2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Benim
Kızlar kan ilaçlarınızı ne zaman içiyorsunuz? Yemekten 1-1.30 saat önce içilmeli diye biliyorum ama nasıl denk getireceğim.. akşam yatarken içenleri duyuyorum bi de. Siz nasıl yapıyorsunuz?
Doktorum sabah acken ilaci al dedi bana. Emilimi ac midede fazla oluyor... Hatta uzerine elma yiyince %50 daha artiyormus...

Kızlar benim canım çok sıkılıyor sanki hep yattım gebeliğimde ilk 3,5 ay bulantılardan yattım. Şimdi de riskim var diye yatıyorum mecbur siz izliyorum kitap okuyorum. Hergün aynı psikolojim çok bozuldu. Çalışmıyorum etmiyorum moralim çok bozuluyor. Bi işe yaramıyorum sankı. Kızımda da doğumuma 1 hafta kala işten ayrılmıştım. 5 aylıktı tekrar başladım 11 sene hep aktif çalıştım ara vermeden hiç. Doğum öncesine saymıyorum bile. Şimdi öyle bir boşluğa düştüm ki. Bişeyler yazıyorum çiziyorum ama ilham da gelmiyor. Moralim bozuk gibi hep. Hiç böyle hissettiniz mi. Eşim zaten çalışmamdan yana değil bu saatten sonra hiç çalışmanı istemiyorum dedi. İlk zamanlar tatil gibi geldi ama sonrasında sıkıntı üstüne sıkıntı.
Benim bu sekilde bir hayatimi olsa oturur ingilizce calisirdim. Speaking yapmam lazim vakit bulamiyorum. Izlemek istedigim filmler ve kitaplar var onlarla vakit gecirrirdim. Bazen makalelerimi calisirdim. Bir de ileride yapmak istedigim islerin uzerine dusunur ve arastirma yapardim. Mesela mesleki olarak bakinca yurt disinda neler var diye yorum sitelerini falan gezerdim... Sebze bitki o tarz seylerle ugrasirdim. Bir de aramam gereken yiginla arkadas var onlari arardim... Resim yapmayi seviyorum ama vakit yok gene.... Boyle seylerle gecirrirdim ... Belki fikir verir diye yazmak istedim 🤷🏻‍♀️🙂

Kızlar ben masabası calısıyorum bu yuzden karnımın altında hafif gergin bir agrı ve arada belimde agrı oluyor sizinde oluyor mu kaslar mı genişliyor ondan mı acaba
Benom de ole oluyor karnim uyuşmuş gibi ve afedersin popo canagim feci agriyor🤭🤭

Ben yatmadan içiyorum canım

Kızı okula kaldırırken içiyorum o gidiyor sone akeneşme kahvaltı falan hazırlıyorum yalan olmasın 45 dk en fazla 1 saat. Ama doktorum zaten 1 saat önce içmeye çalış demişti canım.

Canım ben akşam yemeğinden 2,5 saat önce falan içiyorum hem karnım acıkmış oluyor çokta farketmiyor ya ben çok dikkat etmedim ona rağmen manyak yükselmiş
Benim
Doktorum sabah acken ilaci al dedi bana. Emilimi ac midede fazla oluyor... Hatta uzerine elma yiyince %50 daha artiyormus...

Teşekkürler kızlar, yarın sabahla başlayayım inşallah.

40 gün yatak istirahati yaptıgım için daha yeni 2 haftadır işime calısmaya basladıgım için cok iyi anlıyorum siziii , cok zor aktif calısan biri olarak yatmak psikolojik olarak cok yıpranmıstım , hatta benım cevremdeki insanlarada yansımaya baslamıstı bu kötü hallerim tartıstıklarım dahi oldu psikolojik olarak cok etkılendim belki psikolojik destek alabılırsınız bir profesyonelden , evde nefes egzersizi deneyin youtubedan acabılirsiniz yapmak için ,eve arkadaslarınızı sevdıklerınızı cagırabılırsınız en azından kafanızı dagıtacak sohbetler ortamlar yaratabılırsınız , bu durumun gecici bir durum oldugunu suan bebeginizin ve sizinyi oldugunuzu her gecen gunun bebegınize dahada yakınlastırdıgını düşünüp rahatlatabılırsınız kendinizi cok gecmiş olsun ama az kaldı anne olmak cok zor ve cok kutsal gercekten 💖🙏
Sanırım evde yatmaktan bunalıma girdim artık akşama kadar da yalnızım ne yazık ki. Az kaldı inşallah sağlıkl kavuşuruz yavrularımıza🙏

@Tuqce_KP @xpamukprensesx pcfl pcfl @Aysemnisa @Gizemavsar @birbaharaksami @Peluspelus L luckynine @HCA25 @muhelif Akilvar Akilvar @gebelikyolunda @Deryass

Kızlar cinsiyetler belli oldu mu?

🎈🎈🎈🎈
@Limonmiski @altnkz @khilall214 @bebisligiller @ftmamstfa @Irmaxxx @oslem_ @Eylulayhan @KELEBEK_2021 @kizasigi @Merbiktt @Gulere @yelken_c @Happyhappybaby @nese03
Kızlar ilk sayfadaki listeyi doldurmak için bilgilerinizi paylaşırsanız misin? Yaş, şehir son adet tarihi başlangıcı, kaçıncı çocuk ve kilo bilgisi. Eğer belliyse cinsiyet ve bebegin ismini de ekleyelim 🌺💕

Merhaba, bebegimiz kız olacak 🤍 hep kızım olsun istiyordum, Allah gönlümüze göre verdi

İsim olarak da Derin düşünüyoruz, o şekilde ekleyebilirsiniz.

Çok teşekkürler

Ne desek seni rahatlatmaz canım. Malesef sıkıcı bir durum 😕 Hele ki aktif yaşamaya çalışan biri için çok daha zor. En azından haftasonu ya da akşamları eşinle çıksanız bi yerlerde otursanız yürümezsen sıkıntı olacağını sanmıyorum evde otur otur insanın psikolojisi daha da bozuluyor
Eşim evde bile ayakta kalmamı istemiyor. O benden daha çok evham yapıyor. 1 ay hayatta çıkmayız herhalde sadece doktordan doktora… Kızında sınav haftası zaten kafasını başka şeylere versin istemiyorum. Kendi kendime sıkılıp duracağım herhalde 🙄

Kızlar benim canım çok sıkılıyor sanki hep yattım gebeliğimde ilk 3,5 ay bulantılardan yattım. Şimdi de riskim var diye yatıyorum mecbur siz izliyorum kitap okuyorum. Hergün aynı psikolojim çok bozuldu. Çalışmıyorum etmiyorum moralim çok bozuluyor. Bi işe yaramıyorum sankı. Kızımda da doğumuma 1 hafta kala işten ayrılmıştım. 5 aylıktı tekrar başladım 11 sene hep aktif çalıştım ara vermeden hiç. Doğum öncesine saymıyorum bile. Şimdi öyle bir boşluğa düştüm ki. Bişeyler yazıyorum çiziyorum ama ilham da gelmiyor. Moralim bozuk gibi hep. Hiç böyle hissettiniz mi. Eşim zaten çalışmamdan yana değil bu saatten sonra hiç çalışmanı istemiyorum dedi. İlk zamanlar tatil gibi geldi ama sonrasında sıkıntı üstüne sıkıntı.

Ben şu an hayatı hiç yetiştiremiyorum; kendi okulum, cocukların okulu..getirmesi götürmesi, beslenmesi.. kendi iş ile ilgili sorumluluklarım. Ben de çok sıkışmış hissediyorum. Özellikle beslenmemi çok saldığımı düşünüyorum. Keza çocuklar ile de istediğim gibi ilgilenemiyorum. Bu durumun beni evde kaldığımda psikolojik olarak gebeliğe çok kafa yorup strese girmeme engel olduğunun farkındayım. Çünkü çoğu zaman gebeliği unutuyorum, günler haftalar geçiyor bir şekilde.

Evde olsaydım da iyi tarafından bakar, dış dünyanın olumsuzluklarından korunduğumu düşünürdüm. Karnımdaki evladımla konuşur, karnımı sever hep onu izlerdim 🥰 kendime sağlıklı yemekler yapar, yeniden başladığım lost’u bitirirdim 😄

Benim bu sekilde bir hayatimi olsa oturur ingilizce calisirdim. Speaking yapmam lazim vakit bulamiyorum. Izlemek istedigim filmler ve kitaplar var onlarla vakit gecirrirdim. Bazen makalelerimi calisirdim. Bir de ileride yapmak istedigim islerin uzerine dusunur ve arastirma yapardim. Mesela mesleki olarak bakinca yurt disinda neler var diye yorum sitelerini falan gezerdim... Sebze bitki o tarz seylerle ugrasirdim. Bir de aramam gereken yiginla arkadas var onlari arardim... Resim yapmayi seviyorum ama vakit yok gene.... Boyle seylerle gecirrirdim ... Belki fikir verir diye yazmak istedim 🤷🏻‍♀️🙂
Ben de yapacaklarımı düşünüyorum ama yapamıyorum mutsuz hissediyorum kendimi bunalmış kafamı kendi işime veremiyorum. Sadece en samimi olduklarımla görüşüyorum hepsi çalışıyor daha çoo imreniyorum sanki. Hani kendini bi işe yatamaz hissedersin ya öyle gibiyim. Kitaplarım var alışta okuyamadığım okuyorum ondan da sıkılıyorum. Yabancı dizi izlemeyi çok severim özellikle polisiye dizilerini. romanların bile polisiye olanlarını severim o yüzden Ahmet Ümit hayranlığım var. Şimdi hepsini yaparken sıkılıyorum. Sanki her şey omuzlarımda yorgunluk hissi veriyor. Ruhum yaşlanmış gibi. Her şeye geç kalmışım hayatı basıl başa saracağım bilmiyorum. Psikologla görüşsem daha iyi olacak sanırım…🙄

Ben şu an hayatı hiç yetiştiremiyorum; kendi okulum, cocukların okulu..getirmesi götürmesi, beslenmesi.. kendi iş ile ilgili sorumluluklarım. Ben de çok sıkışmış hissediyorum. Özellikle beslenmemi çok saldığımı düşünüyorum. Keza çocuklar ile de istediğim gibi ilgilenemiyorum. Bu durumun beni evde kaldığımda psikolojik olarak gebeliğe çok kafa yorup strese girmeme engel olduğunun farkındayım. Çünkü çoğu zaman gebeliği unutuyorum, günler haftalar geçiyor bir şekilde.

Evde olsaydım da iyi tarafından bakar, dış dünyanın olumsuzluklarından korunduğumu düşünürdüm. Karnımdaki evladımla konuşur, karnımı sever hep onu izlerdim 🥰 kendime sağlıklı yemekler yapar, yeniden başladığım lost’u bitirirdim 😄
Lostu 2 defa izlemiştim 😆 mathew fox a bayılıyorum hatta onun bir de filmini izlemiştim o da muhteşemdi tavsiye ederim sana da.
Ben evde durduğum için sanırım birden boşluğa düşmüş gibi oldum. Kızımla ilgileniyorum ama akşama kadar evde yalnızım. Canım çok sıkılıyor diye bağıran bşr asam vardı balkona çıkıp pndemide işte o adam gibi çıkıp bağırmak istiyorum 😁

Ben de yapacaklarımı düşünüyorum ama yapamıyorum mutsuz hissediyorum kendimi bunalmış kafamı kendi işime veremiyorum. Sadece en samimi olduklarımla görüşüyorum hepsi çalışıyor daha çoo imreniyorum sanki. Hani kendini bi işe yatamaz hissedersin ya öyle gibiyim. Kitaplarım var alışta okuyamadığım okuyorum ondan da sıkılıyorum. Yabancı dizi izlemeyi çok severim özellikle polisiye dizilerini. romanların bile polisiye olanlarını severim o yüzden Ahmet Ümit hayranlığım var. Şimdi hepsini yaparken sıkılıyorum. Sanki her şey omuzlarımda yorgunluk hissi veriyor. Ruhum yaşlanmış gibi. Her şeye geç kalmışım hayatı basıl başa saracağım bilmiyorum. Psikologla görüşsem daha iyi olacak sanırım…🙄
Daha önce burda başka bi arkadaşa da önermiştim online terapi alabilirsin hem konuşmak rahatlatır hem git gel derdin olmaz canım

Lostu 2 defa izlemiştim 😆 mathew fox a bayılıyorum hatta onun bir de filmini izlemiştim o da muhteşemdi tavsiye ederim sana da.
Ben evde durduğum için sanırım birden boşluğa düşmüş gibi oldum. Kızımla ilgileniyorum ama akşama kadar evde yalnızım. Canım çok sıkılıyor diye bağıran bşr asam vardı balkona çıkıp pndemide işte o adam gibi çıkıp bağırmak istiyorum 😁
Canım hiç izledin mi bilmiyorum ama Kore dizileri daha önce denemediysen tavsiye ederim manyak sarıyor 😂 Ben bi ara böyle psikolojimin kötü olduğu dönem sardım aşırı kafa dağıtıyordu. İzlemek istersen tavsiyelerim olur. 😂

Daha önce burda başka bi arkadaşa da önermiştim online terapi alabilirsin hem konuşmak rahatlatır hem git gel derdin olmaz canım
Evet en yakın arkadaşlarımdan birisi psikolog o güvenilir birisine yönlendiririyor yine öyle yaparım olmadı. Bakıyım bikaç gün daha böyle bunalım mı takılacağım. Yoksa anlık gidip gelmeler mi.

Aynen oyle kişiden kişiye değişiyor dedigin gibi. Ben 2 gün sonra ayağa kalktım agri konusunda oyle aşırı zorluk yaşamadım ama sezaryen sonrasi 15 gün yatan da var, belli olmuyor. Zaman gösterecek doguma yakin karar vereceğiz doktorla birlikte canim
Canim 2 gun sonra ayaga kalktim derken 2 gun boyunca yattin mi hep yoksa. Ben hastaneden ciktim iste sabahina oyle.evin icinde geziyordum. ilk gun falan esime bebegi kucagima ver diyodum geceleri sonra o da cok yorulunca kiyamiyordum gece uyandirmaya kendim kalktim. Benim de cok sukur sonrasi oyle yataga.dusmedim 1 hafta da tam guzel rahat yurudum hatta annem yavas ol hic ameliyat olmamis gibi hareket.ediyosun diyodu

Canım hiç izledin mi bilmiyorum ama Kore dizileri daha önce denemediysen tavsiye ederim manyak sarıyor 😂 Ben bi ara böyle psikolojimin kötü olduğu dönem sardım aşırı kafa dağıtıyordu. İzlemek istersen tavsiyelerim olur. 😂
Maalesef baskı altında izledik kuzenimin nişanlısı Koreli. Kore kursuna gittiği zamanlar sürekli beraber dizileri izledik. Hatta en sevdiğim oyuncu Leedongwook :)) ismimden belli değil mi. eşimde sarmıştı ama sonra sıkıldı o sevmiyor pek. Genelde kraliyet ile ilgili oluyor. Fantastik oluyor. Kurtlar vadisini seven birisine Kore dizlerini izletmek mucize 😆 kuzenim oraya yerleşirse gideceğiz inşallah gezmeye.. Seungoh enişte burada iş yapıyor evlenince gidecekler inşallah 😁 kız aşkı uğruna çatır çatır Korece konuşuyor..
😬

Benim de kanamam varken 3 hafta oyle yedim ictim yataktaydim. Aynen senin duygularini yasiyordum agliyordum vs. Evim toplanmis tasinmisti oylece yerlestirmeden duruyordu cok uzulmustum.Sonra geldi gecti cok sukur. Senin de zamanla gecer duzelir her sey yoluna girecek hic merak etme.Neler gecmiyor ki.

Benim de kanamam varken 3 hafta oyle yedim ictim yataktaydim. Aynen senin duygularini yasiyordum agliyordum vs. Evim toplanmis tasinmisti oylece yerlestirmeden duruyordu cok uzulmustum.Sonra geldi gecti cok sukur. Senin de zamanla gecer duzelir her sey yoluna girecek hic merak etme.Neler gecmiyor ki.
İnşallah canım gelip geçici olsun da yeter bana doğuma kadar bu psikoloji çekilmez çünkü :)

Canım ben akşam yemeğinden 2,5 saat önce falan içiyorum hem karnım acıkmış oluyor çokta farketmiyor ya ben çok dikkat etmedim ona rağmen manyak yükselmiş
Ayy ne güzel maşallah ben hep gece yatarken içiyordum. Ama düşük çıktı değerlerim bu ay sabah akşama çıkardı doktor. 🥲

X