Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim esim oldugu icin baskasini istemem zatenEvet canım ben de emzirme olayını düşünerek düğmeli almıştım. 1 tane daha alırım yedekte dursun yanımda kirlenir bişi olur değiştiririm. Ben hastanede duş alamam zaten al deseler de Öyle takıntılarım var. Temiz çarşaf yastık kılıfı önemli kesinlikle o da aklımda. Bebiş için de müslin alıcam yanıma onu çarşaf gibi sererim diye düşündüm. Refaket eden kıyafetini kendi düşünsün artık onu da ben düşünemicem
Bence 2 tane yeterli ama sezeryan olursa 2 gun kaliniyor ya o zaman ihtiyac olabilir. Sonucta surekli kanama oluyor. Normalde bir gun kaliniyor, o zaman 2 tane yetiyor.Kızlar günaydın konuşmalarınızı okuyorum şimdi tasiyeler için teşekkürler. Ben sabahlıklı elbiseli bi takım aldım. Bitane düğmeli pijama takımı aldım, sizce bitane daha gerek var mı?
Benim eşim çantasını kendi yapar hep bi yere gideceğimizde, ben ona veririm çantasını koysun ne giyecekse herkes çantasına sahip çıksınBenim esim oldugu icin baskasini istemem zaten
2 gün müüüüBence 2 tane yeterli ama sezeryan olursa 2 gun kaliniyor ya o zaman ihtiyac olabilir. Sonucta surekli kanama oluyor. Normalde bir gun kaliniyor, o zaman 2 tane yetiyor.
S syildizs bence 2 gün de olsa yeterli. zaten depend tarzı kulot kullanıyorsun ya da kalın ped, kirlenecek bir durum pek olmuyor. benim sezaryendi cok aşırı kanamam olmadı. normal dogum olanlarda kanama nasıldır bilmiyorum ama onda da 1 gece kalınıyorBence 2 tane yeterli ama sezeryan olursa 2 gun kaliniyor ya o zaman ihtiyac olabilir. Sonucta surekli kanama oluyor. Normalde bir gun kaliniyor, o zaman 2 tane yetiyor.
Ben maminodan tırnak makası saç fırçası ve saç taragi setini almıştım 5 yıldır aynı tırnak makasini kullanıyoruz çok güzel kesiyor tavsiye ederim
Bebedor un tırnak makasını aldım canım ben
Bebedor Tırnak Bakım Seti 8550 Pembe Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Bebedor Tırnak Bakım Seti 8550 Pembe yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.ty.gl
Ben wee tirnak makasi almistim. Hala kizima kullaniyorum. Paslanmadi ve guzel kesiyor. Kullanisli. Ogluma da ondan alacagim. Torpuye gerek yok, cunku gorseniz o kadar minik ve taze ki tirnaklari... Sert tirnak olursa torpu gerekir. Yumusak ya yuvarlak kesince hic gerek olmuyor. Ben hic eldiven kullanmadim. Yuvarlak kestim hep, yuzunu hic cizmedi... Kisiye gore aslinda Kimi de makas ile rahat kesiyor. Ben tirnak makasi tercih ederim
Tesekkur ederim kislaar hepsi ayni islevi goruyo yani kesemize gore almak lazim o zaman.kızlar günaydın konusmaları pek okuyamadım. tırnak makası ben şöyle birsey almıstım hala kullanıyorum, küçük bir tırnak makası oldugu icin arkası destekli bu şekilde olması kolay tutuş saglıyor. tarak fırça olarak da weebaby den almıstım
Ay evet devlet memurları ilk 6 ay 3 saatmiş. Ne saçma. Ne fark ediyorsa. Ya işte İK bölümü resmi olarak yokken muhasebe tarafından falan idare ediliyordu bu işer. O zaman kullandırdılar. Şimdi çok daha resmi oldular her konuda. Ondan şüpheliydi..Canım dogum iznine, 36+6 dan sonra yani 37 hafta bitince cıkıyorsun. 6 aydan sonra günlük süt izni 1,5 saat özelde. ücretsiz yerine evden calısmayı kabul eder umarım müdürün. resmiyette tabiki yok süt izni birleştirmek, şirket inisiyatifinde, kimseye uygulamamıslar mı şimdiye kadar, birçok şirket yapıyor aslında
Ah saol canım Belki sonuna bir de 1 ay ücretsiz eklerim o zaman öyleyse :) sevindim. Hani evden çalışmama izin vermezlerse o süreçte.canım ücretsiz iznini işe döndükten sonra da talep edebiliyorsun ancak calıstıgın süre 6 aylık hakkından düşülüyor, yani diyelim ki 1 ay calıstın sonra ücretsiz talep ettin 5 aylık hakkın kalmıs oluyor. ben ilk dogumumdan sonra dogum izni+süt izni toplu+ yıllık izinlerimi kullanmıstım. tam işe dönecekken aksilikler oldu 4 ay ücretsiz izin kullanmak durumunda kaldım, yıllık izin kullanmış olmam sorun olmadı. bir arkadasım daha bu şekilde kullanmıstı aynı işyerinde. ücretsiz izni illa dogum izni biter bitmez kullanman gerekmiyor yani, istedigin gibi kullanabilirsin
Tamam canım çok saol 36+6'ya göre hesaplayacağım o zaman.37+0 demek 37 yi doldurdun 38 e başladın demek yani 36+6 dan sonra iznin başlayacak.
Süt izni olayı evet resmiyette toplu kullanma gibi bir kanun yok biraz işveren insiyatifinde. Doğumu 1 mart 2023 te yaptıysan 1 mart 2024 e kadar günde 1,5 saat süt izni hakkın oluyor. Ama her gün git gel bunu kullanmak çok zor. Onu da mesela cuma günü kullanmayı isteyebilirsin cuma-cumartesi-pazar evde olursun tabi cumartesi tatilsen mantıklı bu seçenek. Ya da işten 1,5 saat erken çıkacaksın ama kendi aracınla gidip gelmiyorsan o da zor
Ve evet erken doğum yapmadığın sürece 2 haftası evde geçecek malesef. Yıllık iznini hesaplarken pazar günlerini ve resmi tatillerini düşerek hesap et. Eğer süt iznini toplu vermeyecekse dediğin gibi 1-2 ay ücretsiz izin kullanırsın canım.
Aaaa.. Ben de Mart başı ayrılıyorum. 2 ayı zamlı maaş, Aralık eski maaştan kalacak yani öyle mi..? Her halükarda mart anaları en az 1 aydan düşükte kalıyor demek.. Neyse artık napalım..Canım izne çıktığımız aydan önceki 3 ay brüt ücret toplamı hesap ediliyormuş. Yani sen Ocak ortası izne çıkarsan ekim-kasım-aralığı baz alır. Yeni maaşta hesaba katılsın istiyorsan şubatta izne çıkman lazım.
Mesela son 3 ay brüt ücret toplamı 30 bin tl diyelim
– 30.000/90 hesabıyla günlük brüt ücret hesaplaması 333 TL
– 16 hafta doğum iznine göre 112 günlük doğum parası ödemesi olmaktadır.
– Günlük brüt ücret 333 TL olduğuna göre, alınabilecek günlük doğum parası brüt ücretin 2/3 si 222 TL (333 x 2/3) olacaktır.
– Alınacak toplam doğum parası ise 24.864 TL (333 x 112) olmakta.
– Doğum yapan kadın çalışanın ikiz bebek sahibi olması durumunda ise doğum izni 20 haftadır. Bu durumda alınacak olan doğum parası 31.080 TL (140 x333 ) olur.
Ben pijama giymiştim. Zaten kaldırıp gezdiriyorlar. Bir ara sondayı çıkarıyorlardı ya.. Her yerde başka demek.Kızlar ilk doğum yapacak ve sezaryen olacaklara tavsiyemdir. Birtane lohusa kıyafetini de uzun elbiseli olanlardan alın ilk gün çok böyle giymek zor oluyor. Sonda takılmış oluyor, doktor kontrole geliyor indirip çıkarmak zor. Ve sonda takılacağı için de alt pijamayı giydirmiyorlar ameliyat önlüğüyle kalırsınız. benim arkadaşım yenş doğum yaptı o da altı gözükmesin diue böyle almış hep keşke elbiseli alsaydım çok pişman oldum hastanede en gerekli olan şeylerden biridir elbiseli lohusa kıyafeti dedi. O yüzden ben 2 çift götüreceğim sizde öyle yaparsınız isterseniz canım
6 aylık süt iznini birleştirmek demek evet, bebegin 6.ayından 12 aylıga kadar olan dönemi icin birleştirmek oluyor, çünkü zaten ilk 6 aylık dönemi bebeginle evde geciriyorsun. sanırım işten cıkarsan borclu olursun bu durumda, kullandıgın süre kadar (birleştirmek 35-40 gün civarı tutuyor) şirkete ödeme yapmak (veya maasından düşmek şeklinde yaparlarsa) ya da yıllık iznin varsa ordan düşürmek zorunda kalabilirsin.Ay evet devlet memurları ilk 6 ay 3 saatmiş. Ne saçma. Ne fark ediyorsa. Ya işte İK bölümü resmi olarak yokken muhasebe tarafından falan idare ediliyordu bu işer. O zaman kullandırdılar. Şimdi çok daha resmi oldular her konuda. Ondan şüpheliydi..
Bu arada dün cevap verecektim buraya, işim çıktı yazamadım. Sonra İK aradı akşam, kabul etmişler süt izinlerini birleştirmeyi Hatta 1 senelik olanı birleştirelim. İzne çıkamadan gelin ona uygun bir şey imzalatalım falan dedi. O anda bir şey demedim ama bana 6 aylık süt izni yetecek gibi. 5,5 aylık falan olacak sanırım. Kısa bir süre de evden idare ettirseler olacak bu iş Sonrasında çalışmaya dönünce kalanları yine kullanırım daha iyi olur gibi geldi. İşten de çok uzak kalınca bu sefer sıkıntı oluyor yoksa gönül ister ki aylarca izin yapayım da.. Bir de sonrasında başka iş de aramayı düşünüyorum. İş değişikliği durumunda bana sıkıntı olur 1 senelik izni kullanmak. Borçlu gibi olurum. Bakalım bugün de evden çalışmayı soracağım. Saolasın canım.
Peki soru üstüne soru Bir soru daha: 6 aylık süt iznimi birleştirmek demek, 14 hafta doğum izni + 4 hafta yıllık izin olmak üzere 18 hafta sonra işe döndüğümden sonraki 6 aylık süt izni mi oluyor :) Yani şöyle düşündüm o 6 ay dolmadan işten çıkarsam, çalışmadığım aylar için bana süt izni vermiş oluyorlar. Eğer öyleyse yasal olarak borçlu olurum yine o zamanı doldurmadan çıkarsam. Tabi bunlar hep çok daha iyi bir iş bulacağım umudu ile yazılıyor
Ah saol canım Belki sonuna bir de 1 ay ücretsiz eklerim o zaman öyleyse :) sevindim. Hani evden çalışmama izin vermezlerse o süreçte.
Tamam canım çok saol 36+6'ya göre hesaplayacağım o zaman.
DÜn akşam izin birleştireceklerini söylediler, sevindim :) 6 ay için kullanıp sonrasında dediğin gibi cuma günü izin şeklinde kullanabilirsem iyi olur. Çocuğun emmesi konusunda pek işe yaramaz tabi ama maalesef işte anneleri de bu kadar düşünüyorlar Cumartesi tatilim evet. Kendi arabamla geliyorum ama erken çıkmam yine de bir işe yaramaz. Çocuk zaten tüm gün anasını görmemiş, kokusunu duymamış oluyor 1,5 saat de pek fark etmez yani.
sanırım düşük hesaplanmıyor canım, ben ilk dogum iznime 9 subatta ayrılmıstım ama maas tam gibi ( brüt maasın 3te 2 si tabi tam dedigim) hesaplanıp yatmıstı. muhtemelen kasım aralık ocak aylarını baz almıslardı. senin de aralık ocak subat olur bu durumda. ben sorunu yanlıs anlamısım sanırım, günü eksik gibi soruyorsun anladım ama evet aralık maası da eklenince düşükten oluyor haklısın. bizim zamlar da mart ta yatıyor, ben herhalükarda zarardayım :) bu sene erken yatırabilirlermiş, bir umut bekleyişteyimAaaa.. Ben de Mart başı ayrılıyorum. 2 ayı zamlı maaş, Aralık eski maaştan kalacak yani öyle mi..? Her halükarda mart anaları en az 1 aydan düşükte kalıyor demek.. Neyse artık napalım..
Aynen canim Şubat,Ocak, Aralık ayı bordrolarına göre hesaplanacakAaaa.. Ben de Mart başı ayrılıyorum. 2 ayı zamlı maaş, Aralık eski maaştan kalacak yani öyle mi..? Her halükarda mart anaları en az 1 aydan düşükte kalıyor demek.. Neyse artık napalım..
Evet dediğin gibi zaten şöyle mesela ben Şubat ortası izne çıkacağım ama Şubat ayında zaten ocak ayının maaşını aliyoruz, Şubat'ı martta alıyoruz. Ocak ayinda kesintin yoksa tam hesaplanır o ay o yüzden Şubat'ı yarım çalışmak etkilemiyor. izne çıktığımız aydan önceki 3 ay brüt hesap ediliyor bölünme olmasın diyesanırım düşük hesaplanmıyor canım, ben ilk dogum iznime 9 subatta ayrılmıstım ama maas tam gibi ( brüt maasın 3te 2 si tabi tam dedigim) hesaplanıp yatmıstı. muhtemelen kasım aralık ocak aylarını baz almıslardı. senin de aralık ocak subat olur bu durumda. ben sorunu yanlıs anlamısım sanırım, günü eksik gibi soruyorsun anladım ama evet aralık maası da eklenince düşükten oluyor haklısın. bizim zamlar da mart ta yatıyor, ben herhalükarda zarardayım :) bu sene erken yatırabilirlermiş, bir umut bekleyişteyim
Aaa 6 aydan 12 aylığa kadar mıı?.. ama şöyle düşün ben normalde 14 haftadan sonra yıllık iznimi kullanarak işe başlamış olmuyor muyum? O zaman 14 haftadan başlayarak bana 6 aylık süt iznimi vermiş olmuyor mu? Hadi diyelim ki yıllık izinde de süt izninden düşülmüyor.. onu da bilmiyorum.. o zaman da 4 hafta daha iznim olacak. 18 hafta. Ben 18 haftadan itibaren süt iznimi kullanmaya başlamış olmuyor muyum? 4,5 ay falan olmuş oluyor. Yanlış mı düşündüm? O zamandan başlamaz mı süt izni?6 aylık süt iznini birleştirmek demek evet, bebegin 6.ayından 12 aylıga kadar olan dönemi icin birleştirmek oluyor, çünkü zaten ilk 6 aylık dönemi bebeginle evde geciriyorsun. sanırım borclu olursun bu durumda, kullandıgın süre kadar (birleştirmek 35-40 civarı tutuyor) şirkete ödeme yapmak (veya maasından düşmek şeklinde yaparlarsa) ya da yıllık iznin varsa ordan düşürmek zorunda kalabilirsin.
Yillik iznini önden degil toplu süt iznin ertesi kullan hiç karıştırma onu şimdi ben öyle yapacağım bununla alakalı kesinleşen bir kanun yok çünküAaa 6 aydan 12 aylığa kadar mıı?.. ama şöyle düşün ben normalde 14 haftadan sonra yıllık iznimi kullanarak işe başlamış olmuyor muyum? O zaman 14 haftadan başlayarak bana 6 aylık süt iznimi vermiş olmuyor mu? Hadi diyelim ki yıllık izinde de süt izninden düşülmüyor.. onu da bilmiyorum.. o zaman da 4 hafta daha iznim olacak. 18 hafta. Ben 18 haftadan itibaren süt iznimi kullanmaya başlamış olmuyor muyum? 4,5 ay falan olmuş oluyor. Yanlış mı düşündüm? O zamandan başlamaz mı süt izni?
Ne zaman işe dönüyorsan ozamandan itibaren hesaplanır canım bebek 4 aylıkken dönüyorsan 4 aylıktan 12 aylıga kadar. ben tam olarak ne zaman işe dönecegini anlamadım oyuzden oyle demiş olabilirim. yıllık izin süresinde gecen süre süt izni hesaplamasına katılmaz. ben daha once şöyle bir tablo bulmustum, buna göre sen de hesaplama yapabilirsinAaa 6 aydan 12 aylığa kadar mıı?.. ama şöyle düşün ben normalde 14 haftadan sonra yıllık iznimi kullanarak işe başlamış olmuyor muyum? O zaman 14 haftadan başlayarak bana 6 aylık süt iznimi vermiş olmuyor mu? Hadi diyelim ki yıllık izinde de süt izninden düşülmüyor.. onu da bilmiyorum.. o zaman da 4 hafta daha iznim olacak. 18 hafta. Ben 18 haftadan itibaren süt iznimi kullanmaya başlamış olmuyor muyum? 4,5 ay falan olmuş oluyor. Yanlış mı düşündüm? O zamandan başlamaz mı süt izni?
dely boyle yaziyor kizlarYillik iznini önden degil toplu süt iznin ertesi kullan hiç karıştırma onu şimdi ben öyle yapacağım bununla alakalı kesinleşen bir kanun yok çünkü