Oncelikle gecmis olsun, dort ayda farkli bir sey cikacagini sanmiyorum,hamilelik hormonlari da sizde anksiyete yapmis olabilir.Hamilelikte gogusler sisiyor,farkin belirginlesmesi de cok normal gibi geldi.Yine de doktorunuza danisin tabikk.Kızlar size bir sorum olacak bilen veya daha önce başına gelen varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Benim Haziran ayında koltuk altımda bir şişlik oluştu ama yağ bezesi gibi öyle ele gelen bilye şeklinde değil.
Bir koltuk altım çukurken diğeri şiş ve çok belli oluyor. Doktora gitmek için uygun bir gün beklerken şişliğin olduğu taraftaki göğsümün diğerinden daha büyük olduğunu farkettim bu durum beni çok korkuttu. Tahlil vs için önce devlet hastahanesine gittim ama oradaki doktor göğsümde kist olduğunu ve müdahele edilemeyecek kadar küçük boyutta olduğunu söyledi ara ara kontrol edilmesi lazım dedi 6 ayda 1 olacak şekilde. ama koltuk altımdaki şişlik için bişey demedi göğsümdeki orantısız büyüme içinde birşey demedi. Canım sıkıldı özel hastahanede profesör doktordan randevu aldım bütün tetkikler yapıldı röntgen emar vs. yapılacak bütün tetkikler yapıldı ve aksesuar meme teşhisi konuldu.
Doktor sağlık açısından rahatsız etmez ama görüntü olarak seni rahatsız edebilir dedi bu istersen aldırabilirsin genelde ergenlikte ve hamilelikte göğüsler şiştiği için aynı oranda buda şişer hamilelik düşünüyorsan aldır dedi.
Biz ameliyatı düşünme aşamasında iken temmuz ayında hamile olduğumu öğrendim.Şuan bir göğsüm diğerinden çok çok büyüdü. öncesinde ben çıplak aynaya bakarken gördüğüm fark şuan dışarıdan ciddi anlamda belli oluyor. koltuk altımdakide aynı oranda büyüyor ama diğer göğsümde hiçbişey yok. Allah göstermesin de 4 ay önce bütün tetkikler yapıldı şuan olumsuz birşey çıkma durumu olmaz değil mi?
Etrafınızda aksesuar meme teşhisi konulan var mı ? yada şuan göğüslerinizde ki büyüme orantılı mı biri diğerinden çok çok fazla büyüyen var mı?
Valla ben de şaşırdım ben kansızlıktan bayıldığım dönem bile günde 1 içiyordum zaten bu kan ilaçları çok hızlı etki eden ilaçlartrigliserid ve kolesterol benim de yüksek uzun yıllardır , kullandığım bi ilacın yan etkisi. ama yaşım genç diye ilaç vermiyorlardı şimdi gebelikte hiç vermezler zaten ki doktorum tam kan sayımında bakmamış bileonu şimdilik kafana takma.
ama ishal şikayetin için gerçekten pek elle tutulur bi şey söylememiş. kullandığın magnezyum takviyesi magnezyum oksitse o ishal etkisi yapabilir bu arada.
günde 2 kan hapı da ben ilk kez duydum. ki benim hemoglobin değerim 10-11 arasıdır normalde 12-16 aralığında olmalı mesela. ona rağmen ben de tek kullanıyorum günde.
bence tahlil verebileceğiniz bi birime gidin. aile hekimi de en azından sebep ne anlaşılması için tahlil yapsaydı keşke nasıl iş bu
Sanirim bu korkular birazda hormonlardan kaynakli,hamile kalinca ilk uc ay gecsin alisveris yaparim diyordum,sonra fetal dna vereyim sonucuna gore,sonra detayliya gireyim oma gore alirim,eminim detaylidan sonrada otuzuncu haftayi goreyim ondan sonra baslarim derimBu korku neden içimizden hiç çıkmıyor acaba.korkudan alışveriş bile yapamıyorum.
Canım demir ölçümü icin 2 deger var, biri Demir (serum) bende referans aralıgı 33 - 193 olarak görünüyor. diğeri de senin yazdıgın Ferritin onun da referans aralıgı 13 - 150 görünüyor
Benim demir 37-145 aralığında 38 çıkmışCanım demir serum olarak gözüküyor.
Benim de kolesterol hdl kolesterol trigliserid yüksek çıktı albümin düşük çıktı doktoruma sorucam internette hamilelikte normal diyorAile hekimi benim doktordan da beter çıktı. O da ishal için bişey veremem hamilesin, muz ye dediMuz yasak çünkü suyum fazla olduğu için diyetteyim dedim o zaman tuzlu yoğurtla patates ye dedi onu ben de yapıyorum zaten gel de delirme.. Ayrıca 6 ekimde yaptırdığım teste ben hiç girip bakmamıştım doktor baktı diye şimdi kan değerime bakmak için girdiğimde dikkatimi çekti benim kolestrol testlerimde bi problem var sanki bana mı öyle geldi doktorumdan yana güven problemi yaşamaya başladım şuan
Canım demirin düşük çıkmış senin. Benim 126 mesela senin 38 az bu aralıklara göre. Belki o yüzden 2 tane iç demiştir bilemedim valla bendeBenim demir 37-145 aralığında 38 çıkmış
Ferittin de 13-150 aralığında 9.7 çıkmış çok da düşük değil o zaman doktorun dalgınlığına mı geldi acaba günde 2 kez dedi
Teşekkür ederim cevap içinCanım ben de martin ilk haftasiyim, 19.haftada hissetmeye başlamıştım ben, önce kelebek kanat çırpıyor sanki zamanla hafif karın gurultusu gibi oluyor20. Haftaya geldiğinde hem sıklaşıyor hem de belirginleşiyor çok değişik bir duygu , mucizevi hissettiriyor bu arada göbek deliğinin altında kasik kısmında hissediyorum ben
Aynen muayene açtıO adam Ankara ya mı geçti çok takip ederdim hamile kalmadan önce
canım benim de kolestrol ve HDL kolestrol ref aralıgının üzerinde cıktı, trigliserid normaldi. doktorum kaygılanma bunlar tek basına bir anlam ifade etmiyor dedi. istersen sen de doktoruna danış. buarada ishal için dahiliyeye gidebilirsin bence de, hamilelikte kullanabileceğin güvenli ilaçlar mutlaka vardır diye düşünüyorum, en azından probiyotik önerebilir.
Canım evet biraz yüksek ama hamilelikte kolestrol genel olarak yükseliyor diye biliyorum. Sana zaten diyet önerdiği için belki çok ciddiye alıp söylememiştir. Ama ishal için ben olsam madem tahlil yapmıyolar 2 gün içme bişey kaybetmezsin pekmez iç, iyileşmeyi gözlemle sonra tekrar iç ilacı baktın şiddetlendi ilaçtan olduğu kesinleşir
Kolestrol konusunda içim rahatladı sayenizde çok sağolutrigliserid ve kolesterol benim de yüksek uzun yıllardır , kullandığım bi ilacın yan etkisi. ama yaşım genç diye ilaç vermiyorlardı şimdi gebelikte hiç vermezler zaten ki doktorum tam kan sayımında bakmamış bileonu şimdilik kafana takma.
ama ishal şikayetin için gerçekten pek elle tutulur bi şey söylememiş. kullandığın magnezyum takviyesi magnezyum oksitse o ishal etkisi yapabilir bu arada.
günde 2 kan hapı da ben ilk kez duydum. ki benim hemoglobin değerim 10-11 arasıdır normalde 12-16 aralığında olmalı mesela. ona rağmen ben de tek kullanıyorum günde.
bence tahlil verebileceğiniz bi birime gidin. aile hekimi de en azından sebep ne anlaşılması için tahlil yapsaydı keşke nasıl iş bu
Onlar bendede kırmızı yüksek gözüküyor. Doktora aile hekimibe sordum önemli değil demiştiBenim de kolesterol hdl kolesterol trigliserid yüksek çıktı albümin düşük çıktı doktoruma sorucam internette hamilelikte normal diyor
Herkesin hamilelikte böyle çıkıyo demek ki arkadaşların da genel de böyle. Ben de bi daha ki kontrolde mutlaka sorucam yine.Benim de kolesterol hdl kolesterol trigliserid yüksek çıktı albümin düşük çıktı doktoruma sorucam internette hamilelikte normal diyor
Hatay da diye biliyordum bende Ankara ya geçmiş demekkiAynen muayene açtıyolum ankaraya düşerse mutlaka görmek istiyorum. Bana vesile oldu
Merhaba az önce cıktım , doktorum doc. dr. ve alanında cok iyi diye belirteyim öncelikle, doktor özellikle ilk gebelikte çok normal oldugunu karıncalanma hafif karın agrısı şiddetli olmadıgı sürece kasık ve bel agrısı olabilecegini soyledi, benım ayrıca cok fazla tuvaletim gelıyor hiç tutamıyorum böbreklerimdede baskı az agrı hissedıyorum bunuda soyledim idrar testim temiz oldugu için normal oldugunu rahmin böbreklere mesaneye baskı yapabileceğini hamilelikte normal oldugunu ifade etti ,agrıların şiddetli olmadığı ve kanama lekelenme olmadıgı sürece endişe etmemek gerektiğini soyledi , onun dışında bebegim toplanıyor gibi oluyor benım ultrason esnasındada toplandı ve karnım sertleşti kasılma mı bu diye sordum güldü , hayır kasılma değil bebek hareket ederken toplanabılır normal kasılma olsa nefesin kesilir gibi agrı olur dedi ayrıca sıklaşır arada boyle olması normal rahim büyüyor ve doğumada hazırlanıyor aynı zamanda dedi ,bebegide asagıda hissettiğimi bazen oralarda tekmelediğinide sordum normal bebek asagıda değil konumu guzel dedi umarım sizinde içiniz rahatlamıstırYa evet benim de öyle yani sıkıntılı bir şey gibi gelmedi ama böyle elektrik çarpıyormuş gibi garip
Evet Hatay'daydı Ankara'ya geçmişO adam Ankara ya mı geçti çok takip ederdim hamile kalmadan önce
Aynen orda devlet hastanesinde calisirken sorunlar yaşamış yasatmislar yani. Ankarada bir muayene acti tedavileri de kendi takviyeleriyle yapacakmışHatay da diye biliyordum bende Ankara ya geçmiş demekki
Evet takip ediyordum hamile kalmadan önceAynen orda devlet hastanesinde calisirken sorunlar yaşamış yasatmislar yani. Ankarada bir muayene acti tedavileri de kendi takviyeleriyle yapacakmış
teşekkür ederim canım bendeki aksesuar meme yani açıklamak gerekirse koltuk altımda meme dokusu oluşuyor garip bir durum. En riskli durumu meme kanseri riski ordada var.. Artık doğumdan sonra emzirme sürecide bitince ameliyatla aldırırım..Oncelikle gecmis olsun, dort ayda farkli bir sey cikacagini sanmiyorum,hamilelik hormonlari da sizde anksiyete yapmis olabilir.Hamilelikte gogusler sisiyor,farkin belirginlesmesi de cok normal gibi geldi.Yine de doktorunuza danisin tabikk.
Bir yakinimiz var,kiz bekar bir gogsu var digeri yok,ne teshis kondu bilmiyorum ama kizin herhangi bir saglik sorunu yok,ayrica saglik sektorunde calisiyor,her tetkiki yaptirmisti gayet saglikli,hic bir saglik problemi yok.
Aaa çok sevindim sizin için de zaman ayırdığınız icin çok teşekkür ederim rahatladım ben deMerhaba az önce cıktım , doktorum doc. dr. ve alanında cok iyi diye belirteyim öncelikle, doktor özellikle ilk gebelikte çok normal oldugunu karıncalanma hafif karın agrısı şiddetli olmadıgı sürece kasık ve bel agrısı olabilecegini soyledi, benım ayrıca cok fazla tuvaletim gelıyor hiç tutamıyorum böbreklerimdede baskı az agrı hissedıyorum bunuda soyledim idrar testim temiz oldugu için normal oldugunu rahmin böbreklere mesaneye baskı yapabileceğini hamilelikte normal oldugunu ifade etti ,agrıların şiddetli olmadığı ve kanama lekelenme olmadıgı sürece endişe etmemek gerektiğini soyledi , onun dışında bebegim toplanıyor gibi oluyor benım ultrason esnasındada toplandı ve karnım sertleşti kasılma mı bu diye sordum güldü , hayır kasılma değil bebek hareket ederken toplanabılır normal kasılma olsa nefesin kesilir gibi agrı olur dedi ayrıca sıklaşır arada boyle olması normal rahim büyüyor ve doğumada hazırlanıyor aynı zamanda dedi ,bebegide asagıda hissettiğimi bazen oralarda tekmelediğinide sordum normal bebek asagıda değil konumu guzel dedi umarım sizinde içiniz rahatlamıstır