2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Benim ilk hamileligimde kontrol icin giris ucreti haric nst icin ekstra.odeme falan yapmiyorduk. Şehirden sehire degisiklik mi var bilmiyorum ama odeme olmamasi lazim

İlk gebeligimde gittigim ozel hastane nst icin ayrica ucret aliyordu.

Çok saçma ama ya, nst dedikleri şey kemer takılıp sancı stres kontrol edilen şey değil mi ne gerek var bir cihaza bağlanmak için ekstra ücrete anlamıyorum. Her fırsatta sömürülüyoruz hepinize cevaplarınız için çok teşekkürler

Ama abisin de iken seker cikmis onun da etkisi vardi. Benim de bildigim son aylar daha cok kilo aliyoriyor. Hem bebek daha hazli kilo aliyor otomotikmen bize de yansiyor. Ilk.hamileligimde baslarda az aldim son ayalar ayda 2 kilo aldim. Cunku bebekte cok hizli kilo aliyor.

Yani bizim burda oyle bir sey yok arkadaslara bakiyorum da hastane de attiklari her adim da ucret vsr. Ben detayli da ekstra ucret vermedim nts te de.hic vermedim.

Bazı geceler terliyorum canım evet bir de sanırım kurudu vücudum çok kaşıdım tahriş de ettim galiba

Canım belki sonuçların çıkmıştır bilmiyorum ama ben de ilk gebeliğimde kaşıntı problemi yaşıyordum. Yaz ayıydı ve özellikle ağda döneminden sonra kaşınma başlamıştı. Artık bozuk parayla kaşıyordum, kollarımı bacaklarımı. Döküntü olmamıştı ve karaciğer değerlerim de normaldi. Doğumdan sonra azalarak bitti. İnşallah seninki daha kısa sürede biter, kolestaza yorup üzülme lütfen

Haklısın canım ama şaşırdım işte aynen bebişler alsın canım

Calisabilir raporunu 31+6 da mi almaliyiz? Ben hic hatirlamiyorum ne zamandi... Ona gore randevumu denk getireyim...
32+0 da canım

yok canım 32 şart değil bir sonraki gittiğinde bakar sadece sıkıntın varsa belki o zaman haftaya da gel diyebilir.

Yani bizim burda oyle bir sey yok arkadaslara bakiyorum da hastane de attiklari her adim da ucret vsr. Ben detayli da ekstra ucret vermedim nts te de.hic vermedim.
Diyorum ya resmen sömürülüyoruz, ultrason nasıl ki muayene bedeline dahilse bunun da dahil olması gereklidir diye düşünüyordum. Çok garip , aklım mantığım almıyor

Benim minnoş işte
Baya küçük insan olmuş bu bebişler yaa Şükür her şey yolunda Çoğu kişi abisine benzetti. Benzesin yavrucak Kalbi de benzesin Oğluşum maviş. Gözleri de benzer inşallah hihhihi

27+2'de, 1 kg çıktı yavruş. Sanki biraz minnoş mu sizce? Ben boş boş kilo almayayım yaa.. Ne yapabilirim yavruşum kilo alsın diye? Protein falan daha çok almam gerekiyor galiba di mi..?

4 haftada resmen 2 kilo almışım. Aslında ödemim de çok gerçi ama.. Belki de onunla alakalıdır. Yine de biliyorum bu ara fazla karbonhidrat yedim. Evle falan uğraşırken dışarda çok yemek yedik vs. Dikkat edersem almayacağımı umuyorum.

Eklentiler

• 20221228_104836.jpg
    69,1 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
Canım benim çok teşekkür ederim sonuçlar normal çıktı şükür büyük ihtimal alerji veya kuruluktan diye düşünüyorum rahatladım cildiyeye görünücem ama yine de

Yaa ben yerim seni masallah Canım bence bebişin kilosu normal benim de 26+5 te 1029 gr çıktı. Bebisin sağlıklı kilo alması icin her gün süt yumurta tahin muz ceviz tüketiyorum ben elimden geldiği kadar

He he
Bu gerçekten bünye ile ilgili

24 sonrası çıkıyor bence de, bemim şuan hızlı bir büyüme sürecinde ama çok büyük diyemem ufak tefek de biriyim aslında

dely yavruşu beslemenin ve kilo almamanın yolu var; yalnız bir yerden sonra fazla monoton bir beslenme şekli oluyor canım bizim ki 6. aydan beri 1 buçuk hafta ilerden gidiyor.
Tavsiyem; yeşil yapraklı sebzeleri muhakkak tüketmen. Brokoli / Ispanak/ kabak/ marul/ maydanoz/ enginar/ kereviz (ben brokoli ve karnabaharı buharda haşlayıp limon tuz zeytinyağı ile haftada 3 yemeye çalışıyorum)
Yumurta ( imkanin varsa günde bir kez ; kilo kontrolü içinse yalnızca beyazını tercih etmek gerek)
Probiyotik içerikli sade kefir/ sade yoğurt
Yulaf/ Süt /çiğ kuruyemiş
Baklagillerin hepsi ve en önemlisi mercimek/ nohut
Avakado
Kırmızı et/ hindi / balık ve tavuk

Son düzenleme:
Doktor ne soyledi normal demedi mi canim. Bence normal arkadasimin dogumuna 3 hafta vardi bebek bu son haftalar haftalik 400 grm aliyormus o da cok iri bebek degildi. Son haftalar cok alacaklar.

Ben bugün ilk kez nst’ye bağlandım bi 10 dk durdum. Elime de bir şey verip hareket ettikçe buna bas dediler. Özel muayenehanede girdiğim için 100 TL fazla ödedim. Sonucuna da iyi dediler çok şükür
Ben nst de cok sıkılıyordum yaHic girmek istemiyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…