2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar detaylı için 19+3 erken mi yoksa 20 ya da 21 de mi gitmeliyim?
20+3 te yaptırdım ben
Kızlar size bir şey soracağım. Kablolu/kablosuz dikey süpürge kullanan önerisi olan var mı Dyson kadar pahalı olmayan 🤔 Günlük hızlıca işimi görecek bir şey istiyorum. Robotta var ama acil durumlar için hemen açıp süpürebileceğim pratik bir süpürgeyle ihtiyacım var.
Canım bende alacağım, görümcem almış heifer marka çok güzel çekimi.

Iyiyim canim pek giremiyorum okul yogun çalışıyorum o yüzden arada denk gelirse bakıyorum ama ole yazamıyorum herseye sen nasilsin nasil gidiyor
anladım canım kolay gelsin okul temposu da yorucudur, dikkat et kendine vitaminleri ihmal etme. iyi çok şükür valla devam, her gün birbirinin aynı gibi geliyor bu ara ufak bir depresyonda gibiyim, hamilelik hormonlar iş güç hayat zor ama güçlü durmaya calısıyorum :)

anladım canım kolay gelsin okul temposu da yorucudur, dikkat et kendine vitaminleri ihmal etme. iyi çok şükür valla devam, her gün birbirinin aynı gibi geliyor bu ara ufak bir depresyonda gibiyim, hamilelik hormonlar iş güç hayat zor ama güçlü durmaya calısıyorum :)
Hayirdir canim erken girmişsin ben lohusayken girmiştim 😊bebeğini de uzme dua et hep hergun oyle gun sayıyoruz valla saglikla gelişip zamanında dogsunlar İNSAALLAH

Hayirdir canim erken girmişsin ben lohusayken girmiştim 😊bebeğini de uzme dua et hep hergun oyle gun sayıyoruz valla saglikla gelişip zamanında dogsunlar İNSAALLAH
lohusayken bana da cok fena olmustu, o tam delirmelik dönem :) aynen zaten bebegimi de üzecegim diye korkuyorum ama bazen böyle düşüyor insan işte elimde degil, dedigin gibi dua edecegim sagol canım :KK200:

İNSAALLAH guzel sonuc alirsin temiz cikar neden amniyosentez yaptırmıştır?
canım beyinde koroid pleksus kisti var o yüzden çok şükür ön sonuç temiz çıktı %90 diğeride temiz çıkar dedi. :dua:
Hayırlı haberlerle gel inşallah 🙏

canım şimdi geldim hastaneden çok şükür ön sonuç temiz çıktı %90 diğeride temiz çıkar dedi. :dua: içim rahatladı inşallah diğerinde de hayırlı haberler alırım :KK200::dua:

Çok teşekkür ederim hepinize, benim de tercihim bu yöntem olacak gerekli şartlar oluşursa:) adet sancısı çok çektim, bazen ellerim uyuşup bayılacak kıvama geliyordum, kafamı kurcalayan en büyük endişe de bu. Sancinin pik yaptığı noktada epiduralin eminim faydası olacaktır.
Canım illa ki faydası olur çünkü 4 cm açıklıktaki sancı ile 8-10 cmler asla aynı değilmiş 🙈 Normal doğum videosu kimi izlediysem aynısını diyor. Aaa bu muymuş sancı diyenler doğum sonlarına doğru çok zorlanıyorlarmış. E böyle de bi seçenek varken değerlendirmek mantıklı 🤩
Ah ah o sartlar bana 8-10 kilo fark olarak degisti😄 evet doktorum da bebegin karakteri de olabilir,her bebek farklidir dedi.Gebelige bagli anksiyete duzeyi de yukseliyor malesef.Mesela İleriki haftalarda bebek kilolari paylasilacak ayni haftada ama bebek boyu kilosu farkli olacak cogumuzun.İlk gebeligimde buna cok takmistim🙄 En dogrusunu doktorumuzu dinlemek,farkli bir sey gorurse zaten soyleyecektir.
kilo tabiki farkettiriyor hissetmek açısından :) ben özellikle pek paylaşmıyorum bebegin kilosunu boyunu filan, böyle karşılaştıranlar olabileceği icin. ama hepimiz genetik olarak farklıyız bunu sen de biliyorsun, 180 ortalama bir anne baba ile 160 ortalama anne babanın bebekleri aynı boyda dogmayacaktır. anne baba uzun da olsa bebek kısa olabiliyor ya da tam tersi, okadar farkediyor ki bunun bir kuralı yok asla kafana takma, sağlıkla olsunlar yeter. dedigin gibi doktorun söyledikleri önemli
Bana bu karşılaştırma olayı çok saçma geliyor. 29 yaşında iki kadının kilosu boyu nasıl aynı değilse tabiki bebekler de farklı olacak 😅 Genetik faktörler zaten başlı başına belirliyor bu durumu. Zayıf doğan da büyüyor kilolu doğan da bir başarı unsuru değil aslında. Hamileliğinde hiç bir şey yiyemeyip 3800 gr bebek doğuran da var her şeyden yiyip iyi beslenip 2500 gr bebek doğuran da. O yüzden gelişimi haftası ile uyumlu ise rakamlara hiç takılmamak lazım. Benim için kilit cümle "haftası ile uyumlu" 😅
canım beyinde koroid pleksus kisti var o yüzden çok şükür ön sonuç temiz çıktı %90 diğeride temiz çıkar dedi. :dua:

canım şimdi geldim hastaneden çok şükür ön sonuç temiz çıktı %90 diğeride temiz çıkar dedi. :dua: içim rahatladı inşallah diğerinde de hayırlı haberler alırım :KK200::dua:
Çok sevindim canım gözünaydın 🙏🧿

canım hastalık hamilelik her şey üst üste geldiği için bu kadar stres olup kendini üzmen normal ama biz anneler olarak her zaman çocuklarımızın iyiliğini düşünürüz sonuçta sen her şeyi bilecek olsan doktora neden götürüyoruz değil mi bunu doktorun düşünmesi lazım senin değil:KK12: bende genelde hep prospektüs okurum ama bazen orayı okuyunca da çocuklara hiç bir ilacı vermek istemiyor insan doktorlara güvenmek zorundayız her şeyi kontrol edemeyiz sonuçta o yüzden kendini suçlama zaten stresli bir dönemdeyiz hamilelik başlı başına bir duygusallık üzerine de hastalıklarla uğraşıyorsun Rabbim sizlere bir an önce şifa versin en kısa sürede atlatırsınız inşallah canım çok geçmiş olsun:dua:
Deneyimlemedim fakat doğum sürecinde çok araştırmış olduğum bir konuydu. Vajinal doğumun epiduralli hali kısaca. Normal doğum başladığı anda belirli bir rahim açıklığına gelindiğinde epidural takılıyor. Kasılma ağrılarını hissetmiyorsunuz veya çok az hissediyorsunuz. Tam açılma olduğunda ebe ıkınmaniz gereken zamanda size söyleyip yönlendiriyormuş. Kendi doktoruma o dönem sorduğumda önermediğini çünkü doğru ıkınma olmadığı için bebeğin kanala takıldığını ve genellikle vakum kullanmak zorunda kaldıklarını söylemişti. Ve epiduralin doğum sürecini uzattığından bahsetmişti. Ağrı olmadığı için prenses doğum olarakta geçiyor. Tabi bunlar benim araştırma ve sorularıma aldığım cevaplar. Deneyimleyenler daha tecrubelidir tabikide...

Bana bu karşılaştırma olayı çok saçma geliyor. 29 yaşında iki kadının kilosu boyu nasıl aynı değilse tabiki bebekler de farklı olacak 😅 Genetik faktörler zaten başlı başına belirliyor bu durumu. Zayıf doğan da büyüyor kilolu doğan da bir başarı unsuru değil aslında. Hamileliğinde hiç bir şey yiyemeyip 3800 gr bebek doğuran da var her şeyden yiyip iyi beslenip 2500 gr bebek doğuran da. O yüzden gelişimi haftası ile uyumlu ise rakamlara hiç takılmamak lazım. Benim için kilit cümle "haftası ile uyumlu" 😅
kesinlikle öyle, hepimiz farklıyız :) ben de hep haftasıyla uyumlu mu diye bakarım. doğduktan sonra da bu persentil değeri takibiyle oluyor. oğlumun persentilde boyda yuzde 75, kiloda yuzde 10 ile ilerlediği de oldu, olabiliyor her cocuk aynı değil önemli olan saglıklı olması, yani persentil dışı bir değer olmadıgı sürece hepsi normal, zaten takip eden doktor en dogru bilgiyi verecektir.

Gözün aydın canım çok sevindim sağlıcakla gelsin kuzucuk 😍

Çok teşekkür ederim hepinize, benim de tercihim bu yöntem olacak gerekli şartlar oluşursa:) adet sancısı çok çektim, bazen ellerim uyuşup bayılacak kıvama geliyordum, kafamı kurcalayan en büyük endişe de bu. Sancinin pik yaptığı noktada epiduralin eminim faydası olacaktır.
Prenses dogum ismini hak ediyordur bence. Ben normal yaptim. Son yarim saatinde asla cocuk yapmicam, neden yaptim, salak miyim ben diye dusundugumu hatirliyorum:KK70: daha da var da demesem onlari daha iyi :KK70: :KK70:

Canım illa ki faydası olur çünkü 4 cm açıklıktaki sancı ile 8-10 cmler asla aynı değilmiş 🙈 Normal doğum videosu kimi izlediysem aynısını diyor. Aaa bu muymuş sancı diyenler doğum sonlarına doğru çok zorlanıyorlarmış. E böyle de bi seçenek varken değerlendirmek mantıklı 🤩

Çok sevindim canım gözünaydın 🙏🧿
Valla bana da sacma geliyor. Yani daha anne karninda baslamayalim aman bunun daha.kilo almis aman benim az almis. Hem bir soyle de bir sey var cok kilolu dogmayanlar daha cabuk kilo alip buyuyorlar ben onu cok gordum. Allah anne sutunu her bebegin.ihtiyacina gore ayarlarmis. Bizim 2019 grupunda oyle minik doganlar vardi ki benim oğlumu gecmislerdi. Oglum da iyi dogmustu. Ondan bence ele avuca geldikten sonra dogum kilosuna cok takilmamak lazim.

Gozunuz aydin canim cok sukur.

Prenses dogum ismini hak ediyordur bence. Ben normal yaptim. Son yarim saatinde asla cocuk yapmicam, neden yaptim, salak miyim ben diye dusundugumu hatirliyorum:KK70: daha da var da demesem onlari daha iyi :KK70: :KK70:
Ben normal yapmadim ama ameliyathaneden cikinca en iyisi tek.cocuk 2. ye gerek yok demsitim😂Ya ben de belden uyusturmali spinal anestezi olmustum herkes.cok.rahat vs demsiti de ben doktorun her hareketini hissetmistim. Karnimdan bebegi cikarmasi dikisler vs sonra tirtirtitredim soguktu da😂bana sakinlestirici yapmislardi.uyumustum. Allah im bir ruyalar gormustum anlatamam ruyada oglumu dogurmaya calisiyorum falan bir.sure ruyanin etkisinden kurtulamadim. Iğne yerim de 1 yildan fazla.sure agridi. Ondan bu defa tamamen bayiltsinlar beni

Ben normal yapmadim ama ameliyathaneden cikinca en iyisi tek.cocuk 2. ye gerek yok demsitim😂Ya ben de belden uyusturmali spinal anestezi olmustum herkes.cok.rahat vs demsiti de ben doktorun her hareketini hissetmistim. Karnimdan bebegi cikarmasi dikisler vs sonra tirtirtitredim soguktu da😂bana sakinlestirici yapmislardi.uyumustum. Allah im bir ruyalar gormustum anlatamam ruyada oglumu dogurmaya calisiyorum falan bir.sure ruyanin etkisinden kurtulamadim. Iğne yerim de 1 yildan fazla.sure agridi. Ondan bu defa tamamen bayiltsinlar beni
spinal anesteziyle bir arkadasım dogum yaptı cok memnun kaldı ama o da demişti doktorun hareketlerini hissettim diye. epiduralde de hissediyormussun diyorlar, sadece acıyı hissetmiyormuşsun. ben genel anestezi ile oldum, apar topar sezaryene almışlardı onun da toparlaması zor oluyor biraz kendine gelene kadar, ameliyathane soguk ben de cok üşümüştüm. hayırlısı bakalım saglıkla gelsinler de biz dayanırız herşeye

spinal anesteziyle bir arkadasım dogum yaptı cok memnun kaldı ama o da demişti doktorun hareketlerini hissettim diye. epiduralde de hissediyormussun diyorlar, sadece acıyı hissetmiyormuşsun. ben genel anestezi ile oldum, apar topar sezaryene almışlardı onun da toparlaması zor oluyor biraz kendine gelene kadar, ameliyathane soguk ben de cok üşümüştüm. hayırlısı bakalım saglıkla gelsinler de biz dayanırız herşeye
Evet kisiden kisiye degisiyor bu isler bence. Benim daha sonra.iğne agrim cok oldu. Genel.anestezi olanlar beni gorunce sen bize gore cok iyisin demislerdi. Kafam karisik acikcasi. Kimisi belden iğne vurdurmak iyi degil ileride bel sorunlariniz olabilir diyo. Ben de bilmiyorum ki kimin soyledigi dogru.

Valla bana da sacma geliyor. Yani daha anne karninda baslamayalim aman bunun daha.kilo almis aman benim az almis. Hem bir soyle de bir sey var cok kilolu dogmayanlar daha cabuk kilo alip buyuyorlar ben onu cok gordum. Allah anne sutunu her bebegin.ihtiyacina gore ayarlarmis. Bizim 2019 grupunda oyle minik doganlar vardi ki benim oğlumu gecmislerdi. Oglum da iyi dogmustu. Ondan bence ele avuca geldikten sonra dogum kilosuna cok takilmamak lazim.
Aynen canım ben zaten bu kilo boy konularının kıyaslanmasını saçma buluyorum. Hamileyken alınan kilolar da öyle herkesin bünyesi, vücut yapısı, metabolizması farklı. Bebekler de aynı şekilde. Gelişimleri iyi olsun da...

X