Peki nasıl uyutulmalı mesela saat 9 da annenin bebeğin yanına uzanıp onu uyutması da aslında bi uyku eğitimi, yatağına koyup kendi kendine uyumasını beklemekte uyku eğitimi. Bana ilk seçenek uygun mesela ikincisini ben de yapamam. Uyku eğitmenliği sektörü de zaten bana çok saçma geliyor açıkçası. Uyku doğal ihtiyaçtır eğitimle öğrenilmez bana göre. Bebeğin mizacı, ihtiyaçları doğrultusunda olmalı bence bebek memede uyumak istiyorsa memede uyumalı gibi gibi.Piyasadaki psikologlar yararli zararli demeden para kazanmak icin bu tarz seyleri destekliyor demek istedim. Degerlendirme ve bilgilerini uygunsuz kulkaniyorlar.
Saygi duyarim tabii ki sizin bileceginiz bir sey. Bir bebek uykuya tek basina gecemez. Destege ihtiyac duyar. Emzigin kurtarici olmasinin nedenlerinden biri de uykuda gecisi saglamasi. Destegi bakimverenden almali. Saglikli olan bu. Bu da bakimvereni zorluyor. Duruma sartlara gore en zararsiz en iyidirEğitim veren verir, ben vermem...
öyle masa kurmucam canım bi kaç balon alıp işte ufak tefek şeyler koyarım foto çekerim hatıra dedim, zaten uzun süreli de kalınmadığı için çok teferruatlı hazırlığa gerek yokTabi canim zaten bir dunya esyayla gidecegiz ikramlik falan dusunme ya cikolata isi de zaten en en yakinlar hastaneye gelir onlarda sonra eve de gelirler kesin. Ha masa falan hazirlamis olsaydin gotur.derdim de cikolatani.
Zaten bebek dogunca hastanede iken insanin dunya umruna gelmiyor canim. Aklin fikrin bebekte oluyoröyle masa kurmucam canım bi kaç balon alıp işte ufak tefek şeyler koyarım foto çekerim hatıra dedim, zaten uzun süreli de kalınmadığı için çok teferruatlı hazırlığa gerek yok
gün içinde çok su içemiyorum canım ben midem bulanıyor cok içince, belki oyuzden gece cok susamış oluyorum içmeden duramıyorum, mecbur o kısır döngüye giriyorumYatmaya yakin su içmiyorum ki kalkmayayim tuvalete yoksa bir kalksam artik uykum kaciyor. Bogazinda peteklerden kaynaklidir. Ben hem su koyuyorum hem de bir havlu islatip ustune atiyorum canim.
Canim zaten 2 yas civari (diyeyim ama aslinda bebege gore degisir, bebegi degerlendirip tam karar vermek gerekir) bebekler "Ben" demeye baslar. O donemde bir seyleri tek basina yapmanin hazzini yasarken uyku hijyeni kazandirmak dogrusu. 2 yasina kadar memede, yanina uzanmak dokunmak, kokunun oldugu bir kiyafet koymak, masal okumak (sesin burda destek) gibi asamali olarak gecis saglamak gerekir. 2den sonra tamamen masal ile devam edilebilir. 3ten sonra zaten bir sure sonra masala ihtiyac duymaz. Bu surecte babanin yapabilecegi seyleri baba yapmali ki Anne de rahat etsin yoksa uyku olayi cok sinirleri yopratan bir mevzu. Uyku egitimi yerine, uyku rutini ve uyku hijyeni kavramlarini tarat google akademiden. Dedigim gibi genel bir sey soylemek dogru olmaz. Bebege gore olusturulur bu tarz rutinler. Ama iste sosyal medya sagolsun neler neler yapiyorlarPeki nasıl uyutulmalı mesela saat 9 da annenin bebeğin yanına uzanıp onu uyutması da aslında bi uyku eğitimi, yatağına koyup kendi kendine uyumasını beklemekte uyku eğitimi. Bana ilk seçenek uygun mesela ikincisini ben de yapamam. Uyku eğitmenliği sektörü de zaten bana çok saçma geliyor açıkçası. Uyku doğal ihtiyaçtır eğitimle öğrenilmez bana göre. Bebeğin mizacı, ihtiyaçları doğrultusunda olmalı bence bebek memede uyumak istiyorsa memede uyumalı gibi gibi.
Benim tipik metaforum bu durumu anlatan :Zaten bebek dogunca hastanede iken insanin dunya umruna gelmiyor canim. Aklin fikrin bebekte oluyor
benim düşündüğüm tarzda canım, ben de böyle düşünüyorum zaten. anne ve baba destekli olması daha sağlıklı geliyor. bakalım tabi her bebeğin mizacı farklı. biraz da bebek yönlendiriyor anne babayıCanim zaten 2 yas civari (diyeyim ama aslinda bebege gore degisir, bebegi degerlendirip tam karar vermek gerekir) bebekler "Ben" demeye baslar. O donemde bir seyleri tek basina yapmanin hazzini yasarken uyku hijyeni kazandirmak dogrusu. 2 yasina kadar memede, yanina uzanmak dokunmak, kokunun oldugu bir kiyafet koymak, masal okumak (sesin burda destek) gibi asamali olarak gecis saglamak gerekir. 2den sonra tamamen masal ile devam edilebilir. 3ten sonra zaten bir sure sonra masala ihtiyac duymaz. Bu surecte babanin yapabilecegi seyleri baba yapmali ki Anne de rahat etsin yoksa uyku olayi cok sinirleri yopratan bir mevzu. Uyku egitimi yerine, uyku rutini ve uyku hijyeni kavramlarini tarat google akademiden. Dedigim gibi genel bir sey soylemek dogru olmaz. Bebege gore olusturulur bu tarz rutinler. Ama iste sosyal medya sagolsun neler neler yapiyorlar
Evet canım çok şükür yaaBugünlere geldik çok şükür çok harika şeyler ya
Babalar niye böylesiniz yaaAma annemin de bir çöp kovası var 1.50 boylarında babam fıtık olacak yakında çıkarırken çok gülüyorum
Elit değilse çikolata yemeyen insanlar var arkadaşlarbugün kargoya verilecek dener söylerim ama benim sorduğum çikolatıcıların %80 i elit madlen yapıyordu. Elvan çok kötüymüş mesela kızlar öyle dedi. Elit madlenin yorumlarına baktım ben ty dan beğeniyor herkesAyseee1987 de güzel dedi lezzetine. bakalım gelince dener sana söylerim canım
Kesinlikle, zaten evrimsel olarak da bizler donatilmis varliklariz. Hepimiz yeterince iyi bakimvereniz sadece inanmak lazim... Insallah saglikla gelsin bebisler de o gunleri gorelimbenim düşündüğüm tarzda canım, ben de böyle düşünüyorum zaten. anne ve baba destekli olması daha sağlıklı geliyor. bakalım tabi her bebeğin mizacı farklı. biraz da bebek yönlendiriyor anne babayı
kız ben hiç yemedim elit ya, ya da yedim farkında değilimElit değilse çikolata yemeyen insanlar var arkadaşlarciddiyim bak.
Ama çok tatlişşş yaKizlarrr çikolatanın görseli geldi bayıldım ben tam istediğim gibi sade ve şirinTasarımı kendim yapmıştım zaten çok içime sindi, kutusunu da başka şeyler için kullanırım sonrasında
Yemişsindir canım, hatta seni istemeye geldiklerinde çikolata markasına bakmış olsaydın büyük ihtimal Elitin olduğunu görecektinkız ben hiç yemedim elit ya, ya da yedim farkında değilim
sağol teyzesi amin inşallah güzel günlerde yiyelimAma çok tatlişşş ya
Allahım Günü geldiğinde ağız tadıyla yemeyi-ikram etmeyi nasip etsin inşallah
doğru diyorsun valla hiç dikkat etmem böyle şeylere benYemişsindir canım, hatta seni istemeye geldiklerinde çikolata markasına bakmış olsaydın büyük ihtimal Elitin olduğunu görecektin
Ben basindan beri en az iki kere tuvalete kalkiyorum,her kalktigimda da bir sure uykum kaciyor malesef.O ruyalari genelde uyanmaya yakin goruyorum,hepsini hatirliyorumya benim uykularım felaket bir hal aldı sizde de öyle mi. gece en az 3 kez tuvalete kalkıyorum her kalktıgımda bogazım kurumus oluyor ve su içiyorum sonrası kısır döngü. bu kadar sık uyanınca uykuya dalmakta cok zorlanıyorum bir sag bir sol, yan taraflarım cok acıyor yatarken, bacak arama yastık koymak da fayda etmiyor artık. bu kadar sık uyanınca gördüğüm her rüyayı hatırlıyorum nerdeyse ve sacma sapan şeyler, hatırlamak istemiyorumbari doguma kadar güzel uyusaydık ya
Yok canım bana hiç olmadı ama sürekli oluyorsa ve ayakta durman gerekiyorsa bence 32 de çık izne sen son haftalar çok daha zor olur senin içinKızlar şantiyede yaklaşık 20 dk ayakta durdum başım döndü, bayılacakmış gibi bir his geliyor hemen yaslanmam oturmam gerekiyor o anda, dışarıda bunu çok yaşamaya başladım o an oturmam gerekiyor ilk gördüğüm yere oturunca geçiyor zaten. Hemen tansiyon ölçtüm 11-7, şeker ölçtüm o da normal. Benim gibi olan başkası var mı, normal mi bu durum? Yoksa doktora soracağım bu durumu, korkutmaya başladı beni.
benim de öyle iki kez kalkıyordum ama şimdi 3,4,5.. uyudum mu uyumadım mı ben ne yaşadım diyorum :) genizetim var ve hamilelikte kilo da aldıgım icin o zorluyor oyuzden agızdan nefes alıyorum maalesef, cok sagol canım denerimBen basindan beri en az iki kere tuvalete kalkiyorum,her kalktigimda da bir sure uykum kaciyor malesef.O ruyalari genelde uyanmaya yakin goruyorum,hepsini hatirliyorumBurnun tikaliysa agizdan nefes aldigin icin bogazin kuruyor olabilir surekli ilik seyler icmeye calis