2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Bugun yeni dr a gittim pendik bölgede hilal karahan. seker ile ilgili pkos olduğumu ve sekerin 50 lik yuklemede 170 civari çıktığını soyledim ve cok fazla olduğunu soyledi hemen aclik tokluk sekerinin ölçümünü istedi. Diyetisyenden destek alabilecegimi ve tekrar seker yüklemeye gerek olmadigini soyledi. Ne yiyip ne yiyemeyecegimi de arastirdim yemeden once de bakiyorum degerine. Kararinda ve saglikli seyler yersem ustesinden gelecegime inaniyorum. Ben glisemik indeksi düşük besinlerle e bi de minseo minseo Nun tavsiyeleriyle ilerlerim diye düşünüyorum. E bide suyum gercekten sınırdaymış 😑
Ona ilk gittigim icin belirli kan idrar testlerini istedi. D vitamini verdi demir hapini gunluk 2 ye cikardi ve ayrica magnezyum yazdi.
Bana gercekten yapilan yorumlardaki gibi canayakin ve ilgili geldi. Herseyi sordu. Ben gec yumurtlamıştım daha once gittiğim dr her gidisimde 5 gun geriden geliyo derdi bnde hep gec yumurtladim ondan kaynakli degil mi diye durumu netlestirirdim. benim regli tarihimi hic duzeltmemisti bu dr once regli tarihimi ilk haftalardan ultrason goruntuleriyle inceleyip ayarladi. 31 mayis regli tarihim 8 haziran olarak güncellendi. Tahmini dogum tarihi ise 16 mart olarak söyledi. Bugün ki ölçüm ile de 25+6 yız.
Ultrasonda bebegin baktigi her yerini gostererek olctu her seyi haftasiyla uyumlu.
Ben ve esim acikcasi sevdik dr u. Yani bi muayenede ilk defa gercek anlamda gulumsedik diyebilirim. Minnosumun ayaklari büyükmüş dr esimin ayaklarina bakiyo dayilarina mi cekti yoksa dedi😀
Sevecen bi yaklaşımı vardi sanirim buradan devam edicem zaten pek de vaktim yok. Normal dogum olursa bu dr un nazik Ve sakin haliyle bnde huzurlu bi surec geciririm diye düşünüyorum. Hayirlisiyla insallah saglikla kucaklayalim hepimiz guzel heyecanlar yasayalim. 🥰
Ay bide bu titreme durumunu sordum ciddiye alabilecegimiz anormal bi durum değilmiş bebek yapiyo onu diyo bu konuda bilgi bekleyenlere iletmis olayim yine sizde sorun tabi kontrol edilince daha detayli soylenir.
Canım doktor çok iyi ilgilenmiş bence, ayrıca merak etme beslenme ile düzene giriyor iyi olacak inşallah 🌼 Kız bizimkinin de ayakları büyük olacakmış şimdiki bebeler sulak yerde yetişiyo galiba koca ayak hepsi 🤣
Ay biz daha ilişkiyi erteliyoruz bu masaji nasil yaptiricaz tetikleyici resmen 😂😂
Kahkaha attım allah iyiliğini versin 🤣🤣🤣 Adamlar yakında düz duvara tırmanacak bunlar perine masajı diyor hdjdjdjdj

Hic oyle dusunme canim hersey elbet bi sekilde alinacak dogduktan sonra alinmaz diye bir kural yok yine alırsın. Kiloya da takma bebek gelisimi iyiyse oh ne alâ. Her seyin zamani belli dogum icin ne konusursan konus o gun geldiginde her sey netlesiyor. Saglikla gelsinler de birak eksikleri olsun 🌸
Tabi canim sonra daha cok aliniyor.Ben ilk bebegim de cogu seyi dogduktan sonra aldim.İhtiyac oldukça eşim anliyordu ilk hafta falan gidip ebebek LCW den alip geliyordu.

Kızlar bunu sipariş vermiştim, bugün geldi. Çook beğendim 🤩 başörtülü arkadaşlara öneririm. Daha önceden Boyner de görmüştüm zaten. Fiyati biraz yüksek ama özellikle ilk gebeliği ve 2. 3. yü düşünen arkadaşlar için iyi bir yatırım olabilir. Ben de hem çok beğendim hem de kızımın çehizine saklarım inşallah diye düşündüm 🥰

Eklentiler

• 4233895F-D3BF-4BA4-87F8-A14F5D2815BD.png
    4233895F-D3BF-4BA4-87F8-A14F5D2815BD.png
    554,3 KB · Görüntüleme: 79
Valla ben de ayva çekirdeği stokladım inşallah kullanmamıza gerek kalmaz da 😂 Evet o kahverengi kısmı alabildiği kadar ağzına alması gerekiyomuş sadece ucunu tutunca yara oluyomuş hem de verimli ememiyolarmış 🙃
Bende kavanozda stokladım jelleşti bile azıcık 😂 biz ayvacıyız heralde ben çok seviyorum 😊😊

Bu arada herkese günaydın kızlar 🌼 Dün gece 9 buçuk gibi uyudum sabah 7 buçukta uyandım deliksiz 😴 Daha uyusam uyurdum resmen ne bu 3. Trimesterin ayak sesleri mi? Yorgunluk ve uyku isteği bitmiyor resmen 🙂
Galiba 3.trimester etkileri yaa 3 4 gündür bende deliksiz uyuyorum gece 1 de uyuyabiliyorum öğlende 12 de uyanıyorum Bi kaç gündür niye böyle oldu anlamadım 9 da yapardım kahvaltımı normalde 🤦‍♀️😂

Ben daha bekardim yengem dogum yapti. Ben yaninda kaldim hastaneden ciktik komposto yaptim. Yengem yedi. Allah im gece yigenim 5 dakika da bir altina kaka yapti karni agriyordu acaba komposto mu yapti anne sutunden ona gecip. Ondan kendi dogumumda yemege korktum😁
Bebekler ilk dogduklarinda cok fazla kaka yapiyorlar,kompostodan degildir😃

Kayısı, incir birde annem yanıma kayısı kompostosu koymuştu canım, aklıma geldikçe yazıyorum ama kusura bakma. Herkese faydalı olsun. Birde ben hipp süt çayı ve bestlak süt artırıcı damla aldım. E bebekte malt içeceği var 6'li olarak bir de ondan alacağım inşallah. Emzirme büyük bir nimet gece kalkıp mama hazırlayan annelere çok üzülüyorum ben o uykulu zamanda kalkip mama hazırlıyorlar diye
Canım kayınvalidem de bana kayısı kompostosu hazırladı kavanozda şimdiden inşallah yararlı olur 😘

Bende kavanozda stokladım jelleşti bile azıcık 😂 biz ayvacıyız heralde ben çok seviyorum 😊😊
Ben strece sarıp difrize atıyorum lazım oldukça çıkarıp kullanırım dedim 😂 biz de çok seviyoruz bol bol yiyoruz ki çok faydalı zaten folik asit deposu 🤩
Galiba 3.trimester etkileri yaa 3 4 gündür bende deliksiz uyuyorum gece 1 de uyuyabiliyorum öğlende 12 de uyanıyorum Bi kaç gündür niye böyle oldu anlamadım 9 da yapardım kahvaltımı normalde 🤦‍♀️😂
Ohh maşallah son uyumalarımızı yapalım sonra mumla arıcaz 😂

Kızlar bunu sipariş vermiştim, bugün geldi. Çook beğendim 🤩 başörtülü arkadaşlara öneririm. Daha önceden Boyner de görmüştüm zaten. Fiyati biraz yüksek ama özellikle ilk gebeliği ve 2. 3. yü düşünen arkadaşlar için iyi bir yatırım olabilir. Ben de hem çok beğendim hem de kızımın çehizine saklarım inşallah diye düşündüm 🥰
Çok guzelmis canim. Sabahliğiyla da ayri guzel durmus.Foto cekimin de de cok guzel durur

Bacılarım tekrar merhaba 🥰 yarin seker yuklemem olcak 75 gram olarak (gebelik sekerinden supheleniyorlar) kac saat once yemegi biraktiniz ve su ictiniz mi hic cunku ben uykumdan uyanip bilincsizce su iciyorum 🙏

Yani alisveris işi kolay ya.Sadece yikayip utulemek zaman aliyor.
Kv geldi yıkandı çamaşırları hepsini ütüledi dizdi ben elimi sürmedim 😂Allah razı olsun kadın herşeyimş yapıyor temizliğime varana kadar kapı deliğine kadar siliyor diyebilirim. Üzülüyorum ama oda durmuyor Beyoğlu’nda oturuyor ben Beylikdüzü’nde 10 günde bi geliyor. Size de ütücü lazım kızlar bence :)))

Canim ilk gun bir parmagini 2. Gun iki parmagini yaglayim boyle vajinanin 3 4 cm ilerisine kadar sokup masaj yapiyorsun kaslari acmak icin. Ben Videolari da var zaten. Esine yaptiranlar coktu
Midem müsaadenizi istiyor ahahaha bune ya iğrenç hayatta olmaz. Analarımız böyle sormak sokarak mı doğurdular canım ya 😂 o kadar doktorların içinde çalıştım kimseden böyle akıl alıcı şey duymadım diyebilirim. Hatta ilken burda duydum

Kv geldi yıkandı çamaşırları hepsini ütüledi dizdi ben elimi sürmedim 😂Allah razı olsun kadın herşeyimş yapıyor temizliğime varana kadar kapı deliğine kadar siliyor diyebilirim. Üzülüyorum ama oda durmuyor Beyoğlu’nda oturuyor ben Beylikdüzü’nde 10 günde bi geliyor. Size de ütücü lazım kızlar bence :)))
Oo maşallah.Helal olsun kayinvalidene. Yok ya ilk hamileliğim de de her seyimi tek başima yaptim bunda da yine kendim yaparim. Etrafimdaki herkes durmadan hastayim deyip duruyorlar bana hayirlari yok😂Aslinda benim de halen dusuk tehlikem devam ediyor. Eşim supuruyor ben yavas yavas siliyorum.

Midem müsaadenizi istiyor ahahaha bune ya iğrenç hayatta olmaz. Analarımız böyle sormak sokarak mı doğurdular canım ya 😂 o kadar doktorların içinde çalıştım kimseden böyle akıl alıcı şey duymadım diyebilirim. Hatta ilken burda duydum
Perine masaji aslinda cok duyulmus canim etrafta baya dolaniyor. Ne kadar etkili bilmiyorum ben de 🤷‍♀️Zaten yapabilecegim bir sey degil ama yapan çoktu

Bende de tam tersi her gece uyanıyorum 4 sularında uyuyamıyorum sağa dön sola dön olmuyor. Ve gündüz uyumuyorum hiç. Evde yalnızken de uyumak istemiyorum alışkın değilim çünkü bazen erken yatıyorum 22:30 gibi bazen geç yatıyorum 01.00 gibi İnan o zaman sa hep 4 gibi uyanıkların bi değişiklik yok maalesef ki 🙃

X