unibaby yeni doğan canım, fiyat biraz yüksek ama oldukça iyiydi, indirimde falan alınabilir...sleepy yeni doğanın da içerik iyi diye duydum içerikte sadece saf pamuk su var hem unibaby yeni doğan hem sleepy'de içeriğe bakarak al bence...bu araa benim oğlum alerjik bebekti ona rağmen bizde unibaby hiçbir kızarıklık ve tahriş yapmadı
ne kadar ağlarsa ağlasın yatakta bırakmak uyku eğitimi değil bence, o başka birşey, ben uyku eğitimi verdim 3 aylıktan itibaren, doktorumuz öyle yönlendirdi...iyi ki de vermişim çok çok faydasını gördük.
sana katılıyorum canım, çocuğun kaliteli uyuması ve bir uyku düzeninin olması için disiplin şart...benim oğlan 3 aylıkken çocuk doktorumuz bana şöyle dedi,"bu aydan itibaren seni bile parmağında oynatırlar, kesinlikle yanında ve aynı odada yatırmayacaksın" demişti.ben hiç yanımda zaten yatırmadım, o konuda da takıntım vardı, farketmem görmem elim kolum gelir diye hep park yatağında ayrı uyudu...ilk 3 aydan sonra da odayı ayırdım...çok faydasını gördüm, uyku eğitimi de verdim, çevremde çok vardı çocuğu 4 yaşında hala anne baba ortasında yatıyor, bu tip bir tarzda zaten bana uymuyor, bebeğin uykusunu alması ve düzgün uyuması büyümesi için yemekten daha değerli, ne yapıp edip o düzeni bir şekilde oturtmak gerek diye düşünüyorum, inşallah bunda da öyle olur.
canım benim de çok kötü uykular, bir o yana bir bu yana dönüyorum sürekli....gece tuvalete de kalkıyorum karnım büyüde mesaneye baskı arttı bence kalkmadan olmuyor...deliksiz bir uyku maalesef yok...gün içinde de yoğunum eve gel çocuk ödev mutfak toparla o bu, hiç dinlenemiyorum da, bakalım Allah sağlık versin de az kaldı diye avutuyorum kendimi hep pozitif telkinlerde bulunmaya çalışıyorum...işleri de parçalı yapmaya çalışıyorum, hergün az az kendimi yormadan...benim temizlikçi vardı o da bir yere yatılı girdi, 7 yıldır bana geliyordu yerimne birini de bulamıyorum kendim yapıyorum...birini bulup güvenbmek vb. çok zor, zaten evde değilim gelenin güvenilir olması lazım ki evi emanet edeyim, gözüm arkada kalmasın işi de düzgün yapsın...hele istanbulda bu sektör iyice garip olmuş, kadınlar artık gidecek yer seçiyor....
canım şöyle aslında, bebeğini dinleyerek....bunun tek bir doğrusu yok...tracy hoggun kitabı var onu okudum, farklı kitaplar okudum pek beğenmesem de adem güneş okudum...sonra bunları harmanlayıp oğluma uygun olanı kendim buldum aslında....@deisa aşağıda baya güzel anlatmış benim yöntem en çok buna yakındı "kimse artık ağlatma falan önermiyor, tam tersi ağlıyorsa al kucağına sakinleştir tekrar koy yatağına yanında dur elini üstünde tut falan diyor ya da varsa da ben o sert yöntemlere denk gelmedim, okuduklarımda olursa da o yöntem onu seçmeyeceğim."...uyku eğitimi yatağa koy yanından git ağladığı kadar ağlasın değil,çocuğun gece uykusu ve yeterince uyuması beslenmeden bile elzem malum büyüme hormonu gece en çok salgılanıyor...ben öncelikle hiçbir zaman aynı yatakta yatmadım oğlumla, bana yakında olsa park yatağında idi, emzirirken uyursa dokunmadım, uyumazsa gazını çıkarıp yavaşça yatağına koyarak pışpışlararak hafifçe dokunarak uyutmayı denedim...zamanla çocuk bu rutine zaten alışıyor...3 aydan sonra yatağını da ayrı odaya aldım, yatırınca yanına sandalyeye oturuyordum ve dokunup pışpışlayarak uyumasını bekliyordum, sonra zamanla daha uzağa
gittim, ağlarsa kucağıma aldım sevdim tekrar yatırdım...bunu 100 kere yaptığım günler olmuştur, sonunda zaten rahatlayıp uyuyorlar, kolay değil buna da zaman efor harcamak lazım.çoğu arkadaşıma tavsiye ettiğimde ben uğraşama deyip yapmayan da oldu ama bakıyorm sonunda gece 11-12ye kadar çocukla birlikte oturdular..
sen de kendine en uygun yöntemi bulursun canım bebeğini dinleyerek telaş etme...ama kesinlikle bebeğin oyuncağı olma sana tavsiyem bu olur, bebişlerimiz tahmin ettiğimizden daha akıllı, ipin ucu kaçarsa hem anneyi hem babayı yönetmeye başlıyorlar, sonra bir bakıyorsun ne anne ne baba mutlu sürekli uykusuz ve tüm dünya çocuğun etrafında dönüyor gibi oluyor, sonuçta çocuk ailenin bir parçası olacak bunu unutmadan eşine de kendine de vakit ayırman lazım, söylediklerim kritik ama önemli,.ok uzun oldu ya
elit çok güzel, bana hediye de geldi bir iki kere...bence tam fiyat performans çikolatası, kaç yuıllık çikolata zaten....
çok güzel anlatmışsın canım, ben de senin yöntemlere yakın yöntemler uyguluyorum....