2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
"Enerji depolaması için yağların kullanımı, anne adayı ve bebeği uzamış açlık durumlarına ve aşırı egzersize hazırlar." Buna kendi kendime güldüm yaa :KK70: uzamış açlık bebek doğunca belki yaşayabilirim evet ama aşırı egzersize hiç hazırlamasına gerek yok beni :KK70: Popom kalkmıyor egzersiz için yaa hehehehe

Düşkün olsun valla. Hem bana iyi hem babaya :)
Ay biz de.. Öpe öpe sıkıştıra sıkıştıra seviyoruz hep.. Oğlan da sever aslında ama babaya bir gıcık hahaha :) Daha düne akdar elele falan tutuşturmazdı, bildiğin aramıza girerdi, hatta ağlardı. Bazen de tepkisini ölçmek için sarılırdık falan :KK70: Şimdi şimdi daha rahatladı o konuda.
İlaç konusunda benim de öyle. Değerler normal zaten. Demek ki sonra içmek de çok sıkıntı olmuyor. Midemize hangisi kötü gelmiyorsa öyle devam edelim.

Hahahah :KK70: 😅 Yerim onu maşallah :nazar:
İlgilidir saolsun. Çocukları çok sever zaten. Onun da 2. çocuk için büyük isteği vardı. Kız olunca daha bir heyecan yaptı :)
Bence de kızlar için babaları bir ayrıdır. Bizim için de öyle sonuçta 🥰

Üzülme canım 💕 Daha zaman var aslında. Hepsini yavaş yavaş halledersin 🙏🌺 Kilo da bebek sağlıklı olduğu sürece zaten önemli değil.
Zıbın dediğin çıtçıtlı badiler mi? Ayaklı tulumlardan al, baya giydiriliyor onlar. Alt üst takımlar da alırsın oldu bitti. Sonra zaman geçtikçe zaten tecrübe kazanacaksın canım :KK200:

İnşallah olur. Yoksa baba baya hayal kırıklığına uğrayacak 🙈😅

Ben yalnızca ilk aldıklarımı yıkayıp ütülemiştim. Doğum sonrası hiç ütü yapmadım yaa 😄
Citcitli da aldim hem kisa hem uzun kollu, patikli tulum gibi olanlardan da aldim, sapka eldiven alt ust takim olanlardan da aldim. Ne gorduysem aldim galiba :)

Kızlar konusu açılmışken pijama takımı neler aldınız? Ben bi tane beyaz sabahlıklı gecelik takımı aldım sadece fotoğraf çekilmek için. Normal pijama almadım hala içime sinen olmadı. Daha doğrusu içime sinenler cebime sinmiyor🤭😅 şu her influencerda gördüğüm krem kuşaklı takım indirime girmişti alsam mı dedim ama çok iç gösteriyor yazıyordu yorumlarda. Bir de kanamam vs yoğun olabilir diye açık renk olması konusunda kararsız kaldım😬
Bnde bi dugmeli pijama aldim bi de kruvaze yakali aldim. Beyaz lohusa takimlari bana cok fazla ve 1 kere giyip sonra giymeyecegim seye para vermek istemedim. Bi tane gecelik tarzi alirim yeterli. Hatta kruvaze modeli cok begendim oyle tatli durdu ki üstümde linkini vereyim l beden aldim simdi 57 kg yum ama cok iyi durdu xl bile alabilirmisim bollugu goze batmiyo

Canım doktor çok iyi ilgilenmiş bence, ayrıca merak etme beslenme ile düzene giriyor iyi olacak inşallah 🌼 Kız bizimkinin de ayakları büyük olacakmış şimdiki bebeler sulak yerde yetişiyo galiba koca ayak hepsi 🤣

Kahkaha attım allah iyiliğini versin 🤣🤣🤣 Adamlar yakında düz duvara tırmanacak bunlar perine masajı diyor hdjdjdjdj
Insallah duzene girer 2020 ocakta insulin direnci var denmisti gebe kalmaya calisiyodum kadin dogum glifor verdi ve o ilac bni mahvetti sonra biraktim dahiliyeye gittim cok kotu oluyorum karin agrisindan bi zarari olmusmu gercekten insulin direnci var mi bide siz bak8n dedim aclik tokluk kana bakti bisey cikmadi insulin falan yok dedi. Ama simdi eger beslenmeyle duzene girmezse o ilaci kullanmak zorunda kalacagim. Umarim duzene girer 🤲 vallahi he gosterdi ayagi bide ayyy nohut nohut parmaklar allahim çıldırdım 🥰🥰benim su fazla ya cidden sulak yerde yetisiyo 😂
Ay sorma allah yardimcilari olsun 😄😄 vallahi 3 ay bittikten sonra belki olabilirdi ama simdi hic olmaz her yerimde agri saga sola zor dönüyorum 🤭

Sağolsun ilaç gibi oluyor böyle zamanlarda bu destekler 😇 Ben de annemin yakınımda ve genç olmasının avantajlarını yaşıyorum çok şükür eli hep üstümde🙏
Valla benim kv 70 yaşında ama eve temizliğe gelen kadınlar onun eline su dökemez atom karınca gibi. Allah razı olsun binlerce kez. Rabbim başımızdan eksik etmesin hiç birisini. Annem de 65 yaşında ama yeğenlerime bakıyor gelemiyor o eli mahkum hep yinede koca yaz 1,5 ay onda kaldım o baktı bulantılarımdan dolayı. Gerçekten Allah onlara sağlık sıhhat versin bitanem

Aa bu çok güzelmiş rengi falan kaydettim canım teşekkür ederim 😍
Bana bebek çantasını biberonları emziği mendili falan takım halinde görümcem alacak onun eşi Amerika’ya gidiyor sürekli iş için oradan çok uyguna getirecek. Sen sakın alma dedi. Yatak olan çantalar var onlardan getireceğim dedi ister açarsın mecbur kaldığında ister açmazsın dedi öyle kullanırsın dedi. Bilmiyorum artık bende ona bıraktım alsın. Biliyorum zaten güzel kaliteli bişey olacaktır mutlaka o yüzden alsın dedim 😬

Yaa geçen haftaya kadar bende öyleydim aslında gece lavaboya uyanınca uyuyamıyordum tekrardan dön o yana dön bu yana uyuyamıyordum hiç. Bide artık rahat dönemiyorum sağıma soluma bebiş yüzünden Bi tuhaf oluyorum 😂😂
Ağır basıyoruz😂 bebek ezilecek yok aldı girecek yok ters hareket olucak diye korkuyoruz vallahi canım çok şükür az kaldı rabbim sağlıkla kavuştursun hepimizi 🙌

Sağolsun ilaç gibi oluyor böyle zamanlarda bu destekler 😇 Ben de annemin yakınımda ve genç olmasının avantajlarını yaşıyorum çok şükür eli hep üstümde🙏
Annen kac yasinda canim. Benim annem 70 yasinda ben kendimi bildim bileli annem hep yasli ve hastaydi gozumde. O kafamdaki seylerden sonra kendim icin cocukluktan beri genc anne olacagim dedim.İçim de cok kaldi genc anne eli her daim ustumde olan bir anne. Sonra evlendim kayinvalidem 59 yasindaydi o da basladi ben hastayim ben yasliyim artik😂

Canım zaten normal doğum yapmayı düşünenlere diyorlar. Sen sezaryen olacağın için bu konuyu sana açmamıştır doktorun.
Yok işte hastanede çok normal doğum muhabbeti yaptık nasıl yaptıklarını anlattılar hatta ben de girdim kaç defa doğuma ebe elinş sokuyrodı ama masaj için sokmuyordu. Herkes yapmıyor demekki canım. Neyse sağlıkla gelsinler de kim masaj yaptırırsa kocasına yaptırsın😀😀

Kızlar bnde sizlere bşy danışmak istiyorum ☺️ Hamilelikte saçını boyatan var mı? Varsa hangi boyayı tercih ettiniz benim diplerim de çok beyazlar çıktı boyamak istiyorum ama bir yandan da tedirginim🤷🏻‍♀️ Bu konuda tecrübesi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim 🙈

Kızlar bunu sipariş vermiştim, bugün geldi. Çook beğendim 🤩 başörtülü arkadaşlara öneririm. Daha önceden Boyner de görmüştüm zaten. Fiyati biraz yüksek ama özellikle ilk gebeliği ve 2. 3. yü düşünen arkadaşlar için iyi bir yatırım olabilir. Ben de hem çok beğendim hem de kızımın çehizine saklarım inşallah diye düşündüm 🥰
Çoook güzelmiş bayıldım güzel günlerde giyin inşallah canım 💜
Normal sırt çantası en baştan itibaren is görür mü peki
Ben kızımda normal sırt çantası kullandım hic sıkıntı yaşamadım 👍

Insallah duzene girer 2020 ocakta insulin direnci var denmisti gebe kalmaya calisiyodum kadin dogum glifor verdi ve o ilac bni mahvetti sonra biraktim dahiliyeye gittim cok kotu oluyorum karin agrisindan bi zarari olmusmu gercekten insulin direnci var mi bide siz bak8n dedim aclik tokluk kana bakti bisey cikmadi insulin falan yok dedi. Ama simdi eger beslenmeyle duzene girmezse o ilaci kullanmak zorunda kalacagim. Umarim duzene girer 🤲 vallahi he gosterdi ayagi bide ayyy nohut nohut parmaklar allahim çıldırdım 🥰🥰benim su fazla ya cidden sulak yerde yetisiyo 😂
Ay sorma allah yardimcilari olsun 😄😄 vallahi 3 ay bittikten sonra belki olabilirdi ama simdi hic olmaz her yerimde agri saga sola zor dönüyorum 🤭
Yok canım ilaçlık bi durum olmucak inşallah 🙏 Şeker beslenmeye hemen cevap veriyor ilaç kullanmaktansa bu şekilde dikkat etmek çok daha iyi çünkü ilaçlar bi yerden düzeltiyor bi yerden bozuyor malesef. Valla benim de eşim yanaşmaya korkuyor ben de üstelemiyorum az daha sabretsinler🤣
Valla benim kv 70 yaşında ama eve temizliğe gelen kadınlar onun eline su dökemez atom karınca gibi. Allah razı olsun binlerce kez. Rabbim başımızdan eksik etmesin hiç birisini. Annem de 65 yaşında ama yeğenlerime bakıyor gelemiyor o eli mahkum hep yinede koca yaz 1,5 ay onda kaldım o baktı bulantılarımdan dolayı. Gerçekten Allah onlara sağlık sıhhat versin bitanem
Ay maşallah kayınvaliden tam eski toprak desene benim babannem de 70 yaşında halı yıkardı. Ben 70 yaşında muhtemelen felçli Ali Rıza bey gibi tekerlekli sandalyemde oturuyo olurum 🤣
Annen kac yasinda canim. Benim annem 70 yasinda ben kendimi bildim bileli annem hep yasli ve hastaydi gozumde. O kafamdaki seylerden sonra kendim icin cocukluktan beri genc anne olacagim dedim.İçim de cok kaldi genc anne eli her daim ustumde olan bir anne. Sonra evlendim kayinvalidem 59 yasindaydi o da basladi ben hastayim ben yasliyim artik😂
Annem 49 kayınvalidem 50 yaşında canım daha ellerinden geliyor allahtan şanslıyız. Ama yaş aldıkça insan zorlanır onlara da hak veriyorum allah sana sağlık sıhhat versin de üstesinden gelirsin inşallah her şeyin 🥰

Yok işte hastanede çok normal doğum muhabbeti yaptık nasıl yaptıklarını anlattılar hatta ben de girdim kaç defa doğuma ebe elinş sokuyrodı ama masaj için sokmuyordu. Herkes yapmıyor demekki canım. Neyse sağlıkla gelsinler de kim masaj yaptırırsa kocasına yaptırsın😀😀

Bak mesela doğumhalerdeki problemlerden biri de bu, doğum ekibinde olmayan yani ebe, hemşire, doktor, hasta bakıcının dışında birilerinin doğumhaneye alınması. Mahremiyet denilen şey ortadan kalkıyor maalesef. Haliyle dışardan bakan göz, ebenin veya doktorun müdahalelerini anlamayabilir ya da yanlış yorumlayabilir. Yine doktor-ebe-doğum yapan kadın arasında kalması gereken doğum hikayelerinin anlatılması.. maalesef hiç etik değil. Sonra da ülkemizde normal doğum oranlarının azlığından dert yanıyoruz

Bana bebek çantasını biberonları emziği mendili falan takım halinde görümcem alacak onun eşi Amerika’ya gidiyor sürekli iş için oradan çok uyguna getirecek. Sen sakın alma dedi. Yatak olan çantalar var onlardan getireceğim dedi ister açarsın mecbur kaldığında ister açmazsın dedi öyle kullanırsın dedi. Bilmiyorum artık bende ona bıraktım alsın. Biliyorum zaten güzel kaliteli bişey olacaktır mutlaka o yüzden alsın dedim 😬
Görümce gibi görümce 😂 ne güzel canım valla alsın tabiki sağolsun

Ağır basıyoruz😂 bebek ezilecek yok aldı girecek yok ters hareket olucak diye korkuyoruz vallahi canım çok şükür az kaldı rabbim sağlıkla kavuştursun hepimizi 🙌
Evet korkuyorum da yavrum ezilmesin diye o yüzden dikkatli dönmeye çalışıyorum 😂😂 Ay evet miniklerimize kavuşalım inşallah sağ salim canım 🙏💗

Ben sallanan ana kucağı elele marka aldım, kumandası var uzaktan. Sallama dakika ayarı vs var, ben çok beğendim açıkçası. Ben yeni doğan 3 tulum var, gerisi 0-3 3-6 ay arası kolunu , parçasını katlar giyer artık 😃
Ana kucağını eşimin arkadaşı verdi saolsun iyi oldu valla 😂 bende yeni doğan az aldım canım hemen büyüyorlar küçük alma dediler 3 6 aldım çoğunu 😂😂

Evet canım herşeyi var. Fiyatı yine aynı e bebekte sanırım trendyolda nedendir bilmem pahalı ben e bebeğin fabrika satış mağazasına gittim. Orada da senin dediğin fiyatlardaydı 3500/4000 arası. Çok kullanışlı geldi bana da açılıyor kapanıyor salllnıyor :)) kademeleri var aşağıya indirebiliyoruz da. Görüntüsü de çok hoşuma gitti zaten.
Canım sen Beylikdüzündeydin dimi yanlış hatırlamıyorsam 😌 bizde bebitonun kıyafetlerini hep ordan aldık ordaki e bebek baya büyük ve herşey var daha çok seçenek var orda 😊😊

X