- 11 Temmuz 2022
- 1.047
- 1.550
- 32
Açlık tokluğa baktı canım doktorum iki sefer, normal çıktı yükleme yapmadı. kendimiz de sürekli bakmamız gerekiyor diye düşündüm herkes bakınca.Gebelik şekeri. Farkedilmeyen gebelik şekeri bebekte birçok olumsuz duruma sebep olabiliyor. Kontrol altında olması gerekli. Genelde şeker yüklemesi yapılarak gebelik şekeri var mi yok mu diye bakılıyor ama yükleme yapmak istenmediginde bir seker olcum aleti alıp bir süre günde 3veyq 4 açlık tokluk şekerine bakılması gerekiyor. Düzensizlik varsa Kontrol altına alınmalı hemen çünkü olumsuz bir çok şeye sebep olabiliyor. Doktorunuzla bu durumu konuşabilirsiniz.
Aynayla oluyor kuzumYapabilene bravo37.hafta göbeğinde pek mümkün olmuyor o tek başına canım
Genel kan tahlillerinde genelde açlığa bakılıyor tokluga bakılmıyor, açken kan alıp gidip yemek ye,1.saatte gel denip tekrar kan alındıysa o ayrı tabi. Yine de doktorunuzla bu şeker olayını konuşun bence. Çünkü gerçekten çok önemli bir konu.Muhtemelen.. açlık tokluğa baktı çünkü sağlık öykümde de olmadığı için gerek görmedi herhalde.
Gerçekten öyle yaAynı durumdan muzdaribim valla her kontrole giderken ne olur ne olmaz diye temizleyip gidiyorum ama dediğin gibi doğum habersiz olursa ne olur bilmiyorumalmak da zorlaşıyor gün geçtikçe zaten o da ayrı bir stres benim için
Kız şuan olur, 37.haftada göbek büyüyünce elin aşağı kadar inmiyor bazen gobekten bahsettiğim oAynayla oluyor kuzum
İlk gebeligimde yapildi gebelik sekeri cikmisti,bunda da varmis gibi davraniyoruz diyetisyene gidiyorum,gunde dort bes defa olcum yapip takip ediyorum.Ondan dolayi ekstra yukleme yapmaya gerek duymadik yani.Canım zaten sen bu hamileliğinde 76 kiloyla hamile kalmışsın, senin doktorun sana muhakkak yapması gerekiyordu.
Doktor gerek duymasada bende ara ara kendimi kontrol ediyorum.
Du bakalım 37 ye gelince baska bi çözüm yolu düşünülürKız şuan olur, 37.haftada göbek büyüyünce elin aşağı kadar inmiyor bazen gobekten bahsettiğim oyoksa aynayla görürsün het türlü zaten
Hiç enfeksiyon diye düşünmemiştim ama kontrole gidince ona da bi bakayımNioli yağını kullanmanıza Dr izin verdi mi, dün bende kontrole gittim tit te yaptırdım enfeksiyon cikti malesefmonurol içtim ama geçirmedi mi diye korkuyorum serklajim var enfeksiyon açabilir diye çok endişeliyim, nioli yağını bugün doktoruma sordum gebelikte sonuçlarını bilmediğimiz için tavsiye etmiyoruz dedi farklı görüşler var mi acaba sizin Dr izin verdi mi
Geçmiş olsun bence idrar yolu enfeksiyonuna baktirabilirsiniz, bende daha önce aşırı ağrıyla ya doğuruyorum ya taş düşürüyorum sanıp hastaneye acil gittim yine enfeksiyon çıkmıştı, Allah korusun inşallah değildir ama tedbirli olmakta fayda var
Agda beni korkutuyor nedense enfeksiyon riskli olur mu diye endise ediyorumDu bakalım 37 ye gelince baska bi çözüm yolu düşünülürAgdaya gidecektim ama agdayi bekleme süresi beni strese sokar o yüzden yine en mantıklısı jilet geldi. Lazer yaptirmayan aklıma tüküreyim doğumdan sonra ilk işim olacak
Kız ben yaptırdım da ne oldu. Boşuna para vermişim. Kızımdan önce bitene kadar gitmiştim ne güzel bitmişti hamile kalınca hic yapılmamış eski haline döndüDu bakalım 37 ye gelince baska bi çözüm yolu düşünülürAgdaya gidecektim ama agdayi bekleme süresi beni strese sokar o yüzden yine en mantıklısı jilet geldi. Lazer yaptirmayan aklıma tüküreyim doğumdan sonra ilk işim olacak
Benim de kose de besigin dolapi var ama gozukmuyorAy ne kadar ferah bir oda olmuşben kızın odasını atsam her yer oyuncak her yer eşya dolap boş oda görünce böyle içim ferahlıyor resmen
Aaa 1 karış bile olsa boş duvar gördümBenim de kose de besigin dolapi var ama gozukmuyorama ev de ferahliği severim
Ben enfeksiyondan ziyade agdanin o ayda 1 olayını sevmiyorum ya bekleyip ediyorsun çıksın falan diye iyice çıkmayınca ağdaci kızıyor erken gelmişsin diyeAgda beni korkutuyor nedense enfeksiyon riskli olur mu diye endise ediyorumlazer yaptirdimda ne oldu,gebelik hormanlarondan cikti yine
Ay işte ben de o yüzden gitmedim tekrar çıkıyor dedilerKız ben yaptırdım da ne oldu. Boşuna para vermişim. Kızımdan önce bitene kadar gitmiştim ne güzel bitmişti hamile kalınca hic yapılmamış eski haline döndü2.cocugu da düşündüğümüz için gitmişim kızımdan sonra. Bakalım çocuk olayını kapatırsak bende tekrar gitmeyi düşünüyorum.
En dusuk referans araliği 0,34 canim. Bu tsh ta bazilarinin mesela yuksektir tedavi gorurler bazilarin da olmasi gerekenden dusuk oldugu icin tedavi ediliyor.Senin dozu en fazla 50 ya da 75 e dusurur bence 100 fazla gelmeye baslamis.Kızlar merhaba. 2 hafta önce Tsh değerim 4,19 çıkmıştı. 100 mcglik ilaç kullandım. Şimdi de 0,35 çıkmış. Sizce değer nasıl. Doktorum henüz cevap vermedi. Bıktım bu Tsh değerinden. Bi çıkıyo bi yükseliyoÇok mu düşük şimdi de?
Yok sabah aç gidip ölçtü sonra kahvaltı yapıp 1 saat sonra gittim yine kan alıp ölçtü. Yarın arar sorarım yine aklımda kalmasın.Genel kan tahlillerinde genelde açlığa bakılıyor tokluga bakılmıyor, açken kan alıp gidip yemek ye,1.saatte gel denip tekrar kan alındıysa o ayrı tabi. Yine de doktorunuzla bu şeker olayını konuşun bence. Çünkü gerçekten çok önemli bir konu.
Ben de aynı durumdan muzdarip oldum. Lazer boşuna gitti hatta geçen ay sinir oldum şu braunun lazer cihazını aldım ama hamileyken kullanmaya cesaret edemedim. Ağda işi de sıkıntı uzamasını bekle, hijyen olayı ayrı bir şey kendim de yapamıyorum artık öfff bu dünyaya zorluk yaşamak için gelmişiz resmenBen enfeksiyondan ziyade agdanin o ayda 1 olayını sevmiyorum ya bekleyip ediyorsun çıksın falan diye iyice çıkmayınca ağdaci kızıyor erken gelmişsin diyeBen bekleyemem öyle bi ara başladım yine dayanamadım jilet yaptım kaldı öyle Lazer de hamilelikte çıkıyor dediler o yüzden hiç başlamamiştım
Ay işte ben de o yüzden gitmedim tekrar çıkıyor dedilerKadınların her işi sorun ya
İsmini alabilirmiyim memnun kaldınız doktorunBen doğumu memorialda yapacağım, oradaki doktorları bilmiyorum benim dışardan doktorum ama oradaki doktora gidip orda doğum yapan arkaşlarım çok memnun biri bir ay önce doğum yaptı. Benim doktorumu kesinlikle önerebilirim özel muayenehane ye gitmek istersen.
Doğum ücreti ne kadar fiyatı konustunuz mu en son biri 20 bin demişti banaMedical parka gidiyorum ben
Çok teşekkür ederim doktorunuz ismi nedir acabaBen Ankara Etimesgutta A Life hastanesine gidiyorum. Şu anlık memnunum.
Lazer yaptırsaydın da farketmedi çocuk yapmayı düşünenler lazer yaptırabilir ama yine çıkma ihtimali çok yüksek gebeyken benim hiç yoktu son 1,5/2 aydır çıkmaya başladı tamam eskiye nazaran çok seyrek çıkıyor ama rahatsız edici yine de. Saçkıran girmiş gibi bazı yerlerde var bazı yerlerde yokDu bakalım 37 ye gelince baska bi çözüm yolu düşünülürAgdaya gidecektim ama agdayi bekleme süresi beni strese sokar o yüzden yine en mantıklısı jilet geldi. Lazer yaptirmayan aklıma tüküreyim doğumdan sonra ilk işim olacak