Benim ilk hamileligimde kontrol icin giris ucreti haric nst icin ekstra.odeme falan yapmiyorduk. Şehirden sehire degisiklik mi var bilmiyorum ama odeme olmamasi lazim
İlk gebeligimde gittigim ozel hastane nst icin ayrica ucret aliyordu.
Çok saçma ama ya, nst dedikleri şey kemer takılıp sancı stres kontrol edilen şey değil miNst ücreti muayeneden ayrı alınıyor, ama mesela bugun nst girdin. 3 gün sonra sancınız çıktı, doktora gittin o zaman ucretsiz. 10 gün içinde ki kontrol, nst ucretsiz en azından benim doğum yaptığım yerde öyleydi
Ama abisin de iken seker cikmis onun da etkisi vardi. Benim de bildigim son aylar daha cok kilo aliyoriyor. Hem bebek daha hazli kilo aliyor otomotikmen bize de yansiyor. Ilk.hamileligimde baslarda az aldim son ayalar ayda 2 kilo aldim. Cunku bebekte cok hizli kilo aliyor.27+2'de 1.040 gr çıktı canım. 1 kg diyelim yani. Haftasına göre normal dedi ama az mı sanki..? Benim oğlan biraz tontişti de..
Tam sınırda ya, ortalama 1.040 gr çıktı bugün. 27+2.
Tam sınırda da olsa geçmiş canım :)Tabi hata payı da var da.. 1.40 gr çıktı. 27+2. Sanırım biraz alt sınırda ama..
Maşallah canım ya iyi çıkmış bayaBence 3ü geçer senin minik
Benimki de 3.900 doğmuştu hem de 38'de. Maşallah daha kalsa giecekmiş :) ama anası da 4.200 doğmuşBir de ondan gebelik şekeri çıkmıştı. Onun da etkisi olabilir. Kız erkek olarak da fark eder sanırım ya. Benim bu kız 3'ü geçer mi acaba ya keşke geçse.. Abisine yetişemeyeceği kesin lu anda ama :) Dediğin bizde tutmaz. 27+2 1 kg çıktı. Abisi her kontrolde 2-3 hafta önden gidiyordu. Şimdi baktım da 28 +0'da 30+6 çıkmış maşallah ve 1,5 kg çıkmış o zaman.
Tam tersi bundan sonra çok kilo alınacak diyorlar aslında. Geçen sefer de öyle dediler bana. Dikkat edince alınmıyor o ayrı da.. Ben son 3 ayda 3-4 kio almıştım geçen sefer ama diyet yapıyordum şeker için. Ay son 4 haftada resmen 2 kilo almışım ben. Hiç de sağlıklı beslenemedim. İnşallah ben değil de bebiş alır bundan sonra. 3 kilo daha almam lazım maks.
Yani bizim burda oyle bir sey yok arkadaslara bakiyorum da hastane de attiklari her adim da ucret vsr. Ben detayli da ekstra ucret vermedim nts te de.hic vermedim.Çok saçma ama ya, nst dedikleri şey kemer takılıp sancı stres kontrol edilen şey değil mine gerek var bir cihaza bağlanmak için ekstra ücrete anlamıyorum. Her fırsatta sömürülüyoruz hepinize cevaplarınız için çok teşekkürler
Bazı geceler terliyorum canım evet bir de sanırım kurudu vücudum çok kaşıdım tahriş de ettim galiba
Haklısın canım ama şaşırdım işteBen de giyinir süslenir birine çektiririm diyorum.. eş dost :)
Valla göstersin diye baya çaba harcadıkBen sola doğru yattım falan.. Gömmüş çünkü kafayı minnoş. Ama yandan da olsa görebildik şükür
Allah korusun acil bir gerek olduğunda zaten çocuğa da yaptırılır yani. Ben geçen hamileliğimde olmadım tetanoz aşısı. Doktorum da aslında Avrupa'da falan yok hamilelikte gebelik aşısı ama biz hala yapıyoruz, yaptırın aşı takvimine uyalım demişti. Demek istediğim çok çok elzem değil. Böyle bir durum olmasa yine yaptıracaktım ama şimdi yaptırmayacağım sanırım 2. dozu.
Ay maşallah..Ben de inşallah en fazla 3 kilo daha alır kapatırım olayı :)
Ben hep temassız kullandım ve memnumdum canım. Yine temeassız kullanacağım. İyi ki de öyle almışım dedim hep. Uyurken falan hiç rahatsız etmeden ölçülüyor. Bizimkinin markası Wollex'ti. Kendimizi de ölçüp kontrol ediyoruz. Sıkıntı yaşamadık hiç.
Aa bence harikaÖnemli olan bebişin alması zaten. Biz kilo alsak ne olacak :)
Hiç öyle şeyler düşünme. Annem 40 gün yanımda kalabildi. Sonra hadi bakalım yalnızsın :) Baktık büyttük bir şekilde şükür olsun.. Sana da aniden bir annelik becerisi yüklenecek merak etmeHer şey 4 4lük olmayacak tabi ki.. ama zaten kim 4 4lük ki.. Dönüp bakınca vay be diyeceksin!! Neler yapmışım ben
Evet ya aniden büyüyor. Hatta benim son 2 haftada baya baya kocaman oldu yaaa30u da beklemedi. 26da falan devleşmeye başladım
32+0 da canımCalisabilir raporunu 31+6 da mi almaliyiz? Ben hic hatirlamiyorum ne zamandi... Ona gore randevumu denk getireyim...
yok canım 32 şart değil bir sonraki gittiğinde bakar sadece sıkıntın varsa belki o zaman haftaya da gel diyebilir.Kızlar nasılsınız ? 2 ocakta muayenem var bebişimi çok özledimmmtecrübeli annelerim benim minnakım 27 haftalıkken 1140 gr dı. Acaba Arya kuşum kaç kilo doğar böyle giderse ve nstnin 32.haftada olduğunu bilmiyodum. Pazartesi tam 31 haftalık oluyorum öbür hafta çağırır mı yoksa gitmişken bakalım der mi
Diyorum ya resmen sömürülüyoruz, ultrason nasıl ki muayene bedeline dahilse bunun da dahil olması gereklidir diye düşünüyordum. Çok garip , aklım mantığım almıyorYani bizim burda oyle bir sey yok arkadaslara bakiyorum da hastane de attiklari her adim da ucret vsr. Ben detayli da ekstra ucret vermedim nts te de.hic vermedim.
Evett rahatladım canım benim şükür artık gönlümce kaşınabilirimGözün aydın canım artık endişelenmeye gerek yok
Canım benim çok teşekkür ederimCanım belki sonuçların çıkmıştır bilmiyorum ama ben de ilk gebeliğimde kaşıntı problemi yaşıyordum. Yaz ayıydı ve özellikle ağda döneminden sonra kaşınma başlamıştı. Artık bozuk parayla kaşıyordum, kollarımı bacaklarımı. Döküntü olmamıştı ve karaciğer değerlerim de normaldi. Doğumdan sonra azalarak bitti. İnşallah seninki daha kısa sürede biter, kolestaza yorup üzülme lütfen
Yaa ben yerim seni masallahBenim minnoş işte
Baya küçük insan olmuş bu bebisler yaaŞükür her sey yolunda Çoğu kişi abisine benzetti. Benzesin yavrucak Kalbi de benzesin.. Oğluşum maviş. Gözleri de benzer inşallah hihhihi
27+2'de, 1 kg çıktı yavruş. Sanki biraz minnoş mu sizce? Ben boş boş kilo almayayım yaa.. Ne yapabilirim yavruşum kilo alsın diye? Protein falan daha çok almam gerekiyor galiba di mi..?
4 haftada resmen 2 kilo almışım. Aslında ödemim de çok gerçi ama.. Belki de onunla alakalıdır. Yine de biliyorum bu ara fazla karbonhidrat yedim. Evle falan uğraşırken dışarda çok yemek yedik vs. Dikkat edersem almayacağımı umuyorum.
Eki Görüntüle 3183562
He heBende küçük diye endişe ediyordum ama kişiden kişiye bayağı değişiyor, bebeğin küçük kalamdığınında bir örneğini vereyim, geçenlerde teyzeme sordum karnım niye küçük sence diye, ben doğuma giderken karnım nerdeyse senin kadardı dedikızı şu an kocaman genç kız oldu, üniversitesini bitirdi işini eline aldı fakat bir sorun var boyu 1.80 sevgili bulamıyor
24 sonrası çıkıyor bence de, bemim şuan hızlı bir büyüme sürecinde ama çok büyük diyemem ufak tefek de biriyim aslındaBen de giyinir süslenir birine çektiririm diyorum.. eş dost :)
Valla göstersin diye baya çaba harcadıkBen sola doğru yattım falan.. Gömmüş çünkü kafayı minnoş. Ama yandan da olsa görebildik şükür
Allah korusun acil bir gerek olduğunda zaten çocuğa da yaptırılır yani. Ben geçen hamileliğimde olmadım tetanoz aşısı. Doktorum da aslında Avrupa'da falan yok hamilelikte gebelik aşısı ama biz hala yapıyoruz, yaptırın aşı takvimine uyalım demişti. Demek istediğim çok çok elzem değil. Böyle bir durum olmasa yine yaptıracaktım ama şimdi yaptırmayacağım sanırım 2. dozu.
Ay maşallah..Ben de inşallah en fazla 3 kilo daha alır kapatırım olayı :)
Ben hep temassız kullandım ve memnumdum canım. Yine temeassız kullanacağım. İyi ki de öyle almışım dedim hep. Uyurken falan hiç rahatsız etmeden ölçülüyor. Bizimkinin markası Wollex'ti. Kendimizi de ölçüp kontrol ediyoruz. Sıkıntı yaşamadık hiç.
Aa bence harikaÖnemli olan bebişin alması zaten. Biz kilo alsak ne olacak :)
Hiç öyle şeyler düşünme. Annem 40 gün yanımda kalabildi. Sonra hadi bakalım yalnızsın :) Baktık büyttük bir şekilde şükür olsun.. Sana da aniden bir annelik becerisi yüklenecek merak etmeHer şey 4 4lük olmayacak tabi ki.. ama zaten kim 4 4lük ki.. Dönüp bakınca vay be diyeceksin!! Neler yapmışım ben
Evet ya aniden büyüyor. Hatta benim son 2 haftada baya baya kocaman oldu yaaa30u da beklemedi. 26da falan devleşmeye başladım
Benim minnoş işte
Baya küçük insan olmuş bu bebişler yaaŞükür her sey yolunda Çoğu kişi abisine benzetti. Benzesin yavrucak Kalbi de benzesin.. Oğluşum maviş. Gözleri de benzer inşallah hihhihi
27+2'de, 1 kg çıktı yavruş. Sanki biraz minnoş mu sizce? Ben boş boş kilo almayayım yaa.. Ne yapabilirim yavruşum kilo alsın diye? Protein falan daha çok almam gerekiyor galiba di mi..?
4 haftada resmen 2 kilo almışım. Aslında ödemim de çok gerçi ama.. Belki de onunla alakalıdır. Yine de biliyorum bu ara fazla karbonhidrat yedim. Evle falan uğraşırken dışarda çok yemek yedik vs. Dikkat edersem almayacağımı umuyorum.
Doktor ne soyledi normal demedi mi canim. Bence normal arkadasimin dogumuna 3 hafta vardi bebek bu son haftalar haftalik 400 grm aliyormus o da cok iri bebek degildi. Son haftalar cok alacaklar.Benim minnoş işte
Baya küçük insan olmuş bu bebişler yaaŞükür her sey yolunda Çoğu kişi abisine benzetti. Benzesin yavrucak Kalbi de benzesin.. Oğluşum maviş. Gözleri de benzer inşallah hihhihi
24 sonrası çıkıyor bence de, bemim şuan hızlı bir büyüme sürecinde ama çok büyük diyemem ufak tefek de biriyim aslında
Ben nst de cok sıkılıyordum yaBen bugün ilk kez nst’ye bağlandımbi 10 dk durdum. Elime de bir şey verip hareket ettikçe buna bas dediler. Özel muayenehanede girdiğim için 100 TL fazla ödedim. Sonucuna da iyi dediler çok şükür
Teşekkür ederim32+0 da canım
yok canım 32 şart değil bir sonraki gittiğinde bakar sadece sıkıntın varsa belki o zaman haftaya da gel diyebilir