2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Selamlar 🙋🏼‍♀️ Bize tavsiyeleriniz neler olur? O dönem doğan bebekler için.. Yani daha herkesim çok yeni alışveriş yapan yoktur ama uzun kol kısa kol ince kalın ilk zamanlar için ne tarz almalıyız sizce :) eylül çok garip hem sıcak oluyor hem mnü hemen kış.
birde demeyi unuttum hastanede fazla kalın giydirmeyin anında ateşi yükseliyor eve getirdiğinizde aşırı sarar kundaklarsanız çocuk isilik oluyor her tarafı kırmızı kırmızı atıyor öyle çokta kalın giydirmenize gerek olmuyor ama dersenizki zıbını uzunmu alayım kısamı uzun kollu alın çokta küçük kıyafetler almayın anında bir büyüyorlar 40lı kıyafetler az olsun 1 aylıkken 3 aylık kıyafet giyiyorlar 3 ayken 6 ay. 6 aya geldimi 1 yaş 2 yaş kıyafetlleri oluyor kıyafet konusunda acele etmeyin derim asla bez stoklamayın. benim bebeğime sleepy aşırı pişik yaptı çok bez değiştirebilirsiniz yani

Ayy çok sevindim senin adına kuzum. Darısı başımıza. Ben de dün hafif pembe leke var diye acele gittim doktora. Ama doğuma giriyordu bana hemen hızlıca baktı leke var diyince. Bebeği gördük ❤ Çok tatlı çok sıcak bir his. Ama o kadar hızlı baktı ki doktor amacı kanamaya bakmaktı. Birşey görünmedi çok şükür. Kalp atışına haftaya gel dedi. perşembe gideceğim inş duyarız minişi 💕
çok teşekkür ederim, mükemmel bir duygu gerçekten 😍 umarım bekleyen herkese nasip olur, benimde kahverengi lekelenmem oldu dün bugün bişey yoktu muayenede bişey görünmedi çok şükür 🙏 12.haftaya kadar bu tarz kanama ve lekelenmeler olabiliyor rabbim beterinden korusun 🙏

Selamlar 🙋🏼‍♀️ Bize tavsiyeleriniz neler olur? O dönem doğan bebekler için.. Yani daha herkesim çok yeni alışveriş yapan yoktur ama uzun kol kısa kol ince kalın ilk zamanlar için ne tarz almalıyız sizce :) eylül çok garip hem sıcak oluyor hem mnü hemen kış.
Selam ☺️ biz 1 eylül doğumluyuz ve izmirdeyiz o yüzden hastane için yenidoğan takım ve iki takımda yedek koydum. Penye bebek battaniyesi ve bir adet müslin battaniye koydum. Kalın bir şey koymadım çünkü çok sıcaktı. Kendim için (normal doğum diye gidip sezaryen oldum) iki takım pijama koymuştum. Biri elbise sabahlık emzirme yeri olan diğeri altı pijama üstü kısa kollu fermuarlı emzirmek için. Sezaryen olunca elbise çok büyük rahatlık hep onu giydim bir gün kaldık zaten. Bebek içinde sadece tek takım kullandık biz kusmadı ya da çiş kaka yapmadı üstüne 🙈 zaten fazla bir şey koymamıştım açıkcası. Mochi falan koydumda sütüm gelmedi boşuna yani kimseninde mochi kullancsk kadar gelmez o an boşuna koymayın. Avent kalkan koydum onuda kullanmadım. Bebeğe emzik koydum ama 1 aya kadar asla vermedik zaten oda gereksiz koymayın. Biberon koymayın. Şırıngayla besliyor ebeler gelip. Mama hastaneden veriyorlar. Depent bildiğin kurtarıcı kesinlikle alın aldırın 😄 genel bebek alışverişi içinde uzun kollu zıbın bol bol kısa kollu zıbın aldık biz. Doğdu zaten çıplak yatırdık hep kısa kollu zıbın ayağına çorap klima açık hiçbir şey olmuyor merak etmeyin

2021 eylül anası olarak diyim 😜 önü düğmeli pijama götürün üstten giymeli bir zor oluyor. rahat yürümeye bir terlik süslü püslü almayın normal rahat alın hemen yürütüyorlar. peçete ıslak mendil yelek falan alın toka tarak. ayağınızı sıcak tutmanız gerekiyor çorap kolonya

bebek için çift zıbın çift hastane çıkışı havlu ağız mendili yatırtıkları yere sermek için battaniye çocuk bezi çorap ( lazım olurmu bilmiyorum benim çocuk doğduğunda burnu kapalıydı bana burun açmak için pompa aldırttılar). sütüm hemen gelmedi sarılık olma riski vardı mama aldık şırıngayla verdik mamayı kundağını alın evinize götürmek için pusetiniz falan aslında çokta birşey almanıza gerek yok yanınıza :)) 1 gün sonra hemen çıkıyorsunuz ben normal doğum yapacakken 10 cm kadar sancısını çektim çektim doğum kanalına inmediğinden kalbi yavaşladı sezeryan oldum :)) iki konudada az bilgiliyim diyelim aklınıza takılan birşey olursa yazarım yine

birde demeyi unuttum hastanede fazla kalın giydirmeyin anında ateşi yükseliyor eve getirdiğinizde aşırı sarar kundaklarsanız çocuk isilik oluyor her tarafı kırmızı kırmızı atıyor öyle çokta kalın giydirmenize gerek olmuyor ama dersenizki zıbını uzunmu alayım kısamı uzun kollu alın çokta küçük kıyafetler almayın anında bir büyüyorlar 40lı kıyafetler az olsun 1 aylıkken 3 aylık kıyafet giyiyorlar 3 ayken 6 ay. 6 aya geldimi 1 yaş 2 yaş kıyafetlleri oluyor kıyafet konusunda acele etmeyin derim asla bez stoklamayın. benim bebeğime sleepy aşırı pişik yaptı çok bez değiştirebilirsiniz yani
Bilgiler için teşekkür ederiz. Bunlar için daha erken bize tabi de insan heycanlı oluyor bir yandan hep bakıyorum ben :)) tecrübeli görmüşken soralım dedim. Size daha çook sorarız

Selam ☺️ biz 1 eylül doğumluyuz ve izmirdeyiz o yüzden hastane için yenidoğan takım ve iki takımda yedek koydum. Penye bebek battaniyesi ve bir adet müslin battaniye koydum. Kalın bir şey koymadım çünkü çok sıcaktı. Kendim için (normal doğum diye gidip sezaryen oldum) iki takım pijama koymuştum. Biri elbise sabahlık emzirme yeri olan diğeri altı pijama üstü kısa kollu fermuarlı emzirmek için. Sezaryen olunca elbise çok büyük rahatlık hep onu giydim bir gün kaldık zaten. Bebek içinde sadece tek takım kullandık biz kusmadı ya da çiş kaka yapmadı üstüne 🙈 zaten fazla bir şey koymamıştım açıkcası. Mochi falan koydumda sütüm gelmedi boşuna yani kimseninde mochi kullancsk kadar gelmez o an boşuna koymayın. Avent kalkan koydum onuda kullanmadım. Bebeğe emzik koydum ama 1 aya kadar asla vermedik zaten oda gereksiz koymayın. Biberon koymayın. Şırıngayla besliyor ebeler gelip. Mama hastaneden veriyorlar. Depent bildiğin kurtarıcı kesinlikle alın aldırın 😄 genel bebek alışverişi içinde uzun kollu zıbın bol bol kısa kollu zıbın aldık biz. Doğdu zaten çıplak yatırdık hep kısa kollu zıbın ayağına çorap klima açık hiçbir şey olmuyor merak etmeyin
Ayy teşekkür ederiz bilgiler için. Daha erken qma olsun tecrübeli bulunca soracaksın :KK66:) bakalım zaman yaklaşınca yine sorarıx herhalde:)

Hayırlı olsun kuzum darısı bize inşallah. Bu arada 6 hafta çok uzun değilmi ya
canım banada çok uzun geldi doktor arkadaşım 12. hafta görüşelim dedi. çıktıktan sonra eşim biraz dellendi ben 6 hafta çocuğumu görmeyecek miyim falan filan hemen oracıkta plan yaptım sıkma canını başka doktorada gideriz :))

Bilgiler için teşekkür ederiz. Bunlar için daha erken bize tabi de insan heycanlı oluyor bir yandan hep bakıyorum ben :)) tecrübeli görmüşken soralım dedim. Size daha çook sorarız
ayy 2023 eylül annesiyim buralardayım hep herzaman 😁😁

Hayırlısı olsun benimde şuan 5+1 daha hiç muayneye gitmedim 26 sında gidicem bende bende 6 hafta olucam o zmn bnde görürüm inş ya
Benimde tüp bebek kese kalp görene kadar aşırı endişeliyim pek bi belirtimde kalmadı umarım herşey yolundadır
selam kızlar bende bugün muayeneye gittim çok şükür bebeği de gördük kalp atışını da duyduk 🙏♥️ geçen hafta sadece keseyi görmüştüm o kadar rahatladım ki en zoru buydu bence hem bebeği görmek hem kalp atışını duymak acayip rahatlattı beni🥰 benim tüp bebek 5.gün embriyosu normal sata göre 6+4 ken 6+2 dedi dr ama bu fark hiç önemli değil transfer tarihiyle uyumlu 😍🙏 Sonbahardagel Sonbahardagel canım sıra sende yarın güzel haberlerini bekliyoruz inşallah ♥️

ultrason fotoğrafımı instagramda paylaşmak istiyorum ama annem ayıp paylaşma diyo ayıpmı bu 😃

Bende internetten bakmıştım bazı dip balıkların tüketilmesi sakıncalıymış.onların dışında hamsi istavrit mezgit sardalya somon palamut alabalık yenebilir diye okumuştum
Öğlen yemeğine çıktı yemekle yememek arasında kaldım az atıştırdım zaten mide fazla almıyor

Kizlar ben dayanamadim unisex bilseler aldim 🤣

Eklentiler

• 20230120_154528.jpg
    20230120_154528.jpg
    107,3 KB · Görüntüleme: 69
  • 20230120_154431.jpg
    20230120_154431.jpg
    100,8 KB · Görüntüleme: 68
  • 20230120_154517.jpg
    20230120_154517.jpg
    99,4 KB · Görüntüleme: 69
X