2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Bizim evde hali hazirda merdiven var, cikamiyor hatta merdivenin altında uuuuu uuuu diye agliyor. :KK43:
Her şeyin zamanı var . Her bebek farklı . Kıyaslamayın .. bi bakmışsın bir sabah ayaklanmış .. doktorluk bir şey yoktur . Sağlıklı ise 😊 bence cesaret edemiyor korkuyor yapamadığından değil ..

Evet ya da mesela patates yemeği var diyelim onu yediriyorum sonrasında eğer gündüz yoğurt verdiysem gece vermiyorum verilmediyse yemekten 1 saat sonra yoğurt yediriyorum sonra 1 tane meyve yediriyorum emzirmis oluyorum bu şekilde
Sen emziriyorsun gerçi, bizimki tek çorbayla doymuyor.Bi de ben yoğurdu tek öğün vermiyorum yiyorsa her öğün veriyorum 😄 çok seviyor yoğurdu

Evet ya da mesela patates yemeği var diyelim onu yediriyorum sonrasında eğer gündüz yoğurt verdiysem gece vermiyorum verilmediyse yemekten 1 saat sonra yoğurt yediriyorum sonra 1 tane meyve yediriyorum emzirmis oluyorum bu şekilde
Bende emziriyorum benimki hayatta doymaz bununla . Ben mesela bu akşam pirinç unu muz ve pekmez yedirdim . Yatarken de beni emer yatış .. yoğurdu ben her zaman veriyorum ya bakmıyorum öğlen mi akşam mı

Sen emziriyorsun gerçi, bizimki tek çorbayla doymuyor.Bi de ben yoğurdu tek öğün vermiyorum yiyorsa her öğün veriyorum 😄 çok seviyor yoğurdu
Benim oğlan da yoğurdu çok seviyor ama bende ishal olacak korkusundan veremiyorum 😂 gerçi o mayayla alakali olabiliyor ama diğer ara öğünde meyve yediriyorum

Kizlar ben normalde akşam tek çeşit çorba yediriyorum bazen huysuzsa biraz emiyor sonrasında tek meyve bir muz mesela gibi sonra emerek yatıyor
Dün ilk defa biraz tok tutucu bir sey hazirliyim dedim ceviz 3 tane bebek bisküvisi muz ve tahin karistirip yaptım ohh dedim bu gece uyuyacak daha beter oldu yatamadi çocuk kalkmasi daha da sıklaştı üstüne gece 3 ten 4.30 a babasına teslim ettim sonra emzirip yatirdim 6 da kalktı yahu yesek bir türlü yemesek bir türlü 😂😂😂
Ben hiç mama kaşık mama falan vermedim vermeli miyim aslında
Karnı ağrımıştır 🤭

Sanırım haklısın kaşık mamalar çok tutmuyor . Dün akşam kaşık mamasının içine muz ekledim . Bi de ilaç vermiştim dün gece uyudu güzelce ..
bu akşam da pirinç unundan muz yapıp pekmez ekleyeceğim . Direk pirinç unu muz yemiyor paşam tadını beğenmiyor 😂
Oh mâşâAllah kuzuma demek ki açlıktan uyumuyo 😅 yulaf muz sütte çok güzel oluyo dene muhakkak

Bende emziriyorum benimki hayatta doymaz bununla . Ben mesela bu akşam pirinç unu muz ve pekmez yedirdim . Yatarken de beni emer yatış .. yoğurdu ben her zaman veriyorum ya bakmıyorum öğlen mi akşam mı
Ben az az sık sık yediriyorum aslında ve her fırsatta emziriyorum ilk başlarda zaman tutuyorduk tabi şimdi öyle şu kadar saat arayla değil tabi
Sabah emzirme ile güne başlangıç sonra anneme bırakıyorum kahvaltı öğle yemeği ara öğün emzirme aksam yemeği meyve emzirme yatış ...gibi aslında 3 ana öğün 2 ara öğün ve emzirmeler şeklinde

Ben az az sık sık yediriyorum aslında ve her fırsatta emziriyorum ilk başlarda zaman tutuyorduk tabi şimdi öyle şu kadar saat arayla değil tabi
Sabah emzirme ile güne başlangıç sonra anneme bırakıyorum kahvaltı öğle yemeği ara öğün emzirme aksam yemeği meyve emzirme yatış ...gibi aslında 3 ana öğün 2 ara öğün ve emzirmeler şeklinde
Bende emziriyorum ama emmeyle asla doymuyor sütüm çok yok galiba

Kizlar yurume calismalari nasil, Ilay henuz yurumuyor, bu seferde bu sebeple doktor doktor geziyoruz.

Yurumeyip de sunu yaptik bak faydasi oldu hemen yurudu dediginiz birsey var mi?
E Bebek’ten yürüme arkadaşı aldım. Arkasına geçip ittiriyor. Onu ittirmek istedi. Dolayısıyla ayağa kalktı. İstersen öyle birşey alabilirsin

Benim ki ayın 5inde 14 aylık olacak . Tek elle yürür , yürüme arkadaşında yürür , sıralar vs ama kendi yürümüyor henüz . Bir şeyi yoktur ya zamanı vardır . Bence cesaret edemiyorlar . Çünkü benimki ayakların üstünde duruyo ama adım atmıyo hemen tutunuyor yada oturuyor .. gel oğlum diyorum ayaktayken oturup emekleyerek geliyor .. Her bebek farklıdır . Komşumuzun oğlu 18 aylıkken yürümüş babası da 2 yaşında 🤣 bence emeklemek kolayına geliyor bunların .. cesaret edemiyorlar .
Tek elle yürümeye de biz alıştırdık kaldırıyorduk diğer elimizi tutmak istiyordu korkuyordu ..1-2 kere falan diğer elimizi sakladık hadi oğlum diye diye yürümeye başladı . Merdiven çıkıyor mu ?
Benim kızım da 5 Eylül doğumlu 🥰

bütün gün bizim ki de yiyor her şeyi bakmıyorum. Artık ne kadar yiyo ne yiyo yesin 😊

E Bebek’ten yürüme arkadaşı aldım. Arkasına geçip ittiriyor. Onu ittirmek istedi. Dolayısıyla ayağa kalktı. İstersen öyle birşey alabilirsin
Salon Kadini Salon Kadini bende aldım yürüme arkadaşı .. herkes arkasına geçer iter bizimki önüne yatıp itiyo 🤣🤣
Ya çok takılmayın cidden benimkinin de dişleri yok . Önde 1 tane sadece . İlla çıkar illa yürür önemli olan sağlıklı olmaları

Seri emekleyip tüm işini hallediyor demek 😂

Salon Kadini Salon Kadini bende aldım yürüme arkadaşı .. herkes arkasına geçer iter bizimki önüne yatıp itiyo 🤣🤣
Ya çok takılmayın cidden benimkinin de dişleri yok . Önde 1 tane sadece . İlla çıkar illa yürür önemli olan sağlıklı olmaları

Yurume arkadasimiz var, onla yurumeye basladi dun gece bir de neselendi yurumeye baslayinca, dune kadar yurume arkadasinin onundeki oyuncaklarla oynamaktan baska birsey yapmiyordu, ablasi da gösteriyordu Ilay (iyay) bak buradan tutacaksin yuruyeceksin diye ama yok ugrasmiyordu :)

Yurume arkadasiyla buyuk kizimda onden yürüyerek oynamaya baslamisti bu arada.

Salon Kadini Salon Kadini bence endiselenecek bir durum yok, her bebegin duygulari dunyaya alisma surecleri farkli. Bir sorun olsa siralamaz ayaga kalkmaz tutunarak yurumez. Belki hala bagimsiz olmaya hazir degildir, korkuyordur. Benim kizim asiri hareketli olmasina ragmen henuz yurumuyor ve hic zorlamiyorum. Gecen alisverise gitmistik otoparktan markete kadar elinden tutup yuruttum o kadar hosuna gitti ki cesaret geldi, evde denemelere basladi.

Bu arada doktorumuz bir uygulama gelistirmis, aklimizdaki sorulari sorup cevaplari kendi notlari ve tibbi literaturden tarayip veriyor. Asagiya birakiyorum, umarim faydali olur hepimize.

Merhaba,

Sizlere ebeveynlik yolculuğunuzu desteklemek için tasarladığımız yeni mobil uygulamamız “NestNeo”yu keşfetme fırsatı sunuyoruz. Bu uygulama, bebek bakımını kolaylaştırmak, size özel rehberlik sağlamak ve ihtiyaçlarınızı karşılamak amacıyla geliştirilmiştir.

Sizden ricamız, uygulamayı keşfederken aklınıza takılan noktaları bizimle paylaşmanız. Bu sayede eksikleri fark edip çözümler üretebiliriz. Dönüşleriniz bizim için çok değerli!

Uygulamamızı bu linkten inceleyebilirsiniz: NestNeo: Başucu yardımcınız.

Uygulamayla ilgili deneyimlerinizi sabırsızlıkla bekliyoruz.

Sevgilerle,
NestNeo Ekibi

Yurume arkadasimiz var, onla yurumeye basladi dun gece bir de neselendi yurumeye baslayinca, dune kadar yurume arkadasinin onundeki oyuncaklarla oynamaktan baska birsey yapmiyordu, ablasi da gösteriyordu Ilay (iyay) bak buradan tutacaksin yuruyeceksin diye ama yok ugrasmiyordu :)

Yurume arkadasiyla buyuk kizimda onden yürüyerek oynamaya baslamisti bu arada.
İşte zamanı var her çocuk kardeş olsalar bile aynı olmuyor .. bi akrabamız anlatmıştı 2 oğlu var . Oğlunun biri 7aylııken yürümüş diğeri 14 aylıkken ki kardeşler 🤣 kardeşler içleri bir değil ya 😂😂😁😁
Biz anneler olarak bence istemsiz kıyaslamada yapıyoruz illa şu ay yürüyecek konuşacak diye bakıyoruz .. Halbuki onlar belirliyor . Akşama bir şey yok sabaha bi bakıyorsun hop ayaklanmış .. bizimki de yan yan emeklemeye başlamıştı ilk sonrası Allah Kerim durduramadık .. Yürümeye başlasalar artık düşünemiyorum 😁😁😁

X