- 26 Mayıs 2022
- 307
- 284
- 36
Canım emzirmemek için özel bir durum yok o yüzden emsinler 2 yaşına kadar en güzeli çok iyi düşünüyorsunMuhtemelen bizimki de öyle . Daha 13 aylık erken meme için kesmeye bilmiyorumvalla .. üst komşum ben 14 aylıkken kestim valla rahat ettim dedi de bana küçük geliyor daha ya . Bi 20 aylık 22 aylık falan olsun .. aynen mama verdikleri için bence .. bende ayağımda sallıyorum uyku döngüsünde tekrar sallanmayı isteyebilir o ayrı alışkanlık .. Eğitim falan diyorlar onda da ağlatıyorlar diye istemiyorum
Yok yok verme fazlanasılsınız uyudu mu kuzucuk bugün gündüz nasıldı acaba karnı mı aç oluyo doyurucu ne veriyorsun yatmadan önce bizimki açken asla uyumaz
Kizlar ben normalde akşam tek çeşit çorba yediriyorum bazen huysuzsa biraz emiyor sonrasında tek meyve bir muz mesela gibi sonra emerek yatıyorHayır uyumadı etki etmiyor uykuya ilk yatışta tamam ama 1 saat ondan sonra başlıyor sonra işte sabaha kadar yat kalk . Bu gece 2den sonra annemi kaldırdım anne lütfen diye kadın sabaha kadar baktı da 6ya kadar uyumuşum ..
hero baby in gece maması var iyi geceler maması 5 yemek kaşığı yapıyorum veriyorum . Olmadı içine muz atarım . Yatmadan 2 saat önce yer . Yatarken beni emer uyuruz . Sen ne veriyorsun
Uyanıyor gecede 2 kez emmek içinBende meyveli tahıllı dan yediriyorum demekki durmuyo karnında acıkıyor hemen . Pirinç un muz yapacağım bi akşamçare arıyorum resmen . Seninki uyuyor mu ? Olmadı eğitim alacağım ..
Akşam sadece çorba mı içiyor?Kizlar ben normalde akşam tek çeşit çorba yediriyorum bazen huysuzsa biraz emiyor sonrasında tek meyve bir muz mesela gibi sonra emerek yatıyor
Dün ilk defa biraz tok tutucu bir sey hazirliyim dedim ceviz 3 tane bebek bisküvisi muz ve tahin karistirip yaptım ohh dedim bu gece uyuyacak daha beter oldu yatamadi çocuk kalkmasi daha da sıklaştı üstüne gece 3 ten 4.30 a babasına teslim ettim sonra emzirip yatirdim 6 da kalktı yahu yesek bir türlü yemesek bir türlü
Ben hiç mama kaşık mama falan vermedim vermeli miyim aslında
Canım sıkma canını , 14 aylık daha 18 aylık olana kadar yürümemeleri normalmişKizlar yurume calismalari nasil, Ilay henuz yurumuyor, bu seferde bu sebeple doktor doktor geziyoruz.
Yurumeyip de sunu yaptik bak faydasi oldu hemen yurudu dediginiz birsey var mi?
Ayakta duruyor, koltuga tutunarak yuruyor, yurume arkadasiyla yürüyor ama bagimsiz yurumek yok.Canım sıkma canını , 14 aylık daha 18 aylık olana kadar yürümemeleri normalmiş
Emekliyor mu day day duruyor mu?
Yaa ne alakaa eminim bişey de çıkmamıştır, şey okumuştum bazı bebekler cesaret edemediği için yürümüyorlar bu da öyle olabilir bence biraz akışına bırak daha zamanı var kendini de sıkma bu kadar, eminim yakında yürüyecektirAyakta duruyor, koltuga tutunarak yuruyor, yurume arkadasiyla yürüyor ama bagimsiz yurumek yok.
Elini tutup yurutemiyorum, cunku kucak diye ortaligi yıkıp ugrasmiyor, nasil cozecegiz bunu bilmiyorum.
Doktor en son kardiyolojiye gonderdi, kaslarina bakildi, kaslarinda zayiflik var mi diye hastalik arandi, biktim bu stresten dogdugundan beri surekli birsey ariyorlar cocukta
Inanilmaz seri bir sekilde emekliyor, ben buna bagliyorum yurumemesini acikcasi, bence ihtiyac duymuyor yani.Yaa ne alakaa eminim bişey de çıkmamıştır, şey okumuştum bazı bebekler cesaret edemediği için yürümüyorlar bu da öyle olabilir bence biraz akışına bırak daha zamanı var kendini de sıkma bu kadar, eminim yakında yürüyecektir
Canını sütün gece onu tok tutmayabilir. Ben kendim bebe bisküvisi yapıyorum tam tahıllı un yumurta yoğurt ya da süt, nişasta irmik bolca, ve zeytinyağı karmakarışık bir hamur yapıyorum sen pirinç unu falanda ekleyebilirsçn ben bazen mısır unu bile ekliyorum bu tarifi kızımın süt alerjisi olduğu dönemden beri yapıyorım çocuk gastroenteroloji doktorumuz da tarifimi beğenmişti o dönem sütsüz yaptım sonra süt diyetini açtık yoğurtla yaptım çoğunlukla tepsiye bisküvi gibi diziyorum kabartma tozu vanilya da ekliyorum tabi.tadı nötr tek yenmez yani şeker yok içinde çünkü ve kuru oluyor sütle ıslatıyorum yani sıcak sütte bekliyor içine tam muz atıyorum blenderla çekiyorum güzelce pütürsüz olana dek biberon deliği küçükse tel süzgeçten geçiriyorum, pekmez katabilirsin biraz tatlı olsun diye, 1 yaş öncesi suyla yapıyordum. Baya doyurucu oluyor. Bu ara yapamadım cici bebe. Bir haftadan beri ince öğütülmüş yulaf ezmesini pişiriyorum sütle yine muzla blanderla çekiyorum biberonla veriyorum yine biraz pekmez katıyorum. Kaşık mamalar çok tok tutmaz sütlaç falan yapabilirsin mesela oda doyurucu olur. Bu tarifleri kaşıkla da verebilirsin ben gün içinde hep kaşıkla öğünlerini veriyorum biberonu da kendime kolaylık olsunHayır uyumadı etki etmiyor uykuya ilk yatışta tamam ama 1 saat ondan sonra başlıyor sonra işte sabaha kadar yat kalk . Bu gece 2den sonra annemi kaldırdım anne lütfen diye kadın sabaha kadar baktı da 6ya kadar uyumuşum ..
hero baby in gece maması var iyi geceler maması 5 yemek kaşığı yapıyorum veriyorum . Olmadı içine muz atarım . Yatmadan 2 saat önce yer . Yatarken beni emer uyuruz . Sen ne veriyorsun
Bizimkide yeni yeni yürümeye başladı . Emekleme varsa yürüme elbet olacak 18.aya kadar normalInanilmaz seri bir sekilde emekliyor, ben buna bagliyorum yurumemesini acikcasi, bence ihtiyac duymuyor yani.
Bebisler nasil?
Yani bencede ondan, bi müddet ondan da sıkılıp yeni arayışlara girecek yürümek isteyecek, o günler yakın merak etmeInanilmaz seri bir sekilde emekliyor, ben buna bagliyorum yurumemesini acikcasi, bence ihtiyac duymuyor yani.
Bebisler nasil?
Ya ben artık bu mamaları vermiyorum, zaten yatana kadar ağzı 5 dk boş durmuyor o kadar kuduruk ki kim onun yerinde olsa şimdiye 20 kilo olmuştu ama gel ki 10 küsur kiloda halaCanını sütün gece onu tok tutmayabilir. Ben kendim bebe bisküvisi yapıyorum tam tahıllı un yumurta yoğurt ya da süt, nişasta irmik bolca, ve zeytinyağı karmakarışık bir hamur yapıyorum sen pirinç unu falanda ekleyebilirsçn ben bazen mısır unu bile ekliyorum bu tarifi kızımın süt alerjisi olduğu dönemden beri yapıyorım çocuk gastroenteroloji doktorumuz da tarifimi beğenmişti o dönem sütsüz yaptım sonra süt diyetini açtık yoğurtla yaptım çoğunlukla tepsiye bisküvi gibi diziyorum kabartma tozu vanilya da ekliyorum tabi.tadı nötr tek yenmez yani şeker yok içinde çünkü ve kuru oluyor sütle ıslatıyorum yani sıcak sütte bekliyor içine tam muz atıyorum blenderla çekiyorum güzelce pütürsüz olana dek biberon deliği küçükse tel süzgeçten geçiriyorum, pekmez katabilirsin biraz tatlı olsun diye, 1 yaş öncesi suyla yapıyordum. Baya doyurucu oluyor. Bu ara yapamadım cici bebe. Bir haftadan beri ince öğütülmüş yulaf ezmesini pişiriyorum sütle yine muzla blanderla çekiyorum biberonla veriyorum yine biraz pekmez katıyorum. Kaşık mamalar çok tok tutmaz sütlaç falan yapabilirsin mesela oda doyurucu olur. Bu tarifleri kaşıkla da verebilirsin ben gün içinde hep kaşıkla öğünlerini veriyorum biberonu da kendime kolaylık olsunbide seviyo bebekler biberonu ya içsinler güzelce organik cici bebeler var yapamam ben uğraşamam dersen onlardan al,, bazen Tarhana yediriyorum yada yoğurt çorbası o an nasıl eserse nasıl kolayıma gelirse kaşık mamaları ben bazende biberona sulu yapıp veriyorum dışarda özellikle kurtarıcı oluyo
Doğru söylüyorsun gece emmesini keseyim demiştim ama . Emsin ne yapalımCanım emzirmemek için özel bir durum yok o yüzden emsinler 2 yaşına kadar en güzeli çok iyi düşünüyorsun
Tok tutmamış demekki de ceviz falan tahin falan daha çok enerji vermez mi ? Ben genelde gündüz veriyorum ceviz .. pirinç unundan yapmak lazım yada kaşık mamalarına muz katmak lazımKizlar ben normalde akşam tek çeşit çorba yediriyorum bazen huysuzsa biraz emiyor sonrasında tek meyve bir muz mesela gibi sonra emerek yatıyor
Dün ilk defa biraz tok tutucu bir sey hazirliyim dedim ceviz 3 tane bebek bisküvisi muz ve tahin karistirip yaptım ohh dedim bu gece uyuyacak daha beter oldu yatamadi çocuk kalkmasi daha da sıklaştı üstüne gece 3 ten 4.30 a babasına teslim ettim sonra emzirip yatirdim 6 da kalktı yahu yesek bir türlü yemesek bir türlü
Ben hiç mama kaşık mama falan vermedim vermeli miyim aslında
Benim ki ayın 5inde 14 aylık olacak . Tek elle yürür , yürüme arkadaşında yürür , sıralar vs ama kendi yürümüyor henüz . Bir şeyi yoktur ya zamanı vardır . Bence cesaret edemiyorlar . Çünkü benimki ayakların üstünde duruyo ama adım atmıyo hemen tutunuyor yada oturuyor .. gel oğlum diyorum ayaktayken oturup emekleyerek geliyor .. Her bebek farklıdır . Komşumuzun oğlu 18 aylıkken yürümüş babası da 2 yaşındaKizlar yurume calismalari nasil, Ilay henuz yurumuyor, bu seferde bu sebeple doktor doktor geziyoruz.
Yurumeyip de sunu yaptik bak faydasi oldu hemen yurudu dediginiz birsey var mi?
Yok emekleyerek eşik atliyor ama basamak cikamiyor.Benim ki ayın 5inde 14 aylık olacak . Tek elle yürür , yürüme arkadaşında yürür , sıralar vs ama kendi yürümüyor henüz . Bir şeyi yoktur ya zamanı vardır . Bence cesaret edemiyorlar . Çünkü benimki ayakların üstünde duruyo ama adım atmıyo hemen tutunuyor yada oturuyor .. gel oğlum diyorum ayaktayken oturup emekleyerek geliyor .. Her bebek farklıdır . Komşumuzun oğlu 18 aylıkken yürümüş babası da 2 yaşındabence emeklemek kolayına geliyor bunların .. cesaret edemiyorlar .
Tek elle yürümeye de biz alıştırdık kaldırıyorduk diğer elimizi tutmak istiyordu korkuyordu ..1-2 kere falan diğer elimizi sakladık hadi oğlum diye diye yürümeye başladı . Merdiven çıkıyor mu ?
Sanırım haklısın kaşık mamalar çok tutmuyor . Dün akşam kaşık mamasının içine muz ekledim . Bi de ilaç vermiştim dün gece uyudu güzelce ..Canını sütün gece onu tok tutmayabilir. Ben kendim bebe bisküvisi yapıyorum tam tahıllı un yumurta yoğurt ya da süt, nişasta irmik bolca, ve zeytinyağı karmakarışık bir hamur yapıyorum sen pirinç unu falanda ekleyebilirsçn ben bazen mısır unu bile ekliyorum bu tarifi kızımın süt alerjisi olduğu dönemden beri yapıyorım çocuk gastroenteroloji doktorumuz da tarifimi beğenmişti o dönem sütsüz yaptım sonra süt diyetini açtık yoğurtla yaptım çoğunlukla tepsiye bisküvi gibi diziyorum kabartma tozu vanilya da ekliyorum tabi.tadı nötr tek yenmez yani şeker yok içinde çünkü ve kuru oluyor sütle ıslatıyorum yani sıcak sütte bekliyor içine tam muz atıyorum blenderla çekiyorum güzelce pütürsüz olana dek biberon deliği küçükse tel süzgeçten geçiriyorum, pekmez katabilirsin biraz tatlı olsun diye, 1 yaş öncesi suyla yapıyordum. Baya doyurucu oluyor. Bu ara yapamadım cici bebe. Bir haftadan beri ince öğütülmüş yulaf ezmesini pişiriyorum sütle yine muzla blanderla çekiyorum biberonla veriyorum yine biraz pekmez katıyorum. Kaşık mamalar çok tok tutmaz sütlaç falan yapabilirsin mesela oda doyurucu olur. Bu tarifleri kaşıkla da verebilirsin ben gün içinde hep kaşıkla öğünlerini veriyorum biberonu da kendime kolaylık olsunbide seviyo bebekler biberonu ya içsinler güzelce organik cici bebeler var yapamam ben uğraşamam dersen onlardan al,, bazen Tarhana yediriyorum yada yoğurt çorbası o an nasıl eserse nasıl kolayıma gelirse kaşık mamaları ben bazende biberona sulu yapıp veriyorum dışarda özellikle kurtarıcı oluyo
Ay bunlar bayılıyor eşik atlamaya herhaldeYok emekleyerek eşik atliyor ama basamak cikamiyor.
Bizim evde hali hazirda merdiven var, cikamiyor hatta merdivenin altında uuuuu uuuu diye agliyor.Ay bunlar bayılıyor eşik atlamaya herhaldebizimki de öyle .. bende emekleyerek basamak çıktığını tatilde fark ettim . Otelin lobisinde bıraktık merdivene gitti bi baktık çıktı