zaten. Hemen tansiyon ölçtüm 11-7, şeker ölçtüm o da normal. Benim gibi olan başkası var mı, normal mi bu durum? Yoksa doktora soracağım bu durumu, korkutmaya başladı beni.
canım ben lcw koton defacto gibi markaların internet sitelerinden aldım ama bilmediğim markalardan denemedim sadece hastane çıkısını instagramdan verdim oda %100 pamuklu zaten.Selammm herkesekızlar Trendyol ya da diğer alışveriş sitelerinde bebek giyim,tekstil ürünleri satan alışveriş yapıp ürünlerini beğendiğiniz satıcılar var mı ?
evet bu bahsettiğin şeyi duymuştum canım emzirme sürecinde eşinden soğuma yaşayan erkekler falan evet rahatsız oluyor da olabilir sonuçta içten gelen bir his ama senin hislerini de düşünüp o şekilde davranması daha hoş olur bizde dediğin gibi erkeklerin herşeyinden hoşlanmıyoruz ama idare ediyoruz neticede hamilelik ve lohusalık başlı başına stresli ve çok da kutsal bir süreç eşin dahi olsa seni yıpratmasına izin verme bence çocuk isterken iyi sonrasında ne güzelmiş yaaa insan gerçekten sinirleniyor amaBu beni çok geriyor ya. Bence her şeyi anlıyorlar ama anlamamazlıktan geliyorlar. Çok nette anladığını düşünüyorum hatta msj yazarak söyledim ama hiç bir şey yokmuş gibi devam ediyor. Kendi bilir. Çok yıpratıcı ve zor bi süreç hamilelik ama inş kucağımıza alınca geçecek tüm bunlar. Benim eşim biraz gariptir. Oğlumda da Doğumdan sonra 4 ay uzak durdu benden neymiş efendim çocuğu emzirirken onun önünde ve bazen de anlamların önünde göğsümü açıyormuşum da onda da tiksinti olmuşmuş. Valla gerçekten çok şaşırmıştım arkadaşlarımda tam tersi göğüsüm sütle dolduğu için daha dolgun görünüyor biraz da kilo aldığım için eşim daha istekli diyorlardı. Benimki de kiloyu hiç sevmez hep fit olacaksın, muntazam olacaksın da paşamızda istek oluşsun. Gerçekten genelleme yapmıyorum ama bazı erkekler çok nazlı ve isteksizler ve hiç duygusal değillerYapacak bir şey yok. Allah ıslah etsin ne diyeyim
ben size bir yorum yazdığımı hatırlamıyorum....siz neye istinaden benim savunmaya geçtiğimi düşündünüz anlamadım...bir arkadaş kitap önerisi sordu, biri uyguladığımız yöntemleri sordu ben kendi yöntemlerimi döndüm, uyku eğitimi araştırma alanınızdır değildir beni ilgilendirmez ama deneyimlerimi de istediğimle paylaşırım, bunu savunma olarak anladıysanız siz yanlış anlamışsınız....Arkadaslar da demis bakis acisina gore degisir bu mesele. Uyku egitimi dediginiz nedir ona da bakmak lazim vs vs. faydasini gorduyseniz ne mutlu...
Arkadaslar da demis bakis acisina gore degisir bu mesele. Uyku egitimi dediginiz nedir vb. gibi. Yararini da gormussunuz ne guzel, sizin bileceginiz bir mevzu bu.
Benim bu formu kullanma amacim cok farkli. Ilk basta yazdigimda da dayanamadim yaziyorum dedim, uyku arastirma alanim benim. Bu yuzden dayanamadim herhalde.
Herkes bildigini dogrusunu yapar, kimsenin kimseyi ikna etmeye calismasina ya da savunmaya gitmesine gerek yok diyerek bu konudaki son sozumu soylemis olayim.
Arkadaslar da demis bakis acisina gore degisir bu mesele. Uyku egitimi dediginiz nedir ona da bakmak lazim vs vs. faydasini gorduyseniz ne mutlu...
Arkadaslar da demis bakis acisina gore degisir bu mesele. Uyku egitimi dediginiz nedir vb. gibi. Yararini da gormussunuz ne guzel, sizin bileceginiz bir mevzu bu.
Benim bu formu kullanma amacim cok farkli. Ilk basta yazdigimda da dayanamadim yaziyorum dedim, uyku arastirma alanim benim. Bu yuzden dayanamadim herhalde.
Herkes bildigini dogrusunu yapar, kimsenin kimseyi ikna etmeye calismasina ya da savunmaya gitmesine gerek yok diyerek bu konudaki son sozumu soylemis olayim.
Canim bak dedigin gibi uyku eğitiminden ne anlaşıldığı önemli. Bu konuyla ilgili yazdığın ilk mesajda uyku eğitimi kadar zararlı birşey yok cok sakıncalı demiştin. Ben de bunun üzerine yazdım hatta eğitim denince ağlatmak anlamına gelmiyor diye. Yani işin özü senin de dediğin gibi bakış açısına göre değişir, burda birbirimizi ikna çabası değil bu, yaşadığımız tecrübeleri, bu konudaki fikirlerimizi paylaştıkGorunce yazmadan edemedim. Bebekler de uyku egitimi denilen sey kadar zararli, bilmeden ebeveynlerin yaptigi baska ne varr acabacok cok sakincali aman arkadaslar...
canım benim oğlumda hem hiperaktivite hem dürtüsellik var, onla bile oldu ama yine aynı şeyi diyorum, sen bebeğini tanıdıkça zaten bilirsin en uygununu sürece göre hareket edersinyok canım kitap tavsiyesi isteyen ben değildim, zaten yukarıda da yazdım bu konuda kitap okumadım çünkü o tarz kitabi bilgileri uygulamaktan ziyade akışa göre hareket etmek beni daha iyi hissettirecek. işte dediğim gibi ''her bebek farklı bir birey'' istekler ihtiyaçlar farklı. genelde çok hareketli hiperaktif bebeklerde bu tarz sorunlar oluyor onun da tespitini erken yapıp duyu terapisine götürmek en güzel çözümlerden çünkü ne kadar uğraşırsan uğraş altta yatan boşlukları doldurmazsan o çocuğun uyuması da işkence senin uyutman da işkence haline dönüşür. zaten senin bahsettiğin durum ekstrem bir durum çocuk her şeye tepki verip reddediyorsa sorunu uykudan ziyade başka şeylerde aramak lazım