Kizlar selam,
Ilay 1yas 43 gunluk oldu daha yurumuyor ama uzun uzun tay tay duruyor 10 gundur, koltuga tutunarak yuruyor, bagimsiz yurumuyor. Ablasi 13 aylikken yurumeye baslamisti ablaya kiyasla biraz gec yuruyecegiz galiba, gerci bunda sık araliklarla dusmemizin etkisi oldugunu dusunuyorum.
Gectigimiz persembe Karaca kresten bir hastalik getirdi ki sormayin gitsin, evdeki herkes hastalandi.
Karaca 2 gun atesli yatti, hala daha bogazi kuru oksuruyor ve burnundan korkunc boyutta sumuk akiyor. Ilay'da 1 gun atesli yatti, onunda simdi burnundan surekli sumuk cikisi var ama ablasi gibi beter degil, doktora goturmedim, aile hekimi calpol dolven donusumlu ver dedi (ki bu tavsiye edilmiyordu niye oyle onerdi hic bilmiyorum) ben sadece calpol verdim ikisine de 3 gun, antibiyotik yazmadi, kresten gelen hastaliklara alisigiz, birakin bagisikligi dirensin dedi.
Karaca gectigimiz persembeden beri 2 gun okula gitti sadece cok geri kalmaz diye umuyorum, gonderemiyorum da cunku diger cocuklari hasta etmek istemem, malum donguye giriyorlar ve sonrasinda hastalik daha direncli olarak geri donuyor.
Ilay 13.ayda ilk menenjit asisini oldu.
12. Ay asisini olduktan iki hafta sonrasindan beri inanilmaz huysuz, asi karsiti asla degilim ama asi karsitlarinin yazilarina denk geldigimde hep 12 ay asisindan sonra cocuklarinin huyunun suyunun degistigini iddia etmisler, bi kafam karismadi diyemem. Sizin 12 ay asisi sonrasi durumlariniz nedir? Bizim gibi huysuzluklar basladi mi? (Karaca'da hicbir sey olmamisti) Gerci bizim huysuzluklar biraz "anneden kopusla alakali" sanki, cunku bahsetmistim daha once Karaca o gunlerde kan revan icinde kalip hastanelik olmustu, o gunden beri de Ilay boyle, yani aşiyla denk mi geldi, aşidan mi, ablasinin yasadiklarindan korktuda ondan mi cok etkilendi anlayamiyorum.
Dis sayimiz 4 ama ilginc birsey var, iki dis bolgesinde sislik var 1 aydir, cikamiyor, daha ilginci on ust dislerden biri bi turlu uzamiyor, diger disin yarisi uzunlugunda kaldi... niye boyle oldu anlamadim. 1 yas kontrolunde kan degerleri vs guzel cikti, doktor d vitaminini kesti hatta (niye kesti ki? Kimsede kesilmemis) demiri de 1 ay daha kullan birak, degerleri guzel dedi.
Simdi onumuzdeki hafta noroloji ve metabolizma kontrolumuz var.
Biz 4 aylikken goz muayenesi de olduk, 1 yas icin ayrica olacak miyiz, ona da kafam karisti, karaca 2 yasinda goz muayenesi olmustu.
Ne diyorsunuz? Goze yine de gotureyim mi?
Ya disi, kisa kalmasi normal olabilir mi? Asimetriktir belki yapisi ya da daha uzayacaktir...?
D vitaminine norolojiye danisip devam ederim diye dusunuyorum, cunku bizim bingildagimiz bi tik problemli, bahsetmistim.
Ekleme: balik yagi kullanan arkadaslar varmis, 2 yas sonrasi oneriliyor diye biz Karaca'da oyle basladik, ocean'in sadece balik yagi olani var, cesitli aromalarda Karaca cok severek iciyor kokusu kotu ama tadi guzel, fiyati da uygun, haftada 2 kez 1 doz (haftada 5+5=10 ml kullaniyoruz yani)
Ekleme 2: ben fena halde mastit gecirip hastanelik oldum, babam beni titreme halinde hastaneye goturdu, orda hastane tipi sagim makinesi ile sagip sicak+soguk kompress yaptilar, antibiyotik vermediler, simdi Ilay emiyor, kitle var halen ama sagma makinasiyla da sagmaya devam ediyorum, 3 yilin sonunda mastit olabilmekte sahaneydi yani.