- 11 Ocak 2023
- 434
- 621
Canım benim çok geçmiş olsun ateşi çok fazla düşmüş hipotermi olmuş üşüme boyutuna gelmiş 35 altına düşünce nabızda düşüyor. Benimde büyük kızım ateşsiz havale geçirmişti bebekken yoğun bakımda kalmıştı haftalarca , seni çok iyi anlıyorum Rabbim bir daha yaşatmasınKizlar merhaba oğlum bugün havale geçirdi sizinle paylaşmak istedim çünkü Allah korusun kimseye yaşatmasın ama bilginiz olsun diye bizim eşimle böyle bir öykümüz olmamış ve hiç aklımıza gelmez gerçekten dün gece 1 civari ateslendi emzirdikten sonra dolven verdim ateşi düşürdüm hatta 33.5 Lara düştü daha şaşırdık sevindik geçti ateş diye ama 5.30 du birden gözleri kaydı titreme geldi o an hiç ama hic bir şey dusunemiyorsun hemen tabi ambulansi aradık su tuttuk ve ben kucağımda hep ismiyle seslendim ve ağzını kilitlemisti parmağımı sokup yavaşça açtım kolu vücudu baya kasilmisti
İşin özü her zaman sakin kalabilmek çok önemli ve hava yolunu kontrol edip hemen sağlık kuruluşuna gitmek gerekiyor tabi ki soru soruyorlar en güzeli o anı video cekmekmis ve eğer aracınız varsa ambulansi beklemeyin hemen çıkıp gelin dediler titremenin nöbetin ne kadar sürdüğü de kritik
Allah'ım kimseye yaşatmasin
Şimdi gördüm mesajınızı, çok geçmiş olsun Rabbim bir daha yaşatmasınKizlar merhaba oğlum bugün havale geçirdi sizinle paylaşmak istedim çünkü Allah korusun kimseye yaşatmasın ama bilginiz olsun diye bizim eşimle böyle bir öykümüz olmamış ve hiç aklımıza gelmez gerçekten dün gece 1 civari ateslendi emzirdikten sonra dolven verdim ateşi düşürdüm hatta 33.5 Lara düştü daha şaşırdık sevindik geçti ateş diye ama 5.30 du birden gözleri kaydı titreme geldi o an hiç ama hic bir şey dusunemiyorsun hemen tabi ambulansi aradık su tuttuk ve ben kucağımda hep ismiyle seslendim ve ağzını kilitlemisti parmağımı sokup yavaşça açtım kolu vücudu baya kasilmisti
İşin özü her zaman sakin kalabilmek çok önemli ve hava yolunu kontrol edip hemen sağlık kuruluşuna gitmek gerekiyor tabi ki soru soruyorlar en güzeli o anı video cekmekmis ve eğer aracınız varsa ambulansi beklemeyin hemen çıkıp gelin dediler titremenin nöbetin ne kadar sürdüğü de kritik
Allah'ım kimseye yaşatmasin
Ya benim evim çok soğuk olmuyor ama geçen yıl 1.6 uyku tulumu kullandım büyük almıştım bu kış onu giydiririm .. şuan evin 23.6 derece benim .. şuan bi çıtçıtlı body altına bi şort bi de uzun kollu penye tulum giydiriyorum ayakları sıcak oluyor gerçi yeterli diye düşünüyorum ama illa uyku tulumumu olması mı gerekiyor zaten ekimdeyiz. Kışa az kaldı . Pijama takımı giydirip üstüne uzun kollu tulum giydirin yetmez mi ?MâşâAllah yokuşu çıkıp inişe geçmişsin sağlıkla gelsin minik prensimiz
Bizimki gün boyu ablasını deli ediyor ablası da onubi bakıyorum çok güzel oynuyorlar bi bakıyorum beni delirtme aşamasındalar böyle böyle büyüyorlar işte hamdolsun bu günümüze 4 üst ön dişi var ikide alt ön diş bu ara bizimkiside huzursuz gündüzleri artık hiç emmek istemiyor buda canımı sıkıyor belki normal ama sütümde az zaten belkide o yüzden istemiyor. 2 gün önce baya ateşi yükseldi ishal oldu üşüttü galşba üstünü örtmüyor hiç uyku tulumu da almadım henüz dedesi almıştı bi tane 2.5 tog aşırı kalın sizler aldınız mı kızlar alanlar varsa uyku tulumu bu mevsimlik bana fikir verebilir misiniz?
Bizim ki de gece uyanıp oturuyor emmeden uyumuyorSlm cnm ,biz mamaya devam biraktirmaya calisiyorum ama gece uyanıp oturuyor icmeyince nasıl olacak hiç bilmiyorum
Ev sıcaklığı bizimde ideal ama üşüyoruz bende battaniye örtmeye başladım kendime, ablasının bi tane mavi tulumu vardı büyük ama tam bu mevsşmlik onu giydiriyorumYa benim evim çok soğuk olmuyor ama geçen yıl 1.6 uyku tulumu kullandım büyük almıştım bu kış onu giydiririm .. şuan evin 23.6 derece benim .. şuan bi çıtçıtlı body altına bi şort bi de uzun kollu penye tulum giydiriyorum ayakları sıcak oluyor gerçi yeterli diye düşünüyorum ama illa uyku tulumumu olması mı gerekiyor zaten ekimdeyiz. Kışa az kaldı . Pijama takımı giydirip üstüne uzun kollu tulum giydirin yetmez mi ?
Bizimki de aynı gündüz asla emmiyo artık çok nadir emmesi, gece ne emerse kâr diyorum haftayw kontrole götürcem kanlarına bi bakılsın sankş yine demiri düşmüş gibiBizim ki de gece uyanıp oturuyor emmeden uyumuyor
Acaba bizimki de üşüyor mudur ? Annem geceleri soğuk oluyor dedi üstüne battaniye ört dedi ama ben riskli buluyorum . Bu gece çorap giydireyim bari . Çünkü penye tulum bizim ki .. uyku tulumu var ama tog değeri yüksek ..Ev sıcaklığı bizimde ideal ama üşüyoruz bende battaniye örtmeye başladım kendime, ablasının bi tane mavi tulumu vardı büyük ama tam bu mevsşmlik onu giydiriyorumiyi oldu üşümüyor şükür altına da pijama giydirdim bu arada ayakları üşürse uykuya dalmaları zor oluyormuş bol bi çorap giydirmek gerekiyor soğuk havalarda eğer ki üstünü örtmüyorsa
Allah dermanı olan dert versin başka bir şeyleri olmasında .. bizim bir de dişler geliyor.. gecelerimiz disco partizan tadında geçiyorBizimki de aynı gündüz asla emmiyo artık çok nadir emmesi, gece ne emerse kâr diyorum haftayw kontrole götürcem kanlarına bi bakılsın sankş yine demiri düşmüş gibi
Benim oğlanın batanniyesiyle dansını bi görsen, uykuda bile battaniyesiyle oynuyor asla üstü örtülü kalmıyorAcaba bizimki de üşüyor mudur ? Annem geceleri soğuk oluyor dedi üstüne battaniye ört dedi ama ben riskli buluyorum . Bu gece çorap giydireyim bari . Çünkü penye tulum bizim ki .. uyku tulumu var ama tog değeri yüksek ..
Oy oy geçmiş olsun kuzulara ve sana canım, mastit kraliçesi olarak seni çok iyi anlıyorum en iyi çare emzirme, İlay’ın emmesi nasıl?Kizlar selam,
Ilay 1yas 43 gunluk oldu daha yurumuyor ama uzun uzun tay tay duruyor 10 gundur, koltuga tutunarak yuruyor, bagimsiz yurumuyor. Ablasi 13 aylikken yurumeye baslamisti ablaya kiyasla biraz gec yuruyecegiz galiba, gerci bunda sık araliklarla dusmemizin etkisi oldugunu dusunuyorum.
Gectigimiz persembe Karaca kresten bir hastalik getirdi ki sormayin gitsin, evdeki herkes hastalandi.
Karaca 2 gun atesli yatti, hala daha bogazi kuru oksuruyor ve burnundan korkunc boyutta sumuk akiyor. Ilay'da 1 gun atesli yatti, onunda simdi burnundan surekli sumuk cikisi var ama ablasi gibi beter degil, doktora goturmedim, aile hekimi calpol dolven donusumlu ver dedi (ki bu tavsiye edilmiyordu niye oyle onerdi hic bilmiyorum) ben sadece calpol verdim ikisine de 3 gun, antibiyotik yazmadi, kresten gelen hastaliklara alisigiz, birakin bagisikligi dirensin dedi.
Karaca gectigimiz persembeden beri 2 gun okula gitti sadece cok geri kalmaz diye umuyorum, gonderemiyorum da cunku diger cocuklari hasta etmek istemem, malum donguye giriyorlar ve sonrasinda hastalik daha direncli olarak geri donuyor.
Ilay 13.ayda ilk menenjit asisini oldu.
12. Ay asisini olduktan iki hafta sonrasindan beri inanilmaz huysuz, asi karsiti asla degilim ama asi karsitlarinin yazilarina denk geldigimde hep 12 ay asisindan sonra cocuklarinin huyunun suyunun degistigini iddia etmisler, bi kafam karismadi diyemem. Sizin 12 ay asisi sonrasi durumlariniz nedir? Bizim gibi huysuzluklar basladi mi? (Karaca'da hicbir sey olmamisti) Gerci bizim huysuzluklar biraz "anneden kopusla alakali" sanki, cunku bahsetmistim daha once Karaca o gunlerde kan revan icinde kalip hastanelik olmustu, o gunden beri de Ilay boyle, yani aşiyla denk mi geldi, aşidan mi, ablasinin yasadiklarindan korktuda ondan mi cok etkilendi anlayamiyorum.
Dis sayimiz 4 ama ilginc birsey var, iki dis bolgesinde sislik var 1 aydir, cikamiyor, daha ilginci on ust dislerden biri bi turlu uzamiyor, diger disin yarisi uzunlugunda kaldi... niye boyle oldu anlamadim. 1 yas kontrolunde kan degerleri vs guzel cikti, doktor d vitaminini kesti hatta (niye kesti ki? Kimsede kesilmemis) demiri de 1 ay daha kullan birak, degerleri guzel dedi.
Simdi onumuzdeki hafta noroloji ve metabolizma kontrolumuz var.
Biz 4 aylikken goz muayenesi de olduk, 1 yas icin ayrica olacak miyiz, ona da kafam karisti, karaca 2 yasinda goz muayenesi olmustu.
Ne diyorsunuz? Goze yine de gotureyim mi?
Ya disi, kisa kalmasi normal olabilir mi? Asimetriktir belki yapisi ya da daha uzayacaktir...?
D vitaminine norolojiye danisip devam ederim diye dusunuyorum, cunku bizim bingildagimiz bi tik problemli, bahsetmistim.
Ekleme: balik yagi kullanan arkadaslar varmis, 2 yas sonrasi oneriliyor diye biz Karaca'da oyle basladik, ocean'in sadece balik yagi olani var, cesitli aromalarda Karaca cok severek iciyor kokusu kotu ama tadi guzel, fiyati da uygun, haftada 2 kez 1 doz (haftada 5+5=10 ml kullaniyoruz yani)
Ekleme 2: ben fena halde mastit gecirip hastanelik oldum, babam beni titreme halinde hastaneye goturdu, orda hastane tipi sagim makinesi ile sagip sicak+soguk kompress yaptilar, antibiyotik vermediler, simdi Ilay emiyor, kitle var halen ama sagma makinasiyla da sagmaya devam ediyorum, 3 yilin sonunda mastit olabilmekte sahaneydi yani.
AY tesekkur ederim.Oy oy geçmiş olsun kuzulara ve sana canım, mastit kraliçesi olarak seni çok iyi anlıyorum en iyi çare emzirme, İlay’ın emmesi nasıl?
D vitaminini de yaz dönemimde kullandırmayabiliyorlar onun dışında 6 yaşa kadardı sanırım yılda 1 kez kontrol edilerek devam edilmesini uygun buluyorlar diye biliyorum
Göz kontrolünü bizde 2 aylıkken yapmıştık, dr 1 yaşında kontrole getirin demişti hala götürmedim ama randevu bulursam götüreceğim dedesi sol gözünde kayma var sanki dediinşallah yoktur bakalım
Ya ben gündüz uykularında zıbın ve battaniyeyle yatırıyorum o zaman bizimki de oynuyor battaniyeyle ama 1 saat zaten endişe duymuyorum. Ama gece battaniye korkutuyor beni Allah korusun bilmiyorumBenim oğlanın batanniyesiyle dansını bi görsen, uykuda bile battaniyesiyle oynuyor asla üstü örtülü kalmıyorince giydirmiyorum bende 2 kat giydiriyorum üstünü de örtüyorum ama açıyor sürekli.
Tam olarak hava soğusa da bende uyku tulumu giydirsem şimdi fazla gelir gibi
Canım geçmiş olsun ..Kizlar selam,
Ilay 1yas 43 gunluk oldu daha yurumuyor ama uzun uzun tay tay duruyor 10 gundur, koltuga tutunarak yuruyor, bagimsiz yurumuyor. Ablasi 13 aylikken yurumeye baslamisti ablaya kiyasla biraz gec yuruyecegiz galiba, gerci bunda sık araliklarla dusmemizin etkisi oldugunu dusunuyorum.
Gectigimiz persembe Karaca kresten bir hastalik getirdi ki sormayin gitsin, evdeki herkes hastalandi.
Karaca 2 gun atesli yatti, hala daha bogazi kuru oksuruyor ve burnundan korkunc boyutta sumuk akiyor. Ilay'da 1 gun atesli yatti, onunda simdi burnundan surekli sumuk cikisi var ama ablasi gibi beter degil, doktora goturmedim, aile hekimi calpol dolven donusumlu ver dedi (ki bu tavsiye edilmiyordu niye oyle onerdi hic bilmiyorum) ben sadece calpol verdim ikisine de 3 gun, antibiyotik yazmadi, kresten gelen hastaliklara alisigiz, birakin bagisikligi dirensin dedi.
Karaca gectigimiz persembeden beri 2 gun okula gitti sadece cok geri kalmaz diye umuyorum, gonderemiyorum da cunku diger cocuklari hasta etmek istemem, malum donguye giriyorlar ve sonrasinda hastalik daha direncli olarak geri donuyor.
12. Ay asisini olduktan iki hafta sonrasindan beri inanilmaz huysuz, asi karsiti asla degilim ama asi karsitlarinin yazilarina denk geldigimde hep 12 ay asisindan sonra cocuklarinin huyunun suyunun degistigini iddia etmisler, bi kafam karismadi diyemem. Sizin 12 ay asisi sonrasi durumlariniz nedir? Bizim gibi huysuzluklar basladi mi? (Karaca'da hicbir sey olmamisti) Gerci bizim huysuzluklar biraz "anneden kopusla alakali" sanki, cunku bahsetmistim daha once Karaca o gunlerde kan revan icinde kalip hastanelik olmustu, o gunden beri de Ilay boyle, yani aşiyla denk mi geldi, aşidan mi, ablasinin yasadiklarindan korktuda ondan mi cok etkilendi anlayamiyorum.
Dis sayimiz 4 ama ilginc birsey var, iki dis bolgesinde sislik var 1 aydir, cikamiyor, daha ilginci on ust dislerden biri bi turlu uzamiyor, diger disin yarisi uzunlugunda kaldi... niye boyle oldu anlamadim. 1 yas kontrolunde kan degerleri vs guzel cikti, doktor d vitaminini kesti hatta (niye kesti ki? Kimsede kesilmemis) demiri de 1 ay daha kullan birak, degerleri guzel dedi.
Biz 4 aylikken goz muayenesi de olduk, 1 yas icin ayrica olacak miyiz, ona da kafam karisti, karaca 2 yasinda goz muayenesi olmustu.
Ya disi, kisa kalmasi normal olabilir mi? Asimetriktir belki yapisi ya da daha uzayacaktir...?
D vitaminine norolojiye danisip devam ederim diye dusunuyorum, cunku bizim bingildagimiz bi tik problemli, bahsetmistim.
Ekleme: balik yagi kullanan arkadaslar varmis, 2 yas sonrasi oneriliyor diye biz Karaca'da oyle basladik, ocean'in sadece balik yagi olani var, cesitli aromalarda Karaca cok severek iciyor kokusu kotu ama tadi guzel, fiyati da uygun, haftada 2 kez 1 doz (haftada 5+5=10 ml kullaniyoruz yani)
Ekleme 2: ben fena halde mastit gecirip hastanelik oldum, babam beni titreme halinde hastaneye goturdu, orda hastane tipi sagim makinesi ile sagip sicak+soguk kompress yaptilar, antibiyotik vermediler, simdi Ilay emiyor, kitle var halen ama sagma makinasiyla da sagmaya devam ediyorum, 3 yilin sonunda mastit olabilmekte sahaneydi yani.
Tesekkur ederim canim, size de gecmis olsunCanım geçmiş olsun ..
bizde 1 ay 28 günlüğüz henüz bizde de yürüme yok .. tek elle tuttuğumuz da yürüyor ama o kadar sadece bakalım .. her çocuk farklıdır zamanı vardır..
Bizim dişler daha yeni gelmeye başladı şuan 3.dişimiz yolda birden geldi hepsi . Menenjit aşısı olduk bizde 1 hafta oldu . Ateş falan yapmadı ama bacakları acıyordu o da geçti zaten . Yani huy değişikliği bilmiyorum anlayamadım diş üstüne gelince bi de hastalandı kendisi boğazları enfeksiyon kaptı hepsi üst üste gelince anlamak mümkün olmadı ..
Menenjit aşısı ile alakalı olacağını sanmıyorum bu huy değişikliğinin yani her aşı her bebekte aynı etki edecek diye bir şey yok o da ateş huysuzluk gibi o da .. huy değişik mantıklı gelmedi bana açıkçası ..
ben berke yi 7 aylıkken götürmüştüm göze onda da gözü akıyordu enfeksiyon kapmış eliyle sürekli ovuşturduğu için ilaç verdi gözünde bi sıkıntı yok dedi 2 yaşında tekrar gel dedi ..
Demiri kestik ama d vitamini devam dedi doktorumuz ..
Sağolasın canımTesekkur ederim canim, size de gecmis olsun
Gecen gun bdv'de basligin mi vardi senin? Yoksa o baska biri miydi?
Asi yuzunden huy degisikligini menenjit icin dememistim, 12.ay asisi icin demistim. (Menenjit asisi bizde de kotu birsey yasatmadi ates vb)
1 kez kalkıyor gece emip yatıyor. Büyüme hormonuna etki eder mi dedim doktoruna yooo emzirebilirsin dedi. Bilginiz olsunBizim ki de gece uyanıp oturuyor emmeden uyumuyor
Carpol daha az etkili ağrı kesici imiş. Dolven daha etkili ateş düşürücü ağrı kesici imiş. Ondan sanırım dönüşümlü veriyor doktor. Bizde dönüşümlü kullandık ancak carpol’un tadını daha çok seviyor benim kız. Kilosu nasıl kilolu bebekler biraz dagçha geç yürüyor demişti doktorKizlar selam,
Bende asiyla alakasi olduguna inanmak istemiyorum ki zaten asi karsiti degilim ama surada hepimizin bebekleri yasit, acaba diger annelerde bizle ayni durumda mi diye merak etim bende.Sağolasın canım
Evet vardı canım konum açmıştım ..
Yani menenjit yada başka bir şey için aşı huy değişikliği yapmaz gibime geliyor ..
aşı değilde eskiler şey der yani annem diyor .. bi hastalık bi huy değiştirir diye ..
Calpol parasetamol (semptomatik agri kesici ates dusurucu)Carpol daha az etkili ağrı kesici imiş. Dolven daha etkili ateş düşürücü ağrı kesici imiş. Ondan sanırım dönüşümlü veriyor doktor. Bizde dönüşümlü kullandık ancak carpol’un tadını daha çok seviyor benim kız. Kilosu nasıl kilolu bebekler biraz dagçha geç yürüyor demişti doktor