2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Yok canım yazmıştım onu da normalde 3+13 hafta oluyor, 40 dan önce doğduğunda onceki haftalar devrediyor, yani 38 de doğarsa doğum izni 13+2 15 hafta oluyor doğum sonrası. Yanmıyor yani

Günaydın kızlar. Gece uykularım çok kalitesizleşti, geceleri sırt ağrılarım çok artıyor. Benzer durumu yaşayıp çözüm bulan var mı ? Hamile yastığı da bi işe yaramıyor.
Canim plateste imprint kedi pozisyonunda bazi hareketler var. Onlar onluyor. Benim su siralar islerden spora baktim olmadi. Hemen fark etti. Insallah bugun aksam yapicam :)

Merhaba bebegi besleyen damardan bahsedıyorsun sanırım o 3 tane oluyor bende onda problem yok ama rahmi besleyen 2 damar varmıs uterin arter diyolar bende birinde centiklenme görmüştü banada her zaman değil ama bazen ilerleyen haftalarda 28-29. Haftalarda bebekte gelişme geriliği ve annede tansıyon yükselmesi riskini artırır demişti . Benımde bebegim 1 hafta onden gidiyor gelişimi ultrasona göre her gun tansıyon ölçüyorum normal gayet bazı gunler düşük hatta. Boyle sorunlar yasayıp problem yasamayan veya gelişme geriliği yasayıp 3 kilo doguran veya tansıyon yukseklıgıne ragmen ilaç ve doktor takibiyle saglıkla kucagına bebegini alan cok insan var korkmayalım doktorun farketmeside sans takipte olur

Günaydın kızalar bende de bel ağrıları hat safhada özellikle de uzun süre oturup kalkınca ve yataktan kalkınca vücudum ısınana kadar yürümek çok canımı yakıyor kuyruk sokumum felaket ağrıyor zaten kilo alımım da hızlandı 6-7 kilo arasında aldım umarım bu hızla devam etmez.
yok canım yanmıyor devrediyor ben kızımda 37 de izne ayrıldım 38+3 de dogdu 1+4 günü devretti raporun başladığı tarihten itibaren 16 hafta ama eğer bebeğin 40 haftayı geçerse o zaman sonrasından yenmiyor doğum sonrası hakkın 13 hafta diye biliyorum doğum itibariyle.
çok geçmiş olsun canım inşallah iyi haberler alırsın konu hakkında bilgim yok malesef.

Canim plateste imprint kedi pozisyonunda bazi hareketler var. Onlar onluyor. Benim su siralar islerden spora baktim olmadi. Hemen fark etti. Insallah bugun aksam yapicam :)
Bakayım canım uyumadan önce yapayım ben de, çok çekilmez olmaya başladı ağrılar.

Ben de yattığım yerden zor kalkıyorum ağrılardan ama ayağa kalkınca sanki o ağrılar birden kayboluyor çok acayip yani yatış pozisyonunda pik yapıyor resmen, çatı ağrım da çok oluyor benim geceleri...

Yok canım süt değil bu raporlu olduğumuz dönemi demiştim ama anladım. Hani 37de mutlaka izne çıkılıyor ya, 38de bebiş doğsa 1 hafta izin kullanmış oluyorsun mesela. Ordan kalanlar da doğum sonrasına kalıyor mu dedim de kalıyormuş. Çünkü kalması lazım yani :) Buradan bakarım canım saolasın
Bugun sag bobrek kismimda sanci var,ara ara solda da oluyor,normal mi acaba?boyle sikayetleri olan var mi aranizda?
Geçmiş olsun.. Benim böbreklerim ara ara ağrıyor. Seninki nasıl bir ağrı bilmiyorum ama gebelikte annede böbrek genişlemesi olabiliyor. Hatta özellikle sağ böbrekte olurmuş. Benim ikisinde de hafif bir genişleme var. Doktor ultrasonla baktı. İlerleyebilir de ama genelde çok kötüye gitmez dedi doktor. Ağrı olduğunda almam için buscopan verdi, kullanılabiliyormuş. Bu ağrıyı o keser ancak dedi. Her gittiğimde kontrol ediyor şimdi canım. Seninki farklı bir şey de olabilir. Bebeğin duruşundan olabilir, enfeksiyon olabilir. Ya da dikkatli ol hani kum falan olabilir Allah korusun. Ciddiye almak gerekir. Bir doktoruna sor istersen belki göstermeni ister.
Geçmiş olsun. Ben de duymadım. Bebeği besleyen damarlardan sanırım. Şu anda gelişimi iyiymiş maşallah demek çok etkilenmemiş. İnşallah da böyle gider Endişelenme. Bakalım perinatolog ne diyecek.
Günaydın kızlar. Gece uykularım çok kalitesizleşti, geceleri sırt ağrılarım çok artıyor. Benzer durumu yaşayıp çözüm bulan var mı ? Hamile yastığı da bi işe yaramıyor.
Benim de bacaklarım çok ağrıyor, üst taraf. Bacağın kalçaya birleşme yeri. Hiç rahat uyuyamıyorum. Zaten bin tane rüya görüyorum. Kafam da darmaduman oluyor Daha hamile yastığı denemedim ben. Sanırım sana egzersiz iyi gelir.
Yok canım yazmıştım onu da normalde 3+13 hafta oluyor, 40 dan önce doğduğunda onceki haftalar devrediyor, yani 38 de doğarsa doğum izni 13+2 15 hafta oluyor doğum sonrası. Yanmıyor yani
Anladım canım. Öyle olması lazım zaten doğru. Ben de dedim acaba farklı mı..? Tamamdır saol
Geçmiş olsun canım. Ben de 6 kilo aldım. Çaktırma
Saol canım Ben de öyle olması lazım diye düşündüm ama yanlış mı biliyorum dedim. Rapordan itibaren 16 hafta deyince tam anlaşıldı

Bilgilendirme icin cok tesekkur ederim canim,bugun agri yok cok sukur,pazartesi detayli ultrason randevum var,tekrar agri olmasa o zamam gittigimde soracagim.İlac alinacak kadar siddetli bir agri degildi,sanci seklindeydi ama tabi herkesin agri esigi farkli oluyor yine de dikkat etmekte fayda var.

Çikolata yeterli bence canım isim yazılı olanlar güzel oluyor

Çok geçmiş olsun canım konu hakkında bilgim yok inşallah perinatoloji daha iyi bilgilendirir sizi

Özellikle kürek kemiklerimin oralar fena 2 haftadır
Ben yaptırmayacağım canım, ilk oğluma yaptım her şeyi. Ben doğuruyorum niye herkese hediye vereyim mantığındayım bu aralar ama benim fikrim tabiki

Geçmiş olsun. Belki de seninki gaz sancısı bile olabilir. Geçmişse iyi, sıkıntı yoktur inşallah.. Sorarsın yine de.
Ben oğlumda alçıdan kokulu magnetler oluyor ya, onlardan yaptırmıştım, bebek şeklinde. Yanında da isimli çikolatalardan vermiştim. 40 mevlüdü yapmıştık, o zaman vermiştik. Ayıplığından değil de hatıra kalması için yine yaptırmak isterim bir şeyler. Hastanede de çikolata, şerbet falan vermiştik galiba yine.

Aynı canım bende doktora sordum normal dedi hatta ben kusma esnasında falan hiç tutamıyorum

Ben oğluma acacak magnet hazirlatmistim herkes cok sevmisti. Oyle cok fazla yapmadim en yakinlara yaptim. Dolpalarina asip sodalarini aciyorlarBir de çikolata yaptiririm. Bu bebegime de yaparim ama kullanilacak bir sey yaparim diger.turlu magnetleri pek sevmiyorum.

Boyle bir sey yaptirdim.

Eklentiler

• 20221115_114042.jpg
    50,3 KB · Görüntüleme: 51
Kızlar tetenoz aşısı yaptıran arkadaşlara bir şey sormak istiyorum. TİTCK sitesinde tetadif marka tetenoz aşının toplatıldığı yazılmış. Sağlık ocağı ile görüşeceğim ne marka aşı olduğumu bilmiyorum, ben 9unda aşı oldum hala kol ağrım geçmedi. böyle olunca iyice pimpiriklendim. İnşallah bir sorun olmaz ya. Baya panik oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…