2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Günaydın kızlar

Canım bizim de gelenler hep 40ı dolduktan sonra geldi. Zaten direk 40 mevlüdüne geldiler hatta. Yakın 2 çift arkadaşımız var. Onlar sadece biraz daha önce gelmişti. Zaten annem bendeydi 40ına kadar, yardımcı oldu, ki onlar da hizmet beklemezler zaten. Benim ailemden burada sadece kuzenim var. Eşimin ailesi de yani hep öyle 40'ından sonra geldiler isteyenler. Hatta mevlüde gelenlerden sadece çok yakın olanlar sonra ayrıca geldi. Yani normali bu aslında. Ev bile darmaduman oluyor. Anlayışlı insanlar, çok çok yakın değilse, 40ı dolmadan gelmezler. He o bile zor tabi. 40ı çıktı diye misafir ağırlayacak duruma gelmiyorsun ertesi gün.. ama zaten hizmet de beklemezler yani gelenler. Beklemesinler :) Doğrusu o.
Tek doz 1 yıl koruyor diye biliyorum. Bazı yerlerde tek dozun koruyuculuğu bilinmez diyor ama 1 yıl demişlerdi bana. Burada aslında olay hastanede ameliyatta falan hani bir sorun olmasın falan diye yapılıyor.. ama zaten bu devirde hastanede de tetanoz kapılması kaçta kaç ihtimal..? Her ameliyat olacak kişiye tetanoz aşısı yapılmıyor mesela. Benim doktorum çok gerekli değil ama sonuçta sağlık bakanlığı belirlemiş, aşı takviminde olduğu için biz öneriyoruz dedi. Ben de yaptıracağım onun için ama ben de 1 doz olabilirim. Ablam da doktor. Yeterli diyor. Tabi ki herkesin kendi tercihi. Bakayım ilk doz nasıl geçecek :) ona göre karar veririm. Bu arada ben haftaya aşı olacağım ve 22+ oluyorum. Hemşire aradı dün. Bana hiç sana dediği gibi 2. dozu kaçırıyorsun falan bir şey demedi. 2. doz da ondan 4 hafta sonra yapılıyor yani neden kaçırasın ki..?

O zaman doktorum yaptirma demisti sonra doguma bir hafta kala elimi kestim ama felaket... O yuzden olmakta fayda var bence
Allah korusun, o zaman bu hafta içi yaptır canım detaylıyı bekleme bence 2. doz 1 ay sonra yapılıyor. 2 doz 5 yıl koruma veriyor. Tamamlarsan da tüm dozları doğum sonrası ömür boyu koruma

ay benim de ümidim o yönde canım, bakalım görücez kim ne kadar anlayışlıymış

Ben de cok uzuldum bebek arabasi yerde baya etkilendim. İnşallah o seneler gibi devami gelmez. Farkli farkli yerlerde patlatiyorlardi.
Kalabalık aksiyetem artmaya başladı. Cocukla kalabalığa giremiyorum çünkü gözümden Twitter da denk geldiğim videolar gitmiyor malesef... Bu gidişle iyice paranoyaya başlayacağız resmen...

Bizim akrabalar, esimin akrabalari falan oğlum 2 3 aylikken falan gormeye anca gelmislerdi. Hemen kalkip gelmediler. Komsular gelmisti onlar da pastalarini vs.kendileri yapip getirmislerdi. Öyle hemen kosup gelmezler bence
Ne kadar düşünceli davranış, eşimin ailesi hastaneden çıkar çıkmaz dolar eve. Çoluk çocuk

Kalabalık aksiyetem artmaya başladı. Cocukla kalabalığa giremiyorum çünkü gözümden Twitter da denk geldiğim videolar gitmiyor malesef... Bu gidişle iyice paranoyaya başlayacağız resmen...
Benim de dun gece uykum kacti. 7 aylik bebek ve ablasi arkada yetim kaldi gece gece o aklima geldi dusundum durdum. Oglum 3 yasinda 2 gece hastane de kaldim annem.neden gelmiyor diye sorup duruyordu. Eve geldigim de de ben yataktaydim gunlerce yanimda ayrilmadi. Rabbim hic bir cocugu annesiz babasiz birakmasin cok aci. Allah onlari kahretsin insallah.

Ne kadar düşünceli davranış, eşimin ailesi hastaneden çıkar çıkmaz dolar eve. Çoluk çocuk
Bana kayinvalidem 1 hafta 10 gun bakti sagolsun sabah namazi kalkar corbami yapardi kayinpederim bile gelip biz de uyumadi. Ara da gelip yemek yer giderdi. Ben zaten 1 hafta elimi bir seye surmedim. Kayinvalidem yaptirmazdi da zaten ama ben de kalkip hemen islere girismedim oglum uyuyunca ben de uyuyordum. Yeni tecrubeli olacak arkadaslar kalkip hemen islere girismeyin yatin dinlenin sutunuz de artar

Yok kuzum biz de öyle olmadı ilk doğumda, kv ve kp gelip benden hizmet beklediler

Benim kayınvalidem de sağolsun o konuda yardımcı olur zaten annem yanımda olacak hep ilk günler, kayınvalidem de gelir, yaşlı baktığı için çok uzun kalamayacak zaten. Erkekler olmayacak. Kayınvalidemden çekinmem onun kalması falan sorun değil benim için sadece ekstra kalabalık hiç istemiyorum o işi de eşime devrettim o ilgilenecek arayanlarla

Oh ne guzel canim şanslisin valla.Bakalim bana bu defa kim yardimci olacak. Annemle ayni sitedeyiz ama yazik onun kendine bakacak hali yok.

Bu noktada eşlerin devreye girmesi lazım bence, sen kayınvalidene gelmeyin diyemezsin ama eşin o tavrı koyabilir. Yoksa çekilecek gibi değil yani...
Valla kayın valideme de söylerim ben. Saolsun anlar. Geçen sefer hiç hatırlamıyorum. Bir şeydememiştim sanki ama insanlar da şükür anlayışlıymış demek.. Hemen gelmemişlerdi. İnşallah yine öyle olur yaa..
Heheheh :) Valla öyle canım. Bize de gelen giden çok olmadı ama ona rağmen ben çok öyle yatıp dinlendiğimi hatırlamıyorum ya... Sonradan düşününce insan anlıyor. Sen yat. Emzirmen için bebeği versinler falan diyorlar. İlk günler hani ona bile kalkma falan.. Ben hep kendim yaptım sanki ya.. Hiç uyuduğumu hatırlamıyorum.. Bu sefer daha çok dinleniyim diyorum ama şimdi de evde 1 yavruş daha olacak. Valla inşallah bari 1-2 hafta dinlensem miss :)
Kizlar grupun en minnak bebegi gecen haftadan beri ufak ufak kendini hissettiriyordu bu hafta baya baya hareketli insan hamileligin o guzel duygusunu bebek hareketlenince tam olarak anliyor.
Yaaaa Maşallah yeriimmm...
Kuzum ya benim bile daha yeni yeni pıtpıtlar arttı. Çok da güm güm değil, hala pıt pıt :) Minnoş olacak herhalde bu kızceğizim Hatta dün yine yarım saat boyunca en enn aşağılarda bir şeyler yaptı. Elektrik çarptırdı sanki bana yine.. Ay uyy diye diye geçti akşam yemeği vaktim :)

Kızlarrrr, ağrıları olanlara sesleniyorum cidden egzersiz çok iyi geliyor. Dün gece yatmadan önce bi 10 dk sırt egzersizleri yaptım ve gece bebek gibi uyumuşum. Şiddetle tavsiye ederim.
Kesinlikle benim de omuz boyun agrilarim vardi,egzersiz o kadar iyi geldi ki su an cok sukur masallah diyeyim gayet iyiyim.

Kızlarrrr, ağrıları olanlara sesleniyorum cidden egzersiz çok iyi geliyor. Dün gece yatmadan önce bi 10 dk sırt egzersizleri yaptım ve gece bebek gibi uyumuşum. Şiddetle tavsiye ederim.
Kesinlikle iyi geliyor canım ben biraz yürüyüş yapsam bile o gün ağrım sızım olmadan uyuyorum. :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…