2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Selam kızlar,
Üniversite hastanesinde 28. haftadan itibaren nst ye almaya başlıyorlar. 22. haftamda gittiğimde hemşireler 28 zannedip nst ye girmen lazım diyorlardı.
Kaşıntı olayı bende de var. Tüm vücut kaşınıyorum ama döküntü yok. İkiz gebeliklerde tüm belirtiler daha fazla yaşandığı için normal olduğunu düşündüm. Bu gebeliğimde yaşamadığım her şeyi yaşadım. Mide bulantısı, mide yanması, baş ağrısı, kaşıntı, bel ağrısı, karın ağrısı, kaburga ağrısı, şiddetli kramplar. İnşallah doğumdan sonra geçecek diye umut ediyorum. Bu şikayetlerimi her söylediğimde normal çünkü riskli gebesin deyip geçiştiriyor. Bunlara katlanmaya çalışıyorum.

Yumurta çoook farkediyor mutlaka her gün en az 1 tane ye bence... Onun dışında ette bebeğe çok yarıyor. Hamurişi hiç bi işe yaramaz. Onun haricinde muz+kaşar peyniri. Ben yumurta,tahin,muz düzenli yediğimden beri ilk kez haftasından önde çıktı bence bunlar söylendiği gibi baya etkili.

Kizlar siz duzenli sut iciyor musunuz. Ilk hamileligim de her gun icerdim. Bunda midem cok bulandi pek icemiyorum sanirim duzenli baslasam iyi olacak. Icim rahat degil bu konu da
ağzıma bile sürmüyorum sütün hiç bi faydası yok ki neden için rahat değil ? süt ürünlerinden fayda sağlamak istiyorsan ayran+yoğurt+peynir olarak tüketmen yeterli...

yulaf işe yarıyor mu ? ben de yemeye başlayım ama ben süt tüketmiyorum nasıl yiyorsun ?

ağzıma bile sürmüyorum sütün hiç bi faydası yok ki neden için rahat değil ? süt ürünlerinden fayda sağlamak istiyorsan ayran+yoğurt+peynir olarak tüketmen yeterli...
Ne bileyim canim hamileler gunde 1 bardak icmeli diyorlar ya ondan. Bazi doktorlar faydasi yok bazilari var diyor. Cokelek falan cok tuketiyorum.Bir de Saydiklarini iste.

Kizlar siz duzenli sut iciyor musunuz. Ilk hamileligim de her gun icerdim. Bunda midem cok bulandi pek icemiyorum sanirim duzenli baslasam iyi olacak. Icim rahat degil bu konu da
Bende sütü sevmem canım midemi bulandırır, ama nesquik ile çok rahat içebiliyorum, üzerinde de "sütü sevdirir" yazıyor çok doğru severek içiyorum Doktorumada sordum nesquik tozuyla içebilirmiyim diye, hiçbirsorun yok öyle iç dedi.

Canım ben günde iki bardak içiyorum ama aksamkini kakaoyla pişiriyorum çikolatalı süt gibi oluyor bir öyle denesene
Aslinda icsem sade de icerim de oyle bu hamilelikte sut karsi degisik bir sey olusmus ben de agzima suresim yok icsem.icebilirim ama dedigim gibi degisik

Ne bileyim canim hamileler gunde 1 bardak icmeli diyorlar ya ondan. Bazi doktorlar faydasi yok bazilari var diyor. Cokelek falan cok tuketiyorum.Bir de Saydiklarini iste.
Tüketmeyerek bence çok daha iyi yapıyorsun, bebeklerde neden süt alerjisi oluyor hiç düşündün mü mesela ? Vücutları o ağır besini sindiremiyor ve tepki veriyor çünkü...

Sütte bulunan ''kazein'' proteini ciddi bir kanserojen (insanlar üzerinde)
İnek sütünde bulunan kazeinin gebelikte tüketiminin otizmle bağlantısı olduğu üzerinde araştırmalar var.
Hatta Otizmli çocuklara süt ürünleri diyeti uygulandığında büyük ölçüde düzelme gözlenmiş
Hayvansal hormonların süte karışması ve bizim bunu vücudumuza almamız sonucu insanlar üzerinde çeşitli hastalıkları tetiklediği kanıtlanmış.
Sütteki kalsiyum fermente olmadığı için kemiklere iyi gelmesinden ziyade insanlarda kemik erimesine sebep oluyor.
Yani her canlının kendi annesinin sütünü içmesi gerekli, vücutlarımız bu şekilde programlanmış...

Keci boynuzu.unuyla da gyzel oluyor da ben iste icmemek icin elimden geleni.yapiyorum

Bir de inekler daha cok sut versin diye onlara hormonlar antibiyotikler veriliyor,bu da cocuklarda erken ergenlige bile sebep olabiliyor.Ben kizima hic sut vermiyorum,peynir yogurt yiyor.

Bir de inekler daha cok sut versin diye onlara hormonlar antibiyotikler veriliyor,bu da cocuklarda erken ergenlige bile sebep olabiliyor.Ben kizima hic sut vermiyorum,peynir yogurt yiyor.
Aynen öyle ve biz o hormonları vücudumuza alıyoruz korkunç... Ben de süt formunda vermeyeceğim. Fermente olarak vermek şart...

Kazein fermente süt ürünlerinde de bulunur bu arada. İnsanlardaki süt alerjisinin en büyük sebebi kazein değil laktoz intoleransı.

Benim ilk hamileligimde kontrol icin giris ucreti haric nst icin ekstra.odeme falan yapmiyorduk. Şehirden sehire degisiklik mi var bilmiyorum ama odeme olmamasi lazim
Ben de özel hastaneye gidiyordum ama muayene ücreti dışında ücret ödemiyordum diye hatırlıyorum.

Bana sadece magvital verdi magnezyum için. Günde 2.
Osteocare da alabilirsin dedi. Sonrakinde onu alabilirim.
Evet ben de öyle biliyorum ama.. Belki de kızlar da biraz daha minyon oluyor ona da bağlıdır..
Yaa ben yerim seni masallah Canım bence bebişin kilosu normal benim de 26+5 te 1029 gr çıktı. Bebisin sağlıklı kilo alması icin her gün süt yumurta tahin muz ceviz tüketiyorum ben elimden geldiği kadar
Normal dedi doktor ama verdiği kağıtta yüzdeler var. Orada yanlış anlamadıysam %34lerde falan görülüyor. Ben de daha sağlıklı beslenmeliyim. Sütü, yumurtayı, cevizi ihmal etmeyeyim yaa... Saol canım
Doktor ne soyledi normal demedi mi canim. Bence normal arkadasimin dogumuna 3 hafta vardi bebek bu son haftalar haftalik 400 grm aliyormus o da cok iri bebek degildi. Son haftalar cok alacaklar.
Canım normal dedi ama verdiği kağıttaki yüzdelerde %34 gibi bir değere denk geliyor diye anladım. Çok kötü değil ama ortalamadan hafif alt gibi sanırım. Onu da söyleme gereği duymamıştır. İyimser, net bir doktor.. Haftada 400 gr mı aa.. unutmuşum ben valla :) 2 kilo daha alsa mis gibi olur 3'ü geçer inşallah. Hepimiz için öyle olsun
Teşekkür ederim peki 2 haftada bir çağırmaya ne zmaan başlıyor doktorlar bilginiz var mı
Sanırım nst başladıktan sonra da 2 haftada bir çağırmaya başlıyorlardı ya.. yine 32den sonra olabilir.

Son düzenleme:
Canim bunlarin hepsini daha once de arastirip okudum. Karsit goruste cok o yuzden acikcasi ben de neyin dogru oldugunu bilmiyorum. Kime inanacagiz zaten şupheci bir insanin boyle olunca iyice guvenim kalmiyor. Ben de badem ceviz tahin çokelek bunlara dikkat ediyorum.

Kazein fermente süt ürünlerinde de bulunur bu arada. İnsanlardaki süt alerjisinin en büyük sebebi kazein değil laktoz intoleransı.
Evet ama sindirimi sütteki kadar zor olmuyor. Vücut daha kolay tolere ediyor. İnek sütünde zor sindirilen kazein yüzde 80 oranında, kolay sindirilen whey kısmı ise yüzde 20 oranında. Laktoz sütteki şeker, laktoz intoleransi farklı bir durum. Sindirim, cilt problemleri, şişkinlik tarzı sorunları tetikliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…