Canımm cok sevındım cok sukurKızlar bugün şeker yükleme yapıldı. Rahim ağzı kısalığım 41 mm bebek yukarıya çıkmış. Doktor riskin yok normal hayatına dönebilirsin dedi.
Bebeğimin boyu 34 cm kilosu 820 gr.
Bugün 25+2 Olduk ama usg de 25+4 gözüktü. Gelişimi çok iyi herhangi bir sıkıntı yok dedi. Uzun zamandır aldığım en güzel haber diyebilirim:))
Cuma gidip yaptiracagim insallah. C.tesi icin de baska hastaneden randevu aldik detayli icin. Gec kalmak istemiyorum. Bir de 4 hafta oldu, buyumustur. Merak ediyorumSağlık bakanlığının belirlediği zamana gore yapmaları gerekiyormus galiba aşıyı hemşire bana öyle dedi. Benim doktorum 28. Haftaya yaptıracagiz dedi birde sağlık ocağında değil hastanede yapacağız dedi. Sağlık ocagindaki hemşire aradığında söyledim o zaman imza alacağız senden yoksa bakanlık bizi sorumlu tutuyor dedi. O yüzden öyle demiş olabilir sana da canım
Güzel haberlerle gel inşallah canımCuma gidip yaptiracagim insallah. C.tesi icin de baska hastaneden randevu aldik detayli icin. Gec kalmak istemiyorum. Bir de 4 hafta oldu, buyumustur. Merak ediyorum
Hmm.. Çok anlam veremedim. Bana haftamı falan da tekrar sormadı. Hafta hafta takip ettiğini de sanmam ama.. Yetişmezse tek olsun canım. Stres de yapma.Hemsire bi sey dedi de nedenini hatirlayamadim. 23+0 Dan sonra Tek doz olur dedi... Ben cumalari gidebilirim saglik ocagina. Oteki cuma gec dedi...
Bana geçen hamileliğimde yapmadılar bile.. Bir şey de imzalamadım. Sürekli prosedür falan değişiyor belki onunla ilgilidir. 24'te de olsan 28'de ikinci yapılabiliyor sonuçta. Her yerin de uygulaması farklı yani, insan anlam veremiyor.Sağlık bakanlığının belirlediği zamana gore yapmaları gerekiyormus galiba aşıyı hemşire bana öyle dedi. Benim doktorum 28. Haftaya yaptıracagiz dedi birde sağlık ocağında değil hastanede yapacağız dedi. Sağlık ocagindaki hemşire aradığında söyledim o zaman imza alacağız senden yoksa bakanlık bizi sorumlu tutuyor dedi. O yüzden öyle demiş olabilir sana da canım
Doğru diyorsun canım her yerin prosedürü farklı. Ben doktorum ne derse onu yapıyorum yapacağım.Sağlık ocağında olmayacak dedi tamam dedim ne zaman derse artık bakalımHmm.. Çok anlam veremedim. Bana haftamı falan da tekrar sormadı. Hafta hafta takip ettiğini de sanmam ama.. Yetişmezse tek olsun canım. Stres de yapma.
Nette doktor sitelerinde falan yazanlar böyle:
-Gebeliğin 3. ayın bitiminde aşı uygulaması yapılmalıdır. Gebe hiç aşılanmamışsa üç aydan sonra 4-8 hafta arayla 2 doz aşı yaptırılması önerilir.
-Daha önceden aşılanmamış bir kadın hamileliği sırasında tetanoz aşısı olmaya karar verirse ilk üç aydan sonra 4-8 hafta arayla toplam 2 doz aşı olmalıdır. İkinci doz doğumdan en az iki hafta önce tamamlanmalıdır.
-Daha önce aşı yaptırmamış gebe kadınlara gebeliğin ikinci ve üçüncü trimesterinde birer ay ara ile iki doz verilir.
-İdeal olarak aşı 27-36 hafta arası yapılır. Sağlık bakanlığı 12. haftadan sonra tetanoz aşısını önermektedir.
Belki yeni bir değişiklik olmuştur.
Bana geçen hamileliğimde yapmadılar bile.. Bir şey de imzalamadım. Sürekli prosedür falan değişiyor belki onunla ilgilidir. 24'te de olsan 28'de ikinci yapılabiliyor sonuçta. Her yerin de uygulaması farklı yani, insan anlam veremiyor.
Gözünaydın canım çok sevindim senin adınaKızlar bugün şeker yükleme yapıldı. Rahim ağzı kısalığım 41 mm bebek yukarıya çıkmış. Doktor riskin yok normal hayatına dönebilirsin dedi.
Bugün 25+2 Olduk ama usg de 25+4 gözüktü. Gelişimi çok iyi herhangi bir sıkıntı yok dedi. Uzun zamandır aldığım en güzel haber diyebilirim:))
Ben de öyleyim canım paytak paytak yürüyorum dışardaKızlar zaman geçtikçe kasıklarımda daha fazla ağrı hissetmeye başladım. Bugün biraz yürüdüm sanki çocuk doğum pozisyonuna inmiş gibi ağrım oldu. Sizde de oluyor mu yoksa bu başka bişey mi ? Rahim boyum falan normaldi ayrıntılı da. 25 haftalık gitmeyi düşünüyorum bidaha şeker yüklemesi de var diye. Ama dayanamazsam bi görünürüm heralde
Yürüyünce ya da ev işi yaparken oluyor canım.Kızlar zaman geçtikçe kasıklarımda daha fazla ağrı hissetmeye başladım. Bugün biraz yürüdüm sanki çocuk doğum pozisyonuna inmiş gibi ağrım oldu. Sizde de oluyor mu yoksa bu başka bişey mi ? Rahim boyum falan normaldi ayrıntılı da. 25 haftalık gitmeyi düşünüyorum bidaha şeker yüklemesi de var diye. Ama dayanamazsam bi görünürüm heralde
Amin Canım hep birlikte inşallahMaşallah canım çok sevindimGözün aydın Böyle de sağlıkla devam etsin inşallah
Evet canım çok tükettiğimi de söyledim zaten şuan bile tatlı yiyorum desemGözünaydın canım çok sevindim senin adınaşeker sonucun ne çıktı? Sen de benim gibi hamur işini tatlıyı çok seviyodun sonuçta iyi çıkmıştır umarım
Oh şükür canım cok sevindim saglikla büyüsün minnoşKızlar bugün şeker yükleme yapıldı. Rahim ağzı kısalığım 41 mm bebek yukarıya çıkmış. Doktor riskin yok normal hayatına dönebilirsin dedi.
Gerçekten bu tarz şeyler hakkında hiç bir bilgim yok gerekli mi onu bile bilmiyorumKızlar gümüş kapak olarak önerceğiniz bişey var mı?
Hiç kullanmadım, ilk lohusalık döneminde lansinoh göğüs ucu kremi kullandım hep ve hiç yara olmadı göğüs uçlarımKızlar gümüş kapak olarak önerceğiniz bişey var mı?
Teşekkür ederiim evet bazıları önermiş bazıları önermemiş bilemedim kreme bakiyim çok sağolllHiç kullanmadım, ilk lohusalık döneminde lansinoh göğüs ucu kremi kullandım hep ve hiç yara olmadı göğüs uçlarım
Ahh ne güzel maşaAllahhhh inşaAllah bende de bişey çıkmaz da yerim bol bolEvet canım çok tükettiğimi de söyledim zaten şuan bile tatlı yiyorum desemama şeker sonucumda normal çıktı hiç bir sıkıntı yok dedi doktor demekki sıkıntı yaratmıyor bende. Resmen ye gitsin dedi darısı senin başına canım inşallah sende güzel haberler vericisin
Her cümle o kadar güzel kiKızlar bugün şeker yükleme yapıldı. Rahim ağzı kısalığım 41 mm bebek yukarıya çıkmış. Doktor riskin yok normal hayatına dönebilirsin dedi.
Amin inşallah canım hepbirlikteHerkese
Oh şükür canım cok sevindim saglikla büyüsün minnoş