Allah kolaylık versin canımBir yorgun savaşçı da burada kızlarO kadar yoruluyorum ki şu iki gündür, akşam yorgunluktan uyuyamıyorum. Bu sabah 5’de uyandım mesela ve hiç dinlenmemiş gibiyim. Cocukların ve benim yerli malı etkinlikleri vs tek dakika dinlenemedim diyebilirim. Bazen unutuyorum gebeliği, bu sefer de gelsin kasılmalar, sızılar.. Allah yardımcımız olsun, sağlık afiyet versin inşallah hepimize
Ayy bende başladı biraz korkuyorum nasıl olur doğum nasıl bir şey diye düşünmeden edemiyorumHanımlar selam, sizde de doğum korkusu başladı mı?
Senin yılın çok geçmemiş yapılmayada bilir ama kendim için sezeryan olacağım ve çok muallaktayım tetenoz hamileler için bir risk taşımıyor ama ben yaptırdığım yıl bebeğimi kaybetmiştim tabi ki bu sebep değildi ama benimki sadece korku, kötü bir önsezi olarak kaldı bendeBen 2019 da yaptirdim.Aile hekimim Koruyuculuk gecmis dedi ve 2 doz yapacaklarmis. Ben de anlamadim hepsi ayri bir sey soyluyor. Kadin dogum doktoruma da sordum fszla yapilmis olursa zarari olur mu hayir.olmaz dedi. Tasinmadan onceki aile hekimime asiri guveniyordum. Şuankine henuz tam teslimiyet yapamadim
Canım bebek zayıfmış dedin, gerçi toparlar o merak etme ama tavsiyem muz süt bal blendar dan geçir iç bi dahaki kontrole kadar toplamış olur, benim eltime hamileyken doktoru söylemiş hemen fark etmiş kilosu. Bende düzenli içiyorum.Çok teşekkür ederim gerçekten beni çok iyi anladın eşim gidip geliyor zaten sorun onları zorla bize getirmeye çalışması çocukta bensiz gitmek istemiyor gitmeyi orda olmayı onlarla görüşmeyi çok seviyor ama bana asla iyi gelmiyor bide bebek zayifmis işte 800 Gr daha da strese girmek istemiyorum sesini duyup ne dese batıyor bana huzursuzluk veriyor o kadar da yorgunum ki bazen acaba yardım etse iyi olmaz mı demek geliyor ama asla asla ne yardımı ne sesi hiç tahammülüm yok evde yatmak yalnız kalmak daha iyi geliyor
Ben ikeada aldım dün kurdum da iki kademesi var çok tatlı canım 2300 falandı içinede yatak aldım 60x120di boyutlarKızlar anne yanı ahşap beşik alıp memnun olan var mı? Varsa bana link ya da marka söyleyebilir mi? Ahşap olsun istiyorum da ben kumaşlardan düşünmüyorum.
Ve canım unutmadan 2016 oldum demiştim 2019 yılında kızımı sezerryan doğum yapmıştım çok şükür bi sorunum olmamıştıBen 2019 da yaptirdim.Aile hekimim Koruyuculuk gecmis dedi ve 2 doz yapacaklarmis. Ben de anlamadim hepsi ayri bir sey soyluyor. Kadin dogum doktoruma da sordum fszla yapilmis olursa zarari olur mu hayir.olmaz dedi. Tasinmadan onceki aile hekimime asiri guveniyordum. Şuankine henuz tam teslimiyet yapamadim
Ah çok sağol cnm deneyim hemenCanım bebek zayıfmış dedin, gerçi toparlar o merak etme ama tavsiyem muz süt bal blendar dan geçir iç bi dahaki kontrole kadar toplamış olur, benim eltime hamileyken doktoru söylemiş hemen fark etmiş kilosu. Bende düzenli içiyorum.
Valla canim bilmiyorum ki normalde tek doz olacaktim. Eger dogum.sonrasini da vurdurmus olsaymisim. Nasil oldu vurdurmamisim anlamadim. Sistem de gozukmedi ondan 2 doz yapilacak denildi.Benim de sezeryan olacak. Sen iyice bir arastir.ona gore yaptir.benim bildigim senin de yapman lazim.Senin yılın çok geçmemiş yapılmayada bilir ama kendim için sezeryan olacağım ve çok muallaktayım tetenoz hamileler için bir risk taşımıyor ama ben yaptırdığım yıl bebeğimi kaybetmiştim tabi ki bu sebep değildi ama benimki sadece korku, kötü bir önsezi olarak kaldı bende
canım eczacı yemekten sonra yazmış tok karnına ama sabah akşam birşey yazmıyor sabahları kahvaltı evde yapmadığım için unuturum diye akşamları içiyorum benKızlar size 2 sorum var
1. Magnezyum kullananlar ne zaman içiyorsunuz, doktor verdi ama soramadım acelem vardı oğlum okulda düşmüş ona gittim
2. Oğlum okulda düşmüs bileği burkulmus, doktora götürdük kırık vs yok krem verdi ama üstüne basamiyor, tavsiyesi olan var mi
canım benim 2016 da 1 doz 2018 de hamileydim 2 doz yapıldı hemşire de emin olamadı son dozdan sonra 5 yıl koruyuculuğu var bir yere danıştı 4 yılı geçmiş tek doz yapılsın denildi bugün yaptırdım bende karar seninKızlar, ben 2016 yılında iki doz tetenoz aşısı oldum. Bugün sağlık ocağıda tek doz hatırlatma yapılabilir dedi bende doktora msj attım haber bekliyorum ama bi yandan da yaptırmak istemiyorum. 10 yıl koruyuculuğu varmış diye biliyorum.
Bunlar ozel asilar,kizimda yaptirmistim ama bu kizimda yaptirmayi dusunmuyorum.Bu asilarin bile bilinmeyen etkileri olabilir tezini savunan saglikcilar mevcut.Mesela alerjik bebeklere rotavirus asisi onerilimiyor.Demekki bir etkisi var,tabiki yine de her anne babanin doktoruyla verecegi bir karar bu.Kızlar size kötü bir haberim var. Tüm ilaçlara %35 zam gelmiş. Stok problemini çözmek için böyle bir yöntem üretmiş devletimiz sağolsun bu şekilde daha az kişi ilaç alabileceği için stok sorunu yaşamayacağız inşallah.
Güncel aşı fiyatları vatana millete hayırlı olsun, Allah herkesin yardımcısı olsun diyorum.
Menenjit bexero:1250 tl
Menectra:1045 tl
Nimenrix:992 tl
Menveo:865 tl
Rotavirüs Rotarix:1041 tl
Rotateq:590 tl
Ben de 2020 de iki doz oldum,doktorum gerek yok dedi ama saglik ocagindaki hemsire yapilabilir dedi,kararsiz kaldim ama yaptirmayacagim sanirimKızlar, ben 2016 yılında iki doz tetenoz aşısı oldum. Bugün sağlık ocağıda tek doz hatırlatma yapılabilir dedi bende doktora msj attım haber bekliyorum ama bi yandan da yaptırmak istemiyorum. 10 yıl koruyuculuğu varmış diye biliyorum.
Önerilmemesinin de bi bilimsel kanıtı yok ama görüş belirten doktorlar var her konuda olduğu gibi. Ben ülkede bunca göçmen sorunu varken yaptırmamayı göze alamam. Senelerdir görülmeyen menenjit vakaları tekrar görülmeye başladı mesela doktorlar bas bas bağırıyor. O yüzden tüm aşılarını sağlık elverdiği sürece yaptıracağım inşallah...Bunlar ozel asilar,kizimda yaptirmistim ama bu kizimda yaptirmayi dusunmuyorum.Bu asilarin bile bilinmeyen etkileri olabilir tezini savunan saglikcilar mevcut.Mesela alerjik bebeklere rotavirus asisi onerilimiyor.Demekki bir etkisi var,tabiki yine de her anne babanin doktoruyla verecegi bir karar bu.
Bence iyi hazirlanip kendinize guvenirseniz Cok guzel bir surec. Insallah oglumda kizin gibi dogar :) olaki olmazsa hastane nasilsa bi sekilde dogar... Bebek de ben de saglikli olalim da.... Ben boyle dusunuyorum ve rahatimAyy bende başladı biraz korkuyorum nasıl olur doğum nasıl bir şey diye düşünmeden edemiyorum
Ben de bu kafadayım ''bi şekilde doğacak'' detaylarda boğulmaya gerek yokBence iyi hazirlanip kendinize guvenirseniz Cok guzel bir surec. Insallah oglumda kizin gibi dogar :) olaki olmazsa hastane nasilsa bi sekilde dogar... Bebek de ben de saglikli olalim da.... Ben boyle dusunuyorum ve rahatim
Bence çok güzel ama sadece çok uzun, iki isimli birisi olarak kısa olmasına rağmen ben zorlanırdım çocukken mesela o yüzden diyorum, son zamanlarda Teo diye duyuyorum erkek çocuklarında tatlı da duruyor, Teo Alper veya Teoman Alp birisini kısaltmak iyi olabilir ama bu haliyle de güzel isimler bence.
sen ne iş yapıyordun canım doğumdan sonra ne yapacaksın bırakacak mısın devam mı
sen ne iş yapıyordun canım doğumdan sonra ne yapacaksın bırakacak mısın devam mı
Ben beden eğitimi öğretmeniyim ama şuan anaokulunda cimnastik dersi veriyorum bebeğimsen ne iş yapıyordun canım doğumdan sonra ne yapacaksın bırakacak mısın devam mı
aaa ne güzel yaBen beden eğitimi öğretmeniyim ama şuan anaokulunda cimnastik dersi veriyorum bebeğimBu ayın sonunda bırakıcam, eylülde tekrar devam inşallah