2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Dün yardımcı olup yazan arkadaşlar çok teşekkür ederim yorumlarınız için💕
Doktorum ishal durumunun salgından olduğunu bu aralar ishal salgınının başladığını ve dahiliyeye gitmem gerektiğini söyledi başka da bişey yazmamış😒 çok da içimi rahatlatmadı açıkçası ben yine de bi aile hekimliğine gidip sorucam bakalım o doktor ne dicek.
Tahlil yapildi mi canim. Salgin gercekten var ve genelde salgina yakalanlarda da enfeksiyon cikimis. Sen de de vardir demiyorum ama dikkat etmek lazim iste.Yani yanlis mi anladin acaba gunde 2 benim daha once 9 cikmisligi vardi bana hic gun de 2 kullan dememisti

Aile hekimi benim doktordan da beter çıktı. O da ishal için bişey veremem hamilesin, muz ye dedi🤦🏻‍♀️ Muz yasak çünkü suyum fazla olduğu için diyetteyim dedim o zaman tuzlu yoğurtla patates ye dedi😄 onu ben de yapıyorum zaten gel de delirme.. Ayrıca 6 ekimde yaptırdığım teste ben hiç girip bakmamıştım doktor baktı diye şimdi kan değerime bakmak için girdiğimde dikkatimi çekti benim kolestrol testlerimde bi problem var sanki bana mı öyle geldi😐 doktorumdan yana güven problemi yaşamaya başladım şuan
Canim sey yap 1 cay kasigi turk kahvesine limon damlat ye isale iyi geliyor. Isal bir sekilde kesilir ama insanin aklina set geliyor ya enfeksiyon vs varsa. Insan bir.kan tahlili, kaka tahlili yapar. Vallahi bizim aile hekimi dort dortluk adam ya her seyimi mis gibi ayarlardi. Simdi tasindim oradan kara kara dusunuyorum insan her doktora da guvenmiyor.

Kizlar saçını boyayan var mı? içeriği temiz saç boyası biliyor musunuz? Bir de tetanoz aşısı oldum 2. doz ne zaman sormayı unuttum bilen var mı?

Tahlil yapildi mi canim. Salgin gercekten var ve genelde salgina yakalanlarda da enfeksiyon cikimis. Sen de de vardir demiyorum ama dikkat etmek lazim iste.Yani yanlis mi anladin acaba gunde 2 benim daha once 9 cikmisligi vardi bana hic gun de 2 kullan dememisti
Canim sey yap 1 cay kasigi turk kahvesine limon damlat ye isale iyi geliyor. Isal bir sekilde kesilir ama insanin aklina set geliyor ya enfeksiyon vs varsa. Insan bir.kan tahlili, kaka tahlili yapar. Vallahi bizim aile hekimi dort dortluk adam ya her seyimi mis gibi ayarlardi. Simdi tasindim oradan kara kara dusunuyorum insan her doktora da guvenmiyor.
Ne kendi doktorum ne aile hekimi hiç bieşy yapmadı bunu yapacak kişi dahiliye doktoru galiba🤔 şu dönemde bizleri ikilemde bırakıyolar ya hamileliğin tadını süremiyoruz bu yüzden😒 türk kahvesini denememiştim canım bugun de bi onu denerim ama bugun çok şükür hiç tuvalete çıkmadım geçmiş olabilir mi acaba belki de gerçekten kan ilacındandır 2 gündür almıyorum çünkü.

Kizlar saçını boyayan var mı? içeriği temiz saç boyası biliyor musunuz? Bir de tetanoz aşısı oldum 2. doz ne zaman sormayı unuttum bilen var mı?
Saçımı boyatmıyordum zaten gebelikte de boyatmadım canım o yüzden bitkisel boya hiç bilmiyorum.
Tetanoz da ben 20. haftamda ilk dozu oldum, 2. doz için 24. hafta içinde gel dedi 1 ay sonra oluyor yani yaklaşık.

Maviesil23 Maviesil23 şimdi ilacın yan etkilerine baktım netten prospektüsünde yaygın yan etkiler
ishal
kusma
kabızlık
bulantı
baş dönmesi diyor.

Bu yan etkiler kullanılan doz ile birlikte artış gösterir diyor.
Benim doktor yanlış mı söyledi acaba dozajı ben de zaten ishalle birlikte baş dönmesi ve mide bulantısı da var. Mide bulantısı var diye yine prilam içmek zorunda kaldım. İlacı da 2 gündür almıyorum canım bugun hiç tuvalete de çıkmadım. Kan ilacından da olabilir herhalde dediğimiz gibi😐 akşam da almıcam yarın günde 1 tane olarak içmeye başlıcam, durum nasıl ilerlicek bi takip ederim kendimi

doğum tarihlerimiz yakın birbirine martın ilk haftasında doğuracaklar şuan hareketlerini hissediyorlar bence bizde 1-2 haftaya onların ki gibi hissetmeye başlarız.. herkeste öyle mi başladı acaba?
Benim mart sonu gözüküyor ama son 3-4 gündür hissediyorum canım🥰 zayıfım belki o yüzdendir bilemiyorum

Benim doktor yanlış mı söyledi acaba dozajı ben de zaten ishalle birlikte baş dönmesi ve mide bulantısı da var. Mide bulantısı var diye yine prilam içmek zorunda kaldım. İlacı da 2 gündür almıyorum canım bugun hiç tuvalete de çıkmadım. Kan ilacından da olabilir herhalde dediğimiz gibi😐 akşam da almıcam yarın günde 1 tane olarak içmeye başlıcam, durum nasıl ilerlicek bi takip ederim kendimi
bence kan ilacından senin, ilacın prospektüsünde etken madde yazar ona bak bir daha yazacağı ilacı farklı bir etken maddede yazmasını iste bence hatta gitmeden eczacı ile de görüşebilirsin onlar bu konuda daha bilgili oluyor. dozajı hiç bilemedim belki hızlı yükselsin diye 2 demiştir bi tekrar teyit et sen

Ne kendi doktorum ne aile hekimi hiç bieşy yapmadı bunu yapacak kişi dahiliye doktoru galiba🤔 şu dönemde bizleri ikilemde bırakıyolar ya hamileliğin tadını süremiyoruz bu yüzden😒 türk kahvesini denememiştim canım bugun de bi onu denerim ama bugun çok şükür hiç tuvalete çıkmadım geçmiş olabilir mi acaba belki de gerçekten kan ilacındandır 2 gündür almıyorum çünkü.
Canim iste soyle de bir durum var babam yakalandi salgina 2 3 gun falan isal oldu sonra normale dondu. Simdi senin de.oyle oldu ise bugun ondan da kesilmis olabilir ya da ilacta. Doktorunu ara sor.istersen ilac meselesini. Doktorun da guven vermiyorsa da yol yakinken degistir bence.

bence kan ilacından senin, ilacın prospektüsünde etken madde yazar ona bak bir daha yazacağı ilacı farklı bir etken maddede yazmasını iste bence hatta gitmeden eczacı ile de görüşebilirsin onlar bu konuda daha bilgili oluyor.
Tanıdığım bi eczacıda var ona da danışırım mutlaka çok sağol canımm🥰
seni artık 3.doktorum olarak görüyorum valla😂 söylediklerin genel de hep doğru çıkıyo idolumsun👍🏼😂

Tanıdığım bi eczacıda var ona da danışırım mutlaka çok sağol canımm🥰
seni artık 3.doktorum olarak görüyorum valla😂 söylediklerin genel de hep doğru çıkıyo idolumsun👍🏼😂
sen iyi ol da canım inşallah ilaçtandır değiştirirsin geçer :) eczacıya sor mutlaka onlar daha vakıf oluyor mevzuya. ama kan tahlili ver yine de doktorum istedi de aile hekimine rutin bi baksınlar. bakamam diyemez yani öyle bi hakkı yok...

Saçımı boyatmıyordum zaten gebelikte de boyatmadım canım o yüzden bitkisel boya hiç bilmiyorum.
Tetanoz da ben 20. haftamda ilk dozu oldum, 2. doz için 24. hafta içinde gel dedi 1 ay sonra oluyor yani yaklaşık.
Çokk tesekkür ederim 🙏🏻🙏🏻

Bencede Akilvar Akilvar dediği gibi ishal hamilelikte ciddi bir rahatsızlık , enfeksiyon olabılır en azından kan crp bakılması gerekıyor ihmal etmeyın derim cok gecmıs olsun Allahim sizi ve bebeğinizi korusun 💖

Erkek bebegi olacak olanlar ve oglu olanlar, acaba yeni dogan sunneti icin ne dusunuyorsunuz? Deneyimi olanlar paylasabilir mi? Simdiden tesekkur ederim 🙏💐
Ben de doğduktan kısa süre sonra sünnet ettirmeyi düşünüyorum. Bence her yönden çok sağlıklı ve çok mantıklı. Sadece düğün gibi sünnet yapıp gösteriş yapmak isteyenler için uygun değil sanırım. 😊
doğum tarihlerimiz yakın birbirine martın ilk haftasında doğuracaklar şuan hareketlerini hissediyorlar bence bizde 1-2 haftaya onların ki gibi hissetmeye başlarız.. herkeste öyle mi başladı acaba?
Benim doğum da martın ilk haftası olarak gözüküyor. Ben ilk olarak 19. haftamda kalp atışı, kanat çırpınışı gibi belli belirsiz hareketlerle hissetmeye başladım. 20de net dokunuşlar şekline dönüştü. Geçen hafta tekme yumruk hissetmeye başladım. Bu hafta eşim bile hissedebiliyor hareketlerini hiç durmadan hareket ediyor. Çok güzel bir duygu. 😍

Ben de günde 5-6 kere tuvalete çıkıyorum. Sizinkini bilmiyorum ama kan ilaçlarından ve vitaminlerden oluyor benimki. Ara verdiğimde azalıyor çünkü. Ama bu durumdan çok da rahatsız değilim çünkü midem hep çok rahat. Zararı var mıdır acaba çok tuvalete gitmenin?

Ben de doğduktan kısa süre sonra sünnet ettirmeyi düşünüyorum. Bence her yönden çok sağlıklı ve çok mantıklı. Sadece düğün gibi sünnet yapıp gösteriş yapmak isteyenler için uygun değil sanırım. 😊

Benim doğum da martın ilk haftası olarak gözüküyor. Ben ilk olarak 19. haftamda kalp atışı, kanat çırpınışı gibi belli belirsiz hareketlerle hissetmeye başladım. 20de net dokunuşlar şekline dönüştü. Geçen hafta tekme yumruk hissetmeye başladım. Bu hafta eşim bile hissedebiliyor hareketlerini hiç durmadan hareket ediyor. Çok güzel bir duygu. 😍
Bende o günleri sabırsızlıkla bekliyorum :dua: Sizinki maşallah baya hareketli :nazar:

X