Canım ben günde iki bardak içiyorum ama aksamkini kakaoyla pişiriyorum çikolatalı süt gibi oluyor bir öyle deneseneKizlar siz duzenli sut iciyor musunuz. Ilk hamileligim de her gun icerdim. Bunda midem cok bulandi pek icemiyorum sanirim duzenli baslasam iyi olacak. Icim rahat degil bu konu da
Yumurta çoook farkediyor mutlaka her gün en az 1 tane ye bence... Onun dışında ette bebeğe çok yarıyor. Hamurişi hiç bi işe yaramaz. Onun haricinde muz+kaşar peyniri. Ben yumurta,tahin,muz düzenli yediğimden beri ilk kez haftasından önde çıktı bence bunlar söylendiği gibi baya etkili.Benim minnoş işte
Baya küçük insan olmuş bu bebişler yaaŞükür her şey yolunda Çoğu kişi abisine benzetti. Benzesin yavrucak Kalbi de benzesin Oğluşum maviş. Gözleri de benzer inşallah hihhihi
27+2'de, 1 kg çıktı yavruş. Sanki biraz minnoş mu sizce? Ben boş boş kilo almayayım yaa.. Ne yapabilirim yavruşum kilo alsın diye? Protein falan daha çok almam gerekiyor galiba di mi..?
4 haftada resmen 2 kilo almışım. Aslında ödemim de çok gerçi ama.. Belki de onunla alakalıdır. Yine de biliyorum bu ara fazla karbonhidrat yedim. Evle falan uğraşırken dışarda çok yemek yedik vs. Dikkat edersem almayacağımı umuyorum.
ağzıma bile sürmüyorum sütün hiç bi faydası yok ki neden için rahat değil ? süt ürünlerinden fayda sağlamak istiyorsan ayran+yoğurt+peynir olarak tüketmen yeterli...Kizlar siz duzenli sut iciyor musunuz. Ilk hamileligim de her gun icerdim. Bunda midem cok bulandi pek icemiyorum sanirim duzenli baslasam iyi olacak. Icim rahat degil bu konu da
yulaf işe yarıyor mu ? ben de yemeye başlayım ama ben süt tüketmiyorum nasıl yiyorsun ?dely yavruşu beslemenin ve kilo almamanın yolu var; yalnız bir yerden sonra fazla monoton bir beslenme şekli oluyor canım bizim ki 6. aydan beri 1 buçuk hafta ilerden gidiyor.
Tavsiyem; yeşil yapraklı sebzeleri muhakkak tüketmen. Brokoli / Ispanak/ kabak/ marul/ maydanoz/ enginar/ kereviz (ben brokoli ve karnabaharı buharda haşlayıp limon tuz zeytinyağı ile haftada 3 yemeye çalışıyorum)
Yumurta ( imkanin varsa günde bir kez ; kilo kontrolü içinse yalnızca beyazını tercih etmek gerek)
Probiyotik içerikli sade kefir/ sade yoğurt
Yulaf/ Süt /çiğ kuruyemiş
Baklagillerin hepsi ve en önemlisi mercimek/ nohut
Avakado
Kırmızı et/ hindi / balık ve tavuk
Yoğurtun üzerine yulaf, muz karıştırıp yiyorum benyulaf işe yarıyor mu ? ben de yemeye başlayım ama ben süt tüketmiyorum nasıl yiyorsun ?
Ne bileyim canim hamileler gunde 1 bardak icmeli diyorlar ya ondan. Bazi doktorlar faydasi yok bazilari var diyor. Cokelek falan cok tuketiyorum.Bir de Saydiklarini iste.ağzıma bile sürmüyorum sütün hiç bi faydası yok ki neden için rahat değil ? süt ürünlerinden fayda sağlamak istiyorsan ayran+yoğurt+peynir olarak tüketmen yeterli...
Bende sütü sevmem canım midemi bulandırır, ama nesquik ile çok rahat içebiliyorum, üzerinde de "sütü sevdirir" yazıyor çok doğruKizlar siz duzenli sut iciyor musunuz. Ilk hamileligim de her gun icerdim. Bunda midem cok bulandi pek icemiyorum sanirim duzenli baslasam iyi olacak. Icim rahat degil bu konu da
Aslinda icsem sade de icerim de oyle bu hamilelikte sut karsi degisik bir sey olusmus ben de agzima suresim yok icsem.icebilirim ama dedigim gibi degisikCanım ben günde iki bardak içiyorum ama aksamkini kakaoyla pişiriyorum çikolatalı süt gibi oluyor bir öyle denesene
Tüketmeyerek bence çok daha iyi yapıyorsun, bebeklerde neden süt alerjisi oluyor hiç düşündün mü mesela ? Vücutları o ağır besini sindiremiyor ve tepki veriyor çünkü...Ne bileyim canim hamileler gunde 1 bardak icmeli diyorlar ya ondan. Bazi doktorlar faydasi yok bazilari var diyor. Cokelek falan cok tuketiyorum.Bir de Saydiklarini iste.
Keci boynuzu.unuyla da gyzel oluyor da ben iste icmemek icin elimden geleni.yapiyorumBende sütü sevmem canım midemi bulandırır, ama nesquik ile çok rahat içebiliyorum, üzerinde de "sütü sevdirir" yazıyor çok doğruseverek içiyorum Doktorumada sordum nesquik tozuyla içebilirmiyim diye, hiçbirsorun yok öyle iç dedi.
ben de bu şekilde tüketeyim kabarıp şişmemesi sıkıntı olmaz heraldeYoğurtun üzerine yulaf, muz karıştırıp yiyorum ben
Bir de inekler daha cok sut versin diye onlara hormonlar antibiyotikler veriliyor,bu da cocuklarda erken ergenlige bile sebep olabiliyor.Ben kizima hic sut vermiyorum,peynir yogurt yiyor.Tüketmeyerek bence çok daha iyi yapıyorsun, bebeklerde neden süt alerjisi oluyor hiç düşündün mü mesela ? Vücutları o ağır besini sindiremiyor ve tepki veriyor çünkü...
Sütte bulunan ''kazein'' proteini ciddi bir kanserojen (insanlar üzerinde)
İnek sütünde bulunan kazeinin gebelikte tüketiminin otizmle bağlantısı olduğu üzerinde araştırmalar var.
Hatta Otizmli çocuklara süt ürünleri diyeti uygulandığında büyük ölçüde düzelme gözlenmiş
Hayvansal hormonların süte karışması ve bizim bunu vücudumuza almamız sonucu insanlar üzerinde çeşitli hastalıkları tetiklediği kanıtlanmış.
Sütteki kalsiyum fermente olmadığı için kemiklere iyi gelmesinden ziyade insanlarda kemik erimesine sebep oluyor.
Yani her canlının kendi annesinin sütünü içmesi gerekli, vücutlarımız bu şekilde programlanmış...
Aynen öyle ve biz o hormonları vücudumuza alıyoruz korkunç... Ben de süt formunda vermeyeceğim. Fermente olarak vermek şart...Bir de inekler daha cok sut versin diye onlara hormonlar antibiyotikler veriliyor,bu da cocuklarda erken ergenlige bile sebep olabiliyor.Ben kizima hic sut vermiyorum,peynir yogurt yiyor.
Kazein fermente süt ürünlerinde de bulunur bu arada. İnsanlardaki süt alerjisinin en büyük sebebi kazein değil laktoz intoleransı.Tüketmeyerek bence çok daha iyi yapıyorsun, bebeklerde neden süt alerjisi oluyor hiç düşündün mü mesela ? Vücutları o ağır besini sindiremiyor ve tepki veriyor çünkü...
İnek sütünde bulunan kazeinin gebelikte tüketiminin otizmle bağlantısı olduğu üzerinde araştırmalar var.
Hatta Otizmli çocuklara süt ürünleri diyeti uygulandığında büyük ölçüde düzelme gözlenmiş
Hayvansal hormonların süte karışması ve bizim bunu vücudumuza almamız sonucu insanlar üzerinde çeşitli hastalıkları tetiklediği kanıtlanmış.
Sütteki kalsiyum fermente olmadığı için kemiklere iyi gelmesinden ziyade insanlarda kemik erimesine sebep oluyor.
Yani her canlının kendi annesinin sütünü içmesi gerekli, vücutlarımız bu şekilde programlanmış...
Ben de özel hastaneye gidiyordum ama muayene ücreti dışında ücret ödemiyordum diye hatırlıyorum.Benim ilk hamileligimde kontrol icin giris ucreti haric nst icin ekstra.odeme falan yapmiyorduk. Şehirden sehire degisiklik mi var bilmiyorum ama odeme olmamasi lazim
Bana sadece magvital verdi magnezyum için. Günde 2.Kızlar doktorunuz sizlere hangi kalsiyum+magnezyum takviyesini verdi? Nasıl kullanıyorsunuz yemekten öncemi sonramı?
Benim ağrılarım kramplarım olmadığı için vermemişti. Ama birkaç gündür belimde bacaklarımda adet sancısı var, alıp kullanmak istiyorum.
Evet ben de öyle biliyorum ama.. Belki de kızlar da biraz daha minyon oluyor ona da bağlıdır..Ama abisin de iken seker cikmis onun da etkisi vardi. Benim de bildigim son aylar daha cok kilo aliyoriyor. Hem bebek daha hazli kilo aliyor otomotikmen bize de yansiyor. Ilk.hamileligimde baslarda az aldim son ayalar ayda 2 kilo aldim. Cunku bebekte cok hizli kilo aliyor.
Normal dedi doktor ama verdiği kağıtta yüzdeler var. Orada yanlış anlamadıysam %34lerde falan görülüyor. Ben de daha sağlıklı beslenmeliyim. Sütü, yumurtayı, cevizi ihmal etmeyeyim yaa... Saol canımYaa ben yerim seni masallahCanım bence bebişin kilosu normal benim de 26+5 te 1029 gr çıktı. Bebisin sağlıklı kilo alması icin her gün süt yumurta tahin muz ceviz tüketiyorum ben elimden geldiği kadar
Canım normal dedi ama verdiği kağıttaki yüzdelerde %34 gibi bir değere denk geliyor diye anladım. Çok kötü değil ama ortalamadan hafif alt gibi sanırım. Onu da söyleme gereği duymamıştır. İyimser, net bir doktor.. Haftada 400 gr mı aa.. unutmuşum ben valla :) 2 kilo daha alsa mis gibi olurDoktor ne soyledi normal demedi mi canim. Bence normal arkadasimin dogumuna 3 hafta vardi bebek bu son haftalar haftalik 400 grm aliyormus o da cok iri bebek degildi. Son haftalar cok alacaklar.
Sanırım nst başladıktan sonra da 2 haftada bir çağırmaya başlıyorlardı ya.. yine 32den sonra olabilir.Teşekkür ederimpeki 2 haftada bir çağırmaya ne zmaan başlıyor doktorlar bilginiz var mı
Canim bunlarin hepsini daha once de arastirip okudum. Karsit goruste cok o yuzden acikcasi ben de neyin dogru oldugunu bilmiyorum. Kime inanacagiz zaten şupheci bir insanin boyle olunca iyice guvenim kalmiyor. Ben de badem ceviz tahin çokelek bunlara dikkat ediyorum.Tüketmeyerek bence çok daha iyi yapıyorsun, bebeklerde neden süt alerjisi oluyor hiç düşündün mü mesela ? Vücutları o ağır besini sindiremiyor ve tepki veriyor çünkü...
Evet ama sindirimi sütteki kadar zor olmuyor. Vücut daha kolay tolere ediyor. İnek sütünde zor sindirilen kazein yüzde 80 oranında, kolay sindirilen whey kısmı ise yüzde 20 oranında. Laktoz sütteki şeker, laktoz intoleransi farklı bir durum. Sindirim, cilt problemleri, şişkinlik tarzı sorunları tetikliyor.Kazein fermente süt ürünlerinde de bulunur bu arada. İnsanlardaki süt alerjisinin en büyük sebebi kazein değil laktoz intoleransı.